Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Hamilelik haftasını nasıl hesapliyorsunuz ? Transferden iki hafta geriye mi yoksa adetin ilk günü mü ?

Hamilelik haftasını nasıl hesapliyorsunuz ? Transferden iki hafta geriye mi yoksa adetin ilk günü mü ?
Ben direkt programdan hesapliyorum https://gebelik.hesaplama.net/ sitesine girince embriyo transferinin gunlerine gore hesaplama sistemi var size kac haftalik hamile oldugunuzu soyluyor transfer zamanınızı yazinca...

Merak edenler için yazıyorum benim transfer 2 dondurulmus embriyo tutmamıştı diğer kalan 2 embriyo ile deneriz dedik dr bize yok onlar için imza atmışsınız onlar çözülürken bozulmuş dedi imzalamışsınız ben şok oldum bize o dosyaların fotosunu gönderdi ilk kez gördüğüm ve kıytırık bir imza bu benim değil dedim ve hiç ilgilenmediler .Ben boş durmadım sağlık bakanlığı şikayette bulundum gereğini yapsınlar maddi manevi çöktük ama ben yıkılmak yok deyip bugün topladım kendimi Allah a havale ettim onları

Kızlar bugün yüzümde küçük bi sivilce çıktı, tatlı bir şeyler yemek istedim. Tipik regl öncesi belirtileri. Dün de göğüslerim sanki biraz dolgundu ama bugün değil. Bir de yatmadan önce kullandığım jel sabah sanki pembemsi bir şekilde çıktı. Canım çok sıkkın gerçekten 1 Ağustos test günüm ve zaman geçmek bilmiyor.

geçmiş olsun bende arkadaşımla aynı fikirdeyim.ben amerikan hastanesini duyunca off süper diyordum ama iyi ki gitmemişim bahçeci fulya iyi bir merkez şişli memorialde.doktorunuzun normal beklenen bir durum dediği kayıp aslında engellenebilir bir durum.yazdıklarınız tedavi sürecini güzel özetliyor.yani negatif sonrası herşey bitti demek değil.anne olma şansı burada ben dahil çoğu kişiye geldi.bu umut ve çaba ile size de gelebilecektir.ancak hamileliklerin erken dönemde sona ermesi pgt ile tedavi olmanızı daha önemli hale getiriyor.bir de 5. güne 25 yaşındakilerin 6-7 tane embriyosu geliyor.32 -35 yaşında olanların bile 5. gün embriyosu 2 tane oluyor.sizin de 2 kalmış ki normal ve iyi bir sayı.eğer bu embriyolar pgt.ye gitseydi sanırım çok da büyük laf etmek istemem sağlıksız gelecekti.doktor bunu size yaşatarak tedaviyi uygulamış.çoğu merkezde böyle yapıyor.umarım gönlünüze göre doktoru merkezi bulup son denemenizi yapıp anne olursunuz canı gönülden dilerim size ve tüm tedavisi sürenlere

Hayir canim, en iyi embryo demek degil. Onlar 5. gun olgunluguna 6. gunde erisen embryolar. Geriden geliyorlar yani.
Zaten embryonun en iyisi morfoloji ile anlasilmiyor. Pgt yaptirmazsaniz anlama sansi yok.
Anladim canım çok teşekkür ederim,benim daha önce 2. Ve 3. Gün transferim olunca bu konuda biraz bilgisiz kaldım bu defa 5. Güne zorladılar ama pgt istemedik yaşım 32 rezerv dışında bilinen bir sıkıntı yok şükür biz de risk alıp pgt istemedik

Teşekkürler link için ama hangisi doğru ? Adetin son gününü mü yazmak yoksa transfer gününü mü ?
Transfer gununu yazmak daha doğru diye biliyorum ben, cunku hamilelik transferden sonra basliyor, yani mesela transfere kadar olan sure uzunsa son adet tarihini girdiginizde bebek oldugundan daha buyuk hafta verir sanki...tam da emin degilim ama...

Merhaba, çok heyecanlı bir bekleyiş :) düşünmemeye çalışın diyeceğim ama biliyorum ki için içine sığmaz. ama yine de kendinizi oyalayacak bir şeyler bulmaya çalışın. eminim ki herşey yolundadır Allah yardımcınız olsun.

İnşallah Çok teşekkür ederim.

Ben 41 oldugum icin pgt’siz asla yaptirmam (netekim ben 60’tan fazla yumurta toplattim, kala kala iki tanesi saglikli embryo olarak kaldi ki benim hic dollenme ve besinci gune gitme sorunum olmadi (yarisi neredeyse besinci gune gitti), embryolarimin morfolojisi de cok iyi gorunuyordu); fakat 32 yasinda olsam ben de acikcasi pgt siz dusunurdum, hatta ucuncu gun transferi benim de tercihim olurdu. Sizin sansiniz daha yuksek bu acidan bence...
Yani besinci gune gitmek icin zorlayarak belki de ana rahminde ucuncu gun itibariyle saglikla gelisebilecek bir embryoyu sirf ana rahmi disindaki kultur ortami iyi olmadigi icin kaybedebiliyor olma ihtimali var. Hele ki rezerviniz az ve yasiniz da o kadar gencse bence zorlamalari cok yanlis. Hicbir laboratuvar kulturu ana rahmi kadar optimal bir ortam saglayamaz embryo icin.

Cok tesekkur ederim evet keske başından boyle yaptirmasaydim, hem zaman kaybi hem can kaybi hem de maddi kayip oldu toparlamaya çalışıyorum Allahin izniyle, guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim sagolun varolun Allah herkese yardim etsin bu konuda...

Maalesef vicdanli doktorlar bulmak cok zor olmus bu devirde. Islerine ne geliyorsa onu oneriyor bircogu; sizin de sanirim oyle olmus. Yasadiginiz travmayi dusunmuyorlar.
Keske daha once konusabilme firsatimiz olsaydi, biz sizi kesin caydirirdik. Ama uzulmeyin, ben 12 defa deneyen insanlar da taniyorum bu dolandiricilar yuzunden. Biraz destek ve moral ile kendinize geleceksiniz. Buraya takilin biraz, burada iyi moral veriyor arkadaslar.
Ayrica vitamin D ve B 12 seviyeleriniz onemli psikolojik durumunuzun saglam olmasi acisindan. Benim onceki yazilarimi karistirirsaniz, cok detayli yazdim bu hususta ve diger takviyeler ile ilgili.
Hepimiz her zaman seve seve yardimci oluruz. Siz yeter ki dik durun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…