Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Yeniden, denersin. İnsan yoruluyor ama vazgeçmekten olmuyor. Benim 24 ü test günüm. Hiç birşey hissetmiyorum. Hepimiz hakkında hayırlısı
Amin.birsey hissetmen gerekmez. Test gününe yakın mide bulantım, uyku hali,kasık ağrılarım,batmalar vardı.sonuc negatif. Deneyeceğim ama eşim inancını yitirdi.insallah sen hayırlı sonuç alırsın

Amh 0.01 olupta normal yolla bile kalan varmış. Bilemiyorum tabi. Önemli olan yumurta kalitesiymiş. Bence amh dan çok ileri yaş yumurta kalitesizliği benim sorunum. Hayırlısı.
Merhaba,
Amh dan ziyade yumurta kalitesi en önemli sorun. Yapılan çalışmalarda ileri olmayan yaşlarda amh dusuk hastalarda dogal gebelik bile olurken ilerj yasta hastalarda amh ile yuksek olsa da gebelik kayıpları oldugunu vs gözlenmiştir.

Yani burada en büyük problem ileri yas ile birlikte yumurtalarin yaşlanması ve dna sinin bozulması aslinda. Bu nedenle bizim yas grubumuzda insanlar havuz yöntemini uyguluyor ve embriyolara genetik testler yaptiriyor. Genetik testten gecen embriyolar transfer edildiğinde tutma sansi yuksek diye biliniyor. Hatta bu bile deneysel bir islem aslinda. Cunku embriyo anne karnında gelişmeye devam ediyor. Kaliteli sanılan bir embriyo bozulabilir ya da kalitesiz sanılan bir embriyo da ilerleyen aşamada dna si duzelebiliyor diye biliyorum.

Maalesef doktorlari birazda bizim araştırmalarımız ile kendimiz yonlendirmemiz gerekiyor.
Benim son yapılan 2 toplamada 5. Gune 5 ve 6 iyi kalite embriyo olmasina rağmen toplam 11 embriyodan ngs denilen genetik taramadan gecen embriyo sayisi sadece 4 tane.

Isterseniz arastirmanizi bu yönde yapabilirsiniz.
Daha once bu forumda yazılan bir cok sey oldu. Ben bu grubu en baştan okumuştum. Yumurta kalitesini arttıran çeşitli takviyeler ve ilaclari grup üyeleri paylaşmış. Ben de kendi çapımda bunlarin bir listesini yapip duzenli olarak kullandım ve cok faydali oldugunu dusunuyorum. Muhakkak grubu okuyun. Yumurta kalitesi icin yazılan takviyeleri de doktorunuza danışın kullanabilirsiniz.

Canim sadece o takviyeler degil de bir cok etmen var aslinda.
1. Sigarayi bırakmak
2. Duzenli spor yapmak
3. Stresten uzak durmak
4 Akdeniz tipi beslenmek.

Kimi doktor tamamen hayvansal ürünlerden uzak duymanızı istiyor yumurta kalitesi icin. Ben yapamamistim. Fakat burda tanıştığım biri 5 embriyosunun 5 ini de ngs de gönderip 5 inin de saglikli geldiğini soylemisti. Zeynep83 sanirim nicki. Onun bilgilerinden oldukca cok faydalandim.

Peki bu ngs ne kadar siz 11 embriyo göndermişsiniz çok pahalı olmadı mı?

Ben genetik test yaptırmıstım daha önce eşimle birlikte arkadasım tıbbı genetik bölümünde çalışıyordu. O yardımcı olmustu. Tüp bebeğe başlayacaksan yaptırın demişti. Eşimde ve bende bir sorun çıkmadı.Burayı okuyuncada çok kafam karıştı kızlar çok güzel bilgiler var fakat korkmadım da değil. Bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.

ben de merak ettim bi bakındım ama kendisine direkt bulamadım

"Preseed kullananlar" diye açılmış bir konuda geçiyor adı. Bu arada preseed ilginç bir konu.

Banada yüksekliği önemli dgl dedi bende şaşırdım ve düşmesi için hiç bi ilaç vermedi önemli olan yumurta olması dedi

Amin.birsey hissetmen gerekmez. Test gününe yakın mide bulantım, uyku hali,kasık ağrılarım,batmalar vardı.sonuc negatif. Deneyeceğim ama eşim inancını yitirdi.insallah sen hayırlı sonuç alırsın
Eşler biraz bencil oluyor bu süreçte. Biraz dinlendikten sonra o da yeniden denemek isteyecektir,belirtiler insanı yanıltıyor. Uyku hali bende de var, ilaçlardan sanırım. Zor bir süreç. Hepimizin hakkında hayırlısı. Geç olsun güç olmasın

Zeynep__83 diye geçiyor nicki. Daha once buraya da yazmisti. Yazdıklarını okuyabilirsiniz. Ben ozel olarak da yazılmıştır kendisiyle​

teşekkürler, şimdi hatırladım yazdıklarını okuyunca.
alfa lipoik asit hiç denemedim mesela, nac ilk defa duydum.
glutatyondan emin değilim moda oldu sanki mesela geçenlerde biri de radyofrekans yöntemini kullanan bir merkezden bahsetti ya da doktordan ?
umarım kimin neye ihtiyacı varsa karşısına çıkar çare olur bende dahil.

Canim benim ve esimin de genetik sorunu yok. Ama maalesef olusan embriyo bizim yanımızdan kaynakli olarak hasarli olabiliyor. 11 embriyoyu gönderdik biz ngsye. Embriyo basina 300 dolar odedik.

Siz uyguladiniz mi etkisini gordunuz mu
Cok uygulayamadigim ama Akdeniz tipi beslenmeyi yaptim. Daha önceki 2 toplamada ngs yaptirmadigim icin faydali oldu mu bilemiyorum. Cunku karşılaştırma yapamıyorum. Bir de daha önce gittigim tup bebek doktorunda farkli bir lab ve farkli bir doktor oldugundan cikan olgun yumurta sayisi cok daha azdi. Olusan 5. Gun embriyosu yoktu. 4. Gun de 2 tane olmustu. Bu nedenle de zaten ngs ye gidecek embriyo yoktu elimizde. Sonrasinda biz baska sorunlar da yaşayınca merkezi değiştirdik. Laboratuvar da degisti. Yeni bir lab ve doktorun etkisi mi bilemiyorum. Inanilmaz fazla sayıda olgun yumurta toplandi. Ilk defa 6 ve 5 olmak üzere 5. Gun embriyolari olustu. Bu defa ngs ye gönderebilir hale geldi.

Buraya yazan kişinin önerdiği takviyeleri kullandim bu surecte. Ayni zamanda esim de sperm kalitesi icin kullandi. Sperm sorunu da vardi bizde.
Bu konuda bilgi veren kişi benle yaşıt olmasina ragmen tum embriyolari ngsden gecmis olmasina bağlı olarak denemeye değer diye dusunuyorum

Arkadaşlar merhaba, bugün dr gittim adetim 8gün gecikti kan testim tabiki negatif çıktı bu ay fitil ve antibiyotik kullandım bilmiyorum ondanmı annemi 1 ay önce kaybettim stres tenmi anlamadım, dr usgde karından baktı ama 2 sağda 1 solda yumurta var dedi, benim bildiğim adetin 3. Günü belli olmuyomu yumurtalar, moralim çok bozuk tecrübeli arkadaşlar lütfen yorulayabilirse sevinirim, tarlusal verdi kullanayımmı?

Basiniz sagolsun..Stres veya mevsim gecisleri zaten geciktirir.. 8 gün cok degil aslında..Ama ben kullanın derim.. insan olamadıkça daha da stres yapiyor cunku..Tedaviye baslayabilmek icin soruyorsaniz adetliyken bir daha ultrasona girersiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…