45 yasinda bebek yapmak

Hiç endişe etme dua et ben iki kızımda düşük riski taşıdım 8 ay ilaçlarla yaşadım ve kucağıma aldım sende alacaksın🤗
Ama bende akıntı yoğunluğu dünden beri var adet olabilir mi sence?
Adetine kac gun var, akıntı hamilelikte çok fazla oluyo, illa herkeste olucak diye bisey yok tabiki ama tarif edenler benimki gibi sulu beyaz bir akıntı tarif ediyolar. Insallah gonlune gore olur hersey ya🙏

Adetine kac gun var, akıntı hamilelikte çok fazla oluyo, illa herkeste olucak diye bisey yok tabiki ama tarif edenler benimki gibi sulu beyaz bir akıntı tarif ediyolar. Insallah gonlune gore olur hersey ya🙏
Bat 21 ya da 22 canım krem gibi beyaz bazen şeffaf geliyor günlük ped 1 saatte doluyor

Meskul değil meşgul o. Ayrıca teyze falan canlandırmadım.
Sen önce büyüklere saygıyı öğren bence senın gıbı biri çocuk yapsa ne olacak sen kendini daha yetiştirememişsin çocuğa nasıl bakacaksın insanların duygularına veya düşüncelerine bile saygın yok senin kımse senın fikrini sormuş mu? Orda acılan konu ne amaçla ve sen yazmıssın fikirlerini kendine sakla

Bende 41 yaşındayım ve aynı sürecte ugraşıyorum allahım bu yolda isteyen herkesın kucagını boş bırakmasın

Ben de 42'de gebe kaldim, 43'te dogurdum. Gebelikte de dogumda da hicbir sorun yasamadim, her sey gayet saglikli ilerledi hatta dogal dogum yaptim ve hicbir komplikasyon olmadi. Iki haftada da kendimi toparladim. Sukur kizim suanda iki aylik, darisi bebek ozlemi yasayanlarin basina.
Doğal yoldan mı hamile kaldınız? Ekstra bir şey yaptınız mı?

hoop geldim, 41 yaşımdayım. Şubatta doğum olacak inşallah. ilk bebeğim. Eşim 45, onunda ilk çocuğu olacak. çok heyecanlıyız çok mutluyuz. kendimce avantajlarından bahsedeyim. Bence bu gecen zamanda (yani 30-40 arası, bebek sahibi olmak için ideal yaş dedikleri zaman diliminde) biz kendimize yatırım yapıp, oğluşumuz için özellikle maddi çok büyük imkanlar inşa ettik. 30 lu yaşlarda veremeyeceğimiz imkanları sağlayabiliriz şuan. Manevi kısmından bahsetmiyorum bile, bunca zamanın özlemiyle zaten sevgiye boğacağız onu. İşin özü herşeyin bir vakti var ve o vakit gelen herşeyi sevgiyle kucaklıyorum:)

Doğal yoldan mı hamile kaldınız? Ekstra bir şey yaptınız mı?
Hayir Sisli Memorial'da tup bebek tedavisi ile pgt'li embriyo ile hamile kaldim. Oncesinde pek cok dusugum olmustu, ilk pgt'li embriyo da ilk trimesterde dusukle sonuclandi ama ikincisi kizimiz oldu. Ekstra olarak histereskopi yaptirdim, intralipid serum taktilar, dogal transfer yaptilar.

arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, 10 ekimde transfer olmuştum, olmadı, 22 ekimde regl olmuştum. şimdi reglin 2.gününde gel demişti doktorum, bir türlü regl olmadım, transfer sürecinde ki hormonlardan olur mu bu kadar gecikme yoksa iyice menepoza mı giriyorum ben:KK43:(

arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, 10 ekimde transfer olmuştum, olmadı, 22 ekimde regl olmuştum. şimdi reglin 2.gününde gel demişti doktorum, bir türlü regl olmadım, transfer sürecinde ki hormonlardan olur mu bu kadar gecikme yoksa iyice menepoza mı giriyorum ben:KK43:(
Yok ikimci adet çok geç oluyor benim 45 gün sonra olmuştu

45 yaş bebek için çok geç bir yaş diye düşünüyorum. Bebek içinde anne içinde çok fazla sağlık sorunu çıkabiliyor ve doğum riskli olabiliyo. Doktorlarda bunu en başında söylüyorlar zaten. Hepsini geçtim 45 yaşından sonra bir bebekle uğraşmak çok zor gelebilir gerek mental gerekse fiziksel olarak. Ayrıca çocuk büyüdüğünde yaş çok geçmiş oluyor ve çocukla paylaşacak pek bir şey kalmıyor uyuşmuyor çünkü ister istemez şartlar el vermiyor. Bu yaşta anne olmaya karar verdiyseniz iyi düşünün derim.. Hakkınızda hayırlısı olsun🌸
Yazdıklarınıza katılmıyorum,herkes sizin dediğiniz yaşlarda anne baba olacak diye bir kural yok.bence bu konularda araştırma yaparsanız yani akademik makaleler okuyup bilgi edinirseniz daha saglikli bilgi edinmiş olursunuz.küçük yaşlarda anne olup çocuğuna yeterli özbakimını veremeyen sevgi gösteremeyen eğitim vermeyen kısaca vatanına milletine faydalı bireyler yetiştiremeyen insanların çocuk dünyaya getirmesinden çok daha iyidir.tıp çok ileri çoçuk dünyaya getirirken anne ve çoçuk için risk herzaman vardır.yaş çok geçmiş oluyor çocukla paylaşacak birşey olmuyor demişsiniz kime göre neye göre bu tesbitte bulunuyorsunuz.belli bir yaşa gelmiş ebeveynler kendini her yönden geliştirmiş oluyor,maddi manevi.onların dünyaya getirdiği çocuklar her yönden daha iyi oluyorlar.daha da çok yazarımda uzatmak istemiyorum.Çoçuk gelişimi konusunda eğitim aldım yeterince bunlar kendi yorumum da değil lütfen yorum yaparken konular hakkında doğruluğundan emin olduğunuz konuları konuşun

hoop geldim, 41 yaşımdayım. Şubatta doğum olacak inşallah. ilk bebeğim. Eşim 45, onunda ilk çocuğu olacak. çok heyecanlıyız çok mutluyuz. kendimce avantajlarından bahsedeyim. Bence bu gecen zamanda (yani 30-40 arası, bebek sahibi olmak için ideal yaş dedikleri zaman diliminde) biz kendimize yatırım yapıp, oğluşumuz için özellikle maddi çok büyük imkanlar inşa ettik. 30 lu yaşlarda veremeyeceğimiz imkanları sağlayabiliriz şuan. Manevi kısmından bahsetmiyorum bile, bunca zamanın özlemiyle zaten sevgiye boğacağız onu. İşin özü herşeyin bir vakti var ve o vakit gelen herşeyi sevgiyle kucaklıyorum:)
Maşallah... Sağlıkla inşallah. Ben de 40 eşim 48. Bşrbirimizi geç bulduk. Biz de nasip olursa bu duyguyu tatmak istiyoruz. Mecburen tüp bebek yoluyla

Merhalar en sevdiğim konu başlığı altında toplanmış güzel kadınlar🥰
Bu fetal dna pgt ile ilgili bilgisi olan var mi?
Ben şuan 6+1 hamileyim. 4 embriyom vardi, dr genetige yollamayi önerdi, yasimdan dolayi. Ben 4 tanecik embriyom var diye elletmek istemedim. Ayrica tutup tutmayacagi belli olmayan embriyoya test yaptirmak maddi olarak da kulfetli olacaktı. Simdi yaptirmasam tuttugu takdirde hamileyken bunun testi var mi dedim, var tabi 11.haftada fetal dna yaptırın dedi, ok dedim.
Simdi ben şunu merak ediyorum. Burda gördüğüm üzere, bu genetiği yollanan emriyolarda cogunluk olumsuz geri dönüyo ve imha ediliyo. Anne adayı 30 yaşında da olsa 25 yaşında da olsa, 5 embriyodan 4ünün falan testi gecemedigini cok goruyorum burda. Bu beni biraz endiselendiriyo. 11.haftada ters bir durum olma olasılığı o zman cok mu yuksek yani?
Benim etrafimda 40 yaşının uzerinde cocuk sahibi olan saglikli cocuk sahibi olan cok kişi var duyduğum ve bildiğim. Ama gel gör ki bu oran teste gidip de olumsuz sonucla dönen embriyolarla çelişiyor. Yani ben de gonserseydim belki 4 taneden 3 u negatif gelicekti. Ama ben transfer yaptirdim ve hamileyim. Bu durumda beni 3.ayda bir olumsuzluk mu bekliyor sizce?
Bu konuda düşüncelerinizi ogrenebilir miyim?

Merhalar en sevdiğim konu başlığı altında toplanmış güzel kadınlar🥰
Bu fetal dna pgt ile ilgili bilgisi olan var mi?
Ben şuan 6+1 hamileyim. 4 embriyom vardi, dr genetige yollamayi önerdi, yasimdan dolayi. Ben 4 tanecik embriyom var diye elletmek istemedim. Ayrica tutup tutmayacagi belli olmayan embriyoya test yaptirmak maddi olarak da kulfetli olacaktı. Simdi yaptirmasam tuttugu takdirde hamileyken bunun testi var mi dedim, var tabi 11.haftada fetal dna yaptırın dedi, ok dedim.
Simdi ben şunu merak ediyorum. Burda gördüğüm üzere, bu genetiği yollanan emriyolarda cogunluk olumsuz geri dönüyo ve imha ediliyo. Anne adayı 30 yaşında da olsa 25 yaşında da olsa, 5 embriyodan 4ünün falan testi gecemedigini cok goruyorum burda. Bu beni biraz endiselendiriyo. 11.haftada ters bir durum olma olasılığı o zman cok mu yuksek yani?
Benim etrafimda 40 yaşının uzerinde cocuk sahibi olan saglikli cocuk sahibi olan cok kişi var duyduğum ve bildiğim. Ama gel gör ki bu oran teste gidip de olumsuz sonucla dönen embriyolarla çelişiyor. Yani ben de gonserseydim belki 4 taneden 3 u negatif gelicekti. Ama ben transfer yaptirdim ve hamileyim. Bu durumda beni 3.ayda bir olumsuzluk mu bekliyor sizce?
Bu konuda düşüncelerinizi ogrenebilir miyim?
Oldukça zor bir soru. Öncelikle kaçıncı denemeniz? Benim iki kez rahme tutunadılar ikişer embriyo. Tekrar tekrar negatif haberi almak istemediğimiz için pgt yaptırıp sağlıklı geleni transfer edelim artık dedik inşallah. Tutunma ihtimali olmayan, düşük yapma oranı yüksek olan embriyolar eleniyor. Tabi ki nasip ama ben daha fazla yıpranmamak için kabul ettim. Ama aşırı masraflı bir iş gerçekten

Oldukça zor bir soru. Öncelikle kaçıncı denemeniz? Benim iki kez rahme tutunadılar ikişer embriyo. Tekrar tekrar negatif haberi almak istemediğimiz için pgt yaptırıp sağlıklı geleni transfer edelim artık dedik inşallah. Tutunma ihtimali olmayan, düşük yapma oranı yüksek olan embriyolar eleniyor. Tabi ki nasip ama ben daha fazla yıpranmamak için kabul ettim. Ama aşırı masraflı bir iş gerçekten
Benim ikinci denemem. Genetige gidenler tutunup tutunmayacagi mi belirliyo, yoksa cocukta genetik bir hastalik olabilecegini mi?

X