- 2 Ağustos 2020
- 587
- 393
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #78.621
Amin.birsey hissetmen gerekmez. Test gününe yakın mide bulantım, uyku hali,kasık ağrılarım,batmalar vardı.sonuc negatif. Deneyeceğim ama eşim inancını yitirdi.insallah sen hayırlı sonuç alırsınYeniden, denersin. İnsan yoruluyor ama vazgeçmekten olmuyor. Benim 24 ü test günüm. Hiç birşey hissetmiyorum. Hepimiz hakkında hayırlısı
Merhaba,Amh 0.01 olupta normal yolla bile kalan varmış. Bilemiyorum tabi. Önemli olan yumurta kalitesiymiş. Bence amh dan çok ileri yaş yumurta kalitesizliği benim sorunum. Hayırlısı.
Canim ben kullandim. Yanında 10 larva takviye de kullandim. Bana cok faydasını gördüm. Bence denemeye değer.Günaydın, bu yolda olan herkese işleri kolay gelsin, rast gelin inşallah.
Omega 3 kulalnan oldu mu aranızda. Yumurta kalitesi için.
Canim sadece o takviyeler degil de bir cok etmen var aslinda.tüp bebekte embriyolara bakarak kalitesini sınıflandırıyorlar, ama en kaliteli görünen embriyo bile tutmayabiliyor zaten ileri yaşta olunca embriyolara test yapılıyor ngs, pgt gibi kromozomlarına bakılıyor sağlıklı olanı bu şekilde seçiyorlar e tabi bunların hepsi zaman ve para demek şipşak olmuyor maalesef. ileri yaşta yumurtalarda kromozom bozuklukları olmaya başlıyor bunun bildiği kadarıyla tam bi çözümü yok piyasada çeşitli takviyeler var imprly, promotil, prowomen vs. gibi bunların prospektüsünü okuduğunuzda hep yardımcı olur diyor kromozom bozukluğunu düzeltmeye yardımcı olur yazıyor %100 düzeltiyor denmiyor. kiminde çok işe yarıyor kiminde işe yaramıyor bilemiyorum ? hormon takviyesi verenler de oluyor biesteron gibi bana hiçbir doktor vermemişti ama burada okuyorum kullananları o da yumurta kalitesini arttırmak için.
Peki bu ngs ne kadar siz 11 embriyo göndermişsiniz çok pahalı olmadı mı?Merhaba,
Amh dan ziyade yumurta kalitesi en önemli sorun. Yapılan çalışmalarda ileri olmayan yaşlarda amh dusuk hastalarda dogal gebelik bile olurken ilerj yasta hastalarda amh ile yuksek olsa da gebelik kayıpları oldugunu vs gözlenmiştir.
Yani burada en büyük problem ileri yas ile birlikte yumurtalarin yaşlanması ve dna sinin bozulması aslinda. Bu nedenle bizim yas grubumuzda insanlar havuz yöntemini uyguluyor ve embriyolara genetik testler yaptiriyor. Genetik testten gecen embriyolar transfer edildiğinde tutma sansi yuksek diye biliniyor. Hatta bu bile deneysel bir islem aslinda. Cunku embriyo anne karnında gelişmeye devam ediyor. Kaliteli sanılan bir embriyo bozulabilir ya da kalitesiz sanılan bir embriyo da ilerleyen aşamada dna si duzelebiliyor diye biliyorum.
Maalesef doktorlari birazda bizim araştırmalarımız ile kendimiz yonlendirmemiz gerekiyor.
Benim son yapılan 2 toplamada 5. Gune 5 ve 6 iyi kalite embriyo olmasina rağmen toplam 11 embriyodan ngs denilen genetik taramadan gecen embriyo sayisi sadece 4 tane.
Isterseniz arastirmanizi bu yönde yapabilirsiniz.
Daha once bu forumda yazılan bir cok sey oldu. Ben bu grubu en baştan okumuştum. Yumurta kalitesini arttıran çeşitli takviyeler ve ilaclari grup üyeleri paylaşmış. Ben de kendi çapımda bunlarin bir listesini yapip duzenli olarak kullandım ve cok faydali oldugunu dusunuyorum. Muhakkak grubu okuyun. Yumurta kalitesi icin yazılan takviyeleri de doktorunuza danışın kullanabilirsiniz.
ben de merak ettim bi bakındım ama kendisine direkt bulamadımCanim sadece o takviyeler degil de bir cok etmen var aslinda.
1. Sigarayi bırakmak
2. Duzenli spor yapmak
3. Stresten uzak durmak
4 Akdeniz tipi beslenmek.
Kimi doktor tamamen hayvansal ürünlerden uzak duymanızı istiyor yumurta kalitesi icin. Ben yapamamistim. Fakat burda tanıştığım biri 5 embriyosunun 5 ini de ngs de gönderip 5 inin de saglikli geldiğini soylemisti. Zeynep83 sanirim nicki. Onun bilgilerinden oldukca cok faydalandim.
ben de merak ettim bi bakındım ama kendisine direkt bulamadım
"Preseed kullananlar" diye açılmış bir konuda geçiyor adı. Bu arada preseed ilginç bir konu.
Banada yüksekliği önemli dgl dedi bende şaşırdım ve düşmesi için hiç bi ilaç vermedi önemli olan yumurta olması dediUzun protokolle ilgili bilgim yok malesef. Mesajınızda doktorunuzun ‘’AMH’nın hamile kalmaya etkisi yok’’ dediğini yazmışsınız. AMH hamile kalmada çok çok önemli bir veri, yumurta rezervinizin ne kadar kaldığını gösteriyor. Böyle bir bilgi veren doktorun sözlerini her zaman araştırmanızı tavsiye ederim
Eşler biraz bencil oluyor bu süreçte. Biraz dinlendikten sonra o da yeniden denemek isteyecektir,belirtiler insanı yanıltıyor. Uyku hali bende de var, ilaçlardan sanırım. Zor bir süreç. Hepimizin hakkında hayırlısı. Geç olsun güç olmasınAmin.birsey hissetmen gerekmez. Test gününe yakın mide bulantım, uyku hali,kasık ağrılarım,batmalar vardı.sonuc negatif. Deneyeceğim ama eşim inancını yitirdi.insallah sen hayırlı sonuç alırsın
Amin inşallah canım.Eşler biraz bencil oluyor bu süreçte. Biraz dinlendikten sonra o da yeniden denemek isteyecektir,belirtiler insanı yanıltıyor. Uyku hali bende de var, ilaçlardan sanırım. Zor bir süreç. Hepimizin hakkında hayırlısı. Geç olsun güç olmasın
Siz uyguladiniz mi etkisini gordunuz muZeynep__83 diye geçiyor nicki. Daha once buraya da yazmisti. Yazdıklarını okuyabilirsiniz. Ben ozel olarak da yazılmıştır kendisiyle
teşekkürler, şimdi hatırladım yazdıklarını okuyunca.Zeynep__83 diye geçiyor nicki. Daha once buraya da yazmisti. Yazdıklarını okuyabilirsiniz. Ben ozel olarak da yazılmıştır kendisiyle
Canim benim ve esimin de genetik sorunu yok. Ama maalesef olusan embriyo bizim yanımızdan kaynakli olarak hasarli olabiliyor. 11 embriyoyu gönderdik biz ngsye. Embriyo basina 300 dolar odedik.Ben genetik test yaptırmıstım daha önce eşimle birlikte arkadasım tıbbı genetik bölümünde çalışıyordu. O yardımcı olmustu. Tüp bebeğe başlayacaksan yaptırın demişti. Eşimde ve bende bir sorun çıkmadı.Burayı okuyuncada çok kafam karıştı kızlar çok güzel bilgiler var fakat korkmadım da değil. Bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.
Cok uygulayamadigim ama Akdeniz tipi beslenmeyi yaptim. Daha önceki 2 toplamada ngs yaptirmadigim icin faydali oldu mu bilemiyorum. Cunku karşılaştırma yapamıyorum. Bir de daha önce gittigim tup bebek doktorunda farkli bir lab ve farkli bir doktor oldugundan cikan olgun yumurta sayisi cok daha azdi. Olusan 5. Gun embriyosu yoktu. 4. Gun de 2 tane olmustu. Bu nedenle de zaten ngs ye gidecek embriyo yoktu elimizde. Sonrasinda biz baska sorunlar da yaşayınca merkezi değiştirdik. Laboratuvar da degisti. Yeni bir lab ve doktorun etkisi mi bilemiyorum. Inanilmaz fazla sayıda olgun yumurta toplandi. Ilk defa 6 ve 5 olmak üzere 5. Gun embriyolari olustu. Bu defa ngs ye gönderebilir hale geldi.Siz uyguladiniz mi etkisini gordunuz mu
bEnde cumartesi doktotra gideceğim kontore ona da danışırım. Eylül gibi tüp bebek düşünüyoruz en azından o zamana kadar kendimi destekleyeyim diyorum bu tarz şeylrle.Canim ben kullandim. Yanında 10 larva takviye de kullandim. Bana cok faydasını gördüm. Bence denemeye değer.
Basiniz sagolsun..Stres veya mevsim gecisleri zaten geciktirir.. 8 gün cok degil aslında..Ama ben kullanın derim.. insan olamadıkça daha da stres yapiyor cunku..Tedaviye baslayabilmek icin soruyorsaniz adetliyken bir daha ultrasona girersiniz..Arkadaşlar merhaba, bugün dr gittim adetim 8gün gecikti kan testim tabiki negatif çıktı bu ay fitil ve antibiyotik kullandım bilmiyorum ondanmı annemi 1 ay önce kaybettim stres tenmi anlamadım, dr usgde karından baktı ama 2 sağda 1 solda yumurta var dedi, benim bildiğim adetin 3. Günü belli olmuyomu yumurtalar, moralim çok bozuk tecrübeli arkadaşlar lütfen yorulayabilirse sevinirim, tarlusal verdi kullanayımmı?