- 2 Ağustos 2020
- 587
- 393
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #78.641
Sağol açelya, bilmiyorum ben hiç tedavi görmedim ama ciddi birşekilde başlayayım takip ettireyim dedim dr zaten 40 tan sonra yumurtalar yaşlanıyor yok yüzde 80 zor, falan filan dedi moralimi bozdu, bazı arkadaşlar asıl ymurta adetin 2 veya 3. Günü belli eder kendini demişti, adam yumurtanın kaç mm olduğunu bile söylemedi bende biliyorum yaşımı gereği ama hoş 25 yaşındaki birininde yumurtası hiç olmayabilir, fsh lh tsh birde estradiol hormon istedi bakalımBasiniz sagolsun..Stres veya mevsim gecisleri zaten geciktirir.. 8 gün cok degil aslında..Ama ben kullanın derim.. insan olamadıkça daha da stres yapiyor cunku..Tedaviye baslayabilmek icin soruyorsaniz adetliyken bir daha ultrasona girersiniz..
Canim maalesef yas ilerledikçe yumurta kalitesi düşüyor. Adetlik iken zaten asagi yukari yumurta sayınızı doktorlar goruyor. Tup bebege adetlik iken başlanıyor. Igneler ile yumurtalar buyutulup 2 3 gunde bir ölçülüyor belirli mm olunca da catlatma iğnesini verilip 36 saat sonra topluyorlar.Sağol açelya, bilmiyorum ben hiç tedavi görmedim ama ciddi birşekilde başlayayım takip ettireyim dedim dr zaten 40 tan sonra yumurtalar yaşlanıyor yok yüzde 80 zor, falan filan dedi moralimi bozdu, bazı arkadaşlar asıl ymurta adetin 2 veya 3. Günü belli eder kendini demişti, adam yumurtanın kaç mm olduğunu bile söylemedi bende biliyorum yaşımı gereği ama hoş 25 yaşındaki birininde yumurtası hiç olmayabilir, fsh lh tsh birde estradiol hormon istedi bakalım
Tüm merkezler aynı mi bilmiyorum ama Şişli Memorialde covid geçirdikten sonra 2 ay tedaviye almıyorlar. Bunu Covid geçirdiğinden biliyorum o zaman kendim için konuşurken bana doktorum hatta asi sonrası pKizlar tedavi asamasinda olanlardan aşı işini doktoruna soranlar oldu mi acaba? Benim aşı sıram geldi ve birkac gune adet olacagim..biliyorsunuz 6 aydir transferim hep erteleniyor..Bu ay hersey yolunda denk gelirse transfer olmak istiyorum..Ama annem aşı olup transferi erteletmem taraftari..2.doz icin de 1.5 ay beklesek 2.dozdan ne kadar sure sonra transfer yapabilirler kafama takiliyor.. oyle boyle en az 4 ay geçer.. cok kararsiz kaldim..hamile kalip hamileyken hastaliga yakalanmak kötü sonuclanmasi durumu da aklima geliyor..Ama aylardirda beklemisken tam degerlerim uygun cikacak olursa transfer sansini da kaçırmak istemiyorum..bu konuyu danışan olduysa fikir verirse sevinirim..
Aşı işini bende kararsız kaldım bizim okulda çoğu oldu bikaç kişi bende dahil olmadık hem korkuyorym hemde temmuza kadar biraz beslenme değişikliğ takviye alıp kaliteye odaklanıp tüp bebek dr na gideyim diyorum, buarada hangi aşıyı olcan AçelyaKizlar tedavi asamasinda olanlardan aşı işini doktoruna soranlar oldu mi acaba? Benim aşı sıram geldi ve birkac gune adet olacagim..biliyorsunuz 6 aydir transferim hep erteleniyor..Bu ay hersey yolunda denk gelirse transfer olmak istiyorum..Ama annem aşı olup transferi erteletmem taraftari..2.doz icin de 1.5 ay beklesek 2.dozdan ne kadar sure sonra transfer yapabilirler kafama takiliyor.. oyle boyle en az 4 ay geçer.. cok kararsiz kaldim..hamile kalip hamileyken hastaliga yakalanmak kötü sonuclanmasi durumu da aklima geliyor..Ama aylardirda beklemisken tam degerlerim uygun cikacak olursa transfer sansini da kaçırmak istemiyorum..bu konuyu danışan olduysa fikir verirse sevinirim..
Canım merhaba. Ben Bülent Tıraş da tedavi görüyorum, transferden 2 hafta öncesine kadar aşı olmakta sıkıntı yok demişlerdi bana. Ama heryer aynı şekilde mi uyguluyordur bilemiyorum tabiKizlar tedavi asamasinda olanlardan aşı işini doktoruna soranlar oldu mi acaba? Benim aşı sıram geldi ve birkac gune adet olacagim..biliyorsunuz 6 aydir transferim hep erteleniyor..Bu ay hersey yolunda denk gelirse transfer olmak istiyorum..Ama annem aşı olup transferi erteletmem taraftari..2.doz icin de 1.5 ay beklesek 2.dozdan ne kadar sure sonra transfer yapabilirler kafama takiliyor.. oyle boyle en az 4 ay geçer.. cok kararsiz kaldim..hamile kalip hamileyken hastaliga yakalanmak kötü sonuclanmasi durumu da aklima geliyor..Ama aylardirda beklemisken tam degerlerim uygun cikacak olursa transfer sansini da kaçırmak istemiyorum..bu konuyu danışan olduysa fikir verirse sevinirim..
Sanirim sende ogretmensin..bize aşı hakki yeni verildi..verilen sure icinde olmayip hakki kaybetmek te var..ama asiya da cok guvenemiyorum açıkçası..olsam 2 ay sonra tedaviye baslasam bile etkileri ne olur ortada bilinen net bisey yok..olmasam hamileyken covit gecirdiginde bebegi kaybetme durumu var..hatta kendi hayatini bile. Annemde bu yuzden ertele 6 ay bekledin 4 ay daha bekle diyor..ama anlamiyorki bana hersey tamam transfer olabilirsin diyeceklerini kac aydir bekmiyorum.. ben daha az yan etkili sinovac olurdum ama suan bitmis ona randevu alamadi eşim..Aşı işini bende kararsız kaldım bizim okulda çoğu oldu bikaç kişi bende dahil olmadık hem korkuyorym hemde temmuza kadar biraz beslenme değişikliğ takviye alıp kaliteye odaklanıp tüp bebek dr na gideyim diyorum, buarada hangi aşıyı olcan Açelya
Sağol canım Allah razı olsun, arı sütü bende alcam ama bozulur diye korkuyom soğutucu etkilermiki kargo dağıtana kadarEwa7 basin sag olsun canım. Allah acina sabir versin ve mekani cennet olsun.
pinkbuyu teşekkür ederiz o dediğin ark bakayim neler kullanmis.
Asiyi olmadim esim oldu, ama olmayı düşünmüyorum 4ay daha sabir edemem.
Arısutu almak istiyorum arısutu bal poleni yemeye çalıştım yiyemiyorum asla, rica etsem saf halde kullanan varsa hangi marka alayim. Taze arısutu mu olsun tavsiye yazarsaniz sevinirim
Bu surede boş durmayıp gene takviye basladim.
Çakşır kökü suyu sabahlari ac karna bir cay bardağına 1/4oraninda su ile katip içiyorum. Aksu vital marka.
Protime vomen ve men aldim
Takviyeler cok pahalanmis.
Bu ay böyle basladım.
Gelecek ay daha fazla takviye ile devam edıcem. Ağustosa baslicam sanırım 3ay var.
Merhaba ben arısütünü taze almıstım. Ama eğriçayırda iyi diyorlar. Her sabah aç karnına bir tahta kaşıkla yemiştim. Eğer yeniden başlayacaksan redostim diye bir hap varmıs arkadasım kullandı. Yumurta yaşlanmasına karşı etkiliymiş.Bir araştır istersen.Ewa7 basin sag olsun canım. Allah acina sabir versin ve mekani cennet olsun.
pinkbuyu teşekkür ederiz o dediğin ark bakayim neler kullanmis.
Asiyi olmadim esim oldu, ama olmayı düşünmüyorum 4ay daha sabir edemem.
Arısutu almak istiyorum arısutu bal poleni yemeye çalıştım yiyemiyorum asla, rica etsem saf halde kullanan varsa hangi marka alayim. Taze arısutu mu olsun tavsiye yazarsaniz sevinirim
Bu surede boş durmayıp gene takviye basladim.
Çakşır kökü suyu sabahlari ac karna bir cay bardağına 1/4oraninda su ile katip içiyorum. Aksu vital marka.
Protime vomen ve men aldim
Takviyeler cok pahalanmis.
Bu ay böyle basladım.
Gelecek ay daha fazla takviye ile devam edıcem. Ağustosa baslicam sanırım 3ay var.
Sag ol Aysecim. Redostim bakayım canım.Merhaba ben arısütünü taze almıstım. Ama eğriçayırda iyi diyorlar. Her sabah aç karnına bir tahta kaşıkla yemiştim. Eğer yeniden başlayacaksan redostim diye bir hap varmıs arkadasım kullandı. Yumurta yaşlanmasına karşı etkiliymiş.Bir araştır istersen.
Egrıcayır konusucam sıkıntı olmayacaksa alip baslamak istiyorum. Haber veririm.Sağol canım Allah razı olsun, arı sütü bende alcam ama bozulur diye korkuyom soğutucu etkilermiki kargo dağıtana kadar
Soğuk zincir gönderiyorlar sıkıntı olmaz büyük ihtimal. Olmadı arifoğlu aktarlarda var. Ordan al.Egrıcayır konusucam sıkıntı olmayacaksa alip baslamak istiyorum. Haber veririm.
Simyaankara bende demetblk gibi forumu takip ediyorum ve eskiden daha çok yazardım şimdi yazacak birşey bulamıyorum ama okuyorum. demetblk güzel biçimde bilgilendiriyor.
biri benim örneğin, 43 yaşıma girdiğimde tedavi görüp 44 yaşın başında anne oldum.
Embriyo ngs ye gitti.bu şekilde hamilelik haberleri var geçmişten.
mesela bana da örnek olan bir kız var 43 yaşına girmek üzereydi ve ngs.den gelen embriyosuyla hamile kaldı onun da 5-6 kez tedavisi vardı.
Benim hamileliğim size inanın 26 yaşında hamile kalsam öyle rahat geçerdi . kanama vs yok yok hamileliğin başında bekliyorum "kanamam olacak vs vs , yatmam lazım" Allaha çok şükür ne kanama ne birşey o yazdığınız sağlıklı bir hamilelik ve ngs den gelen embriyoyla sağlıklı bir bebek.Allah bu sayfadaki uğraşan herkese de bunları nasip etsin inş.
genetik ne kadar önemli benim bebekte daha doğumhanede bebeğin kontrolünde "dil bağı uzun" dendi.bende ve akrabamda bu var bebekken sünnetle birlikte dil bağını kestiler.
yaa genetik böyle bir şey adım adım genetiğimiz bizi takip ediyor.
bende takviye yönünde 40 yaşından beri çok çabaladım mesela buraya biesteron melatonin ve Quenzum q10 yazın çıkar milyonlar harcadım 2,5 yıl içtim
hamilelik tedavimden önce arı sütü içmeye başladım ondan sonra pozitif sonuç aldım.
Yeter ki Allah kısmet etsin takviyeleri kullanıp isterseniz ngs yaptırarak sonuca daha kolay ulaşırsınız.bu sayfada tüp bebekle anne olan 5-6 kız hatırlıyorum ortalama 5 tedavi gördüler ve ngs ye gönderdikten sonra sağlıklı embriyoyu bularak anne oldular.
ama arı sütünü sadece 6 ay içtikten sonra 40 yaşında 7. tedavisinde bebeğini kucağına alan var (NGS yapılmadı) -bu arkadaş benim tedavi merkezimdendir.bu çiftin bebeği bildiğin mucize ve hatta mucize üzeri çünkü 7. tedavi !!!
eski sayfalardan @sucklingpigs in mesajlarını aratıp okumanı tavsiye ederim. yani bu sayfada bir o 20 embriyoyu ngs ye aynı anda gönderip 2 embriyosu sağlıklı geldi.
bense 4 embriyo ngs ye gönderdim 2 si sağlıklı geldi.
Bunu denemeden bilemiyorsun inş. bir sonraki tedavinde hamile kalırsın.
amh bacım hepimizde aynı 0,95 en 40 yaşta 41 yaşta 0,56 hepimizde aynı 4-5-6- tedavi yani havuz yöntemi bunda en iyisi transfer ettirip ne yapacaksın önce embriyo biriktirip yumurta varken yani 10 kadar 3. gün embriyosu veya 4 kadar 5. gün embriyosu (benim tecrübem böyle) ondan sonra bebiş geliyor yani yaşımızın sınırında olmak önümüzdeki ay öleceğiz değil yumurta hemen bitmez o 2 yumurta 2-3 yıl devam ediyor.ama son 2 yıl diyelim 42 ve 43 doktorların anlattığı bu.
doğaldan da olan var onlar artık şanslının küpü bence
o yüzden 2. denemede pes eden arkadaş okudum, 2. deneme bize yetmeyebilir
bu olmazsa evlat edinme olur donasyon olur.arada bir fark var evet ama o sayfadaki kadınlarda çok çabalamış ve bebeklerini bu yöntemle kucağına almış bence yeter ki evlat iste anneysen annesindir
Naomi campbell yumurta donasyonu yada taşıyıcı annelikle anne olmuştur diye düşünüyorum bengü yü Bende okudum ayni yaştayız keşke bizede nasip olsaBugün gördüğüm haberler, Naomi campbell 50 yaşında hamileymiş, Bengü 43 yaşında 2.kez hamileymiş bu mucizeler umarım bizide bulur amin
40 yaşından sonra opular, ngsler ve tüp bebek deneyerek bebeğini kucağına almış, bu konu da çok araştırmış, öğrendiklerini tecrübeleriyle beraber bizimle paylaşan arkadaşımızın bu değerli paylaşımını daha fazla kişi okusun belki fayda gören artar.
Şuanda 42 yaşındayım ve şükürler olsun Rabbime hamileyim.
Şuanda 42 yaşındayım ve şükürler olsun Rabbime hamileyim. daha önceki kayıplarımdan dolayı, hala çok korkuyorum. Ancak bu kez 3 ayı devirdik, İnşallah bundan sonrada sağlıkla devam eder. Korkuyla, umutla, dua ile güzel devam etmesini bekliyorum. Bebeğimi sağlıkla kucağıma almayı diliyorum Rabbimden.
Negatif sonuçlanan tüp bebek denemelerim, pozitif alıp, kalp atışları durduğu için olduğum kürtajlar, opu sonrası boş çıkan yumurtalar yada döllenme olmaması nedeniyle yeniden en baştan tedaviye başlamalardan sonra bu noktaya geldim, İnşallah sağlıkla kucağıma alırım. Her gün bu forumda gıyaben tanıdığım güzel insanlar için dua ediyorum. Biz ve bizim gibilere Rabbim mucizeler yaşatsın, sağlıkla bebeğimize kavuşmayı nasip etsin İnşallah
Yukarıdaki alıntıladığım mesaj benim için çok önemli. Alanında ünlü deneyimli birçok doktor vitaminlere, takviyelere inanmazken, Bırakın vitamin- takviye hakkında Bilgi vermeyi, ordan burdan öğrendiğim bazı vitaminleri kullansan mı diye sorduğumda doktorlar genelde gereksiz olduğu yönünde cevap verdi.
Yukarıdaki mesaj benim için çok önemli.. bazen sabahlara kadar bu forumda özellikle de bu konuda yukarıdaki Mesajlar gibi , bilgilendirici mesajlar okuyarak, takviyeleri kullanmaya başladım. Bu konuda özellikle 2018-2019 yıllarında yukarıdaki değerli paylaşıma benzeyen çok güzel bilgiler içeren mesajlar bulabilirsiniz, okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
Ben neler yaptım:
1- Nerdeyse 2 yıldır arısütü polen kullandım. 2’sini ayrı ayrı alıp kullandım. Eğriçayırdan aldığım saf arısütünü her sabah aç karnına 2 çay kaşığı dil altıma koyup, erimesini bekledim. ( metal kaşık değil, tahta veya şişeden çıkan plastik kaşığı kullandım) . Daha sonra bir tatlı kaşığı polen yedim.
2- FSH’ım 10-11 arasıydı . Doktorlar yaşıma göre iyi olduğunu söylüyordu. Okuduklarımdan fsh’nın 6-10 arası olması gerektiğini öğrendim. Saraçoğlunun sitesinden testere dişli Aslan pençesi aldım. Sabah akşam yemeklerde 1 saat sonra demleyip içmeye çalıştım, çalıştığım için çoğu zaman sabah içemedim. 2 demlik poşeti akşam birlikte demleyip içtim. 3 ay içip 1 ay araverip sonra tekrar 3 ay içiyordum. 2 yıl devam ettim. Testere dişli Aslan pençesi, bence östrojen de dengeliyor, İlk etapta hiç fayda etmemiş gibiydi ama 1 yılın sonunda fshım 7-8’e düştü.
3-Bisteron DHEA .. 40 yaş sonrası doğurganlık oranını artırdığı deneylerle ispatlanmış tek takviye- hormon.. Hergün 2 tane içtim. Tüylenme vs gibi yan etkileri ile karşılaşan olmuş, bende ses tellerimde konuşurken farkettiğim kadarıyla çatallaşma gibi birşey yaptı ama kullanmaya devam ettim. Vaz geçmedim. ( 40 ve 41 yaşındaki arkadaşlarımdan biri bisteron dhea’yı 6 ay, diğeri 1 yıl kullandıktan sonra hamile kaldı, ben de vazgeçmedim) Günlük 3 tablet alanlarda var.
4- 3 ayda bir, Karahanoğlu çiftliğinden ( burdan öğrendim burayı, Google’a yazarsanız çıkıyor) hayıt ekstresi kullandım. 1 şişe bitirip 3 ay ara veriyordum.
5- İFOS sertifikalı Omega 3 markalarının; DHA ve EPA’sı yüksek omegayı daha öncede kullanıyordum, tüp bebeğe başlayınca epa ve dha’sı 1000 mg’yi geçecek şekilde günlük 2 kapsül almaya başladım. Bazı markalarda 3 kapsül ancak bu oranı karşıladı. ( 6. Madde de anlattığım üzere önceleri solgar vb markaları kullansamda sonra omepa Q10 kullandım)
6- bu forumdan öğrendiğim UBUQİNOL formatında Q10 den günlük 300-400 mg kullandım. 1 yıl bu şekilde kullanmaya çalıştım, arada zaten olmayacak diye umutsuzluğa kapıldığımda 100 mglik 1 tablet aldım.
( omepa q10 aldım; Ubiquinol formunda, ayrıca içinde omega vardı, ifos sertifikalıydı. Ayrıca omega takviyesi almadım)
7- D vitaminini damla şeklinde alıp, solgar k2 kapsül alıp kullanıyordum. Sonra venatura D3K2 damlayı keşfettim ve günde en az 10 damla suyuma damlatıp içtim. D vitaminim 82-83 çıkıyordu genelde. Osman Müftüoğlu gibi vitamin konusunda uzman bilim adamları bu 70- 100 arası olmalı diyorlar. Diğerleri 70’i çok çok fazla buluyor. Size bu D vitamini çok fazla derlerse, çok üstünde durmayın
8- Çinko ; kadında yumurtalardaki, erkekte spermdeki mitokondriye faydalarını öğrendiğim, Q10 gibi çinkonun da yumurtanın mitokondri enerjisini artırarak sağlıklı bölünmeyi döllenmeyi desteklediğini okuduğum için OCEAN picozinc aldım ve hergün tok karnına bir kapsül kullandım.
9- B vitaminleri, E ve A vitaminleri için bir ay İMPRLY bir ay GONAMAX kullandım. Bu ikisini dönüşümlü kullandım.
10- Rahmin kanlanması, böylelikle bol oksijen gitmesi için Her gün 100 mg Coraspirin içtim (midesinde sorun olanlar 100 mg Ecopirin kullanabilir) Koraspirini hala kullanmaya devam ediyorum. Pıhtılaşma testlerimde sorun çıkmadı ama perintologlar 40 yaş ve üstü hamileliklerde hergün coraspirin alınmasını öneriyorlar
11- Son 1 yıldır korona nedeniyle de, günlük 1000 mg C vitamini kullanıyorum. Bununda faydası olduğunu düşünüyorum
12- spor yapmaya çalışın. Düzenli spor , yumurta mitokondrisinin enerjisini, döllenme sonrasını sağlıklı bölünmesinde çok etkili.
Yumurta rezervim düşüktü. AMH, 1 sene önce 300 civarıydı. Sonra moralim bozulmasın diye test yaptırmadım. İlk tedaviye başladığımda 5-6 yumurta görünüyor, 3-4 tane 19-24 mm arası olup toplanıyordu ama sonuç hüsran. Arada Hamile kalsam bile 7-10 hafta arası kalp durması nedeniyle kürtaj oluyordum. Son 1 senedir sadece 2 yumurta toplanmaya başlamıştı, bazen sadece biri dölleniyor, 5. güne gitmiyordu, bazen hiç döllenmiyordu. En son 1 yumurtam oldu o da boş çıktı. Döllenmeye bile gidemedi.
Forumda Açelya arkadaşımızdan öğrendiğim mini tüp bebek yöntemini doktoruma anlattım, zaten 1 yada 2 yumurta çıktığı için deneyelim dedi.I lkinde sadece klomen kullandık, 1 tane sağlıklı görünen 24 mm yumurta toplandı, doktorum görüntüsünün çok iyi olduğunu söyledi ama içi boş çıktı, çok üzüldüm, çok yorgundum ama adet olur olmaz klomenle devam ettik, bu kez 2 yumurta toplandı 1 tanesi 5. güne gitti..aslında amacım bu şekilde yumurta toplayıp 4-5 tane olduğunda 5. gün embriyolarını NGS’ye göndermekti ama doktorum bu tek yumurtayı koyalım, sonra dediğin gibi devam edelim dedi. Bende belki sağlıklıdır NGS sonrası zarar görür diye düşünüp tamam dedim. Tabi yorgunluğun, yılgınlığın, bian önce ne olacaksa olsun hislerimin etkisi de vardı. O tek embriyo pozitif oldu., mutlu oldum ama önceki deneyimlerinden dolayı acaba keseyi görecekmiyiz kaygısı, keseyi gördük acaba kalp atışı olacak mı kaygısı, kalp atışını duyduk acaba devam edecek mi 8-10 arası kalbi duracak mı kaygısı , çok şükür ilk kez devam etti, fetal dna testi yapıldı, 2 gün önce sonuçlar geldi, herşey yolunda çok şükür Rabbime...
hem mutluyum hem de korku ve kaygıyla bekliyorum..
Kullandığım vitaminleri görenler delirdiğimi düşündü, kardeşim bile vitaminlerimi görünce bana acıyarak bakıyordu.. ama vitaminlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.. karaciğer enzimlerime 3-4 ayda bir baktırdım, hiç sorun olmadı.. bu süreçte bol bol limonlu su içmenin karaciğerimi koruduğunu düşünüyorum..
Çok zorlu bir süreç, ama maddi olarak gücünüz yettiği sürece lütfen devam edin. Manevi olarak Yıkılsanızda sürünerek devam edin. Elinizden geleni yapın. Dua edin.
Allahım önce bu forumdakilere sonra 40 yaşına gelmiş ama anne olamamışlara, sonrada dileyen herkese nasip etsin İnşallah.. kimsenin kucağı boş kalmasın İnşallah.
Bu forumda deneyimlerini paylaşan herkeste sağolsun, ben ve forumdaşlarım sağlıkla bebeklerini kucaklarına alsınlar İnşallah. diye dua ediyorum. Güzel haberlerinizi bekliyorum
Merhaba ilk kez duydum bu takviyeyi. google’da arattım hemen, büyüme hormonu olarak geçiyor. Tüp bebek tedavisinde etkisi neymiş acaba bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?Amin inşallah herkes için duamızdır bu.. Saizeni her dr.vermez kime gidiyorsun tedavi için
Banada verdi doktor, nisan ayındaki opudan önce. 9 yumurtadan 2 tanesi döllendi, 1 tanesi 3. gün iyi kalite 9 hücreli olarak donduruldu. Sonra doktorum bir daha toplayalım dedi. 12 gün sonra adet oldum . Tekrar başladık ama bu sefer vermedi sende istediğim sonucu vermedi dedi. Mayıs opusunda 8 yumurtadan 7 si dollendi. 2 tanesi iyi kalite 3. gün transfer edildi. Diğerleri 5.günü bekledi. 1 tanesi 5bb olarak donduruldu. Yanı benim onu kullandığım ay fayda bulmadı doktor.Merhaba ilk kez duydum bu takviyeyi. google’da arattım hemen, büyüme hormonu olarak geçiyor. Tüp bebek tedavisinde etkisi neymiş acaba bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?