Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Dur bakalım hemen moral bozma. Tabi yaşayana zor ama dediğin gibi biz alıştık bu düşüp kalkmalara, 3-4 gün önce gözler şelaleydi benim bak bugün yeni randevumu aldım tekrar yeşertmeye çalışacağım umudumu.
Ben tüm çabalayan pozitifi gören ve hatta kendiliğinden hamile kalanlara dahi hep dua ediyorum. Çünkü neyin hayırlı olduğunu şu anda bilemeyiz. Allah isteyen herkese doğru zamanda hayırlısını versin. O yüzden moral bozmak yok, çabaya ve iyiyi hayırlıyı istemeye devam
İnşallah önümüzdeki 4 gün bugünün tatsız ruh halini unutturacak gelişmelere gebedir

@Tarasahil A az sekerli E Elexus teşekkür ediyorum iyi geldi yazdıklarınız gerçekten :) çok aniden çok hızlı düşüyorum ben farkındayım sonra toparlıyorum ama, alıştım artık :)

zor bir gündü ne diyim, inşallah cmt yumurta büyümüş olur olmazsa da mecbur yine önümüzdeki aylara bakıcaz. gerçekten bu yaşananların mutlaka bir sebebi olduğuna inanıyorum bizler için. mutlaka her şerde bir hayır var.. ama İnşallah hepimiz güzel haberlerimizi de buradan paylaşacağız..en çok da buna inanıyorum..

kime anlatsam anlamazdı ama yazdıklarınız hakikaten iyi geldi çok teşekkür ediyorum tekrar..yeniden kalkıp yola devam zor olsa da.

Herkese merhaba
bu ay transferim oldu ve maalesef kimyasalla sonuçlandı bugünde regli oldum.şimdi yeni tedavimde havuz sistemini düşünüyorum bu sistemi deneyen var mı aranızda , yani bunun bize zararı var mı sonuçta üst üste ilaç alıyoruz ama böylede olmadı yine sil baştan ne bileyim en azından 2-3 embriyo ya ulaşa bilsek hem transfer sonrası biraz daha rahat oluruz hem kötü sonuç alsak bile beklemeden yeni transferi yaparız.doğrumu düşünüyorum yanlış mı bana biraz akıl verin kafam çorba oldu iyice

Merhabalar herkese, ailesel sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir bakamıyordum buralara, ama kaçırdığım tüm mesajların tamamını okudum kendimi güncelledim :) Benim de başıma şunlar geldi bu 1 ay içinde; geçtiğimiz ay regl olduğumda doktora giderek yumurta kontrolü yaptırdım ve bana 6 yumurtam olduğu söylendi hemen tedaviye başlayalım dediler. Ama o dönem başlamam için uygun bir dönem değildi başlayamadım ne yazık ki. Bu reglimde yeniden tam olarak tedavi olmaya karar verdiğim doktora gittim ve sonuç hiç yumurta yok! şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim. Doktoruma bir önceki ay olanı anlattım ve bana inanmadı. "6 yumurta bir anda yok olamaz" dedi. Aslında o ay tüm vitaminleri, arı sütünü düzenli hiç aksatmadan kullanmıştım, bu ay ise çok nadir vitaminleri kullandım acaba ondan mı böyle oldu diye düşünüyorum. Kan tahlilinde FSH değeri 23,75 çıktı. Doktor bunun düşürülebileceğini ve ilaç kullanmamı söyledi. Bir sonraki ay FSH değerim düşerse tedaviye başlayabileceğimi belirtti. Ben yine gözyaşlarımla hastaneden ayrıldım. Kabullenmeye başlamam mı gerekiyor artık acaba anne olamayacağımı ya da artık uğraşma bu işlerle denilene kadar devam mı edeyim bilemedim. Ama içimde de koocaman bir umut var "olacak kendini bırakma" diyen. Aklım çok karıştı

Tabiki pes etmeden devam etmelisin,yumurtalıklar çok garip ben de de çok değişken bir görüldüğü de oldu 5 görüldüğü de 3 goruldugu de,sen vitaminlere devam et ve mümkünse her ay yumurtaliklara baktır uygun gorulen bir ayda başlarsin tedaviye.

Şuan uzulmenin sana hiç bir faydası olmayacak tam tersi yumurtaliklari daha kötü etkileyecek bu durum.Fsh için aslanpencesi kullanabilirsin.

Beim geçen hafta düşüğüm oldu, hemen doktordan bir sonraki tedavi için randevu aldım. Neden pes edecekmişiz ? Bu sefer olmadi, başka sefer olur. Evet biliyorum zorlu bir süreç ama ben inanıyorum sonu güzel olacak.
Lütfen moralinizi bozmayın, pozitif bir şekilde tedaviye odaklanın.

acaba ailesel durumlar sebebiyle stresse mi girdiniz öyle bir durum mu tetikledi? bence bu aya mahsus bir durum. benim FSH bir ay 90 ken diğer ay 10 çıkabiliyor. dönemsel olduğunu düşünüyorum sizin bu durumun. pozitif olup tüm düzeninize vitemininize...vs aynen devam edin. ben de dün yumurta yok diye ağlıyordum bugün geecek ay napabilirim diye vitamin siparişlerimi verdim. belki cmt bir yumurta çıkar diye pozitif olup devam etmeye çalışıyorum. şu an ilaç kullanıyoum ama o 1 yumurta büyür mi emin değilim..bu ay olmazsa öbür ay deneye deneye devam edeceğiz. yumurta yokken FSH yükseliyor bir yumurta bile FSH ı düşürüyor. o 1 yumurta vucudun istediği östrojeni salgılıyor çünkü. siz hiç moralinizi bozmadan gelecek aya odaklanın. siz neden kabullenecekmişsiniz olur mu öyle şey?

bu bir kaç ayda hormonlar iğneler viteminler 4-5 kilo aldım az önce iş yerinde bir arkadaşım yavaşça yanıma gelip "ayy sen hamilesin kesin di mi " dedi... artık güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum biz bir süre düşünmüyoruz cocuk falan dedim sinirlerim bozuldu valla..

Teşekkür ederim tavsiyen için, aslanpençesini alayım hemen. Elimden geleni yapıyorum ama bir arpa boyu yol alamıyorum, yaşım 45 fazla zamanım da kalmadı sanırım

Çok geçmiş olsun sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm. Çok zorlu bir süreç bu. Allah hepimize yardımcı olsun.

Belki de stresten olmuştur söylediğiniz gibi. Doktor da FSH'ın değişken olduğunu söyledi. 45 yaşındayım hayatta en büyük isteğim anne olmaktı. Ama sansım artık çook çok az sanırım. Eşim de bunu kabullenmen gerek diyor ama kalbim kabul etmiyor. Bir de bilimsel gerçekler var tabi gözardı edemeyeğim

Tüm kalbimle dilerim ki o altın yumurtaya ulaşırsınız inşallah en kısa zamanda. Sonra o arkadaşınıza evet hamileyim ama senden saklıyorum dersiniz

geçen ay 6 yumurtası çıkmış biri olarak hemen bu tip negatif düşüncelerden sıyrılın nolur. ben 6 yumurtam çıksa zil takıp oynardım heralde :)

inşallah o altın yumurtayı hepimiz bulucaz, vazgeçmeden devam edicez

Ben artık korunuyoruz istemıyoruz dıyorum:)) düşünün en yakın arkadaslarıma bıle söylemedım.hatta dün akşam haftalık buluşmamıza cıktık kızlarla,nie içmiyosun fln dıolar::)) uydurdum artık buseyler

Zaten anlatsan anlamıyorlar,hatta bide üstüne kafayı cocuga takmıs bunalımdaki arkadas modunda oluyorsun birsüre sonra.

Bende gülüyorum artık halimeüzülüyorum da he kendime,yazık yani nie saklıyosam dıyorum bazen de durumlar vahim

BEn de 42 yaşındayım hiçbir bilgim de Yok tüp bebek konusunda. Bu yaştan sonra zor olmaz mı? Yapmazsam da pişman olur muyum ki?
Yeni mi evlendıniz,yoksa hiç düşünmeyıp şimdi mi istiyorsunuz?Doğal yollardan denedınızmi vs..bence hikayeniz de önemli

dünyaya bir insan getirmek üzerinde epey düşünülmesi gereken bir konu.kendi adıma uzun zamanımı aldı bunu gercekten istedıgımi bulmam.
Fakat gercekten istıyorsanız ve fizyolojinizinde buna izin verdiği sürece geç değildir.sizden büyük insanların mutlu son hikayelerini duyuyoruz burda
Ama size tavsiyem eşinizle beraber iyi bir merkez ve güvenilir olduğunu düşündüğünüz bir tüp bebek uzmanından ön görüşme almanız.ilk olarak orda şekillenir aklınızda tüp bebek süreci.daha sonra burdaki her arkadas her konuda size yardımcı olacaktır.herşey gönlünüzce olsun

BEn de 42 yaşındayım hiçbir bilgim de Yok tüp bebek konusunda. Bu yaştan sonra zor olmaz mı? Yapmazsam da pişman olur muyum ki?
42 yas cok gec sayilmaz, ve Azsekerli17 arkadasimizin dedigi gibi hikayeniz de onemli, hic denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim şahsen, ben denemeye baslamadan kendime bir soru sordum, eger dedim bu denemeleri yapmazsam yillar sonra keske deneseymisim en azindan diye düşünür muyum ve evet dedim, yani denemezsem pisman olurdum kesinlikle...zorluguna da alisiyorsunuz inanin, o yuzden eger cocuk isteginiz varsa bence denemeye deger, yaşınızı dert etmeyin burda hepimiz asagi yukari ayni yaslardayiz ben de 4.denemeyi bekliyorum...insallah hersey gonlunuzce olsun...

Oncelikle saglik sorunları ile ilgili olarak cok geçmiş olsun...sunu dusunun demek ki bunyeniz 6 folikul olusturabiliyor bu cok iyi bir rakam, biraz takviye biraz vitamin destegi ile siz 6 yumurta gorebilirsiniz bu ay olmasa bilr belki tekrar bir sonraki ay, o nedenle pes etmeyin lutfen, arkadaslarin dedigi gibi her ay gidip antral folikul kontrolu yaptirmak faydali olacaktir, ben de oyle yaptıracağım, çünkü benim 3 denememin birinde 4 birinde 2 birinde de 7 folikul vardi, bir ay bir ayi tutmayabilir, insallah sonraki kontrolleriniz guzel olacak umudunuzu kaybetmeyin lutfen...

Benim esim de ayni seyi söylüyor, yas faktorun var artik zorlamaya gerek yok, kabul et diyor ve o dedikce ben sinir oluyorum daha cok deneyesim geliyor, bu durumu aynı zamanda biraz kadinlik gururum olarak görüyorum, ben vazgeçelim dersem yenilgiyi kabul etmis olacağım diyorum, kendi icimde oyle duygu yoğunluğu ve duygu savasi yasiyorum ki ( bu da itiraf gibi oldu )... cinsiyet ayrimciligi yapmak degil ama biz kadinlarin hem bu duygularla, hem de icinde bulundugumuz tedavi durumlari çözüm yollariyla basa cikmasi gerekebiliyor, su surecte sıkıntıyı, yorgunlugu fazlaca biz yasayabiliyoruz ve pes etmemek icin yine biz direniyoruz, aslinda gercekten cok gucluyuz hepimiz...

Kızlar benim de yakın zaman da tüp bebekle ilgili canımı sıkan bir kaç bir şey oldu madem dertlesiyoruz ben de yazayim.
Biz Bursa'da oturuyoruz tedavi için istanbulu tercih ettim,ablamlar hastaneye yakın oldugu için onlarda kaldım ablamlar disinda da kimseye söylemedim tüp bebek yaptırdığımızi,fakat ben çok kalınca kayınvalideler anlamislar tedavi için olduğunu hatta konu acmistim ben tedavideyken bekar oglunu göndermişti evime neyse o dert degilde,anneme beni şikayet etmiş kızın istanbula tedaviye gitmiş bana hiç bir şey söylememiş,ben de anneyim neden benden saklıyor bayağı bayağı anneme saydirmis resmen malesef bu tedavi konusunda en yakınlarımiz bile anlayışsız olurken yabancılara çok görmüyorum artik.Okulda öğretmen arkadaşım bile(erkek) senin çocuğun yok sana böyle konusmasi kolay tabi,ya da veliye bir şey diyorum kadın bana diyorki annelik işte hocam siz ancak olunca anlarsınız.

Anlayış için ,empati için anne mi olmak şart, hiç anne olamamış birisi bu duyguları yaşayamaz mi? Anlamıyorum bu insanları en egitimlisi bile böyle düşünüyorsa artık hiç bir şey demiyorum vay halimize

Aynı şey biliyormusunuz,ablamda kalıyorum istanbulda gelince fırsatım olsa onlara bile söylemicem.eşime de dedım sende istersen kendın söle annene.netıce o da onun annesi paylaşmak isteyebılır.ama okadar rahatsız oluyorum ki insanların bılmesınden...ilk ıkı sene hiç rahatsız olmadım önume gelene anlattım hatta aman dedım rahat olmak lazım nasıl olsa modun da,ama baktım insanlar ee tüp bebeklede olmuyor ay demekki yazık cok buyuk sıkıntısı var bakışı bakıyor.inanırmısınız cok yakın bir arkadasım ılk denemesınde gebe kaldı,o bıle benı anlamıyor
Evet belkide başımıza gelmeden bılemeyebiliriz bu duyguyu ahkam kesmek istemem..ama Mesleki açıdan asla bu konuda öyle oldugunu düşünmuyorum.ne alakası var,cocugu olan ögretmenleri de görüyoruz mesleki açıyı bir kenara bırakalım kaldı ki cocugum hiç olmıcaksa da baska bir cıcuga böle hissetmemiz gerekmez zaten.

Ah iste di mi bunlari demek onlara kolay gelirken karsilarindaki insanin neler yaşayabileceğini neler hissedebilecegini hic dusunmuyorlar, hele bir öğretmene butun omrunu meslegini çocuklara adamis, onlar icin cabalayan sabirli fedakar kutsal bir meslege, anne olmadan anlayamazsin demek, nasil uzucu di mi boyle dusunen insanlar olmasi ve bunu dile getirmeleri.
Bu arada ben de tedavimi kardesimden bile saklıyorum bir annem bir de esim biliyor, belki boylesi daha iyi çünkü obur turlu insan kendini aciklama yapmak zorunda hissediyor, surekli soruyorlar desiyorlar anlatmaya hal kalmıyor ki, iste bu durumlar bizi daha cok strese sokuyor...Aslina bakarsaniz hepimizin yasadigi ne zorluklar moral bozukluklari sikintilari var bu süreçte, ayni olmasa da benzer seyler...yalniz degiliz yani Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…