• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

45 yaşında 9.çocugunu doğuran anneme tepkiliyim.

Işte maddi olarak yetse de 3-4 cocuguyla gözüyle degilde fazla fazla bakmak ilgi vermek için cidden insanin tüm gününü harcamasi gerekir. Cocugum yok ama zor olduğunu biliyorum, gördüm. Sabahtan aksama kadar 3-4 cocuğun hepsiyle teker teker yaşlarina/ayina uygun şekilde etkinlik, ilgi vs vermesi zor. Buradaki konulara bakmak bile yeterli "bir gülüşü yeter ama evden kacasim var" diye.... 😃

Ben de yerli değilim, bizde de cocuk azdir. Annem babam 2 ve 3 kardeşler ki 3 bile çokmuş. Ben tek cocugum.

Ama insanlarin annesi babasi 4-5 kardeş oldugu halde boyle diyorlarsa olumsuzluk görmüşler ki diyorlar.
Eşim de çok kardeş mesela ama kendisi cocuk bile istemiyor, olsa bin tane şey düşünür. Kalabalik ailede buyumelerine ragmen kardeşlerinin hic biri de 2den fazla cocuk yapmamiş. Olmuyor öyle cunku.
Biz deli gibi etkinlik peşinde koşuyoruz, koleje, spora vs yolluyoruz diye herkes bizim gibi olmak zorunda mı? Çok çocuklu olup, elindeki daha az imkanlarla gayet güzel çocuk yetistiren evi benim evimden daha çiçek kadınlar var. O insanlar bu şekilde mutlu oluyorsa 3 çocuğu olması bizi neden ilgilendiriyor?

Benim eşim 4 kardeş ve hepsinin tek çocuğu var. Maddiyattan bağımsız bu şekilde tercih etmişler ama ben 5 çocukta doğurmak isteyebilirdim ve kimseyi ilgilendirmezdi. Yani kendi dogrularimiz diğerlerini bağlamaz, kimseyi de bu şekilde aşağılama hakkını vermez.

Bizim memleketi doğu olarak görmüyorlar. Kastettikleri şehirleri biliyorum.
üniversiteye ilk gittiğimde (ilk defa malatyadan çıkmıştım) çoğu batışı arkadaş bizleri öcü olarak düşündüğünü belli etmişti..tanıdıkça şaşırmışlardı..burada da öyle hissettim 🥴

Biz deli gibi etkinlik peşinde koşuyoruz, koleje, spora vs yolluyoruz diye herkes bizim gibi olmak zorunda mı? Çok çocuklu olup, elindeki daha az imkanlarla gayet güzel çocuk yetistiren evi benim evimden daha çiçek kadınlar var. O insanlar bu şekilde mutlu oluyorsa 3 çocuğu olması bizi neden ilgilendiriyor?

Benim eşim 4 kardeş ve hepsinin tek çocuğu var. Maddiyattan bağımsız bu şekilde tercih etmişler ama ben 5 çocukta doğurmak isteyebilirdim ve kimseyi ilgilendirmezdi. Yani kendi dogrularimiz diğerlerini bağlamaz, kimseyi de bu şekilde aşağılama hakkını vermez.

Aslinda evet olmak zorunda. Konu sahibinden bagimsiz olarak cok cocuk dogurup ayni zamanda etkinlik, okul peşinde koşturmak istemeyen ve boyle mutluyum canim istedi yaptim bir sekilde büyür diyeni normal göremem.
Bana soran olursa da aynen boyle soylerim. Sormazsa yorum yapmam.

üniversiteye ilk gittiğimde (ilk defa malatyadan çıkmıştım) çoğu batışı arkadaş bizleri öcü olarak düşündüğünü belli etmişti..tanıdıkça şaşırmışlardı..burada da öyle hissettim 🥴
yaaa bilenler de "e orası doğu değil ki" diyor 🤣 çok arada kalmışız bence.

Bu arada ben de doğuluyum aslen,kastedilen şehirler dışındayım :) ,2 yıldır evliyim Şuan hazır olmadığım için çocuk düşünmüyorum ama tabiki anne olmak istiyorum 🤗,iki abim evli bir çocukları var , 2.çocuk istemiyorlar ikisi de .Doğudan bir örnek vermek istedim:)

merhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor🤦🏻.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
Oha ben şok..annenizin aklı yerinde değil. Yazık yaa o bebeklere

Şirket sahibi değilsen holding yoksa fazla kiimse kendini o çocuğun yerine koymuyor aile kaderdir böyle olmamalı artık hababam sınıfı filmleri gibi güllük gülistanlık değil hayat cokmu lazım 45 yadinda dokuzuncu çocuk cokmu az zaten 8 çocuk ....ben olsam bana sorulsa tercih etmem böyle dünyaya gelmeyi kötü hakaret yok benim yorumda ben inanmıyorum çok iyi bir eğitim ilgi vs verilebileceğine bu kadar doğum vücuda da zarar

Arkadaşlar bu arada çok çocuk benim olduğum kitaplarda öneriliyor. Tabi ki baktığınızda kardeşle büyümek hayatta insana çok şey öğretiyor geliştiriyor . Ama bunun için çok sağlam psikolojisi olan anne baba ve bu çocuğun ihtiyaçlarini karşılayabilecek maddi durum gerekiyor .

Şahsen ben yapabilir miyim ? Hayır ikinci çocuğu bile yapamam . Maddi olarak karşılayabilecek olsam bile psikolojik olarak karsilayamam . Maddi manevi imkanı olan ve gerçekten çocuk seven birinin üç çocuğu olması çok güzel .

Aslinda evet olmak zorunda. Konu sahibinden bagimsiz olarak cok cocuk dogurup ayni zamanda etkinlik, okul peşinde koşturmak istemeyen ve boyle mutluyum canim istedi yaptim bir sekilde büyür diyeni normal göremem.
Bana soran olursa da aynen boyle soylerim. Sormazsa yorum yapmam.
Bir şekilde büyür diyen insanların kastettiği sokak kedisi gibi kendi kendine büyür gibi bişey değildir bence.

Çok çocuklu annelerin etkinlik vs peşinde kosturmadiklarini nereden biliyoruz ayrica? Benim oğlan yüzme kursuna gidiyor, beklerken konuştuğum anneler en kotu belediyenin kurslarını vs takip ediyolar, hatta çok güzel tüyolar aldığım oluyor.
Geçen yaz spor kursları açılır açılmaz dolmuştu, yer bulamadim mesela? Gelir grubunun biraz daha düşük olduğu bir mahallede belediyenin bilim merkezi var içerisi dışarısı çocuk kaynıyor. O begenmediğimiz kadınlar getiriyor çocuklarını.

Sonuç olarak cehalet devam etse bile insanlar eskiye göre kat kat bilinçli diye düşünüyorum. ( Yorumum konudan bağımsız)

Bir şekilde büyür diyen insanların kastettiği sokak kedisi gibi kendi kendine büyür gibi bişey değildir bence.

Çok çocuklu annelerin etkinlik vs peşinde kosturmadiklarini nereden biliyoruz ayrica? Benim oğlan yüzme kursuna gidiyor, beklerken konuştuğum anneler en kotu belediyenin kurslarını vs takip ediyolar, hatta çok güzel tüyolar aldığım oluyor.
Geçen yaz spor kursları açılır açılmaz dolmuştu, yer bulamadim mesela? Gelir grubunun biraz daha düşük olduğu bir mahallede belediyenin bilim merkezi var içerisi dışarısı çocuk kaynıyor. O begenmediğimiz kadınlar getiriyor çocuklarını.

Sonuç olarak cehalet devam etse bile insanlar eskiye göre kat kat bilinçli diye düşünüyorum. ( Yorumum konudan bağımsız)

Herkes bizim gibi okul, etkinlik peşinde kosturmak zorunda mi? diyorsunuz önce ve ben ona göre cevap verince yapmadiklarini nereden biliyorsunuza döndü iş. Boyle tartisacaksaniz boşuna uğrasmayalim. 😀
Yapmayanlar da var. Tek cocuguna bike yapmayan var.
Hatta cocuklari bir büyügüne baktirarak büyüten de var.

Yav bazı yorumlara çok şaşıyorum. Öyle bir konuşuyorlar ki sanki herkesin çocuğu etkinlikten etkinliğe,o kurstan bu kursa koşuyormuşta konu sahibinin 3 tane çocuğu olduğu için çocuklar eksik kalacakmış gibi.

Tek çocuk olunca Fransız mürebbiyelerle,yurtdışında yatılı okullarda,full anne ve baba ilgisiyle büyüyor sanki çocuklar 😂

Kadın durumum iyi,bakıcım da var yaptım demiş. 3 tane çocuk doğurmuş diye 9 tane çocuk yapan annesiyle bir tutup yerden yere vurmuşlar. Kimsenin haddine değil konu sahibini 3 tane çocuğu var diye aşağılamak. Bazen buradaki üyelerin haddini aştığını ve odak noktasını kaçırdıklarını düşünüyorum.

merhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor🤦🏻.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
Annenize kızmayın sizde onunla yarısırsiniz 28 yaş 3 cocuk

Babanızla konuşun . Sadece anneniz yapmıyor o çocukları . Her surunda kadınların üstüne gidiliyor .
Ayrıca konu sahibi kendi isteği ile 3 çocuk yapmış . Bakımını ve sevgisini veriyorsa sorun yok. . İsteyen hiç çocuk sahibi olmaz isteyen 5 tane yapar . İnsanların Kendi kararı .

hepsi buyuk 9 dogum yapti ancak 2 si vefat etti son olan yasiyor.son 3 yil icerisinde oldu 3 cocuk.2 tanesi oldu son olan yasiyor.normalde en kucuk kardesim 15 yasinda.
İlk konu mesajında sanki 9 çocuğu da yaşıyor ve bakıma muhtaç yaşları küçük gibi hissettirdiniz 45 yaşında ilk çocuğu olan kadınlar da var o yüzden yaş yorumlarını da mantıksız buldum konu da

Herkes bizim gibi okul, etkinlik peşinde kosturmak zorunda mi? diyorsunuz önce ve ben ona göre cevap verince yapmadiklarini nereden biliyorsunuza döndü iş. Boyle tartisacaksaniz boşuna uğrasmayalim. 😀
Yapmayanlar da var. Tek cocuguna bike yapmayan var.
Hatta cocuklari bir büyügüne baktirarak büyüten de var.
Ben tartışmıyorum; Herkes bizim gibi koleje gönderip deli gibi etkinlik, spor vs peşinde koşmak zorunda mı yazmışım çünkü buradaki çoğu kişi için koleje gidemeyen, piyona, bale vb kursu almayan çocuk hiç çocuk...
Sizde çok cocuklular okulu ile ilgilenmiyorsa, etkinlik yaptırmiyorsa diye başlayarak cevap vermişsiniz. Bende gözlemlerime göre insanlar kendi imkanlarina göre biseyler yapiyor, sokak kedisi gibi çocuk büyütmüyor demişim.
Tam olarak yanlış anlaşılmaya açık kismi neresi çok anlamadım ama neyse ☺️

Back