Ben duruşma tarihi belirlenirken takvim açtığını görmüştüm avukatın ekranından.Karsi avukat o gün başka duruşmam var dedi diye bir gün ileri kaydırdı katıp.Benim avukat maalesef iyi çıkmadı şansıma ki öneri üzerine ona gitmiştim . Öneren kişiyle de büyük sorun yaşadılar sonradan .
Avukat Ekrana da hiç bakmıyordu
Hatta çok önemli bir cümlede davalı yerine davacı diye yazdı , ben avukatı uyardım yanlış yazdı diye düzelttirmesi için , oralı olmadı . Söz hakkı istedim hakim de avukatınız varken söz hakkı vermiyorum dedi . O cümle öyle kaldı ki tamamen karşı tarafın suçu benim üzerime yazılmış oldu maalesef.
Benim de tarih listesi ekranda dikkatimi çekmedi , gözüküyor muydu bilmiyorum
Sizin kocanız 6 yildir size sadakat ile bağlı mi yani..uğraşsanız neler neler bulursunuzda siz mi uğraşmıyorsunuz.. galiba evlenirken evlilik sözleşmesi falan yapmak lazimBenim avukat maalesef iyi çıkmadı şansıma ki öneri üzerine ona gitmiştim . Öneren kişiyle de büyük sorun yaşadılar sonradan .
Avukat Ekrana da hiç bakmıyordu
Hatta çok önemli bir cümlede davalı yerine davacı diye yazdı , ben avukatı uyardım yanlış yazdı diye düzelttirmesi için , oralı olmadı . Söz hakkı istedim hakim de avukatınız varken söz hakkı vermiyorum dedi . O cümle öyle kaldı ki tamamen karşı tarafın suçu benim üzerime yazılmış oldu maalesef.
Benim de tarih listesi ekranda dikkatimi çekmedi , gözüküyor muydu bilmiyorum
Ben aldim.Alan görmedim ben sen gördün mü
Okadar haklısınki kesinlikleKatılıyorum. 3 yıl önce boşandım karşı taraf kusurlu olduğu halde tazminat almadım bir an önce soyadından kurtulmak hayatıma dönmek için şuan devlet memuruyum kazancımda iyi fakat boşanan kadın erkek gibi hayatına devam edemiyor yaşadığımız kültürün gerçeği bu. En azından Anadolu kültürünün yaşandığı yerlerde durum böyle. Şuan 1 seneye yakındır biriyle görüşüyorum sırf boşanmış olduğum için ailesi tarafından kabul görmüyorum. Kimbilir niye boşandı. İnsan içine nasıl çıkacağız, hakkımı helal etmiyorum diye binbir türlü şey söylüyor ailesi. En mutlu anımda bu cümleler zehir ediyor hayatımı. Bunları yaşadıkça hayatımdan 1 ay süren evliliğin neleri yok ettiğini nasıl 3 yıl sonramı bile huzursuz ettiğini anlıyorum ve keşke tazminat alsaydım diyorum. Kesinlikle o alacağımız tazminatlar bu yaşadıklarımızın bedeli olamaz bile.
Hukuk fakültesini bitirdiğine göre avukat zannımca böyle duymuştum fakat savunmuyorum .Müge Anlı avukat mıymış acabateknik bir konudan bahsediyoruz. dilekçeler aşaması bittikten sonra tek başına özel boşanma sebebi olacak bir durum ortaya çıkmışsa(aldatma sebebiyle boşanma özel boşanma sebebidir)genel nitelikli davada(evlilik birliğinin temelden sarsılması genel nitelikli davadır) o sebep dikkate alınmaz evet, ama sadakat yükümlülüğü devam eder ve o tek başına özel boşanma sebebiyle dava açılabilir. Aksi halde zaten iddia ve savunmanın genişletilmesi yasağına takılır. Yani daha öze indirmek gerekirse halihazırda açılan davada dikkate alınmaz ancak bu demek değildir ki ek bir dava açıp sadakat yükümlülüğünün ihlali sebebiyle dava açılıp davalar birleştirilmesin.
Avukat olabilmek için yasal 1 senelik stajını bitirmek ve baro levhasına kaydolmak gerekiyor. Avukat olanlar avukatlıkla bağdaşmayacak işler de yapamaz(reklam yasağını delecek işlerdir bunlar). Yani avukat olmadığına garanti verebilirim. Ayrıca hukuk okuması konusunda da sonradan okudu mu bilmiyorum ama bir ara araştırdığımda yüksek lisansını hukuk alanında yaptığını okumuştum. Kısacası böyle teknik bir bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum.Hukuk fakültesini bitirdiğine göre avukat zannımca böyle duymuştum fakat savunmuyorum .
Yanında avukatı varya oda tasdiklemişti zaten Müge hanım söylüyor avukatıda tasdikliyor.Avukat olabilmek için yasal 1 senelik stajını bitirmek ve baro levhasına kaydolmak gerekiyor. Avukat olanlar avukatlıkla bağdaşmayacak işler de yapamaz(reklam yasağını delecek işlerdir bunlar). Yani avukat olmadığına garanti verebilirim. Ayrıca hukuk okuması konusunda da sonradan okudu mu bilmiyorum ama bir ara araştırdığımda yüksek lisansını hukuk alanında yaptığını okumuştum. Kısacası böyle teknik bir bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum.
verdik sunduk yinede alamadık
Ben size Yargıtay kararının ne doğrultuda olduğunu mesleki bilgilerimle anlatıyorum ama siz bana örnek olarak davalara uzun süredir girmeyen televizyon programına mâl olmuş emekli bir eski avukatın tasdiğini örnek veriyorsunuz. Sizin yanlış yönlendirmelerinizle buradaki bir insan dava açıldıktan sonra sadakatsizlik yapsa başı yanar yani. Nasıl bu kadar pervasız olabiliyorsunuz anlamıyorum.Yanında avukatı varya oda tasdiklemişti zaten Müge hanım söylüyor avukatıda tasdikliyor.
Yanılıyosunuz örneklendirme yapmadım duyduğumu söyledim.Konu sahibinin sorunu buda değildi üstelik.Savunduğumu söylemedim.Ben size Yargıtay kararının ne doğrultuda olduğunu mesleki bilgilerimle anlatıyorum ama siz bana örnek olarak davalara uzun süredir girmeyen televizyon programına mâl olmuş emekli bir eski avukatın tasdiğini örnek veriyorsunuz. Sizin yanlış yönlendirmelerinizle buradaki bir insan dava açıldıktan sonra sadakatsizlik yapsa başı yanar yani. Nasıl bu kadar pervasız olabiliyorsunuz anlamıyorum.
Müge Anli gazeteciHukuk fakültesini bitirdiğine göre avukat zannımca böyle duymuştum fakat savunmuyorum .
Başvurcak avukat gerçekten bu ülkenin hakimlerinede güvenemiycez artık biz kadınlarTemyize başvurun bence saçmalık ne demek vermemek
Sizin kocanız 6 yildir size sadakat ile bağlı mi yani..uğraşsanız neler neler bulursunuzda siz mi uğraşmıyorsunuz.. galiba evlenirken evlilik sözleşmesi falan yapmak lazim
Benim 4 yıl sürdü bir ben bilirim çektiğimi psikolojikmen bir an önce kurtulmaya bakın derim Allah yardımcınız olsun
Konunuzu uzun uzadıya okumadım ama başlığı görünce yazmak istedim. Avukatlık stajı yaptığım dönemde yanında çalıştığım avukatın bir davası çok uzun sürmüştü. Bu nedenle anayasa mahkemesine başvuruda bulunmuştu. Yargılamanın bu kadar uzun sürmesi muvekkilimi mağdur etti şeklinde. Ve bunun için tazminata hukmedilmisti.
Kendim hiç denemedim çünkü henüz bu kadar uzamış bir davam olmadı. Ama bence bir araştırın derim. Lehinize kullanabilirsiniz
Anayasa mahkemesi insan hakları komisyonuna başvuruldu. Devlet aleyhine tazminata hukmedildi. Davası uzayan kişiye.Tazminata hükmedilen kim
Tazminatı ödeyen kim ? ( devlet mi )
Ve kime ödeniyor ( davası uzayana mı )
Bu süre tam olarak ne kadardı ?
Olması gereken süre ne kadardı ?
Dava ne davasıydı ?
Benim davam da ne yazık ki yıllardır sürdüğü için soruyo