43 yaş tüp bebek deneyimim

Çok teşekkür ederim bana da Bülent Traş büyüme hormonu veymişti aman Allah ım nasıl şişmişti her yerim ayak bileklerim bile taşıyordu nefes alamıyordum çok kötüydü
Merhaba bende bülent traş hastasıyım banada büyüme hormonu verdi ve bendede ödem oldu cok sonrasında bu ödemler gecermi yoksa bende kilo olarak kalırmı sizce sizde nasıl ilerledi acaba

Vücudum elverdikçe asla vazgeçmeyeceğim. Hepimiz hakkında hayırlısı olsun inşallah bu konuda çaba harcayan herkes emeğinin karşılığını bulması nasip olur
canım kesinlikle vazgeçme elinden geleni yapmaya devam. Bende bak bu 4 üncü deneme olacak. opu yeniden olacak aralıkta. ne yapalım allah kısmet edecek inşallah bizede.

Büyüme hormonu yumurtaları büyütmek için veriliyor
İlk tedavimde farklı bir dr. bana da vermişti.Son dr.um ise, sizin yaş gruplarınıza böyle büyüme hormonları verilmez, vücutta bir kitle(kanser oluşturabilecek)var ise bunların büyümesine sebep olur dedi ve öncelikli olarak mamografi istemişti.Ben de 42 yaşında tedavi görmüştüm. Bizim yaş grubu için biraz daha minimal tedavi gerekiyor diye düşünüyorum.

Merhabalar,

Bir kac ay once ERA TRIO testi yaptirdim. Alinan bipsy parcasiyla ERRA EMMA VE ALICE uclu testi yapildi.
ERRA ( Endometriyal Receptivity Analysis) bir baska degisle rahmin embriyoyu kabul etme saati testi. Bu test embriyonun hangi saat de rahime transfer yapimasinin daha uygun oldugunu belirliyor.
EMMA ( ENDOMETRIAL MICROBIOME METAGENOMIC ANALYSIS) bu test de rahim icindeki bakteri durumunu analiz ediyor. Rahim icindeki bakterilerin ebriyo ve sperme nekadar uygun olup olmadigini tesbit ediyor. Rahim icindeki bazi bakterier spermin yada embriyonun yasamasina uygun ortam olusturmuyor galiba buna kadinlar arasinda Killer bakteri(olduren bakteri de ) dendigini duydum.
ALICE (Analysis of Infectious Chronic Endometritis) bu da kronik rahim bakteri ve enfeksiyonlarina bakiyor.
Benim ERA test sonucumda transfer saatimin 138 -/+ 3 saat oldugu ortaya cikti yani bana hep 5.gun transfer yapilmisti aslinda benim rahmimin kabul etme sati neredeyse 6.gun
EMMA testi sonucunda rahmim de yuksek miktarda Lactobacillus bakterisinin oldugu ortaya cikti. Bunun tedavisi icin antibiotik ve Probiotik uygulamasi gerekiyor.
ALICE testi sonucu hic bir kronik rahim sorunuyla karsilasilmadi.

bu bilgilrden sonra transfer yaptirmadik ama bu uygulamalardan sonra sonucun positif olacagina inaniyorum
Kucuk bir not eger ERA, EMMA yada ALICE testine karar veriseniz lutfen sedation (mild anestesi) yaptirin. Kendimi aciya dayanikli biri olarak gorurum , Semiar test, renkli filim yada embriyo transfer surecleri hic agrili degildi benim icin pek de umursamadim, lakin bu Biopsy bambaskabirsey. Uyanik iken rahim duvarindan tirnak makasi ile 1-1.5 cm kadar bir parca kesilip aliniyor.
Bir suru surecden geciyoruz ve ben Kimsenin kahraman olmasina gerek olmadigini dusunuyorum. Maddi durumunuz da uygun ise anestezi yaptirin . Baska bir arkadasim acidan masada bayildi ve biopsi ye devam edemebiler. Keske daha iyi arastirip hazirlansaydim kendimi boyle bir tramva yasamaktan alikoyardim. Ben yapamadim ama biurda sizinle paylasmak istedim.
tekrar yapmam gerekirse kesinlikle sedasyon.
herkese bolsanslar.

Bende 33 yaşındayım bu ikinci tüp bebek tedavim ilkinde banada vermemişti doktorum ozaman amh degerim iyidi biraz şimdi cok düşünce verdi sanırım

Bana 3 tedavimde de büyüme hormonu verilmişti.Amh zaten çok düşüktü o ayrı da,aslında amh ın bir önemi de yok. Tek olsun altın yumurta olsun kaliteli olsun istenilen bu.Son tedavim bir hap,düşük ml iğne ile olmuştu. Sizin yaş bize kıyasen oldukça küçük. İnşallah şansınız bol olsun

ilaç protokolünü hatırlıyor musunuz tam olarak? Hangi hastane hangi doktordu?

Burada yazmak belki doğru olmaz
Özelden yazarsanız sevinirim. Çünkü yüksek dozlarla tedavi uygulandı ve iyi kalite embriyolara rağmen gebelik elde edemedim. Az doz uygulayan yaklaşım istiyorum. 5aa kalite embriyolarımin hiçbiri sağlıklı gelmedi. Ben ilaç dozuna bağlıyorum artık

Siz yavrunuza kavuşmuşsunuz rabbim saglıkla büyütmeyi nasip etsin darısı başımıza inşallah

Merhaba bende bülent traş hastasıyım banada büyüme hormonu verdi ve bendede ödem oldu cok sonrasında bu ödemler gecermi yoksa bende kilo olarak kalırmı sizce sizde nasıl ilerledi acaba
Ödemler geçiyor iğneleri bırakınca endişe etmeyin
“Humatrop “ diye bir ilaçtı 3 aydan fazla kullandım

Ödemler geçiyor iğneleri bırakınca endişe etmeyin
“Humatrop “ diye bir ilaçtı 3 aydan fazla kullandım
Kilo olarak kalacak diye cok korkuyorum saatim yüzüğüm kıyafetlerim ayakkabılarım hrpsi sıkıyor tartıya cıktıgımda bir haftada 3 kilo aldıgımı gördüm sonrasında korkudan tartıya cıkamadım inşallah gecer gider

rahat ol canım bırakınca balon gibi sönüyor o şişler benim göğüslerim de çok şişmişti keşke öyle kalsaydı ama onlar da söndü iğneyi bırakınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…