Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kayinvalideye su sebebeple kızdım kendi oğluna sitem etsin gücü bana yetiyor diyemi beni anneme şikayet ediyor,neden bu süreçte sadece kadının üstüne gidiliyor,neden erkeğe bir sey sorulmuyor da kadına önüne gelen soru soruyor bunu anlamış değilim,erkeğe ayıp diye sorulmuyorsa kadına da ayıp yani sonuçta mahrem bir konu bana göre.Cahil değiliz en iyi doktorları en iyi hastaleri araştırıp gidiyoruz zaten,daha bu merak niye
Ben ablamda kaldım diye annem duydu yoksa anneme bile söylemezdim çünkü sağolsun kendi akrabalarına hepsine duyurmuş ben ordayken her biri ablamı arayıp beni soruyorlardi (bana cesaret edemiyorlardı ) bu bile beni o kadar strese soktu ki, sır konusunda guvenecegim sadece iki ablam var,onlar ben istemediğim sürece kimseye duyurmazlar ama annem dediğim gibi tüm sülalesine söylemiş sağolsun bir de negatif aldığımda ben annemi teselli ettim dusunun yani,geçen yaz kürtaj olduğumda da annem depresyona girdi telefonda ağladı kendi derdimi unutup ben teselli verdim

Meslek konusuna hiç girmiyorum bile hem çocuğun yok olunca anlarsın laflarina maruz kaldim hem de dört sene olmasa keşke bu sınıfı bitirip öyle çocuk yap diyende,hayır ezik bir öğretmen de değilim ağızlarınin payını veriyorum ama cahil çok,geçen sene bir ogrencim" ogremenim annem dediki öğretmenin bebeği olursa sizi birakacak" dogru mu? Diye cahil o kadar çok ki işte hangi birini anlatayım ya da anlatalım

geçen aynı konuya dikkat çektim vücudun çalışma prensibi var diye. 40 yaş biterken hem de, yani gençtim aslında. 5 yumurta göründü ondan sonraki ay sıfır çıktı.ondan sonrada hep 2 en fazla 3 .
vücut ürettikten sonraki ay hiç üretmeyebiliyor.Allah gönlüne göre versin inş

hayırlısıyla olsun inş :) E ezo04 arkadaşımıza da moral veriyor bu yazılanlar.benimde öyle hop diye olmadı.40 yaşında amh 0.95 olduğunu öğrendim.41 yaşında 0.56 amh ile hastane gezmeye başladım.
hele eczane kızılayda bir eczaneden alıyordum biraz indirim yapıyordu, aldığım eczane çalışanı azmimi nadiren konuştuğumuzda takdir etmişti :) kolay değil 4 yıl önce her ay 150 180 tl. lik ilaç alıyordum ve 2 yıl sürdü :)
senin anlattığın gibi herşey bence de.Allah gönlünüze göre versin inş.

BEn de 42 yaşındayım hiçbir bilgim de Yok tüp bebek konusunda. Bu yaştan sonra zor olmaz mı? Yapmazsam da pişman olur muyum ki?
hoşgeldin bu sizin hayatta ne istediğinizle de ilgili.42 yaş en iyi son zamanlar asla kötü bir zaman değil.ayrıca bazı kadınlar o kadar şanslı ki vücudu saat gibi çalışıyor yani sizin de öyle olabilir.veya bizim gibi ileri yaştan kısmi zorluğunuz olabilir.
yapmazsam derken aslında cidden isteseniz şimdiden geç kaldığınıza hayıflanıp pişman olurdunuz.

valla benim eşim daha denemeden (yani ben daha 1 transfer bile olmadım) napalım olmuyorsa illa ki çocuk olacak diye bir şey yok demeye başladı bile :) ki o kadar çocuk isteyen bir insan olarak. bu süreci anlamıyorlar kesinlikle. azıcık moralimi bozuk görünce zaten napacağını şaşırıyor hem üzülüyor hem de çaresi kalıyor bu durumda da kızıyor bence duruma... sonra çok kafaya takan takıntı yapan kişi oluyorum. o yüzden artık evde de içim buruk olsa bile asla yansıtmamaya çalışıyorum. diyorum ya ne evde ne işte şöyle kendimi bırakamıyorum bu yüzden. hem duygusallık hem o kadar ilaç fiziksel zoruluklar hem bir bilinmezlik bin tane yükün altında gibi hissediyorum kendimi. ilaçlardan zaten kilo da aldım son 3 ayda. yani hala direniyoruz ya hepimiz çok tebrik ediyorum bence hepimiz gerçekten çok güçlüyüz dediğin gibi..inşallah karşılığını da alıcaz..

inşallah çok teşekkürler moral oluyor tabi, olmaz mı hiç yani ben 39 yaşındayım ama 32 den beri AMH yerlerde artık vucut dükkanı kapatmak üzere şu son virajda bir iki yumurta daha bulup deneyebilsem inşallah bakalım.. bu iki aydır hiç yumurta yok belki gelecek aya çıkar artık. yoksa donmuşlara gidicez.. ben herkesin azmini taktir ediyorum. bu foruma girdiğimden beri kendimi artık yalnız hissetmiyorum :)

aynen öyle daha kontrol.. ..vs yapmadan doktor görüşü almadan bu olumsuzluk niye?

ben sadece tedavimi anneme söylüyorum yakın arkadaşlarım da biliyor ama eşimin tarafından kimse bilmiyor şimdilik. sizi rahatsız edecek kimseye söylememek lazım. transfer noktasına gelirsem bunu paylaşır mıyım bilmiyorum o daha farklı bir psikoloji. nooldu nooldu diye sorulacak sizi de strese sokacaklar falan o kısım çok tartışlır. belki o dönemi sessiz sakin kendi başına geçirmek daha iyidir.

evet yaa.bende sen yazınca hatırladım benim mesleğim de insanlarla birebir yardım çalışmaları falan.bende eskiden tedavideyim erbil beye gidiyorum.karşımda ekonomik destek almak isteyen bayan.konuşurken sizin çocuğunuz var mı dedi.ne kadar hayat koyduysa bana kadının o sözüne başladım ağlamaya şimdi bile gözlerim doldu.dedim yok çocuğum. tabi üzgün olduğumda yüzümden belli.
kadın dedi "benim içsel birşeyim neyse yani :) fazladır sizin bu yıl çocuğunuz olacak bakın görün içime öyle doğdu ve bilirim " dedi. içimden "-hee heee" dedim.neyse ki Allah söyletmiş o sene pozitifi aldık.ama yani bunları da aynı yollardan geçtiğimiz için yazıyorum merak etmeyin sonu iyi olabiliyor demek isterim.
kayınvaliden de kendince hakli ama bizce haksız tabi ki.hoş olmamış sözleri densizlik etmiş hala da söyleme bence.en iyisi kimseye söylememek yani annen kızkardeşin hariç.tabi bizim eşimin kızkardeşi ve halası biliyordu tedavi gördüğümü.ama ayrıntıları hiç sormadılar hem anlamıyorlardı hem sormazlar.hem de görümcemdemişti "çocuk beklentimiz yok ki geç evlendiniz kendini üzme böyle şeylere" diye hep demiştir.sonuçta evlatta anne babayı unutuyor der onun da bir oğlu var çünkü.benim ailemde annem hiç takmaz sadece benim üzüldüğüme üzülür.eşim olursa olur olmazsa önemli değil der.o yüzden pek stres olmadım.sizinde kayınvalideyi ayırıyorsunuz diye koymuş galiba.hayırlısı olsun gönlünce olsun inş.

bence de kafa rahatlığı özellikle iş arkadaşlarına söylememekte.aile kısmını bilemem ama işyeri çok tehlikeli.samimi görüp, seni iyi niyetle merak eden gelir, birkaç samimi illa çıkar :) sonuç negatif olduğunda kendinin katlanamadığı bir konuya, başkasının sorup sonuç negatif demek tam berbat birşey.teselli falan istemez zaten :)) tedaviyi enn yakınlar bilmeli başka kimseye hiç gerek yok.

evet seni anlıyorum anlattıklarına bende üzüldüm canım.eşinin tarafı cidden çok merak ediyorlarsa eşine sormalıydı.dediğim gibi, eşimin kendi tarafında bir ablası bir de halası var başka akrabası yok.nasıl olduysa eşim anlatırdı onlara. onlarla tel.de konuşurken bebeğimhadi şu zaman gidecek diye o kadar.istanbula gittiğimde görümcemde kalıyordum.o da derdi "evlatta olsa büyüyünce hayırsız:) olmazsa da üzülme" diye. ben kendi kendime çabalıyordum herkes de hadi inşallah modunda.
biz de de şu olmuştu daha sonra.bebeğin kalp sesini duymaya dr gün verdi.6+0 da daha . ankarada oluyor bu, tedavim istanbuldaydı orayla işim bitmişti.pis doktor diyeceğim erkenden kalp sesi duymaya çağırıyor.gittik eee duyamadım şu gün gel.annem bu sefer de üzüntüden mahvoldu.ben kendime mi bakayım annemi mi teselli edeyim.bir de bebek olunca aslında ortada birşey yok ama doktorların böyle yanlış kötü haberi olmaya görsün üzüntüye gel.
annenin tüm akrabalara anlatması da kötü, hiç olmamış kaç kişi bilirse o kadar kişiye sonuç söylenecek bu nedenle annen çok yanlış yapmış

Son düzenleme:
Merhaba
Sizi okadar ıyı anlıyorumkı. Bizi bizden daha iyi kimse anlamıyor. Bende basta herkese soyledım 3 kere tıp denedik bı kere asılma ama maalesef sonuç negatif. Simdi iş yerimde 3 kişi hamile ve benimle ilk konustuklarında dusunmuoruz daha bakalım VS yaptılar simdi hamileler. Sımdıde Allah snaada nasip etsin işte herkesin gozu direk bana cevrılıyor ayy Allah sanalda nasip etsin diyip acıyarak davranmaları sınırımı bozuyor. Cok pişmanım tedavi surecımı paylaştugıma.şimdı soranlara askıya aldık diyorum bı sure dusunmuyoruz diyorum. Ama gel gorkı onları gordukce uzulutorum artık hamile olan insanlardan kac aya basladım soracaklar bankada diye moralim bozulacak diye elimden geldiğince uzak durmaya calısıyorum. Yası. 42 ama soylr dusunuyorum tamam zor yastan dolayı ama bakın seren serengil nasıl 47 ve hamile. Allah bizede nasıp edıcem bence ama işte bu yasadıklarımız cok zor yansıyan bilir

Teşekkür ederim. o kadar çok takviye ve vitamin kullandım ki o 6 yumurta haberi beni havalara uçurmuşyu. Ama şimdi böyle olması çok canımı sıktı. haklısınız bir ay bir ayı tutmayabilir demek ki. Ama artık çok zorluyorum kendimi, pes etmemek için. Bu dönem çok üst üste heldi herşey. Bunda da vardır bir hayır herhalde :)

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum ancak son günlerde de acaba haklı mı bu adam diyorum

İnşallah

ben daha yeni evliyim bana bile başladılar. işyerimdeki ve çevremdeki hamileleri saymıyorum bile. ikinciye dönüyorlar artık arkadaşlarım.. iş yerinde ben kimseye söylemiyorum zaten soranlara valla biz pek düşünmüyoruz diyip susturuyorum. valla hiç uğraşamam bu yaştan sonra dur bakalım biz biraz keyfimize bakalım sonra düşünürsek düşünürüz diyorum ama içim feryat ediyor tabi ağzımdan bunlar çıkarken. hele ki işte geçen gün anlattığım haziran sonu evlenen bir çift arkadaşımız hamile kız, bizimle aynı yaşlarda. iki ayda şaka gibi. herkes yine hooop döndü siz de hadi acele edin bakın işte onlar nasıl yaptı sıra sizde falan filan.. bir de eşimin yanında söylüyorlar.. ikimiz de ne diyeceğimizi şaşırıyoruz.. çok yakın ve durumu bilen arkadaşlarım doğuruyor onlarda da gözler bana çevriliyor.."bak göreceksin senin de olacak " demeye ama içlerinden ne diyorlar bilmiyorum.. ama o gözler dönüyor ya bana ben hakikaten artık tahamül edemiyorum.. yani iyi niyetlerini biliyorum ama o acıma hissi işte çok fena..bir şekilde işte uzak durmak lazım kendini korumak lazım o da nasıl olcak bilmiyorum

Benim bildiğim sağlıklı 1 yumurta bile yeterli, neden 1 tane ile sonlandırılmıştı?

Annemle guzel bir haber duymak icin birlikte doktora gitmistik.kadıncağız en kötü seyi duydu

Ben de bugün PRP yaptıracağım; sonucunun olumsuz olmasına çok üzüldüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…