- 15 Kasım 2018
- 1.239
- 866
-
- Konu Sahibi Manolyalale
Oda mehrimdi benim düğünden ayıp olmasın diye geri alıp takı sırasında hediye diye taktılar10 gr yeter . Ki kaldı ki ailesi size 45 gr taktı kardeşi değil. Şu erkekler bazen cidden kafayı yiyor ..
Aynen öyle olavak artık :) yeri geldi bir yıl aileme gidemedim sırf birikim olsun diyeEşiniz de bu aile sevdası ve hesap kitap bilmezlik varken hiçbir şey sahibi olamazsınız. Yapacağınız şey belli bu saatten sonra kendinizden kısıp birikim yapmayacaksınız, neye ihtiyacınız var ise alacaksınız. Birikimi eşiniz dert edecek yoksa sizin ev araba sahibi olayım diye dişinizden tırnağınızdan arttırdiklariniz başkalarına yar olacak
Ohoo neler taktık neler :) maddiyat değil azıcık insanlık görsem gam yememValla eşimin kız kardeşine de erkek kardeşine de 10 gr dan fazla takmam ben bileziği. 45 gr çooook fazla
Tek okuyan iş sahibi olan eşim ve abi onlara göre yapmak zorunda . Diğerlerinin yok(!) olmasına rağmen sıfır evleri ve sıfır arabaları var bizde ikimci el bir araba bile yok:)Eşiniz taktığı için aile bir şey yapmayacak anladığım kadarıyla.
Ya da ailesi biz sana yaptık, sen de kardeşine yap demiş olabilir.
Oh ne ala memleket:)
Demek ki neymiş kimse için gereksiz fedakarlık yapmamak gerekirmiş. Bu eşimiz dâhi olsaAynen öyle olavak artık :) yeri geldi bir yıl aileme gidemedim sırf birikim olsun diye
Saçmalığa bak mehir ile düğün hediyesi ayrıdır . Bnu hatırlatın bence eşinize hatta eş ailesinde laf olursa da dile getirin bana mehrimi taktınız bi de bnnla geliyorsunuz diye kimse kbakmasın diyiverinOda mehrimdi benim düğünden ayıp olmasın diye geri alıp takı sırasında hediye diye taktılar
Ben artık kesinlikle inanıyorum şuna, çoğu aile bir tane kurban evlat seçiyor kendisine ve tüm sorumluluklarını ona yüklüyor.Ohoo neler taktık neler :) maddiyat değil azıcık insanlık görsem gam yemem
Neyin havasını atmaya çalışıyor, çocuklarının rıskı ile hava mı atılırmış...Merhaba hanımlar
Eşimin erkek kardeşi önümüzdeki hafta evleniyor eşim takı olarak 45 gram bilezik takmak istiyor sebebini sorduğumda ailem bana o kadar aldı sonuçta diyor ( ki ne dertlerle aldılar ) sonucta erkek kardeşi evlenirken bize bir hediye almadı çalışmıyordu diye . Ben hediye almayalım demiyorum ama daha uygun bi altın ya da bilezik yine takalıö diyorum resmen kavga ediyoruz ben senelerdir araba alırız diye biriktiyorum adam hediye edecekmiş. Sizce nasıl davranmam gerekiyor
İnanın bülmiyorum bizi adam yerine koyup konuşan yok zatenKız tarafı ile 60 gr falan gibi anlaşılmış olabilir mi? Tek 15 gr bilezik ana baba takacaktır, abiye düşen pay 45 gramdır gibi bir hesap olduğunu düşünüyorum.
Dibine kadar mantıksız.
Yahu bi değerimiz olsa varsın taksn bize maddi manevi değer de verilmiyor ailede
Ay sonunu zor getirirken eşiniz nasıl alacak peki 45 gram altını tek maaşla kredi mi çekecek.Bu zamanda bana 20 gramda çok geliyor inanın ay sonunu zor getirirken özellikle