4yıl süren boşanma davam bitti ama :(

Ben duruşma tarihi belirlenirken takvim açtığını görmüştüm avukatın ekranından.Karsi avukat o gün başka duruşmam var dedi diye bir gün ileri kaydırdı katıp.
Avukatiniz kimin yanında acaba
Geçen duruşmada annemin çok önemli bir cümlesini katip yazmamış avukat uyardı katibi ve yazdırdı,ben farketmemiştim.Avukat ne için orada bir de oralı olmuyormuş, çıkışta sordunuz mu bunu ona

Sizin kocanız 6 yildir size sadakat ile bağlı mi yani..uğraşsanız neler neler bulursunuzda siz mi uğraşmıyorsunuz.. galiba evlenirken evlilik sözleşmesi falan yapmak lazim

1.Sadakat davasi diye bir dava oldugunu ilk defa duydum. Bu bana tuhaf geldi.
2.Karsi tarafin tazminat odemesibe karar verildiyse, bu evlilikte kusur oraninin onda daha fazla olduguna kanaat getirildigi icindir. 3.Iftira davasi falan duydum da sadakatsizlik davasi duymadim, ki bu ulkede zina davasi bile kaldirildi, sadakatsizlik davasi mi varmis? 4.Fotograftaki arkadasinizi, baska arkadaslarinizi sahit gostererek iftira davasi açabilirsiniz siz de, avukatiniz yok mu?

Hemen yeni bir avukat bulup onu bıraksaydınız.6 yıl nedir ya, hayat akıp gidiyor yazık.Araştırıp hemen iyi bir avukat bulun, ben olsam medyaya bile taşırdım boşanma davası bu bu kadar uzatılmaz

Benim 4 yıl sürdü bir ben bilirim çektiğimi psikolojikmen bir an önce kurtulmaya bakın derim Allah yardımcınız olsun

Okadar haklısınki kesinlikle

Hukuk fakültesini bitirdiğine göre avukat zannımca böyle duymuştum fakat savunmuyorum .

Hukuk fakültesini bitirdiğine göre avukat zannımca böyle duymuştum fakat savunmuyorum .
Avukat olabilmek için yasal 1 senelik stajını bitirmek ve baro levhasına kaydolmak gerekiyor. Avukat olanlar avukatlıkla bağdaşmayacak işler de yapamaz(reklam yasağını delecek işlerdir bunlar). Yani avukat olmadığına garanti verebilirim. Ayrıca hukuk okuması konusunda da sonradan okudu mu bilmiyorum ama bir ara araştırdığımda yüksek lisansını hukuk alanında yaptığını okumuştum. Kısacası böyle teknik bir bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum.

Yanında avukatı varya oda tasdiklemişti zaten Müge hanım söylüyor avukatıda tasdikliyor.

Yanında avukatı varya oda tasdiklemişti zaten Müge hanım söylüyor avukatıda tasdikliyor.
Ben size Yargıtay kararının ne doğrultuda olduğunu mesleki bilgilerimle anlatıyorum ama siz bana örnek olarak davalara uzun süredir girmeyen televizyon programına mâl olmuş emekli bir eski avukatın tasdiğini örnek veriyorsunuz. Sizin yanlış yönlendirmelerinizle buradaki bir insan dava açıldıktan sonra sadakatsizlik yapsa başı yanar yani. Nasıl bu kadar pervasız olabiliyorsunuz anlamıyorum.

Yanılıyosunuz örneklendirme yapmadım duyduğumu söyledim.Konu sahibinin sorunu buda değildi üstelik.Savunduğumu söylemedim.

Benim 4 yıl sürdü bir ben bilirim çektiğimi psikolojikmen bir an önce kurtulmaya bakın derim Allah yardımcınız olsun

Amin teşekkür ederim

Hemen kurtulmak benim elimde olsaydı keşke , bin kez kurtulurdum

Sizin toplam kaç celse oldu
Çocuk yok sanırım

Son düzenleme:
Konunuzu uzun uzadıya okumadım ama başlığı görünce yazmak istedim. Avukatlık stajı yaptığım dönemde yanında çalıştığım avukatın bir davası çok uzun sürmüştü. Bu nedenle anayasa mahkemesine başvuruda bulunmuştu. Yargılamanın bu kadar uzun sürmesi muvekkilimi mağdur etti şeklinde. Ve bunun için tazminata hukmedilmisti.
Kendim hiç denemedim çünkü henüz bu kadar uzamış bir davam olmadı. Ama bence bir araştırın derim. Lehinize kullanabilirsiniz

Tazminata hükmedilen kim
Tazminatı ödeyen kim ? ( devlet mi )
Ve kime ödeniyor ( davası uzayana mı )

Bu süre tam olarak ne kadardı ?
Olması gereken süre ne kadardı ?
Dava ne davasıydı ?

Benim davam da ne yazık ki yıllardır sürdüğü için soruyorum

Anayasa mahkemesi insan hakları komisyonuna başvuruldu. Devlet aleyhine tazminata hukmedildi. Davası uzayan kişiye.
Bir iş mahkemesi dosyasıydi. Süresini vs hatirlamiyorum dediğim gibi kendi dosyam değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…