Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba
Cumartesu doktoruma konusu am bakalım. İnşallah canım hepimiz biran önce bebeklerımıze kavusuruz bu arada arısutu aldım bakalım inşallah şifa olur canım

Merhaba hanimlar
transfer sonraki gun bugun hafif bas agirim var bide sanki atesim cikti gibi vucudum sicak. Dun hic bir problemim yoktu acaba hasta mi oluyorum?
Hastaneye aradim bas agrim dedim agri kesici icebilirsin dedi kabul edin bir kesici var ama icmedim. Simdi tum gun evde sikildim disariya cikip hava almaya karar verdim :)))

Merhabalar, yazılanları uzun zamandır takip ediyorum ancak yazma cesareti bulabildim Yaşım 44 ve Şubat ayından beri tüp bebek tedavisi görüyorum. Toplam 4 denemem oldu ve hiçbirinde olumlu sonuç alamadık. Yumurta sayımda bi sıkıntı yok ama 5. güne giden 1 yada 2 embriyo oluyor onlarda da genetik problem çıkıyor. Ama yola devam ediyorum, çünkü anne olmayı çok istiyorum sizler gibi.
4. Denememden sonra takviye kullanmaya başladım; coenzym QH, Omega 3, D ve K vitaminleri, folik asit ve B12. Bir de arı sütü sipariş verdim. İlave takviye önerisi olan var mı?
Yarın reglmin 2. günü ve 5. tüp bebek tedavisi için Dr a gideceğim. Sizlerle de paylaşmak istedim...

MTHFR genindeki bazı mutasyonlar, MTHFR enzim aktivitesinde azalmaya neden olur.İmpryl in en önemli özelliği eğer yaptırdığınız trombofoli panelinde bu mutasyonlar var ise yada olsun ben riske girmeyeyim diyorsanız bu enzim aktivitesini düzenlemeye dengelemeye yardımcı olabiliyor ve oksidatif strese bağlı DNA hasarlarını azaltmaya yardımı olabileceği düşünülüyor.. Özellikle 40 yaşından sonra kadınlar maalesef genelde folikasiti enzimleyemiyor aktif form olan folatı kullanmak daha çok fayda sağlayabiliyor.

Kadınlarda özellikle yumurtadaki hücre mitekondrisine en çok etki eden yapılanmasını sağlayan temel yapı taşı ise quenzim q10nin aktif formu olan ubiquinol. Buda omepa q10 içinde bulunuyor.

ben şahsen vitamin olarak bu ikisini kullanıyorum. demir ve D vitamini eksiğiniz var ise bunları tamamlamak da çok önemli.

Bu yazdıklarımın bilimsel olarak kesin şekilde kanıtlanmadığını ancak teori olarak düşünüldüğünü de belirtmekte fayda var.Faydası var mıdır vardır ama başarı % si nedir bunu kestirmek güç. Sonuçta hiçbir doktorun yada vitaminin elinde sihirli değnek yok. İleri yumurta yaşı en büyük problem.Yapabileceğimiz % 1 bile olsa şansı yükseltmeye çalışmak sadece. Eski mesajlarımı incelerseniz bu konuda daha detaylı yazılarım da var. Bol şans.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Merhabalar, Arı sütünü nettenmi alıyorsunuz
Ben arı sütünü ilk eğriçayırdan ampul olanından aldım. İkincisini beeo'dan kavanozda soğuk zincirle aldım. Her ikisini de meyve suyuyla içtim çünkü hafif alerji yaptı sanırım. Onu da damağımda batmalar hissettim oradan anladım. Her iki sipaeişim de internet üzerinden oldu.

Arkadaşlar, ngs embriyoya zarar veriyor mu ,biyopsi icin parca alınması falan .
Tam olarak ngs nin nasıl yapıldığını bilen var mı, her yer aynı yöntemle mi yapıyordur?
Ngs nedir tam bilmiyorum. Biz doktora genetik test dedik, dr tavsiye etmem çünkü embriyo travmaya uğruyor, sağlam olanı da parça alarak zedelemeyelim dedi. Benim bildiğim bu. 3 sene önce gitmiştik biz.

Ngs nedir tam bilmiyorum. Biz doktora genetik test dedik, dr tavsiye etmem çünkü embriyo travmaya uğruyor, sağlam olanı da parça alarak zedelemeyelim dedi. Benim bildiğim bu. 3 sene önce gitmiştik biz.
Ngs bir yöntem embriyonun tüm kromozomları taranıyor. Düşükleri çok olan ve 35 yaş üzeri için doktorlar genelde öneriyor ama tüp bebekte kullanılan ilaç miktarı bile embriyonun genetiğini etkileyebiliyormuş laboratuvar ortamında da belki etkileniyordur ama genede yaptırmak gerek diye düşünüyorum

Evet ilave olarak kesinlikle kullanmanı önereceğim İMPRLY isminde bir hap var. Onu kullanmanı tavsiye ederim. Yumurtadaki DNA hasarını azalıyor. Yaklaşık son 10 sayfayı okursanız bu konudaki aynı soruya aynı cevaplar verdik. Ben faydasını görmüştüm. En az 2-3 ay bu hapı kullanıp öyle tedaviye başlamanızı tavsiye ederim. Doktorumun tavsiyesi üzerine kullanmıştım.

Bu hap yumurta sayınızı artırmıyor, öyle bir özelliği yok. Sadece yumurtanızın DNA hasarını azaltıyor. Bu da sağlıklı bir embriyo elde etmek için önemli. Eğer eşinizde de sorun varsa o da aynı şekilde kullansın. Erkeklere de kullanması için verildiğini okumuştum.

Bu hap eczanelerde 260-290 civarındaymış şu anda galiba. Ben internetten almıştım yazdan beri. 190-200 civarında internette mevcut.

Arkadaşlar, ngs embriyoya zarar veriyor mu ,biyopsi icin parca alınması falan .
Tam olarak ngs nin nasıl yapıldığını bilen var mı, her yer aynı yöntemle mi yapıyordur?
Ngs zarar vermiyor diye biliyorum 5.güne gelen embriyolardan biyopsi yapılıyor embriyolar donduruluyor genelde heryer bu şekilde yapıyor biyopsi örnekleri Ankara ist lab gönderiliyor 15-20 gün içinde sonuç geliyor benim 6 embriyoma bakıldı 4ü kromozom bozukluk vardı 2si sağlıklı geldi 2si transfer oldu çok şükür biri karnımda :) Allah’a isteyen herkese nasip etsin

Sizin için sorun olmayacaksa yaşınızı öğrenebilirmiyim? Sağlıklı gelen iki adet embriyonuz olduğu için öğrenmek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…