- 29 Temmuz 2018
- 334
- 462
- 46
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.681
Ben soyle yapıyorum, suya karistirinca icemedim poleni kotu oldu tam da erimedi midem kalkti o yuzden bir arkadas tavsiye etmisti, bir bardak suya ben bardagi tam doldurmuyorum yariyi geciyor, icine bir ampul ari sutu kiriyorum diger yandan (eskiden bir cay kasigi idi simdi tatli kasigina cikardim) poleni agzima atıyorum pesinden ari sutlu karisimi içiyorum polenleri hafif agzimda cigeneyerek (cok cigneyemiyorum ben ama biraz disle ezmek faydali olabilir) yutuyorum. Bu sekilde bana cok kolay geldi sabah kahvaltidan yarim saat once içiyorum bugun de cok gec kalkmisim yeni ictim hatta kahvalti icin zamanın gecmesini bekliyorumBenimkiler de geldi bu arada :) ampul olan ari sutu ve taze polen. Taze polen i mukemmel paketlemisler buz gibi geldi valla.
Simdi sabahlari bir cay kasigi taze polen bir ampul arisutunu bir bardak suya mi karistirip ac karna iciyoruz?
Bencede donasyon:)) baksana adamdan da boşanıyormuşIns. Bebiş en kısa zamanda gelsin.
Seren serengil bence donasyonla hamile burada ondan kaç yaş küçükken ugraşilıyor. 47 48yasina girmis 1971 li çünkü.biz acibadem sayfasinda konustuk dr.u kibristaymis
Allahım bu sanatçılar yaşları kaç olursa olsunlar nasıl hamile kalıyorlar anlamadım.biz sanki bedava mı yaptırıyoruz tedavilerimizi.ne yapılacaksa bizlerde elimizden geleni yapıyoruz.
Benım iki tüp bebek tedavımde olumsuz.ilkinde 10 yumurta toplandı,10 döllendi 5 i 3. Gune geldi 5. Gune 1 tane kaldı.tutmadı.ondan sonra iki kez biri laparoskobi diğeri açık miyom ameliyatı oldum.Benim bu sefer 2 tane yuöutam kaldı dondurdu bekliyor. Doktorum bir ay rahmi dınlendırcez dedi cunku bu ayki adtimle başlıtacaz. Ama benim işler karıştı embıryılar yeditepe de doktorum acıbademe geçti. nasıl yapıcagımıza doktorla konusu karar verıcez inşallah. Sizde durum nedir
Benım iki tüp bebek tedavımde olumsuz.ilkinde 10 yumurta toplandı,10 döllendi 5 i 3. Gune geldi 5. Gune 1 tane kaldı.tutmadı.ondan sonra iki kez biri laparoskobi diğeri açık miyom ameliyatı oldum.
2. Tüp bebek tedavımde de 13 yumurta toplandı 10 nu döllendı.8 i 3. Güne geldi.5. Gün 6 sı devam ettı.ama tam gelişim olmadıgı için 6. Gune gıttıler ama hiç biri ulaşamadı.transfer olamadımyumurta kalitesızlıgı denılıyor.şimdi regliyle beraber başlıcaz gene.
Bence olan yumurtalarınızı transfer ettırebılırsınız,bılemıyorum o saatten sonra ne fark olusturuyor doktor.ama tabi bunu tecrübe etmiş bir arkadasımız daha iyi anlatır.bılmedıgım bir farkı olabılır.ki zaten taşıtırsınız illa doktoruma gıtmek istıyorum dersenız.
Ferah tutun içinizi,ne guzel sizi bekleyen embrıyolarınız var
Aynı şeyi düşünuyorum.zaten genetiğe gönderemıyorum ki böle olunca,busefer konuscam doktorla 3.gün yapalım mı die.sonucta kültür ortamına dayanamıo olabılır cocuk:)))) dimi,bizim cocuklar bu doktor bey.kasmamak lazımBen de sizin gibi yumurtaları üretip üretip heba ediyorum bu yüzden bazen gözüm dönüyor 3. güne gidenleri 2’şer 2’şer transfer edip deneyeyim diyorum. 2 tadevimde toplam 16 tane 3. gün embriyom vardı, sınav sınav üstüne olunca hepsi sınıfta kaldı. Kapasitesi olmayan çocuğu zor bir okulda okutma çabasına benzetiyorum bazen
3. tedaviye eş zamanlı başlayacağız o zaman bakalım. İnşallah bu sefer transfere gidebiliriz sağlıklı embriyolarla ❤
Aynen boyle yapicamBen soyle yapıyorum, suya karistirinca icemedim poleni kotu oldu tam da erimedi midem kalkti o yuzden bir arkadas tavsiye etmisti, bir bardak suya ben bardagi tam doldurmuyorum yariyi geciyor, icine bir ampul ari sutu kiriyorum diger yandan (eskiden bir cay kasigi idi simdi tatli kasigina cikardim) poleni agzima atıyorum pesinden ari sutlu karisimi içiyorum polenleri hafif agzimda cigeneyerek (cok cigneyemiyorum ben ama biraz disle ezmek faydali olabilir) yutuyorum. Bu sekilde bana cok kolay geldi sabah kahvaltidan yarim saat once içiyorum bugun de cok gec kalkmisim yeni ictim hatta kahvalti icin zamanın gecmesini bekliyorumogle olacak nerdeyse...ben bir de aksam yemekten once kavanozdaki ari sutu bal polen karışımından bir tatli kasigi yiyorum, bu biraz fazla oluyor belki ama dedim adete yakin olunca biraz yukleme yapayim, gecmiste ampuller bittiginde mesela ara bekleme donemlerinde balli karisimi sabah kullanıyordum. Faydasi olduguna inanıyorum o yuzden ampulleri de macunu da yedekledim ama tabi bir ay faydasi olmustur belki de bu ay hic olmaz yine de denemekte fayda var kullanmaya devam insallah size de faydasi olsun sifa olsun yarasin tum kalbimle diliyorum....
Simdiden doktor kontrolu icin bol sanslar diliyorum ama eger buyumezse de bir sonraki aya kadar kullanin etkisi olacaktir diye düşünüyorum, ben cunku ilk kullandigim ay etkisi olmadi hatta acaba ise yaramadi mi dedim ama ikinci ay etkisini farkettim kendi adıma tabi bunyeden bunyeye degisebilir, insallah hayirlisi ile guzel sonuclariniz olsunAynen boyle yapicamtaze polen cunku zor bir durummus icmesi baktim benim de midem almadi. Cok tesekkur ederim basladim ben de bugun. Hepimize sifa olsun insallah Zaten yarin doktor var benim o bir yumurtanin akibetini gorucez. Olmazsa bu ay obur aya kadar ari sutu ile insallah saglikli yumurta yapabilirim
Bu arada cok istah açıyor ya da ben yemek icin bahane mi ariyorum bilemedimAynen boyle yapicamtaze polen cunku zor bir durummus icmesi baktim benim de midem almadi. Cok tesekkur ederim basladim ben de bugun. Hepimize sifa olsun insallah Zaten yarin doktor var benim o bir yumurtanin akibetini gorucez. Olmazsa bu ay obur aya kadar ari sutu ile insallah saglikli yumurta yapabilirim
Al benden de okdarBu arada cok istah açıyor ya da ben yemek icin bahane mi ariyorum bilemedimama bu aldigim vitaminler ari sütleri bana katlana katlana yağ seker olarak dönüyor 55 kilodan 63 e cikmisim bir de bunlari vermesi var ama suan tabi bunu dusunecek hal bile yok mevcut durumdan
Ben de nasilsa tedavideyim dedim, bir de hamile kalirsam zaten kilo alacaktım dedim, vitamin şart dedim istah açtırıyor dedim, onu dedim bunu dedim saldim iyice kendimi yedikçe yedim dikkat etmedim kismadimAl benden de okdarMillet kilo verır ben aldıkça alıyorum,artık okadar yılmışım ki onuda dert edemıcem kendıme dıe dıe iyice aldım
Gerci hakkaten daha fazla yemıyorum ama dikkatettıgım de sölenenez.stresten midir nedirZaten sigara içmiyorum iki aydır gerci günde 2-3 tane içiyordum ama şimdi hiç içmicem dedıkce canım istıo:))
Valla bide gebe kalırsam kapılara sığmam artıkgerci kalıyım da kilo umrumda değil
Ben de nasilsa tedavideyim dedim, bir de hamile kalirsam zaten kilo alacaktım dedim, vitamin şart dedim istah açtırıyor dedim, onu dedim bunu dedim saldim iyice kendimi yedikçe yedim dikkat etmedim kismadimalmasi kolay da vermesi mesele, ama iste onu bile dert edecek hal birakmiyor bu icinde bulundugumuz durum, aynen bosver hepimiz aldik aliyoruz da ama saglikla hamile kalabilelim de (gerçi onun icin de ideal kiloda olmak gerek diyorlar) gerisini hallederiz
Cok iyi yapmışsınız çok akıllıca diyetisyen, inşallah daha almayız kilo da önemli sağlık için, benim mesela son bir haftadır sabah bacaklarıma kramplar giriyor acaba dedim mineral eksiği mi var yoksa kilo mu yapmaya başladı diye, sonuçta en önce bizim sağlıklı olmamız lazım ki bebişler de sağlıkla gelebilsin
Valla ben diyetisyeni mi bile ayarladım,gebelikte başlıcam
Ama tabi yumurta rezerv inde kalitesinde falan kilo da cok önemli.bukadar herseye dikkat edıp edıp ,kiloya etmeyıp aldım ya kendıme kızıyorum45 günüm vardı bi 4-5 kılo verebılecekken ben bir okadarını aldım..
Eşim dalga geçiyor ; senin yüzünden yumurtalarda tombik olcaklar die
Valla ben de son 4 ayda 53 kilodan 58 kiloya ulastimBu arada cok istah açıyor ya da ben yemek icin bahane mi ariyorum bilemedimama bu aldigim vitaminler ari sütleri bana katlana katlana yağ seker olarak dönüyor 55 kilodan 63 e cikmisim bir de bunlari vermesi var ama suan tabi bunu dusunecek hal bile yok mevcut durumdan
Valla ostrojen vucuttaki yagi seviyormus daha cok salgilaniyomus diye duymustum
Valla ben diyetisyeni mi bile ayarladım,gebelikte başlıcam
Ama tabi yumurta rezerv inde kalitesinde falan kilo da cok önemli.bukadar herseye dikkat edıp edıp ,kiloya etmeyıp aldım ya kendıme kızıyorum45 günüm vardı bi 4-5 kılo verebılecekken ben bir okadarını aldım..
Eşim dalga geçiyor ; senin yüzünden yumurtalarda tombik olcaklar die
Ayy yumurtalarımızı etkilemesin de varsın kıyafetler olmasın umrumda değilValla ostrojen vucuttaki yagi seviyormus daha cok salgilaniyomus diye duymustumkilo bence cok cok fazlaysa zararli ya bizim durumlarda hatta cok vok zayif olmamak daha iyi diye biliyorum.. vucut kitliga girdik diye kapatiyo ya kendini .. yani bence bosverin abartmayalim tabi de cok da rejim miduna su ara girmeye gerek yok.. kibrit kutusu kadar peynir aksam 6 kasik yagsiz sebze yemegi moduna giremiycem nasilsa verilir bu kilolar oyle ya da biyle zamani gelince:)
Evet kesinlikle o psikoloji bende de var, ben en iyi diyeti öğün atlayarak yapabiliyorum yani az az sık sık yemek bana uymuyor çünkü dozu kaciriyorum, öğün atlarsam da sagliksiz olur ve aldigim vitaminlerin (her yemek sonrasi vitaminlerim var) düzeni bozulur diye mecbur haftasonlari ogleyi gecistirirdim ama simdi yiyorum birşeyler her öğünde...insallah kilolarimiza kilo katmadan bebeklerimiz bize katilsa ne iyi olurValla ben de son 4 ayda 53 kilodan 58 kiloya ulastimhem vitaminler hem o igneler hormonlar. Zirveyi gordum yani bir de soyle bir psikoloji olustu bilmiyorum sizde de var mi bu; diet yaparsam sanki yumurtalar kalitesiz olcakmis gibi..eskiden cunku ogun falan atlardim amaan aksam da yemeyim derdim ama simdi hem istahliyim hem de sanki protein falan almazsam olmaz aman yiyim diyorum ... yavas yavas kafayi yiyorum bence ben
Net olarak istah aciyor bu durumlar. Ama evet umrum diil bari bu sene bitmeden hamile kalsak da cok kilolari uzerine koymadan
Ins. Bebiş en kısa zamanda gelsin.
Seren serengil bence donasyonla hamile burada ondan kaç yaş küçükken ugraşilıyor. 47 48yasina girmis 1971 li çünkü.biz acibadem sayfasinda konustuk dr.u kibristaymis
Valla aynen ben de bu mitokondri olayını ilk kez duyuyorum.DNA işine kafam pek basmadi amaDuydun mu haberi? ☺
Donasyon değilmiş. Mitokondri nakli imiş. Kocası çıkıp anlatmış; başka bir yumurtadan serenin yumurtasına mitokondri nakli yapılmış, dna için 40% değişir diye bir laf var ama o kısmı anlamadım.
Bir de bu mitokondri işini şimdiye kadar nasıl duymadık onu anlamadım
Donasyona göre kulağa daha hoş geliyor aslında. Yine kendi yumurtan çünkü. Bilemedim karışık işler
Ben de canlı yayınını izledim direk kendi yunurtasiyla yaptığını söylüyor hatta doğduğu zaman DNA testi yaoicam falan diyordu.Ama ilginc yani kendi yumurtasiyla deniyorsa neden kibrisi neden Firdevs hanimi tercih etti,forumlarda hep görüyorum Firdevs deyince donasyon çıkıyor direk gerçi sağlıkla sihhatle kucagina alsinda donasyon ya da kendi yumurtası kimi ilgilendirirDuydun mu haberi?
Donasyon değilmiş. Mitokondri nakli imiş. Kocası çıkıp anlatmış; başka bir yumurtadan serenin yumurtasına mitokondri nakli yapılmış, dna için 40% değişir diye bir laf var ama o kısmı anlamadım.
Bir de bu mitokondri işini şimdiye kadar nasıl duymadık onu anlamadım
Donasyona göre kulağa daha hoş geliyor aslında. Yine kendi yumurtan çünkü. Bilemedim karışık işler
Ben de canlı yayınını izledim direk kendi yunurtasiyla yaptığını söylüyor hatta doğduğu zaman DNA testi yaoicam falan diyordu.Ama ilginc yani kendi yumurtasiyla deniyorsa neden kibrisi neden Firdevs hanimi tercih etti,forumlarda hep görüyorum Firdevs deyince donasyon çıkıyor direk gerçi sağlıkla sihhatle kucagina alsinda donasyon ya da kendi yumurtası kimi ilgilendirir