Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sanirim sende ogretmensin..bize aşı hakki yeni verildi..verilen sure icinde olmayip hakki kaybetmek te var..ama asiya da cok guvenemiyorum açıkçası..olsam 2 ay sonra tedaviye baslasam bile etkileri ne olur ortada bilinen net bisey yok..olmasam hamileyken covit gecirdiginde bebegi kaybetme durumu var..hatta kendi hayatini bile. Annemde bu yuzden ertele 6 ay bekledin 4 ay daha bekle diyor..ama anlamiyorki bana hersey tamam transfer olabilirsin diyeceklerini kac aydir bekmiyorum.. ben daha az yan etkili sinovac olurdum ama suan bitmis ona randevu alamadi eşim..
Benim drumda tedaviden once olabikriisn dedu bi sürede söylemedi bend eoldum o yüzden

Merhaba ilk kez duydum bu takviyeyi. google’da arattım hemen, büyüme hormonu olarak geçiyor. Tüp bebek tedavisinde etkisi neymiş acaba bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?
Takviye olarak değil de, 10 günlük tedavi sürecinde yumurta kalitesini arttırıcı iğne formunda kullandırmıştı. Negatifle sonuçlanan bir tedavi idi, kesinlikle faydası olmadı. Zaten o dr. rutine bağlamış her hastaya aynı iğneyi veriyormuş.

Uzun protokolle ilgili bilgim yok malesef. Mesajınızda doktorunuzun ‘’AMH’nın hamile kalmaya etkisi yok’’ dediğini yazmışsınız. AMH hamile kalmada çok çok önemli bir veri, yumurta rezervinizin ne kadar kaldığını gösteriyor. Böyle bir bilgi veren doktorun sözlerini her zaman araştırmanızı tavsiye ederim
Belki kaliteye vurgu yapmıştır.

Aşı işini bende kararsız kaldım bizim okulda çoğu oldu bikaç kişi bende dahil olmadık hem korkuyorym hemde temmuza kadar biraz beslenme değişikliğ takviye alıp kaliteye odaklanıp tüp bebek dr na gideyim diyorum, buarada hangi aşıyı olcan Açelya
Aynı dert bende de var. Bebek işine gireceğim için istemiyorum .temmuzda ikinci deneme

Açıkçası evet rezervinizin az olmasından da daha da ötesi yumurta kalitesi sebebiyle ciddi risk altındasınız. Yumurtalarımız biz doğduğumuzda vücudumuzda hazır halde oluyor ve hayatımıza devam ettikçe o rezervden harcıyoruz. Biz yaşlandıkça nasıl cildimiz kırışıyor saçlarımız beyazlıyor onlar da aynı şekilde yaşlanıyor.sizin yaşlarınızda nasıl beyazlar kendi saçlarımızın arasından görünüyor kötü yumurtalarda artık iyilerin yanında yer almaya başlıyor. Ve yaşımız ilerledikçe o beyaz saçlar tabir ettiğim kötü kalite yumurtalar çoğalıyor ve iyi kalitelerin arasından seçimi zorlaşıyor. Dahası hadi iyi kaliteyi buldunuz bu seferde hücre çekirdeği yeterli enerjiyi sağlayabilecek mi derdi başlıyor. Rahimde oluşan bizim cildimizin kırışması gibi yaşlanma belirtilerinden hiç bahsetmedim bile. Bu yazdıklarımın adetle de ilgisi hiç yok. Yumurta rezerviniz azaldıkça kaliteli yumurta bulma şansınızda bitiyor demektir.

Bu kötü tabloydu ama bu tablonun iyi tarafı var yumurtanız olduğu sürece o iyi yumurtayı bulma şansınız var. Ama bunun yaş itibarıyla doğal yoldan olma imkansız değil tabiki ama olasılığı her gün daha da azalıyor.Tüp bebekle bu şansı daha rahat yakalayabiliyorsunuz.

Ve haklısınız maddi külfeti yüksek bir iş. Ülkemizde 39 yaş dolana kadar SGK kapsamında bu maaliyetin bir kısmı karşılanıyor sanırım %50 - % 70 aralığı. Ancak bunun için Bir tüp bebek ünitesi bulunan hastaneden infertilite raporu almanız gerekiyor. Bu raporla o hastanede yada anlaşması olan Bahçeci Umut - Memorial gibi hastanelerde de Tüp bebek yapabiliyorsunuz. Bir süredir yaş sınırı 40 oalcak rivayetleri de dolaşıyor ama sanırım olmadı çok yakın sürede olabileceğini de düşünmüyorum.

Şahsım adına önerebileceğim klinik ve doktorlara gelince ki Bunda doktor ve laboratuvar faktörü çok ama çok önemli.

Bahçeci Fulya - Güvenç Karlıkaya ( Dünyada ilk yumurtalık dokusu transferini araştırma konusu yapmış ve uygulamış çok başarılı bir doktordur. aynı zamanda sayesinde 47 yaşında hamile kalmıştım. Kliniğin LAboratuvarı ve ekibi de çok iyidir)

Bahçeci Umut - Cem Çelik ( SGK anlaşması olan bir klinik Cem Çelik de iyi bir doktordur)

MEmorial Şişli - Semra Kahraman ( Gene üst düzey bir hastane ve mesleğini çok ciddiye alan başarılı bir doktor)
👏👏👏

Merhaba,
Evet Mitoscore ayri bir test. NGS’den gelen saglikli embryolarin transfer onceligini belirlemek icindir. Hangi laboratuvarda yapildi ise testiniz orada bu teknolojinin olup olmamasina bagli sanirim. Benim teslerim Ispanya’daki bir laboratuvarda yapilmisti ve orasi bu testi yapabiliyordu. Bence doktorunuza veya embryologunuza sorun, ikisi de bilir bu sorunun cevabini.
👍

Kizlar tedavi asamasinda olanlardan aşı işini doktoruna soranlar oldu mi acaba? Benim aşı sıram geldi ve birkac gune adet olacagim..biliyorsunuz 6 aydir transferim hep erteleniyor..Bu ay hersey yolunda denk gelirse transfer olmak istiyorum..Ama annem aşı olup transferi erteletmem taraftari..2.doz icin de 1.5 ay beklesek 2.dozdan ne kadar sure sonra transfer yapabilirler kafama takiliyor.. oyle boyle en az 4 ay geçer.. cok kararsiz kaldim..hamile kalip hamileyken hastaliga yakalanmak kötü sonuclanmasi durumu da aklima geliyor..Ama aylardirda beklemisken tam degerlerim uygun cikacak olursa transfer sansini da kaçırmak istemiyorum..bu konuyu danışan olduysa fikir verirse sevinirim..
Benimde aşı sıram geldi ama bilim kurulu üyelerinden bir profun yazısını gördüm ve gebelik düşünenler aşı olmamalı çünkü fetüsün ilk üç ayında fetüse ne yapacağı belli değil deniyor ve burada bir doktor 3 ayı dolduktan sonra aşı olmuş bunları duyduktan sonra aşı olmaktan ben vazgeçtim ama dediğiniz gibi hasta olmakta da korkuyoruz velhasıl kelam iki ucu b. Lu değnek misali insan her iki durumdanda korkuyor

Sanirim sende ogretmensin..bize aşı hakki yeni verildi..verilen sure icinde olmayip hakki kaybetmek te var..ama asiya da cok guvenemiyorum açıkçası..olsam 2 ay sonra tedaviye baslasam bile etkileri ne olur ortada bilinen net bisey yok..olmasam hamileyken covit gecirdiginde bebegi kaybetme durumu var..hatta kendi hayatini bile. Annemde bu yuzden ertele 6 ay bekledin 4 ay daha bekle diyor..ama anlamiyorki bana hersey tamam transfer olabilirsin diyeceklerini kac aydir bekmiyorum.. ben daha az yan etkili sinovac olurdum ama suan bitmis ona randevu alamadi eşim..
Her şerde bir hayır vardır aşının kalmamasoda bir işaret olabilirmi 🤷‍♀️

Merhabalar ,ben 8 Mayısda opu olmuştum,hala regl olmadım böyle bir durum yaşayan oldu mu?3 gün önce doktoru aradım ama biraz daha bekleyelim dedi.

Öyle mii harika 🧿🧿🧿☺️
İnşallah, milyonlarca kez aminnn💜
Farklı bir tedavi mi uygulandı güzel haberi almanızda?
Kocaman bir fark uygulandı diyemem fakat maximum tedbirli ve özenli davranılarak,transfere ve embriyonun tutunmasına engel olabilecek her sorun(cerrahi vb.) düzeltildi. Tabi ngs den gelen embriyonun da hatırı sayılır derecede önemi büyük🤩

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak daha önce S sucklingpigs bir arkadaşa yaptırılacak testler diye bir liste yazmıştı ek olarak aşağıda paylaşıcam ama o arkadaşın farklı nedenleri vardı. O sebeple aynı testler herkes için mi geçerli bilemedim.

Ben 39 yaşındayım amh 0,26
2 negatif aşılama ve 1 tüp bebek negatif var.
5ab ve 4ab transfer edildi, intralipid serum takıldı ama netice alamadım.

Yaptirmam gereken testler neler? Konu hakkında bilgisi olanlar cevap verebilir mi?

🌸 🌸 🌸

Eklentiler

• 8C83749D-8546-4CF7-A323-9DC0360FB85E.png
    8C83749D-8546-4CF7-A323-9DC0360FB85E.png
    311,9 KB · Görüntüleme: 57
@nrx basin sag olsun canım. Allah acina sabir versin ve mekani cennet olsun.
@pinkbuyu teşekkür ederiz o dediğin ark bakayim neler kullanmis.
Asiyi olmadim esim oldu, ama olmayı düşünmüyorum 4ay daha sabir edemem.

Arısutu almak istiyorum arısutu bal poleni yemeye çalıştım yiyemiyorum asla, rica etsem saf halde kullanan varsa hangi marka alayim. Taze arısutu mu olsun tavsiye yazarsaniz sevinirim
Bu surede boş durmayıp gene takviye basladim.
Çakşır kökü suyu sabahlari ac karna bir cay bardağına 1/4oraninda su ile katip içiyorum. Aksu vital marka.
Protime vomen ve men aldim
Takviyeler cok pahalanmis.
Bu ay böyle basladım.
Gelecek ay daha fazla takviye ile devam edıcem. Ağustosa baslicam sanırım 3ay var.
ben eğri çayırın arı sütünü kullanıyordum. tekli ambalajlarda . kullanımı ve içimi gayet rahattı.

X