• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

45 yaşında 9.çocugunu doğuran anneme tepkiliyim.

O değil de 45 yaşında kafasi nasıl kaldırıyor bebek aglamasini, sorumluluğunu 😁 yani hem de 9 çocuk... ikinci çocugu 45te doğuran bile benim icin bordo bereli iken annenize sadece hayret ediyorum

Peki sizin rahatsız olduğunuz konu ne? Başlığı gorünce ben o çocuklara kim bakacak, nasıl okuyacakla ya da çoğuna ben baktım ama artık yetemiyorum gibi birseyler bekledim ama sizin derdiniz çocuğun adı, sizin yaptığınız doğumla aradaki zaman farkı, milletin alay etmesi falan olmuş. Yani sizin dertler de bir garip geldi bana.
Ne yapabileceğinize gelince doktora götürün kalıcı bir kontrol yöntemi uygulansın.

Haklısınız hemde çok doğurmak değil topluma kendine faydalı insan yetiştirmek asıl mesele....üremek atomu parçalamak değilki ....önceki 8 çocuğa ne verildi buna ne verilecek bencillik ben istemem böyle dünyaya gelmek beğenmedim alacak olsada yorumum fikrim bu ....Allah çocuk yapma gücü verirken insana akıl verip bir taraftan yapılan keşiflerle caresinide vermiş .....kuş bile agacda beklemez nasibini çaba ile uçar akıl ile arar ....yani Allah verdi diye bişey yok seçim senin birde ikide üçte kalmak yada bakıp layıkıyla büyütmek yerine dogurdugun çocuğu al bakın diye kardeşlerinin çocukluğundan çalıp ellerine vermek

merhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor🤦🏻.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
Kııız eleştırdıgın annecıgının izinden gıdıyo sun ama😅

Ee sizde ananızın izinden gidiyorsunuz maşallah 28 yaşında üç çocuk ,ay korkunç ya lütfen ailecek korunma yöntemlerini öğrenin ! Bana şaka gibi geldi bu konu. Gerçekse cidden korkunç

merhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor🤦🏻.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
Senin de annenden geri kalır tarafin yok ki , 28 yaşında 3 çocuk yapmışsın, 45 e kadar sen onu 10 a tamamlarsın gibi, bu arada annenle iletişimi kes bence ...

Çocuk yapmanın da bi sınırı olmalı.O kadar zenginlerde bile bu kadar çocuk yapan görmedim.Ne olacak yani bu kadar doğrunca,iyi bir eğitim verebilecek mi cahillikten başka bişey değil Sonra bu çocuklar büyüyünce topluma zararlı olacaklar belki.Aile planlamasından haberi yok herhalde kadının Mağrada mı yaşıyor acaba. kaçıncı devirde yaşıyoruz.Biz neden bi tane 2 tane yapıyoruz,istesek doğrumayız mı.Türkiye nüfusu belli zaten ekonomi de iyi değil,Herkes böyle kedi gibi ürerse nasıl kalkınacaz.Bir de istediği kadar yapar kime ne diyenler olmuş Neden sen 1 tane yaarken başkları 10 tane doğursun.Senin bir tane çocuğun onların kabilesine mi çalışacak.Çok sinirlendim

Turkiyede maddi manevi bakabilecek olanin "nasilsa bakabiliyorum" diyip 9 cocuk yaptigini hiç görmedim kendi cevremde.
Maddi durumu oldukca üst seviyede ailelerde bile en fazla 2-3 cocuk görüyorum.
Genelde cocuk sayisi ne kadar fazlaysa egitim ve maddiyat daha az oluyor. Insanlar boyle dusunmesi normal
Göçmenim ben, bizde çocuk sayısı az; 9 çocuk nasıl olur kafamda canlandiramadim. ☺️ Ayrica benim bakmaktan kastım gözü ile bakmak değil zaten, en temel ihtiyaclarini fazla fazla karşılayabilmek.
Konu sahibine söylenen tavşan gibi ürüyorsun, armut dibine düşer vb söylemleri de çok çirkin buldum. Bu şekilde konuşanların çoğununda anne babası en az 4-5 kardeştir diye düşünüyorum.
Benzeri başka bir konuda 3. Çocuğuna hamile bir kadına yapıldı. Her 3. Çocuğu yapan dilenmeye göndermiyor, sefil etmiyor. Bizim standartlarimiza uymaması insanlarla dalga geçme ya da onları rencide etme hakki mi veriyor bize?

merhabalar herkese.
Gerçek mi

O değil de 45 yaşında kafasi nasıl kaldırıyor bebek aglamasini, sorumluluğunu 😁 yani hem de 9 çocuk... ikinci çocugu 45te doğuran bile benim icin bordo bereli iken annenize sadece hayret ediyorum
Bakmıyordur ki bu profilin bakmadığını çocuğ köşeye attığını düşünüyorum konu gerçek ise

bu arada bu 9 çocuk kardeşin olmuyor mu?
konuyu böyle okudum
IMG_5028.jpeg

Göçmenim ben, bizde çocuk sayısı az; 9 çocuk nasıl olur kafamda canlandiramadim. ☺️ Ayrica benim bakmaktan kastım gözü ile bakmak değil zaten, en temel ihtiyaclarini fazla fazla karşılayabilmek.
Konu sahibine söylenen tavşan gibi ürüyorsun, armut dibine düşer vb söylemleri de çok çirkin buldum. Bu şekilde konuşanların çoğununda anne babası en az 4-5 kardeştir diye düşünüyorum.
Benzeri başka bir konuda 3. Çocuğuna hamile bir kadına yapıldı. Her 3. Çocuğu yapan dilenmeye göndermiyor, sefil etmiyor. Bizim standartlarimiza uymaması insanlarla dalga geçme ya da onları rencide etme hakki mi veriyor bize?

Işte maddi olarak yetse de 3-4 cocuguyla gözüyle degilde fazla fazla bakmak ilgi vermek için cidden insanin tüm gününü harcamasi gerekir. Cocugum yok ama zor olduğunu biliyorum, gördüm. Sabahtan aksama kadar 3-4 cocuğun hepsiyle teker teker yaşlarina/ayina uygun şekilde etkinlik, ilgi vs vermesi zor. Buradaki konulara bakmak bile yeterli "bir gülüşü yeter ama evden kacasim var" diye.... 😃

Ben de yerli değilim, bizde de cocuk azdir. Annem babam 2 ve 3 kardeşler ki 3 bile çokmuş. Ben tek cocugum.

Ama insanlarin annesi babasi 4-5 kardeş oldugu halde boyle diyorlarsa olumsuzluk görmüşler ki diyorlar.
Eşim de çok kardeş mesela ama kendisi cocuk bile istemiyor, olsa bin tane şey düşünür. Kalabalik ailede buyumelerine ragmen kardeşlerinin hic biri de 2den fazla cocuk yapmamiş. Olmuyor öyle cunku.

Back