- 9 Ocak 2015
- 12.717
- 28.995
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.621
Kayinvalideye su sebebeple kızdım kendi oğluna sitem etsin gücü bana yetiyor diyemi beni anneme şikayet ediyor,neden bu süreçte sadece kadının üstüne gidiliyor,neden erkeğe bir sey sorulmuyor da kadına önüne gelen soru soruyor bunu anlamış değilim,erkeğe ayıp diye sorulmuyorsa kadına da ayıp yani sonuçta mahrem bir konu bana göre.Cahil değiliz en iyi doktorları en iyi hastaleri araştırıp gidiyoruz zaten,daha bu merak niyeAynı şey biliyormusunuz,ablamda kalıyorum istanbulda gelince fırsatım olsa onlara bile söylemicem.eşime de dedım sende istersen kendın söle annene.netıce o da onun annesi paylaşmak isteyebılır.ama okadar rahatsız oluyorum ki insanların bılmesınden...ilk ıkı sene hiç rahatsız olmadım önume gelene anlattım hatta aman dedım rahat olmak lazım nasıl olsa modun da,ama baktım insanlar ee tüp bebeklede olmuyor ay demekki yazık cok buyuk sıkıntısı var bakışı bakıyor.inanırmısınız cok yakın bir arkadasım ılk denemesınde gebe kaldı,o bıle benı anlamıyor
Evet belkide başımıza gelmeden bılemeyebiliriz bu duyguyu ahkam kesmek istemem..ama Mesleki açıdan asla bu konuda öyle oldugunu düşünmuyorum.ne alakası var,cocugu olan ögretmenleri de görüyoruz mesleki açıyı bir kenara bırakalım kaldı ki cocugum hiç olmıcaksa da baska bir cıcuga böle hissetmemiz gerekmez zaten.
Ben ablamda kaldım diye annem duydu yoksa anneme bile söylemezdim çünkü sağolsun kendi akrabalarına hepsine duyurmuş ben ordayken her biri ablamı arayıp beni soruyorlardi (bana cesaret edemiyorlardı ) bu bile beni o kadar strese soktu ki, sır konusunda guvenecegim sadece iki ablam var,onlar ben istemediğim sürece kimseye duyurmazlar ama annem dediğim gibi tüm sülalesine söylemiş sağolsun bir de negatif aldığımda ben annemi teselli ettim dusunun yani,geçen yaz kürtaj olduğumda da annem depresyona girdi telefonda ağladı kendi derdimi unutup ben teselli verdimAh iste di mi bunlari demek onlara kolay gelirken karsilarindaki insanin neler yaşayabileceğini neler hissedebilecegini hic dusunmuyorlar, hele bir öğretmene butun omrunu meslegini çocuklara adamis, onlar icin cabalayan sabirli fedakar kutsal bir meslege, anne olmadan anlayamazsin demek, nasil uzucu di mi boyle dusunen insanlar olmasi ve bunu dile getirmeleri.
Bu arada ben de tedavimi kardesimden bile saklıyorum bir annem bir de esim biliyor, belki boylesi daha iyi çünkü obur turlu insan kendini aciklama yapmak zorunda hissediyor, surekli soruyorlar desiyorlar anlatmaya hal kalmıyor ki, iste bu durumlar bizi daha cok strese sokuyor...Aslina bakarsaniz hepimizin yasadigi ne zorluklar moral bozukluklari sikintilari var bu süreçte, ayni olmasa da benzer seyler...yalniz degiliz yani Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Meslek konusuna hiç girmiyorum bile hem çocuğun yok olunca anlarsın laflarina maruz kaldim hem de dört sene olmasa keşke bu sınıfı bitirip öyle çocuk yap diyende,hayır ezik bir öğretmen de değilim ağızlarınin payını veriyorum ama cahil çok,geçen sene bir ogrencim" ogremenim annem dediki öğretmenin bebeği olursa sizi birakacak" dogru mu? Diye cahil o kadar çok ki işte hangi birini anlatayım ya da anlatalım