- 21 Ağustos 2017
- 1.472
- 2.398
- 45
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.641
Ben akupuntura gitmedim. PRP ye gideceğim bugün. Doktor çok olumlu bahsetti; bilemiyorsunuz ki ticari kaygıyla mı böyle bahsediyorlar. İki ay sonra sonuçları oluyormuş. Bu süreçte doktorun verdiği takviyeleri alıyorum. Bunlar daevet ben de 1 yumurta ile yapıyorum hep. 1 bile olsa devam etmeli.. bir de akupunktura nerede gittiniz :)
3 gün olandan biri 8 diğeri 10 hücreli canımCanım bu 7 tanenin hücre sayılarını hatırlıyor musun ?
Benim iş arkadaş tecrubem de var ki en fenasi,bir kac defa rapor almak zorunda kalınca kızlara söylemiştim ertesi günü bir tanesi elimde bir kağıt üzerinde bir adres ve numara ile gelmişti ne bu dememe kalmadan,bir hocanın adresi ve numarası çok iyiymiş çocuğu olmayanlar gidiyormuş demesin mi öncebence de kafa rahatlığı özellikle iş arkadaşlarına söylememekte.aile kısmını bilemem ama işyeri çok tehlikeli.samimi görüp, seni iyi niyetle merak eden gelir, birkaç samimi illa çıkar :) sonuç negatif olduğunda kendinin katlanamadığı bir konuya, başkasının sorup sonuç negatif demek tam berbat birşey.teselli falan istemez zaten :)) tedaviyi enn yakınlar bilmeli başka kimseye hiç gerek yok.
Merhaba cok sevindim sizin adiniza allah saglikla kucaginiza almanizi da nasip etsin hep birlikte kutlayalim buradanTedaviye başlamadan önceki ay gittiğimde 6 7 folukul görmüşlerdi bende. Sonraki ay gittiğimde sadece bir tane vardı. Sok oldum daha geçen ay çok daha fazlaydı ne oluyor diye. Tedavi başlandı 4 yumurta topladık. 3 tanesi dollendi ama biri sağlıksızdı imha edildi. 2 embriyo transfer edildi. Çok şükür 1 tanesi tutundu. Yaşım 39 Kasım’da 40 oluyorum amh Mayıs’ta 0,93 idi fsh ise her ay giderek yukseliyordu. Demem o ki allah nasip edecekse 1 yumurtanız dahi olsa yetiyor.
Ben iste yaptirdim ama kesinlikle ise yaramadi hatta ters teptiArkadaşlar hiç PRP yaptıran oldu mu?
Anneme ben de çok kızıyorum hiç birseyi kendi ailesinden gizlemez bir de kalabalıklar teyze,dayı ,yeğen gırla yani düşün.ne diyeyim kendi annem anlayış gostermezken kayinvalideden anlayış beklemek de saçma aslındaevet seni anlıyorum anlattıklarına bende üzüldüm canım.eşinin tarafı cidden çok merak ediyorlarsa eşine sormalıydı.dediğim gibi, eşimin kendi tarafında bir ablası bir de halası var başka akrabası yok.nasıl olduysa eşim anlatırdı onlara. onlarla tel.de konuşurken bebeğimhadi şu zaman gidecek diye o kadar.istanbula gittiğimde görümcemde kalıyordum.o da derdi "evlatta olsa büyüyünce hayırsız:) olmazsa da üzülme" diye. ben kendi kendime çabalıyordum herkes de hadi inşallah modunda.
biz de de şu olmuştu daha sonra.bebeğin kalp sesini duymaya dr gün verdi.6+0 da daha . ankarada oluyor bu, tedavim istanbuldaydı orayla işim bitmişti.pis doktor diyeceğim erkenden kalp sesi duymaya çağırıyor.gittik eee duyamadım şu gün gel.annem bu sefer de üzüntüden mahvoldu.ben kendime mi bakayım annemi mi teselli edeyim.bir de bebek olunca aslında ortada birşey yok ama doktorların böyle yanlış kötü haberi olmaya görsün üzüntüye gel.
annenin tüm akrabalara anlatması da kötü, hiç olmamış kaç kişi bilirse o kadar kişiye sonuç söylenecek bu nedenle annen çok yanlış yapmış
İyi dilekleriniz icin teşekkür ederim allah herkese basıp etsin.Merhaba cok sevindim sizin adiniza allah saglikla kucaginiza almanizi da nasip etsin hep birlikte kutlayalim buradan
2 embriyo transfer edildi dediniz kacinci gun embriyolariydi? Genetik test yapilmis miydi? Benim yumurta sayim az oldugundan merak ettim
Hikayenizle bana buyuk umut oldunuz gercekten cunku benim genetik test yapma sansim olmayacak. Son sorum kac yasindasiniz :) yas ile de baglantili oldugu icin sormak istedimİyi dilekleriniz icin teşekkür ederim allah herkese basıp etsin.
Öncelikle benim ilk evliliğimden 3 çocuğum vardı zaten. 3 yıl kadar önce ikinci evliliğimi yaptım. İlk korunmayı bıraktık çünkü Esin’in hiç çocuğu yoktu. Hemen hamile kadim Kimyasal a gebelik oluştu. Bir süre korunduk ikinci kez hamile kaldım keseyi gördüğümüzde dusuk başlamıştı. Böyle böyle derken 5 hayal kırıklığı yaşadık. Tüm testler tahliller temizdi. Ta ki tepecik tüp bebek merkezinden amh isteyene kadar. Rezervimin azaldığını orada ögrendim.
Elde Kaan embriyo az olduğu icin riske atmadılar ve 2. Gün biri çok iyi kalite diğeri iyi kalite transfer yapıldı. Hiçbir genetik test yapılmadı embiriyolara ki merkezde bana genetik test önermişlerdi dusuklerden dolayı. Şimdilik bir sorunumuz yok çok şükür. Bu gün merkezdeki son kontrolüme gittim. Elleri ayakları oynamaya başlamış. İkili testi de hayırlısıyla atlatırsak kendimi rahat hissedeceğim.
yaşınızı belirtmişsiniz şimdi gördüm :) başka sorum kalmadı :)Hikayenizle bana buyuk umut oldunuz gercekten cunku benim genetik test yapma sansim olmayacak. Son sorum kac yasindasiniz :) yas ile de baglantili oldugu icin sormak istedim
Cok mutlu etti hikayeniz beni
Ben kendi annemle kackere tartıstım bilmiyorum.artık ensonunda kabullendı yada bana belli etmıyorr artık.söleyecegine söluyor sanırım hala.napıyım artık birde onu stres yapamıcam yeterki ben duymuyımAnneme ben de çok kızıyorum hiç birseyi kendi ailesinden gizlemez bir de kalabalıklar teyze,dayı ,yeğen gırla yani düşün.ne diyeyim kendi annem anlayış gostermezken kayinvalideden anlayış beklemek de saçma aslında
bu duyguyu çok iyi anlıyorum . benim de bir arkadaşım ki benim durumumu da biliyor hamileliğini benimle paylaşırken şöyle anlattı; karar verdik çocuk için sadece bir kere denedik sonra zaten ben şehir dısına gittim 2 hafta, donduğumde baktım ki hamileyimBen kendi annemle kackere tartıstım bilmiyorum.artık ensonunda kabullendı yada bana belli etmıyorr artık.söleyecegine söluyor sanırım hala.napıyım artık birde onu stres yapamıcam yeterki ben duymuyım
allahtan kayınvalimden bu konuda daha söz dinlıyor:) eşimin kardeşine bıle söylemedı.banada hiç sormuyor konuyla ilgili birsey.ama kesin kararım hiçbir arkadaşıma durumdan bahsetmicem.seni anlamayan insanlara saf saf kendını anlatmak okadar yıkıcı bir durum ki..
Hiç unutmuyorum ; ikinci amelıyatımı olmam gerektiğini öğrendiğimde( artık doktorda karar kılmış ve amelıyat için gün bekliyordum) bir arkadasımla kahve içmeye cıktık.neyse anlattım durumları kıza,gözleri falan doldu ay dualar falan.sonra dedi işte bizde önümüzdeki ay başlıcaz denemeye.işte guzel temenniler karsılıklı fln,öpüştük sarıldık ayrıldık.ertesi akşam eşimle arkadaslarla dısarı cıktık.bir telefon ; ayy ben hamileymişim demez mi kız:))) yok işte röntgen cektırmiş birsey olurmuymus.
Gecırdıgım şoku anlatamam! Tabıyki hiç bozuntuya vermedım ama okadar sinirlenmiştim ki.daha dün korunuodunuz hani:))) ben sana bukdr anlatırken sen karsımda hamile hamile yalan söylemişsin!bide benı nie arıyorsun ertesı gün ben doktormuyum? 3 ay sonra öğrenıyım nolcak yani.ama tabi kötü niyetınden mi,hayır.bunları yaşamadığı için düşünememesinden. Cok üzülmüştüm,ve tabıykı berbat bır geceydi.
Yani arkadaslar; bizi bizden başkası anlamaz:) ve emin olun mutluğumuzu da hiçbir arkadasımız bizim gibi paylaşmaz
Hepimizin mutluluğunu paylaşacagımız günlere...
Amh ve fsh degerlerime gore 1 den fazla yumurta beklediklerini o yuzden her ay takibe alacaklarini soyledilerBenim bildiğim sağlıklı 1 yumurta bile yeterli, neden 1 tane ile sonlandırılmıştı?
Unuttum tez zamanda tüm isteyenler gibi siz de bebisinize kavuşursunuzHikayenizle bana buyuk umut oldunuz gercekten cunku benim genetik test yapma sansim olmayacak. Son sorum kac yasindasiniz :) yas ile de baglantili oldugu icin sormak istedim
Cok mutlu etti hikayeniz beni
ben daha yeni evliyim bana bile başladılar. işyerimdeki ve çevremdeki hamileleri saymıyorum bile. ikinciye dönüyorlar artık arkadaşlarım.. iş yerinde ben kimseye söylemiyorum zaten soranlara valla biz pek düşünmüyoruz diyip susturuyorum. valla hiç uğraşamam bu yaştan sonra dur bakalım biz biraz keyfimize bakalım sonra düşünürsek düşünürüz diyorum ama içim feryat ediyor tabi ağzımdan bunlar çıkarken. hele ki işte geçen gün anlattığım haziran sonu evlenen bir çift arkadaşımız hamile kız, bizimle aynı yaşlarda. iki ayda şaka gibi. herkes yine hooop döndü siz de hadi acele edin bakın işte onlar nasıl yaptı sıra sizde falan filan.. bir de eşimin yanında söylüyorlar.. ikimiz de ne diyeceğimizi şaşırıyoruz.. çok yakın ve durumu bilen arkadaşlarım doğuruyor onlarda da gözler bana çevriliyor.."bak göreceksin senin de olacak " demeye ama içlerinden ne diyorlar bilmiyorum.. ama o gözler dönüyor ya bana ben hakikaten artık tahamül edemiyorum.. yani iyi niyetlerini biliyorum ama o acıma hissi işte çok fena..bir şekilde işte uzak durmak lazım kendini korumak lazım o da nasıl olcak bilmiyorum
[/QUOTE
Anlaşılan hepimizde durum aynı,”kimseye söylememek”. Bence en doğrusu zaten,ilk tedavimde cok yıpranmıştım.Allah yardımcımız olsun hepimizin. Artık bende erteledim diyorum ama aslında bu ay yine başlıyacagım 3 denemem olucak ama korkuyorum artık yine olmıyacak yine uzulucem. Giden parayamı yanıyım canımın acıdıgınamı yoksa her defasında umut edip olmayısınamı☹
Merhaba sizede çok geçmiş olsun,bende 12 haftalık hamileyim ve omfesali teşhisi kondu ultrasonda iki perinatolog görüşüyle,siz ultrasonda görmüşmüydünüz ve doktorunuz devam yada sonlandırma konusunda birşey demiş miydi,çok özürdilerim size acınızı hatırlatmak istemem ama karar vermeden önce başına gelenlere danışmak istedimBebeğimi kaybettim maalesef.Dünkü muayenede kalp atışını duyamadık.Güvenç Bey in de benim de dilimiz tutuldu ne yapacağımızı bilemez hale geldik.Büyük ihtimalle omfesali oluştu. Rabbim bu sefer olmaz dedi hiç kendimde değilim. Bu risklerin en başından farkındaydım ama bu beni buna hazırlamamış maaalesef. Bunu nasıl aşacağımı nasıl toparlanacağım bilmiyorum.
Bebeğim kürtajla aşındıktan sonra genetiğe gidecek .Ssonra sanırım 2-3 ay dinlenme süreci verilecek ardından tekrar Rabbim izin verirse Güvenç Bey le yola devam. Olursa bu iş onunla olacak buna inanıyorum.
Allah sizlere üzüntü yaşatmasın sağlıkla bebeklerinize kavuştursun.