4yıl süren boşanma davam bitti ama :(

Alakası yok
Bizim mal davası direk ayrıldı
Buna rağmen sadece boşanma 6 yıldır sürüyor maalesef

Normalde 3 yıl ayrı yaşayanı direk boşuyor .

Bense evlilik sonlanamadığı için sadakat yükümlülüğünden hayatıma kimseyi de alamıyorum

Böyle de saçma bir adalet sistemi

Haber tarihi 2015 imiş
Madem öyle neden bütün avukatlar sadakat yükümlülüğü devam ediyor diyor .
Mahkemelerde de ona göre hüküm veriliyor

Adalet 3_5 ay evli kalıp geri kalan 5 yıl nafaka odemekse ,bu noktada erkek evlenmez..kıyar imam nikahini,zaten kadınların bir kismida resmî nikah olmasada olur kafasında...yada evlil8k sozlemesi yapar ki artik yapanlarda var..oldu bitti işte.. siz istediğiniz kadar destan yazın...ülkede davaların bitmeme sebebi hep maddiyat üzerine.. .insanlar sirf nafaka vermemek için ya cinayet işliyor (gözü çok dönen) yada iftira atıyor.. 3 kuruş için uğraşacağınıza hayatınıza bakın..
Bu arada benim bahsettiğim kadınlar öyle çok iyi yerlerde çalışan, çok paralar kazanan insanlarda değil..
Nafaka aradaki bağdır..

Değildir. Aynı mettobüste olduklarınla bile daha çok kader birliği mevcut.
Öldürülmemek için hakkından vazgeçmeyi tavsiye edeceksem tüm aile mahkemelerini bir dk içinde kaldırmam da gerekir . Mali yükten kurtuluruz. Hatta tüm mahkemeler kalkabilir çünkü güçlü olan hakkını gayri meşru yolla zaten alabiliyor. Öldürülmemek veya iftiraya uğramamak için imkanı olmayanı korumaktan vazgeçtik başta zaten.Bir odada yalandan toplanmaya gerek yok.

Sizin bahsettiğinizden çok farklı hayatları yaşayanlar da var. Onların da adalete ihtiyacı oluyor...

Sadece Yanyana çekilmiş bir fotoğrafı dikkate alacaklarını sanmıyorum. Şahit olarak arkadaşınızı getirirsiniz mahkemeye olur biter. Bu arada sadakat yükümlülüğü ile alakalı güncel açıklamayı ekliyorum :

Yargıtay bir kararında; “Mahkemece, davalı (kadın) ‘tam kusurlu’ kabul edilerek karşı boşanma davası reddedilmiştir. Oysa koca kendi davasının kabulü ile verilen boşanma kararı henüz kesinleşmeden bir başka kadınla birlikte yaşamaya başlamıştır. Bu kadından bir çocuğunun bulunduğu ileri sürülmüş ve bu iddiada temyiz aşamasında sunulan nüfus kaydı ve diğer delillerle doğrulanmıştır. Türk Medeni Yasası’nın 185/3 maddesinde yer alan eşlerin sadakat yükümlülüğü evlilik birliği süresince geçerlidir. Boşanma yönünde oluşan karar kesin hüküm halini alıncaya kadar bu yükümlülük devam eder.” diye hüküm kurarak sadakat yükümlülüğünün boşanma sürecinde devam ettiğine vurgu yapmıştır.
Son zamanlarda Yargıtay’ın boşanma davası sürerken sadakat yükümlülüğünün ihlali hususunu ihtiva eden bazı kararları yanlış anlaşılmaktadır. Boşanma davası sürerken yaşanan aldatma olayının, süren boşanma davasına usulüne uygun bir şekilde dahil edilmesi gerekmektedir.
Usulüne uygun bir şekilde davaya dahil edilmeyen yeni vakıaların davaya esas alınmayacağına dair Yargıtay kararlarından, boşanma davası devam ederken sadakat yükümlülüğünün son bulduğu sonucuna ulaşılması hatalıdır.
Söz konusu kararlarda boşanma davasından sonra sadakat yükümlülüğünün ihlaline ilişkin yaşanan olayın, boşanma kararına esas alınmamasının nedeni; sadakat ihlaline ilişkin olayın devam eden boşanma davasına usulüne uygun bir şekilde dahil edilememesinden kaynaklanmaktadır.
Bu nedenle boşanma davası devam ederken aldatma veya zina olaylarının yaşanması halinde boşanma avukatının bilgi ve desteğiyle hareket etmek hak kayıplarının meydana gelmemesine yardımcı olacaktır.

6 yıldır neden sürüyor önemli olan bu. Normal bir durum değil bu. Ticari davalar en karışık olanlarıdır onlar bile bu kadar uzun sürmez bazen. Mutlaka bir sebebi vardır diye düşünüyorum ama tabi sebebinin olması hak kaybı olduğu gerçeğini asla değiştirmiyor. Adınıza çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun.

Amin
Teşekkür ederim
Senede 1 kere duruşma günü verildiği için böyle oldu .
Mahkeme yoğunluğu diye düşünüyordum .
Karşı tarafla kalemin işbirliği kurup süreci uzatabileceğini duydum inanmak istemedim lakin maalesef olmaz dediğimiz şeylerin bile olabildiğini görüp duyuyoruz

Duruşma gününü hakim belirliyor ama senede bir de yani inanılmaz gerçekten. Nasıl bir iş yükü maşallah. Yine biz iyi düşünelim...

Bizde sıradaki duruşma tarihini her duruşma sonunda hakim avukatlara danışarak belirliyor.

Duruşma gününü hakim belirliyor ama senede bir de yani inanılmaz gerçekten. Nasıl bir iş yükü maşallah. Yine biz iyi düşünelim...

Hakim belirliyor da o an soruyor ne zaman müsait günümüz diye , o an kalemdeki şu tarih diyor

Benim verdiğim bir dilekçeyi 6 sonra ilgili yere gönderdiler .
Duruşmada alınan karar gereği bir kuruma yazı gönderilmesi gerekiyordu oraya da göndermemişlerdi .

Karşı tarafla bana haksızlık için İşbirliği içinde olanları da Allah’a havale ettim . Herkes ettiği kötülüğün cezasını hem bu dünyada hem ahirette çeksin

Sanki süreç uzasa ne olacak davadan vaz mı geçeceksiniz? Ya ne insanlar var gerçekten...

Bizde katibe soruyor ne zaman gün verebiliriz diye . Kalemde 3-4 kişi var , her seferinde birisi katip oluyordu
Katibe sormuş olabilir farkında değilim ama avukatın ekranında katibin ekranı gözüküyor,bilerek ileri tarih söylese avukst oradan görmez mi

Katibe sormuş olabilir farkında değilim ama avukatın ekranında katibin ekranı gözüküyor,bilerek ileri tarih söylese avukst oradan görmez mi

Benim avukat maalesef iyi çıkmadı şansıma ki öneri üzerine ona gitmiştim . Öneren kişiyle de büyük sorun yaşadılar sonradan .

Avukat Ekrana da hiç bakmıyordu
Hatta çok önemli bir cümlede davalı yerine davacı diye yazdı , ben avukatı uyardım yanlış yazdı diye düzelttirmesi için , oralı olmadı . Söz hakkı istedim hakim de avukatınız varken söz hakkı vermiyorum dedi . O cümle öyle kaldı ki tamamen karşı tarafın suçu benim üzerime yazılmış oldu maalesef.
Benim de tarih listesi ekranda dikkatimi çekmedi , gözüküyor muydu bilmiyorum

Hemen yeni bir avukat bulup onu bıraksaydınız.6 yıl nedir ya, hayat akıp gidiyor yazık.Araştırıp hemen iyi bir avukat bulun, ben olsam medyaya bile taşırdım boşanma davası bu bu kadar uzatılmaz

Reactions: Cac
Müge Anlı yeni bahsetmişti davslar uzadığı için dava açıkken çekilen resim vs işe yaramıyor muş
Müge Anlı avukat mıymış acaba teknik bir konudan bahsediyoruz. dilekçeler aşaması bittikten sonra tek başına özel boşanma sebebi olacak bir durum ortaya çıkmışsa(aldatma sebebiyle boşanma özel boşanma sebebidir)genel nitelikli davada(evlilik birliğinin temelden sarsılması genel nitelikli davadır) o sebep dikkate alınmaz evet, ama sadakat yükümlülüğü devam eder ve o tek başına özel boşanma sebebiyle dava açılabilir. Aksi halde zaten iddia ve savunmanın genişletilmesi yasağına takılır. Yani daha öze indirmek gerekirse halihazırda açılan davada dikkate alınmaz ancak bu demek değildir ki ek bir dava açıp sadakat yükümlülüğünün ihlali sebebiyle dava açılıp davalar birleştirilmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…