- 9 Ocak 2015
- 12.717
- 28.995
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.061
Kesinlikle çok haklısınız bana kalsa ben de 3. Gün de ısrar ederdim ama Memorial de beşe bekletmek gibi bir durum söz konusu şükür embriyolar beşe kadar gidebildiler ama gidememe ihtimali de vardı bu riski ben değil ama hastane göze alıyor sanırımBen 41 oldugum icin pgt’siz asla yaptirmam (netekim ben 60’tan fazla yumurta toplattim, kala kala iki tanesi saglikli embryo olarak kaldi ki benim hic dollenme ve besinci gune gitme sorunum olmadi (yarisi neredeyse besinci gune gitti), embryolarimin morfolojisi de cok iyi gorunuyordu); fakat 32 yasinda olsam ben de acikcasi pgt siz dusunurdum, hatta ucuncu gun transferi benim de tercihim olurdu. Sizin sansiniz daha yuksek bu acidan bence...
Yani besinci gune gitmek icin zorlayarak belki de ana rahminde ucuncu gun itibariyle saglikla gelisebilecek bir embryoyu sirf ana rahmi disindaki kultur ortami iyi olmadigi icin kaybedebiliyor olma ihtimali var. Hele ki rezerviniz az ve yasiniz da o kadar gencse bence zorlamalari cok yanlis. Hicbir laboratuvar kulturu ana rahmi kadar optimal bir ortam saglayamaz embryo icin.
Aslında benim daha önce bir kürtaj gecmisim var 8. Haftada kalbi durmuştu genetiğe yollamistik sonuç 46 XY gelmişti yani bir sikinti gozlenmemisti,o 3. Gün orta kalite de bir embriyoydu yani nasip olursa tutuyor ama devamı önemli tabiki