Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Aynı şey biliyormusunuz,ablamda kalıyorum istanbulda gelince fırsatım olsa onlara bile söylemicem.eşime de dedım sende istersen kendın söle annene.netıce o da onun annesi paylaşmak isteyebılır.ama okadar rahatsız oluyorum ki insanların bılmesınden...ilk ıkı sene hiç rahatsız olmadım önume gelene anlattım hatta aman dedım rahat olmak lazım nasıl olsa modun da,ama baktım insanlar ee tüp bebeklede olmuyor ay demekki yazık cok buyuk sıkıntısı var bakışı bakıyor.inanırmısınız cok yakın bir arkadasım ılk denemesınde gebe kaldı,o bıle benı anlamıyor😃
Evet belkide başımıza gelmeden bılemeyebiliriz bu duyguyu ahkam kesmek istemem..ama Mesleki açıdan asla bu konuda öyle oldugunu düşünmuyorum.ne alakası var,cocugu olan ögretmenleri de görüyoruz😒 mesleki açıyı bir kenara bırakalım kaldı ki cocugum hiç olmıcaksa da baska bir cıcuga böle hissetmemiz gerekmez zaten.
Kayinvalideye su sebebeple kızdım kendi oğluna sitem etsin gücü bana yetiyor diyemi beni anneme şikayet ediyor,neden bu süreçte sadece kadının üstüne gidiliyor,neden erkeğe bir sey sorulmuyor da kadına önüne gelen soru soruyor bunu anlamış değilim,erkeğe ayıp diye sorulmuyorsa kadına da ayıp yani sonuçta mahrem bir konu bana göre.Cahil değiliz en iyi doktorları en iyi hastaleri araştırıp gidiyoruz zaten,daha bu merak niye :KK43:
Ah iste di mi bunlari demek onlara kolay gelirken karsilarindaki insanin neler yaşayabileceğini neler hissedebilecegini hic dusunmuyorlar, hele bir öğretmene butun omrunu meslegini çocuklara adamis, onlar icin cabalayan sabirli fedakar kutsal bir meslege, anne olmadan anlayamazsin demek, nasil uzucu di mi boyle dusunen insanlar olmasi ve bunu dile getirmeleri.
Bu arada ben de tedavimi kardesimden bile saklıyorum bir annem bir de esim biliyor, belki boylesi daha iyi çünkü obur turlu insan kendini aciklama yapmak zorunda hissediyor, surekli soruyorlar desiyorlar anlatmaya hal kalmıyor ki, iste bu durumlar bizi daha cok strese sokuyor...Aslina bakarsaniz hepimizin yasadigi ne zorluklar moral bozukluklari sikintilari var bu süreçte, ayni olmasa da benzer seyler...yalniz degiliz yani Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Ben ablamda kaldım diye annem duydu yoksa anneme bile söylemezdim çünkü sağolsun kendi akrabalarına hepsine duyurmuş ben ordayken her biri ablamı arayıp beni soruyorlardi (bana cesaret edemiyorlardı ) bu bile beni o kadar strese soktu ki, sır konusunda guvenecegim sadece iki ablam var,onlar ben istemediğim sürece kimseye duyurmazlar ama annem dediğim gibi tüm sülalesine söylemiş sağolsun:KK43: bir de negatif aldığımda ben annemi teselli ettim dusunun yani,geçen yaz kürtaj olduğumda da annem depresyona girdi telefonda ağladı kendi derdimi unutup ben teselli verdim:KK43:

Meslek konusuna hiç girmiyorum bile hem çocuğun yok olunca anlarsın laflarina maruz kaldim hem de dört sene olmasa keşke bu sınıfı bitirip öyle çocuk yap diyende,hayır ezik bir öğretmen de değilim ağızlarınin payını veriyorum ama cahil çok,geçen sene bir ogrencim" ogremenim annem dediki öğretmenin bebeği olursa sizi birakacak" dogru mu? Diye cahil o kadar çok ki işte hangi birini anlatayım ya da anlatalım:KK43:

Merhabalar herkese, ailesel sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir bakamıyordum buralara, ama kaçırdığım tüm mesajların tamamını okudum kendimi güncelledim :) Benim de başıma şunlar geldi bu 1 ay içinde; geçtiğimiz ay regl olduğumda doktora giderek yumurta kontrolü yaptırdım ve bana 6 yumurtam olduğu söylendi hemen tedaviye başlayalım dediler. Ama o dönem başlamam için uygun bir dönem değildi başlayamadım ne yazık ki. Bu reglimde yeniden tam olarak tedavi olmaya karar verdiğim doktora gittim ve sonuç hiç yumurta yok! şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim. Doktoruma bir önceki ay olanı anlattım ve bana inanmadı. "6 yumurta bir anda yok olamaz" dedi. Aslında o ay tüm vitaminleri, arı sütünü düzenli hiç aksatmadan kullanmıştım, bu ay ise çok nadir vitaminleri kullandım acaba ondan mı böyle oldu diye düşünüyorum. Kan tahlilinde FSH değeri 23,75 çıktı. Doktor bunun düşürülebileceğini ve ilaç kullanmamı söyledi. Bir sonraki ay FSH değerim düşerse tedaviye başlayabileceğimi belirtti. Ben yine gözyaşlarımla :KK61:hastaneden ayrıldım. Kabullenmeye başlamam mı gerekiyor artık acaba anne olamayacağımı ya da artık uğraşma bu işlerle denilene kadar devam mı edeyim bilemedim. Ama içimde de koocaman bir umut var "olacak kendini bırakma" diyen. Aklım çok karıştı :110:
geçen aynı konuya dikkat çektim vücudun çalışma prensibi var diye. 40 yaş biterken hem de, yani gençtim aslında. 5 yumurta göründü ondan sonraki ay sıfır çıktı.ondan sonrada hep 2 en fazla 3 .
vücut ürettikten sonraki ay hiç üretmeyebiliyor.Allah gönlüne göre versin inş :dua:

Dur bakalım hemen moral bozma. Tabi yaşayana zor ama dediğin gibi biz alıştık bu düşüp kalkmalara, 3-4 gün önce gözler şelaleydi benim bak bugün yeni randevumu aldım tekrar yeşertmeye çalışacağım umudumu.
Ben tüm çabalayan pozitifi gören ve hatta kendiliğinden hamile kalanlara dahi hep dua ediyorum. Çünkü neyin hayırlı olduğunu şu anda bilemeyiz. Allah isteyen herkese doğru zamanda hayırlısını versin. O yüzden moral bozmak yok, çabaya ve iyiyi hayırlıyı istemeye devam 👍
İnşallah önümüzdeki 4 gün bugünün tatsız ruh halini unutturacak gelişmelere gebedir 🙏
hayırlısıyla olsun inş :) :dua: E ezo04 arkadaşımıza da moral veriyor bu yazılanlar.benimde öyle hop diye olmadı.40 yaşında amh 0.95 olduğunu öğrendim.41 yaşında 0.56 amh ile hastane gezmeye başladım.
hele eczane :-) kızılayda bir eczaneden alıyordum biraz indirim yapıyordu, aldığım eczane çalışanı azmimi nadiren konuştuğumuzda takdir etmişti :) kolay değil 4 yıl önce her ay 150 180 tl. lik ilaç alıyordum ve 2 yıl sürdü :)
senin anlattığın gibi herşey bence de.Allah gönlünüze göre versin inş.

BEn de 42 yaşındayım hiçbir bilgim de Yok tüp bebek konusunda. Bu yaştan sonra zor olmaz mı? Yapmazsam da pişman olur muyum ki?
hoşgeldin bu sizin hayatta ne istediğinizle de ilgili.42 yaş en iyi son zamanlar :anne:asla kötü bir zaman değil.ayrıca bazı kadınlar o kadar şanslı ki vücudu saat gibi çalışıyor yani sizin de öyle olabilir.veya bizim gibi ileri yaştan kısmi zorluğunuz olabilir.
yapmazsam derken aslında cidden isteseniz şimdiden geç kaldığınıza hayıflanıp pişman olurdunuz.

Benim esim de ayni seyi söylüyor, yas faktorun var artik zorlamaya gerek yok, kabul et diyor ve o dedikce ben sinir oluyorum daha cok deneyesim geliyor, bu durumu aynı zamanda biraz kadinlik gururum olarak görüyorum, ben vazgeçelim dersem yenilgiyi kabul etmis olacağım diyorum, kendi icimde oyle duygu yoğunluğu ve duygu savasi yasiyorum ki ( bu da itiraf gibi oldu 😁)... cinsiyet ayrimciligi yapmak degil ama biz kadinlarin hem bu duygularla, hem de icinde bulundugumuz tedavi durumlari çözüm yollariyla basa cikmasi gerekebiliyor, su surecte sıkıntıyı, yorgunlugu fazlaca biz yasayabiliyoruz ve pes etmemek icin yine biz direniyoruz, aslinda gercekten cok gucluyuz hepimiz...💪💪💪
valla benim eşim daha denemeden (yani ben daha 1 transfer bile olmadım) napalım olmuyorsa illa ki çocuk olacak diye bir şey yok demeye başladı bile :) ki o kadar çocuk isteyen bir insan olarak. bu süreci anlamıyorlar kesinlikle. azıcık moralimi bozuk görünce zaten napacağını şaşırıyor hem üzülüyor hem de çaresi kalıyor bu durumda da kızıyor bence duruma... sonra çok kafaya takan takıntı yapan kişi oluyorum. o yüzden artık evde de içim buruk olsa bile asla yansıtmamaya çalışıyorum. diyorum ya ne evde ne işte şöyle kendimi bırakamıyorum bu yüzden. hem duygusallık hem o kadar ilaç fiziksel zoruluklar hem bir bilinmezlik bin tane yükün altında gibi hissediyorum kendimi. ilaçlardan zaten kilo da aldım son 3 ayda. yani hala direniyoruz ya hepimiz çok tebrik ediyorum :KK9: bence hepimiz gerçekten çok güçlüyüz dediğin gibi..inşallah karşılığını da alıcaz..

hayırlısıyla olsun inş :) :dua: E ezo04 arkadaşımıza da moral veriyor bu yazılanlar.benimde öyle hop diye olmadı.40 yaşında amh 0.95 olduğunu öğrendim.41 yaşında 0.56 amh ile hastane gezmeye başladım.
hele eczane :-) kızılayda bir eczaneden alıyordum biraz indirim yapıyordu, aldığım eczane çalışanı azmimi nadiren konuştuğumuzda takdir etmişti :) kolay değil 4 yıl önce her ay 150 180 tl. lik ilaç alıyordum ve 2 yıl sürdü :)
senin anlattığın gibi herşey bence de.Allah gönlünüze göre versin inş.
inşallah çok teşekkürler moral oluyor tabi, olmaz mı hiç :KK200: yani ben 39 yaşındayım ama 32 den beri AMH yerlerde artık vucut dükkanı kapatmak üzere şu son virajda bir iki yumurta daha bulup deneyebilsem inşallah bakalım.. bu iki aydır hiç yumurta yok belki gelecek aya çıkar artık. yoksa donmuşlara gidicez.. ben herkesin azmini taktir ediyorum. bu foruma girdiğimden beri kendimi artık yalnız hissetmiyorum :)

hoşgeldin bu sizin hayatta ne istediğinizle de ilgili.42 yaş en iyi son zamanlar :anne:asla kötü bir zaman değil.ayrıca bazı kadınlar o kadar şanslı ki vücudu saat gibi çalışıyor yani sizin de öyle olabilir.veya bizim gibi ileri yaştan kısmi zorluğunuz olabilir.
yapmazsam derken aslında cidden isteseniz şimdiden geç kaldığınıza hayıflanıp pişman olurdunuz.
aynen öyle daha kontrol.. ..vs yapmadan doktor görüşü almadan bu olumsuzluk niye?

Kayinvalideye su sebebeple kızdım kendi oğluna sitem etsin gücü bana yetiyor diyemi beni anneme şikayet ediyor,neden bu süreçte sadece kadının üstüne gidiliyor,neden erkeğe bir sey sorulmuyor da kadına önüne gelen soru soruyor bunu anlamış değilim,erkeğe ayıp diye sorulmuyorsa kadına da ayıp yani sonuçta mahrem bir konu bana göre.Cahil değiliz en iyi doktorları en iyi hastaleri araştırıp gidiyoruz zaten,daha bu merak niye :KK43:

Ben ablamda kaldım diye annem duydu yoksa anneme bile söylemezdim çünkü sağolsun kendi akrabalarına hepsine duyurmuş ben ordayken her biri ablamı arayıp beni soruyorlardi (bana cesaret edemiyorlardı ) bu bile beni o kadar strese soktu ki, sır konusunda guvenecegim sadece iki ablam var,onlar ben istemediğim sürece kimseye duyurmazlar ama annem dediğim gibi tüm sülalesine söylemiş sağolsun:KK43: bir de negatif aldığımda ben annemi teselli ettim dusunun yani,geçen yaz kürtaj olduğumda da annem depresyona girdi telefonda ağladı kendi derdimi unutup ben teselli verdim:KK43:

Meslek konusuna hiç girmiyorum bile hem çocuğun yok olunca anlarsın laflarina maruz kaldim hem de dört sene olmasa keşke bu sınıfı bitirip öyle çocuk yap diyende,hayır ezik bir öğretmen de değilim ağızlarınin payını veriyorum ama cahil çok,geçen sene bir ogrencim" ogremenim annem dediki öğretmenin bebeği olursa sizi birakacak" dogru mu? Diye cahil o kadar çok ki işte hangi birini anlatayım ya da anlatalım:KK43:
ben sadece tedavimi anneme söylüyorum yakın arkadaşlarım da biliyor ama eşimin tarafından kimse bilmiyor şimdilik. sizi rahatsız edecek kimseye söylememek lazım. transfer noktasına gelirsem bunu paylaşır mıyım bilmiyorum o daha farklı bir psikoloji. nooldu nooldu diye sorulacak sizi de strese sokacaklar falan o kısım çok tartışlır. belki o dönemi sessiz sakin kendi başına geçirmek daha iyidir.

Kızlar benim de yakın zaman da tüp bebekle ilgili canımı sıkan bir kaç bir şey oldu madem dertlesiyoruz ben de yazayim.
Biz Bursa'da oturuyoruz tedavi için istanbulu tercih ettim,ablamlar hastaneye yakın oldugu için onlarda kaldım ablamlar disinda da kimseye söylemedim tüp bebek yaptırdığımızi,fakat ben çok kalınca kayınvalideler anlamislar tedavi için olduğunu hatta konu acmistim ben tedavideyken bekar oglunu göndermişti evime neyse o dert degilde,anneme beni şikayet etmiş kızın istanbula tedaviye gitmiş bana hiç bir şey söylememiş,ben de anneyim neden benden saklıyor bayağı bayağı anneme saydirmis resmen:KK43: malesef bu tedavi konusunda en yakınlarımiz bile anlayışsız olurken yabancılara çok görmüyorum artik.Okulda öğretmen arkadaşım bile(erkek) senin çocuğun yok sana böyle konusmasi kolay tabi,ya da veliye bir şey diyorum kadın bana diyorki annelik işte hocam siz ancak olunca anlarsınız.

Anlayış için ,empati için anne mi olmak şart, hiç anne olamamış birisi bu duyguları yaşayamaz mi? Anlamıyorum bu insanları en egitimlisi bile böyle düşünüyorsa artık hiç bir şey demiyorum vay halimize:KK43:
evet yaa.bende sen yazınca hatırladım benim mesleğim de insanlarla birebir yardım çalışmaları falan.bende eskiden tedavideyim erbil beye gidiyorum.karşımda ekonomik destek almak isteyen bayan.konuşurken sizin çocuğunuz var mı dedi.ne kadar hayat koyduysa bana kadının o sözüne başladım ağlamaya :KK61: şimdi bile gözlerim doldu.dedim yok çocuğum. tabi üzgün olduğumda yüzümden belli.
kadın dedi "benim içsel birşeyim neyse yani :) fazladır sizin bu yıl çocuğunuz olacak bakın görün içime öyle doğdu ve bilirim " dedi. içimden "-hee heee" dedim.neyse ki Allah söyletmiş o sene pozitifi aldık.ama yani bunları da aynı yollardan geçtiğimiz için yazıyorum merak etmeyin sonu iyi olabiliyor demek isterim.
kayınvaliden de kendince hakli ama bizce haksız tabi ki.hoş olmamış sözleri densizlik etmiş hala da söyleme bence.en iyisi kimseye söylememek yani annen kızkardeşin hariç.tabi bizim eşimin kızkardeşi ve halası biliyordu tedavi gördüğümü.ama ayrıntıları hiç sormadılar hem anlamıyorlardı hem sormazlar.hem de görümcemdemişti "çocuk beklentimiz yok ki geç evlendiniz kendini üzme böyle şeylere" diye hep demiştir.sonuçta evlatta anne babayı unutuyor der onun da bir oğlu var çünkü.benim ailemde annem hiç takmaz sadece benim üzüldüğüme üzülür.eşim olursa olur olmazsa önemli değil der.o yüzden pek stres olmadım.sizinde kayınvalideyi ayırıyorsunuz diye koymuş galiba.hayırlısı olsun gönlünce olsun inş.

Ah iste di mi bunlari demek onlara kolay gelirken karsilarindaki insanin neler yaşayabileceğini neler hissedebilecegini hic dusunmuyorlar, hele bir öğretmene butun omrunu meslegini çocuklara adamis, onlar icin cabalayan sabirli fedakar kutsal bir meslege, anne olmadan anlayamazsin demek, nasil uzucu di mi boyle dusunen insanlar olmasi ve bunu dile getirmeleri.
Bu arada ben de tedavimi kardesimden bile saklıyorum bir annem bir de esim biliyor, belki boylesi daha iyi çünkü obur turlu insan kendini aciklama yapmak zorunda hissediyor, surekli soruyorlar desiyorlar anlatmaya hal kalmıyor ki, iste bu durumlar bizi daha cok strese sokuyor...Aslina bakarsaniz hepimizin yasadigi ne zorluklar moral bozukluklari sikintilari var bu süreçte, ayni olmasa da benzer seyler...yalniz degiliz yani Allah hepimizin yardımcısı olsun...
bence de kafa rahatlığı özellikle iş arkadaşlarına söylememekte.aile kısmını bilemem ama işyeri çok tehlikeli.samimi görüp, seni iyi niyetle merak eden gelir, birkaç samimi illa çıkar :) sonuç negatif olduğunda kendinin katlanamadığı bir konuya, başkasının sorup sonuç negatif demek tam berbat birşey.teselli falan istemez zaten :)) tedaviyi enn yakınlar bilmeli başka kimseye hiç gerek yok.

evet seni anlıyorum anlattıklarına bende üzüldüm canım.eşinin tarafı cidden çok merak ediyorlarsa eşine sormalıydı.dediğim gibi, eşimin kendi tarafında bir ablası bir de halası var başka akrabası yok.nasıl olduysa eşim anlatırdı onlara. onlarla tel.de konuşurken bebeğimhadi şu zaman gidecek diye o kadar.istanbula gittiğimde görümcemde kalıyordum.o da derdi "evlatta olsa büyüyünce hayırsız:) olmazsa da üzülme" diye. ben kendi kendime çabalıyordum herkes de hadi inşallah modunda.
biz de de şu olmuştu daha sonra.bebeğin kalp sesini duymaya dr gün verdi.6+0 da daha . ankarada oluyor bu, tedavim istanbuldaydı orayla işim bitmişti.pis doktor diyeceğim erkenden kalp sesi duymaya çağırıyor.gittik eee duyamadım şu gün gel.annem bu sefer de üzüntüden mahvoldu.ben kendime mi bakayım annemi mi teselli edeyim.bir de bebek olunca aslında ortada birşey yok ama doktorların böyle yanlış kötü haberi olmaya görsün üzüntüye gel.
annenin tüm akrabalara anlatması da kötü, hiç olmamış kaç kişi bilirse o kadar kişiye sonuç söylenecek bu nedenle annen çok yanlış yapmış

Son düzenleme:
Merhaba
Sizi okadar ıyı anlıyorumkı. Bizi bizden daha iyi kimse anlamıyor. Bende basta herkese soyledım 3 kere tıp denedik bı kere asılma ama maalesef sonuç negatif. Simdi iş yerimde 3 kişi hamile ve benimle ilk konustuklarında dusunmuoruz daha bakalım VS yaptılar simdi hamileler. Sımdıde Allah snaada nasip etsin işte herkesin gozu direk bana cevrılıyor ayy Allah sanalda nasip etsin diyip acıyarak davranmaları sınırımı bozuyor. Cok pişmanım tedavi surecımı paylaştugıma.şimdı soranlara askıya aldık diyorum bı sure dusunmuyoruz diyorum. Ama gel gorkı onları gordukce uzulutorum artık hamile olan insanlardan kac aya basladım soracaklar bankada diye moralim bozulacak diye elimden geldiğince uzak durmaya calısıyorum. Yası. 42 ama soylr dusunuyorum tamam zor yastan dolayı ama bakın seren serengil nasıl 47 ve hamile. Allah bizede nasıp edıcem bence ama işte bu yasadıklarımız cok zor yansıyan bilir

Oncelikle saglik sorunları ile ilgili olarak cok geçmiş olsun...sunu dusunun demek ki bunyeniz 6 folikul olusturabiliyor bu cok iyi bir rakam, biraz takviye biraz vitamin destegi ile siz 6 yumurta gorebilirsiniz bu ay olmasa bilr belki tekrar bir sonraki ay, o nedenle pes etmeyin lutfen, arkadaslarin dedigi gibi her ay gidip antral folikul kontrolu yaptirmak faydali olacaktir, ben de oyle yaptıracağım, çünkü benim 3 denememin birinde 4 birinde 2 birinde de 7 folikul vardi, bir ay bir ayi tutmayabilir, insallah sonraki kontrolleriniz guzel olacak umudunuzu kaybetmeyin lutfen...

Teşekkür ederim. o kadar çok takviye ve vitamin kullandım ki o 6 yumurta haberi beni havalara uçurmuşyu. Ama şimdi böyle olması çok canımı sıktı. haklısınız bir ay bir ayı tutmayabilir demek ki. Ama artık çok zorluyorum kendimi, pes etmemek için. Bu dönem çok üst üste heldi herşey. Bunda da vardır bir hayır herhalde :)

Benim esim de ayni seyi söylüyor, yas faktorun var artik zorlamaya gerek yok, kabul et diyor ve o dedikce ben sinir oluyorum daha cok deneyesim geliyor, bu durumu aynı zamanda biraz kadinlik gururum olarak görüyorum, ben vazgeçelim dersem yenilgiyi kabul etmis olacağım diyorum, kendi icimde oyle duygu yoğunluğu ve duygu savasi yasiyorum ki ( bu da itiraf gibi oldu 😁)... cinsiyet ayrimciligi yapmak degil ama biz kadinlarin hem bu duygularla, hem de icinde bulundugumuz tedavi durumlari çözüm yollariyla basa cikmasi gerekebiliyor, su surecte sıkıntıyı, yorgunlugu fazlaca biz yasayabiliyoruz ve pes etmemek icin yine biz direniyoruz, aslinda gercekten cok gucluyuz hepimiz...💪💪💪

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum ancak son günlerde de acaba haklı mı bu adam diyorum :110:

geçen aynı konuya dikkat çektim vücudun çalışma prensibi var diye. 40 yaş biterken hem de, yani gençtim aslında. 5 yumurta göründü ondan sonraki ay sıfır çıktı.ondan sonrada hep 2 en fazla 3 .
vücut ürettikten sonraki ay hiç üretmeyebiliyor.Allah gönlüne göre versin inş :dua:

İnşallah :dua:

Merhaba
Sizi okadar ıyı anlıyorumkı. Bizi bizden daha iyi kimse anlamıyor. Bende basta herkese soyledım 3 kere tıp denedik bı kere asılma ama maalesef sonuç negatif. Simdi iş yerimde 3 kişi hamile ve benimle ilk konustuklarında dusunmuoruz daha bakalım VS yaptılar simdi hamileler. Sımdıde Allah snaada nasip etsin işte herkesin gozu direk bana cevrılıyor ayy Allah sanalda nasip etsin diyip acıyarak davranmaları sınırımı bozuyor. Cok pişmanım tedavi surecımı paylaştugıma.şimdı soranlara askıya aldık diyorum bı sure dusunmuyoruz diyorum. Ama gel gorkı onları gordukce uzulutorum artık hamile olan insanlardan kac aya basladım soracaklar bankada diye moralim bozulacak diye elimden geldiğince uzak durmaya calısıyorum. Yası. 42 ama soylr dusunuyorum tamam zor yastan dolayı ama bakın seren serengil nasıl 47 ve hamile. Allah bizede nasıp edıcem bence ama işte bu yasadıklarımız cok zor yansıyan bilir
ben daha yeni evliyim bana bile başladılar. işyerimdeki ve çevremdeki hamileleri saymıyorum bile. ikinciye dönüyorlar artık arkadaşlarım.. iş yerinde ben kimseye söylemiyorum zaten soranlara valla biz pek düşünmüyoruz diyip susturuyorum. valla hiç uğraşamam bu yaştan sonra dur bakalım biz biraz keyfimize bakalım sonra düşünürsek düşünürüz diyorum ama içim feryat ediyor tabi ağzımdan bunlar çıkarken. hele ki işte geçen gün anlattığım haziran sonu evlenen bir çift arkadaşımız hamile kız, bizimle aynı yaşlarda. iki ayda şaka gibi. herkes yine hooop döndü siz de hadi acele edin bakın işte onlar nasıl yaptı sıra sizde falan filan.. bir de eşimin yanında söylüyorlar.. ikimiz de ne diyeceğimizi şaşırıyoruz.. çok yakın ve durumu bilen arkadaşlarım doğuruyor onlarda da gözler bana çevriliyor.."bak göreceksin senin de olacak " demeye ama içlerinden ne diyorlar bilmiyorum.. ama o gözler dönüyor ya bana ben hakikaten artık tahamül edemiyorum.. yani iyi niyetlerini biliyorum ama o acıma hissi işte çok fena..bir şekilde işte uzak durmak lazım kendini korumak lazım o da nasıl olcak bilmiyorum

2 ay once tedaviye basladim 1 yumurta var diye tedaviyi sonlandirdilar ondan sonraki ay yine 1 yumurta cikti yine devam etmediler sanirim menepoza giriyorum dedim gorunen son yumurtalar yinede umidimizi kaybetmemek gerekiyor dunyanin en iyi doktorunada gitsek Allahim nasip etmeyecekse yine etmez nasip kismet dedim kismetimde varsa olacak yoksada Allahin taktiri.. her gun folik asit, hayit otu hapi, propolis kullandim bu arada 4 kerede akupunktura gittim bugun doktorum 4 yumurta gordu bu bile mucize benim icin yinede umidimizi kaybetmeyelim akupunkturu deneyin derim hem stresi azaltiyor rahimdeki kan dolasimi saglayip yumurta kalitesini arttiriyor
Benim bildiğim sağlıklı 1 yumurta bile yeterli, neden 1 tane ile sonlandırılmıştı?

evet seni anlıyorum anlattıklarına bende üzüldüm canım.eşinin tarafı cidden çok merak ediyorlarsa eşine sormalıydı.dediğim gibi, eşimin kendi tarafında bir ablası bir de halası var başka akrabası yok.nasıl olduysa eşim anlatırdı onlara. onlarla tel.de konuşurken bebeğimhadi şu zaman gidecek diye o kadar.istanbula gittiğimde görümcemde kalıyordum.o da derdi "evlatta olsa büyüyünce hayırsız:) olmazsa da üzülme" diye. ben kendi kendime çabalıyordum herkes de hadi inşallah modunda.
biz de de şu olmuştu daha sonra.bebeğin kalp sesini duymaya dr gün verdi.6+0 da daha . ankarada oluyor bu, tedavim istanbuldaydı orayla işim bitmişti.pis doktor diyeceğim erkenden kalp sesi duymaya çağırıyor.gittik eee duyamadım şu gün gel.annem bu sefer de üzüntüden mahvoldu.ben kendime mi bakayım annemi mi teselli edeyim.bir de bebek olunca aslında ortada birşey yok ama doktorların böyle yanlış kötü haberi olmaya görsün üzüntüye gel.
annenin tüm akrabalara anlatması da kötü, hiç olmamış kaç kişi bilirse o kadar kişiye sonuç söylenecek bu nedenle annen çok yanlış yapmış
Annemle guzel bir haber duymak icin birlikte doktora gitmistik.kadıncağız en kötü seyi duydu

doktordan geldim ama yarım yamalak sadece 1 yumurta gördü. 4 günlük ilacı iğnemi verdi cmt bakacak büyürse üzerine gidecek yoksa bu ayda bırakıyoruz.

tam doktordan çıktım bu haberi sindirmeye çalışıyorum, neyse diyorum cmt ye belki büyür gelişir negatif olmayım diyorum , geçen ay evlenen bir çift arkadaşımız vardı bizim yaşlarda, kız hamileymiş bu haber geldi

hayat heralde beni sınıyor.herkes de hadi sıra sizde , siz hala çalışmaya başlamadınız mı vakit kaybetmeden bakın onlar nasıl yaptı falan filan diye diye beynimi uyuşturdular.. tam da doktordan sonra bunu öğrendim..bu konuşmaların içine düştüm..

tabi ki onlar için seviniyorum ama tam gününde öğrendim gerçekten içim çok buruldu yaa :KK43: insanların bu kadar kolay hallettikleri bir sey için kendi gösterdiğim bu çabanın bir sebebi olmalı herahlde buymuş benim de sınavım
PRP de kesinlikle işe yarayan bir uygulama değil bence.
PRP den önce en azından 1-2 tane gördüğümüz oluyordu şimdi o da yok. inanılmaz çöktüm bugün , alışığım bu çökmelere yeniden kalkmalara gerçi ama içime atacak halim kalmadı sanırım bugün. işteyim tepki veremiyorum eve gidince eşim var üzülmesin diye tepki veremiyorum içime atıp duruyorum..

neyse yazmak istedim buraya :KK43:
Ben de bugün PRP yaptıracağım; sonucunun olumsuz olmasına çok üzüldüm...

X