• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

45 yaşında 9.çocugunu doğuran anneme tepkiliyim.

Böyle insanların gelecek kaygısı yok ki,gayeleri çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak değil.Doğan çocuklar bir şekilde büyüyüp,hayata atılıyorlar.Zaten bebeklere de büyük kardeşler bakıyordur tahminimce.
15 yaşında çocuklar inşaatlarda çalışıyor kızlarda kocaya küçüklere de ablaları bakıyor 15 yaşında 14 yaşında ki kızlar bitti gitti işte.

En küçük kardeş nasıl 15 yaşında oluyor anlamadım?
en son doğan 3 tanenin 2 tanesi yaşamamış zaten, şu anda 1 tane bebek var
ondan önceki en küçük 15 yaşında

kadın üst üste 2 tane bebek kaybetmiş ya da ölü doğum yapmış kadının kafa gitmiş olabilir, herkes 9 deyince bir şoka girdi ama...

Herkes konu sahibine 28 yaşında 3 çocuk yaptığı için yüklenmiş de ben sebebini anlayamadım.
Durumları varsa, çocukları seviyorlarsa 3 tane de yaparlar 5 tane de yaparlar
28 yaş da çookk erken bir yaş değil yani.
Hamile kalıp doğurmak büyütmek 30 yaştan sonra da çok zor oluyor. Ki konu sahibi de bu son çocuğum planlı yaptım diye belirtmiş. Nedir çocuk yapmama veya yapacaksam da tek çocuk yapma merakı anlamıyorum

merhabalar herkese.
Ben 28 yaşında 3 çoçuk annesiyim.Benim annemde 45 yaşında son 3 yıldır sürekli hemile kalıp doğum yapıyor.son çocuğunu 7 ay önce dogum yaptı.bende 3.çocugumu 3 ay once dogum yaptim ve bu durum beni o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Anneme çok sinirleniyorum.Aklım almıyor dısardan baska biri baksa kızını kıskanıyor kızıyla yarısıyor der.Annem hamile kaldıgı donemde ve dogum yaptigi donemde benim hic haberim yoktu beni dogum yaptigi zaman 1 ay geciyor beni ariyor ve 1 kardesin oldu diyor🤦🏻.Ben her seferinde yapma artık diyorum bizidemi düşünmüyorsun dedigim zaman Allah verdi dogurmayip aldırayımmı diyor.Bir bebegin oluşabilecegi durumdan bir haber degil kendisi gayette iyi biliyor.Babam onu sürekli aldatan biri oda cocuk dogurursam bana baglanir dusuncesiyle yapiyor bunu biliyorum.Ancak bu durum beni kendilerinden sogutuyor.Alay konusu oluyorum.Birde benim icin durumu dahada zorlastirip yeni dogan cocuguna benim kızımin adını koydu.Simdi bunu yapan anneye ne denir.Ben artık nasıl davaranacagimi bilemiyorum.ona neden aynı ismi koydun diyorum e iste o isim olan cocuklar cok akılli oluyor diyor ondan koydum bi sendemi var o isim diyor.ben neyapacagimi şaşırdım .siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.Nasıl bir tutum sergilerdiniz annenize karşı?
Anneniz bakıyor sizi ilgilendiren bir durum yok ama bu kadar doğum yüzünden hastalanır Allah korusun vefat ederse işte ozman düşünün çocuklara kim bakar? Babanla konuş bence bu kadar çocuğun geçim derdi bile ne para eder nasıl bakıyor nekadar kazanıyor baban,arajiz nasıl bilmem ama baban anneni gotursun tuplerini baglatsinlar,kendi caninada yazık kadinin

Herkes konu sahibine 28 yaşında 3 çocuk yaptığı için yüklenmiş de ben sebebini anlayamadım.
Durumları varsa, çocukları seviyorlarsa 3 tane de yaparlar 5 tane de yaparlar
28 yaş da çookk erken bir yaş değil yani.
Hamile kalıp doğurmak büyütmek 30 yaştan sonra da çok zor oluyor. Ki konu sahibi de bu son çocuğum planlı yaptım diye belirtmiş. Nedir çocuk yapmama veya yapacaksam da tek çocuk yapma merakı anlamıyorum
Kimse o 3 çocuk yaptı diye eleştirmedi. Kendi tık tık tavşan gibi ürerken annesini eleştirmesini eleştirdik. İsterse 10 tane yapsın isteyen bize ne? Ama insan bir aynaya bakar 😄

Konu sahibiyle dalga geçilmiş belirtimiş ztn bu son çocugum planlı diye. Durumu varsa yapabilir sanki o 9 dogurmuş gibi. Herkesin düşüncesi farklıdır yapacagi çocugu yapip birlikte büyütücek belki.

Benim bir tanıdıgım 22 yaşını doldurduktan 10 gün sonra 3 ci çocugunu dogurdu bunu gördükten sonra 28 de 3 hiç abartı degil....

Anneside çocuklarî büyütmüş ztn sadece 1 aylık bebegi var kalanî en küçügü 15 yasinda aradakı 2 si vefat etmiş. Konu sahibide evlenmiş. Bu halde 6 çocuğu olmuş oluyor. Tabiki 6 çocuğada bakmak çok zordur

Akıl fikir versin annenize....

İnsanların doğurduğu çocuk sayısı yüzünden bu şekilde muamele görmesini sevmiyorum...maddi manevi bakabilecek olan fazla fazla çocuk yapabilir, bakamayip yapıyorsa sıkıntı. Diğer türlü kime ne ya, sanki ekmeğini suyunu biz veriyoruz?

Turkiyede maddi manevi bakabilecek olanin "nasilsa bakabiliyorum" diyip 9 cocuk yaptigini hiç görmedim kendi cevremde.
Maddi durumu oldukca üst seviyede ailelerde bile en fazla 2-3 cocuk görüyorum.
Genelde cocuk sayisi ne kadar fazlaysa egitim ve maddiyat daha az oluyor. Insanlar boyle dusunmesi normal

Back