Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba
Öncelikle bunu bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Böyle hikayelere çok ihtiyacımız var Sizin adınıza çok mutlu oldum ve çok duygulandım Sağlıkla büyüsün bebeğiniz

Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin İnsan çok seviniyor umut oldunuz

Çok teşekkür ederim. Gerçekten de umut aşısı oldunuz

Maşallah Herşey bundan sonra da gönlünüzce olsun gerçekten umut ve motivasyon verici bir mesaj oldu. Teşekkürler

Ne güzel bir örnek, ne güzel bir umut oldunuz bize. Maşallah

Surecle ilgili bilgi verebilir misiniz biraz? Sanirim en son Ocak ayinda tüp bebek denediniz. Eski mesajlarınıza baktim. Sonra süreç nasıl ilerledi?

Rabbim hayırlısı ile büyüdüğünü görmeyi nasip etsin. Yaş olarak 45'e az kalmış biri olarak bana da güzel bir örnek oldu. Her daim dua ediyorum Rabbim isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin evladını kucağına almayı.

Sağlıkla büyüsün bebeğiniz

Neler kullandınız, nasıl bir yol izlediniz biraz bilgi verebilir misiniz

Merhaba kızlar
Bugün transfer gün hariç 5.günüm hiç bir belirti yok sanki transfer olmadım işe de başladım. Sadece dün butun gün elim ve ayaklarım ateş bastı çok sıcak oldular çoraplarımı çıkardım yanmaktan. Belirti aramıyorum çünkü hepsi kullandığım ilaçtan diyorum ama bir umut Böyle sıcak ayaklı olup hamile kalan var mı acaba?
Ben günde 3 tane estrofem ve sabah akşam crinone jel kullanıyorum.

Ben varım .Bugün 4.gün. Belirti aramayalım herşey oldu bile. Kendimizi yipratmaktan başka bi işe yaramıyor. Ama günler de geçmek bilmiyor

Transfer hazırlığı için ilk kontrole gittim.
Naturel siklus dendi. MTHFR 677 homozigota kan sulandırıcı iğne vermiyorlar. Sadece muayene oldum, kan bile almadan göndereceklerdi, sonuç negatif olursa istenecek testleri talep ettim (ANA, protein S vs benden istenmemişti hiç), “gerek yok çünkü sizin bir tutunmama ya da düşük hikayeniz yok” vs anlatıyor kadın, dedim “hocam güzel söylüyorsunuz da transfer yok ki tutunmama veya düşük olsun, ben bu sağlıklı embriyoyu bulana kadar 38 yumurta verdim, tek bir transfer bile olamadım, zor buldum yani, dolayısıyla öyle bir hikayem olamadı, bakılacak herşeye bakalım lütfen. Sonra Allah kısmet etmezse yine etmez ayrı, ama olmayınca yeni bir test listesi çıkmasın ortaya ne lazımsa şimdi yapalım”. Neyse ısrarla zorla aldım test listesini verdim kanı birşey çıkmaz inşallah ama içim rahat olsun.
Onlara kolay geliyor valla “olmazsa bakarız” oh ne ala hikayeyi bilmeyen doktorla iletişim zor ya, iyi-kötü bir bağ kurmuş olmak daha güvende hissettiriyor insana ama malesef Günseli hanımcığımın izin günlerine denk geliyorum hep

Sonraki kontrolüm Pazar günü.. Bu arada embriyomun kalitesini öğrendim 3ab. Bunu öğrenince bir umut önceki tedavimden kalan mozaikin kalitesini de sordum o da 3ab Moralim bozuldu biraz ama yapacak birşey yok Allah yazdıysa olacak. Elimizden geleni yapacağız gerisi tevekkül

Bu sekilde dikkatli ilerlemen iyi olmus.Natural siklus olmasi çok iyi bence.Demekki endo problemi yok ne güzel.östrojen hormonların iyi geldiğini düşünmüyorum ben.3 transferimden tek tutanı taze transferim olmustu düşsede.O zaman yumurta uyarıcı iğneler sayesinde duvar kendiliğinden 9 gibi olmuştu ilginç bi şekilde. Tabi ilk deneme olduğu için böyle bir sorunum olduğunu da bilmiyordum.Benim de tek sağlıklı embriyom vardı ve ne yazikki 7,5 ken doktorum bu NGS li sorun olmaz dedi ve ben koşulsuz güvendim şimdi malesef artık yok.Onca estrogen hapi ve patchlere rağmen olmadı. Demem o ki aklında hichir soru işareti kalmasın.Sor sorgulama gerisi Allahın takdiri tabiki.5.gün embriyosu NGS ye gidiyorsa kalite nasıl 3ab oluyor?Cehaletime ver lütfen.Arkadaşım sen de çok emekler verdin Allah'tan tüm ictenligimle yüzünü guldurmesini dilerim.Takipteyim sevgiler

Amin canım çok sağol hepimizinkini güldürsün inşallah
Evet durumunu biliyorum okumuştum çok üzüldüm aslında benim de opu’lar dışında rahim kalınlığım pek ölçülmedi. Dediğin gibi opu esnasında iğnelerle kalınlaşıyor belki, bakalım Pazar günü bir fikrimiz olur muayenede.

Estafurullah cehalet demeyelim her gün yeni bir şey öğreniyoruz. 5. güne gidenlerin hepsi Blast oluyor ama işte değişik kriterlere göre skorlama yapılıyor. Memorial’ın skorlama kriterlerini aşağıda paylaşıyorum.

Embriyo kalitelerinde sayılar neyi ifade ediyor bilen var mı. Ben yabancı bir literatürde okuduğumdan anladığım büyüklükleri ifade ediyor. Daha önce memorial Ataşehir da tedavi gördüm oradaki 5. Gün embriyolarım 1aa ve 2ab idi (ki bunlar ngs siz transfer edildi ve tutmadı). Burada dedikleri sayıların çok önemi olmadığı önemli olan harflerle ifade edilen kaliteleriymişki a en iyisi... son olarak bahçeci de tedavi gördüm orda da 5bc idi. Bir de bahçeci de küçük embriyoları gelişmemiş kabul ediyorlar. Tabi bu durum da biraz kafamı karıştırıyor...
Bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

Merhaba canım evet 1-6 kadar embriyo büyüklüğü ve 6 olması hatching embriyo kabağından çıkan , a,b,c bunlar iç ve diş hücrelerin ifadesi diye biliyorum benimki 1aa 2aa diye biliyorum ama bence bunlar tutunup tutunmaya ile ilgili kesin bir ölçü değil sanırım. Genelde 4aa çok iyi durumda olan embriyo olarak yazılıyor. Transferden hemen sonra hatching sonra implatasyon oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…