• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

45 yaşında 9.çocugunu doğuran anneme tepkiliyim.

Turkiyede maddi manevi bakabilecek olanin "nasilsa bakabiliyorum" diyip 9 cocuk yaptigini hiç görmedim kendi cevremde.
Maddi durumu oldukca üst seviyede ailelerde bile en fazla 2-3 cocuk görüyorum.
Genelde cocuk sayisi ne kadar fazlaysa egitim ve maddiyat daha az oluyor. Insanlar boyle dusunmesi normal
Evcil hayvan sahiplensen bile sayı arttıkça bakım kalitesi düşer. Barınaklarda hastalığın ve sefaletin kol gezme sebebi sayıca fazlalık.

merhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor🤦🏻.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
Fena hasetlendim kıskandım.
Ben daha 40 olmamıştim 3. çocuğu düşünüyordum eşim vaz geçirdi .

Annene senelik doğum kontrol hapı gönder

Arkadaşlar kadın halim vaktim yerinde,bakıcı bakıyor demiş. Güveniyor ki doğuruyor. Konu gerçektir değildir,maddi durumu iyidir kötüdür bilemem de niye konu sahibini 3 tane çocuğu var diye bu kadar linçlediniz ki? Kocası zenginse isterse 10 tanede doğurur.

Son düzenleme:
Anneniz seksomanyak babanız seksomanyak.

Allah verdi de baban bağlansın da hikaye.

Zaten çocukları çocuklara baktırıyormuş.

Çocukları düşünen yok KORUNMASIZ SEKS KEYFİ.

Yapabileceğiniz bir şey yok ha her seferinde utandırın.

Ama siz de 28 de 3 çocuk cokkkk fazla son demişsiniz inşallah sondur.

niye bu kadar şaşırdınız yahu hiç mi görmediniz bazı mahallelerde biri kucakta biri belinde üç beş kafa evden dışarı bakıyor. yapabileceğiniz bir şey yok konu sahibi, altın da biraz düşmüşken şimdiden alın bari. menapoza girene kadar doğuracak belli. işiniz zor.

merhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor🤦🏻.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
Size ne ? Gelin besigimi sallayın mi diyor ? 45 yaşındaymış çok küçük evlenmiş olmalı. 9 çocuk çok belki ama kendine guveniyorsa kime ne ? Çünkü korunma yöntemini bilmiyor olamaz. Siz rahatsız oluyorsaniz mesafenizi koyun.

merhabalar herkese.
Anneniz için biraz sert yorum yaptıysak hakkınızı helal edin.... Ama 9 da çok ya yazık bebelere annenizin vücudunda yazık günah...

9 çocuktan kaçı hayatta? Vefat edenlerin ölüm sebepleri nedir?

Haklısınız. Konu başlığından sizi 49 yaşında doğurdu ve ona kızgınsınız sanmıştım. Çünkü bu da gayet olabilir. Şimdi doğan çocuk 20 yıl sonra benimle zaten ilgilenmedi neden doğurdu diyebilir.

Öyle ya da böyle hiç kimse dalga geçemez. Siz hadlerini bildireceksiniz. Kimse sizinle istemediğiniz şekilde konuşamaz.

Maalesef karışamazsınız. Çünkü 45 yaşındaki kadın belli ki korunmuyor, ondan her sene doğuruyor. Maddi durumu inanılmaz iyi olan kişiler bile hakkıyla aynı anda 9 çocukla ilgilenemez. Her çocuk özel ilgi ister, oyun ister, sevgi ister. Günde 1 saat her bir çocukla ilgilensen 9 saat eder. Zaten anneniz tüm çocuklarını büyük çocuğuna baktırıyormuş. Öyle annelik olmaz, çocuklarının da vebaline giriyor. Bir çocuğa çocuk bakıyor. Resmen babanızı elde tutmak için çocuk doğuruyor. En fazla böyle babamı elde tutamazsın dersiniz o kadar. Ama dinleyeceğini sanmıyorum.

Bunun doğu kültüründen olmakla alakası yok. Doğu kültüründen bir arkadaşım var, sadece tek çocuğu var. Kendisi 4 kardeş. Şu an çoğu akrabası ve kardeşleri tek çocuk sahibi. Tüm çevresi doğu illerinde yaşıyor, 2. 3. çocuk isteyen sayısı çok azaldı diyor. Devir eskisi gibi değil çünkü. Ne maddi ne manevi olarak her şey çok zorlaştı. 1 çocukla bile hakkıyla ilgilenmek mesele..kimsede ne maddi ne manevi o kadar fırsat şu an yok. 2.çocuğu bile düşünemiyor, zamanı yokmuş nerede 9 çocuk. Anneniz kendi değerini doğurduğu çocuk sayısında görmekten vazgeçmeli. Çocuk bir emanettir. Hakkıyla çocuğu yetiştirmeyeceksen çocuğun vebaline girmeyeceksin. Önemli olan hayırlı çocuk yetiştirmektir.

1 çocukla tövbeler eden ben durmadan doğuran sizler cesaret mi deyim gözü kara mi deyim başka bişey mi deyim bilemedim ülkenin nüfusunu Ana kız yukseltmissiniz 😀

Kimse o 3 çocuk yaptı diye eleştirmedi. Kendi tık tık tavşan gibi ürerken annesini eleştirmesini eleştirdik. İsterse 10 tane yapsın isteyen bize ne? Ama insan bir aynaya bakar 😄
Tavşan gibi üremek mi bu, torunları olan birinin halen doğuruyor olması mı normal, yoksa planlı bir şekilde 28 de 3 tane doğurmak mı? Yani birden fazla çocuğu olanlara bu yakıştırma çok saygısızca geliyor bana. Eğitimlerini, bakımlarını yapan aileler yapsın 3 tane 4 tane, kime ne. Çok çocuk eşittir eğitimsiz, düşüncesiz ebeveyn yakıştırmasından kurtulmamız lazım. Ben olsam ben de kızardım anneme, o çocukların geleceklerini düşünen bir anne değil belli ki, aldatan kocaya çocuk doğuruyor ve yaşı da var. Olayda eleştirilecek kişi varsa o da belli. Konu sahibinin annesine uzun sağlıklı ömür dilemekten başka yapacağı birşey yok.

Back