- 17 Eylül 2019
- 999
- 1.721
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #69.281
23 Kasımda test yaparım sen? :)Ben varım .Bugün 4.gün. Belirti aramayalım herşey oldu bile. Kendimizi yipratmaktan başka bi işe yaramıyor. Ama günler de geçmek bilmiyor
Önemli olan sağlıklı olmasıTransfer hazırlığı için ilk kontrole gittim.
Naturel siklus dendi. MTHFR 677 homozigota kan sulandırıcı iğne vermiyorlar. Sadece muayene oldum, kan bile almadan göndereceklerdi, sonuç negatif olursa istenecek testleri talep ettim (ANA, protein S vs benden istenmemişti hiç), “gerek yok çünkü sizin bir tutunmama ya da düşük hikayeniz yok” vs anlatıyor kadın, dedim “hocam güzel söylüyorsunuz da transfer yok ki tutunmama veya düşük olsun, ben bu sağlıklı embriyoyu bulana kadar 38 yumurta verdim, tek bir transfer bile olamadım, zor buldum yani, dolayısıyla öyle bir hikayem olamadı, bakılacak herşeye bakalım lütfen. Sonra Allah kısmet etmezse yine etmez ayrı, ama olmayınca yeni bir test listesi çıkmasın ortaya ne lazımsa şimdi yapalım”. Neyse ısrarla zorla aldım test listesini verdim kanıbirşey çıkmaz inşallah ama içim rahat olsun.
Onlara kolay geliyor valla “olmazsa bakarız” oh ne alahikayeyi bilmeyen doktorla iletişim zor ya, iyi-kötü bir bağ kurmuş olmak daha güvende hissettiriyor insana ama malesef Günseli hanımcığımın izin günlerine denk geliyorum hep
Sonraki kontrolüm Pazar günü.. Bu arada embriyomun kalitesini öğrendim 3ab. Bunu öğrenince bir umut önceki tedavimden kalan mozaikin kalitesini de sordum o da 3ab☺ Moralim bozuldu biraz ama yapacak birşey yok Allah yazdıysa olacak. Elimizden geleni yapacağız gerisi tevekkül
Önemli olan sağlıklı olmasıİçini ferah tut. Rahimde sorun yoksa tutacaktır ki sende yok diye hatırlıyorum. Bende kan pıhtılaşmayı yaptırdım bende ANA falan bakmışlardı memorialda yaptırmıştım. ANA pozitif çıktı bir yıl sonra gene yaptımıştım normal çıkmıştı negatif sanırım
Hiçbirşey sanırım oranı yüksek değildi birde bende haşimoto var diye de ona bağladılar galiba çok oldu ama diğer testi kendim yaptım aklıma takılmıştı hala pozitif mi diyeRahimde bildiğimiz kadarıyla sorun yok. Pazar günü daha bir netleşir herhalde kalınlaşma vs.
Artık yaradana bıraktım, inşallah kısmet eder
Benim henüz çıkmamış sonuçlar, birkaç gün sürer demişlerdi. Pozitif çıkarsa ne yapıyorlar onu da bilmiyorum da yapılsın bakalım görelim dedim alınacak bir önlem varsa almak bakımından. Ne yaptılar sana ANA pozitif çıkınca?
Allah mutluluğunuzu daim etsin ben de yıllardır umud ediyorum bir ara bu gruba da çok yazdım ama benim yumurtam boş çıktı iki kere sonrasında da iki kez kistleşmiş yumurtan dedi doktor. Benim de yaşım 45 doğal yolla da olmadı çok denedim. Ama hala umudumu kaybetmedim...Herkese merhaba yillarca bu sayfalarda umut aradim. Simdi ben umut olmak istiyorum. 46 yasinda dogal yollarla bebegimi 1 ay once kucagima aldim .. lutfen umudunuzu yitirmeyin.. herkese diliyorum Allah’tan.. yumurtluyor duzenli adet goruyorsaniz umut var demektir..
Ayyy bilmiyorum23 Kasımda test yaparım sen? :)
Embriyo kalitelerinde sayılar neyi ifade ediyor bilen var mı. Ben yabancı bir literatürde okuduğumdan anladığım büyüklükleri ifade ediyor. Daha önce memorial Ataşehir da tedavi gördüm oradaki 5. Gün embriyolarım 1aa ve 2ab idi (ki bunlar ngs siz transfer edildi ve tutmadı). Burada dedikleri sayıların çok önemi olmadığı önemli olan harflerle ifade edilen kaliteleriymişki a en iyisi... son olarak bahçeci de tedavi gördüm orda da 5bc idi. Bir de bahçeci de küçük embriyoları gelişmemiş kabul ediyorlar. Tabi bu durum da biraz kafamı karıştırıyor...
Bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim
Güzel bilgiler için teşekkürlerBen de bu skorları araştırmıştım. Blastokistler 1-6 arası numaralandırılıyor. 1 daha yeni blastokist olmaya başlamış demek, 6 da artık embriyo kabuğundan çıkmış ve yaklaşık 12-24 saat arasında rahme tutunacak demek. 1 ile 6 arasındaki sayılar da yavaş yavaş sayıya göre büyüyen ve hücre sayısı artan blastokist demek. a, b ve c harfleri de blastokistin gözle görünen kadarıyla kalitesini gösteriyor. İlk harf bebek olacak kısım, ikinci harf plasentayı oluşturacak kısım.
Döllenmeden sonraki 5. günün sonunda embriyonun 3 ya da 4 gibi bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. 3ab, 4aa gibi. Ama 5. günde 1ab büyüklüğünde olan bir embriyoyu bekletip, 6. günde iken 4ab'ye, 5bb'ye ulaştığında da mesela transfer edebiliyorlar.
Daha yavaş gelişen embriyo tutunamaz diye bir şey yok.
Okuduğum yeni bir makalede 5. günde yeterli büyüklüğe ulaşmış genetik taramadan geçmiş embriyoların %73'ü sağlıklı gebelikle sonuçlanıyordu, 6. günde yeterli büyüklüğe ulaşmış embriyoların da yaklaşık %62'si falan sağlıklı gebelikle sonuçlanıyordu. Genetik taramadan olumlu gelen embriyonun tutunacağının da garantisi yok ne yazık ki. Rahim problemsiz, bağışıklık sistemi problemsiz olsa da, istatistikler hiç birinde %100 demiyor.
Bilinmeyen bir sürü şey var galiba...Umarım biraz anlatabilmişimdir.
En kısa sürede gönlünüzce olsun her şey
Bu sizin yaşınıza, geçmişe dönük düşük olup olmadığınıza ve eşinizle sizin karyotip sonuçlarınıza bağlı. Mesela benim yaşım 44, genetik yaptırıyorum.Güzel bilgiler için teşekkürlergenetik taramaya göndermekte yine de yarar var o zaman, hiç değilse tutmayacağı neredeyse garanti olan embriyoları transfer edip o stresli 10 günü geçirmemiş oluruz diye düşünüyorum
Yaşım 42 olmak üzere, ilk tüp bebek denemem ekim’deydi kimyasal gebelikle sonuçlandı, ikinci hiç tutmadı. Çok yıllar evvel bazı sebeplerden ötürü bi kürtajım da olmuştu. Karyotip sonuç ne, hiç bilmiyorum?Bu sizin yaşınıza, geçmişe dönük düşük olup olmadığınıza ve eşinizle sizin karyotip sonuçlarınıza bağlı. Mesela benim yaşım 44, genetik yaptırıyorum.
Kadınlarda 40 yaşından sonra yumurtanında yaşlanmasıyla döllenme olsa bile embriyoda genetik problem çıkabiliyor. Bu sebeple de doktorlar 5. Güne gelmiş embriyoda genetik tahlil öneriyorlar. Bazı doktorlarda genetik problemli olan embriyo nasıl olsa tutunmaz diye transfer yapıp görelim diyor. Ki benim 3. Tedavim de bu şekilde ilerlemiştik ve tutmadı. Ama bu site de genetik tahlil yapılmadan transfer yaptıran ve tutan ve daha sonra da kürtaj olmak zorunda olan kişiler var. İkisi de yaklaşım. Diğer yönden ise transfer maliyeti ile genetik tahlil maliyeti 1 embriyo için hemen hemen aynı.Yaşım 42 olmak üzere, ilk tüp bebek denemem ekim’deydi kimyasal gebelikle sonuçlandı, ikinci hiç tutmadı. Çok yıllar evvel bazı sebeplerden ötürü bi kürtajım da olmuştu. Karyotip sonuç ne, hiç bilmiyorum?
Gayet açıklayıcı, çok teşekkürKadınlarda 40 yaşından sonra yumurtanında yaşlanmasıyla döllenme olsa bile embriyoda genetik problem çıkabiliyor. Bu sebeple de doktorlar 5. Güne gelmiş embriyoda genetik tahlil öneriyorlar. Bazı doktorlarda genetik problemli olan embriyo nasıl olsa tutunmaz diye transfer yapıp görelim diyor. Ki benim 3. Tedavim de bu şekilde ilerlemiştik ve tutmadı. Ama bu site de genetik tahlil yapılmadan transfer yaptıran ve tutan ve daha sonra da kürtaj olmak zorunda olan kişiler var. İkisi de yaklaşım. Diğer yönden ise transfer maliyeti ile genetik tahlil maliyeti 1 embriyo için hemen hemen aynı.
Karyotip ve diğer tahlilleri genelde 3.tüp bebek denemesinden sonra hala hamilelik oluşmadıysa yaptırılıyor. Eşlerde genetik problem var mı diye bakılıyor. Bir insan da sıkıntı olmayıp sadece taşıyıcı olarak da genetik bozukluk olabilir. Yeterince açıklayıcı oldu mu bilemiyorum ama benim bildiklerim bunlar☺ Sevgiler
Ben de bu sürecin bu kadar zor ve sabır gerektirdiğini bilmiyordum. Ama ağlamayalım gülelim bizGayet açıklayıcı, çok teşekkür ☺ Benim döllenme süreci de çok iyi geçmişti, 3 embriyo da 5. Güne ulaşmıştı. Ama dediğiniz gibi genetik olarak sıkıntılı olduğunu düşündüm ve doktora kendim teklif ettim, o da onayladı. Test 1000 dolarmış sanırım bikaç embriyo için. Umarım sağlıklı yumurta ve embriyo etabını geçeriz de teste gönderebiliriz ve oradan sağlıklı gelir ve transfer sonucu pozitif olurallahım nasıl bi sınav nasıl çok bilinmeyenli bi denklem bu.. hiçbir şeyin garantisi yok, düşününce ağlayasım geliyor
Ben eylül-ekim ayında tüp bebekle tanıştımBen de bu sürecin bu kadar zor ve sabır gerektirdiğini bilmiyordum. Ama ağlamayalım gülelim biz☺ Güzel şeyler öyle kolay olmuyor.
Sizin sanırım 3. Denemeniz. 3 embriyo bu denemenizden mi? Umuyorum sağlıklı sonuçlar gelir
Merhaba tekrar,Neler kullandınız, nasıl bir yol izlediniz biraz bilgi verebilir misiniz
Merhaba tekrar,Neler kullandınız, nasıl bir yol izlediniz biraz bilgi verebilir misiniz
Neler kullandınız, nasıl bir yol izlediniz biraz bilgi verebilir misiniz
Merhaba bende tüp bebek ağustosta başladım gonalf dozum günlük 300ml ve menafur 75ml şeklinde kullandım yanı bu iğnelerde yumurta kalitesini etkiliyormuş. Sizin dozunuz nasıldı? Hangi FSH hormon ilaç kullandınız?Ben eylül-ekim ayında tüp bebekle tanıştım ☺ 3 yumurta toplandı sadece üçü de 5. Güne gitti, ilkinde 2 embriyo konuldu, kimyasal oldu. Bi tane dondurulmuş vardı ekim’de transfer yapıldı ama tutmadı. Kasım ayında denemek istemedim çok yıprandığımı hissettim psikolojik olarak, aslında 3-5 ay istemedim ama yaş nedeniyle doktor aralık’da başlayalım deyince kabul ettim. 3.’yü de boş yere yaptırıp transfer sürecini ümitle/ümitsizlikle geçirmek istemiyorum o yüzden genetik teste göndermeye kararlıyım, çok pahalı ama transfer sürecini yaşamanın eziyeti ölçülemez :)
merhaba geçmiş olsun bence 41 yaş geç değil . isterseniz 3-5 ay dinlenebilirsiniz.ben 43 yaşına girdiğim ayki tedavi ile çocuk sahibi oldum.burada asıl önemli olan hep aynı gitmemek sizle ilgili bu.yumurta kalitesini iyileştirici saf arı sütü omega3 d vitamini polen arkadaşlarda kendi kullandığını yazdı geçmişe bakarsanız.bunlarla 2 ay veya 1 ay tamamlayıp ondan sonra adetin 2. günü randevunuza giderseniz çok iyi olur.ayrıca genetikten gelen embriyo istemeniz mantıklı.ayrıca havuz yöntemi ile 2 kez veya 3 kez opu olup havuz yöntemi yapılması çok mantıklıdır.benim bunların hepsi ayrıca iyi merkez lab ve doktor sonucunda kısmette varmış bebek geldi.bir kez yaptırın bütün vitaminleri kullanın bulabileceğiniz en iyi yerde yaptırın büyük olasılıkla istanbulda yaptırın diyebilirim.bu dediğim tedavide oldukça pahalıya gelecektir.ama yıpranmayabilirsiniz, tahminim sadece :) bir yandan şu var ki 3. denemenizde genetiğe göndermeseniz bile bu arı sütü başta olmak üzere vitaminlerle tek opuda hamile kalma olasılığınız çok yüksek.doktorlarda bu yüzden gel yapalım diyor.ilk 3 tedavi sonucu hamile kalma olasılığı % 70-80 diye biliyorum.bizim yaşlar için bile böyle ama bu yukarıda saydığım desteklerden sonraBen eylül-ekim ayında tüp bebekle tanıştım ☺ 3 yumurta toplandı sadece üçü de 5. Güne gitti, ilkinde 2 embriyo konuldu, kimyasal oldu. Bi tane dondurulmuş vardı ekim’de transfer yapıldı ama tutmadı. Kasım ayında denemek istemedim çok yıprandığımı hissettim psikolojik olarak, aslında 3-5 ay istemedim ama yaş nedeniyle doktor aralık’da başlayalım deyince kabul ettim. 3.’yü de boş yere yaptırıp transfer sürecini ümitle/ümitsizlikle geçirmek istemiyorum o yüzden genetik teste göndermeye kararlıyım, çok pahalı ama transfer sürecini yaşamanın eziyeti ölçülemez :)
ExtraMerhaba tekrar,
Tup bebek denemeleri bende sonuc vermedi. Ben de dogal yollarla olacagina inandim sadece ve Ne kadar güzel ve umut verici bir paylaşım, çok teşekkürler. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin
Nasıl bi süreçten geçtiniz, neler yaptınız bizle paylaşırmısınız?