-
- Konu Sahibi akideciknane
- #67.661
Ligea canım senin yazdığın uzun bir mesaj vardı tedavi sürecini ayrıntılı yazdığın ve iyi merkez önerisinde bulunduğun o mesajın favorilerime kayıtlı umutsuzluğa katıldığımda okuyorum bana iyi geliyor umarım güzel haberler almaya devam ederiz.2019 yılında bu forumda yazıp hamile kalan 5-6 kişi var bence güzel bir rakam yıl bitmeden daha da çoğalır inşallahkuzum öncelikle başın sağ olsun, çok zor olduğunu tahmin ediyorum, burdan bile olsa acına ortak olmak istiyoruz elimizden geldiğince. bir şey sormak istiyorum şekerin olmadığına emin misin? yani düzenli ve sürekli ölçümü yapıldı mı? aylık kan şekerin ya da 2-3 ayda bir hbc1c (3 aylık ortamla kan şekerin) TESTİ yapıldı mı? aslında bebeğin 2hafta hatta özelikle 3 hafta once gitmesine doktorlar iyi bakmayabiliyor;bu tipik bir şeker belirtisi olarak görülebiliyor.
benim spontane olan ilk hamielleğimde 9. haftada kalbi durmuştu, kromozom tahliline gönderigimizde bebek sağlıklıydı-yani genetik sorunu yoktu kalp durmasına neden olabilecek. gebelik oncesi tip2 diyabetim vardı, diaformin kullanıyordum(oral diyabet ilaç) şekerim kontrolsuzdu ama yine de kötü değildi, ama tabi ki kan sulandırıcı felan bilmiyorum o zamanlar zaten dr da vermedi.
ancak sonra görüştüğüm bir kaç dr hafif kontrolsuz şekerin bile pıhtılaşmayı ayrıca arttırdığını ve kalp durmasına neden olabileceğini söyledi.
Aklında olsun lütfen
Amin, inşallahinş pozitif sonucunu paylaşırsın hayırlısıyla inş
Merhaba, Ben Berfu Hoca hastasıyım. Kendisini azalmış rezervler üzerindeki çalışmaları nedeniyle tercih ettim.Arkadaşlar, ben Bahçeci Berfu DEMİR, nova-art Ahmet ERDEM ve Ank.Tıptan Bülent BERKER arasında gidip geliyorum. Bu isimler hakkında tecrübeleri olanlar var mı? Berfu ERDEM başarılı bir isim gibi ama instagram sayfasına bakınca tereddüte düştüm. Resmini koyduğu tüm anne adaylarından 4. deneme 5. deneme 6.-7. deneme diye bahsetmiş. Hiç mi 1.-2. denemede sonuç alan yok. Bu biraz umut kırıcı oldu
Merhaba, Ben Berfu Hoca hastasıyım. Kendisini azalmış rezervler üzerindeki çalışmaları nedeniyle tercih ettim.
Şöyle söyliyim, pembe tablo çizmiyor. İlk ay gittiğimde tek yumurta görmüştü. Başarı için 1 den fazla istiyor.
2. ay önce 2 sonra 4 gördük, tedavi başladı ama 1 yumurta çıktı, onda da genetik bozukluk çıktı.
Elinden geleni yapıyor bence. Vitaminler vs kullandım ama yumurtam bu sefer olmadı. Dinlenmedeyim şu an.
Üniversitede de tüp denemiştim ama çok rezildi.
Burada ilgililer en azından.
Bahçeçiyi yüksek ortalamalar ve özellikle Berfu hoca nın instramında 74 lü bir bayanın gebelik haberi için tercih ettim.
Kendimi toparlarsam Eylül de düşünebilirim tekrar.
Merhaba canım. Hamile kalmaya çalışma sürecin stresli, uzun ama sonu çok güzel olmuş. Bu sürpriz hamilelikler nasıl da insana iyi geliyor. Dilerim sağlıklı bir hamilelik geçirirsin ve bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.Merhaba canım okurken çok üzüldüm benimde 11 haftalık bir kaybım var seninki tabi ki daha acı . Çok geçmiş olsun. Bence yaşın riskli gebelik olduğu söylemi oluşabilecek genetik hatalardan kaynaklanıyor ama sen nipt testi yaptırdım diyorsun, bu durumda çocuk genetik olarak normal muhtemelen bence metabolizmanla ilgili olabilir , mesela fazla efor sarf ettin mi bazen kalp kan pompalamaya yetersiz kalmış olabiliyor bazı dokulara ve dolayısı ile bebeğe kan gitmeyebiliyor. Ne bileyim bir sürü sebebi olmuş olabilir bence bir daha hamile kalmadan önce iyi bir check-up yaptırmalısın. Benim kuzenimde benle yaşıt ikimiz yakın zamanlarda hamile kalmıştık o zaman 38 yaşındaydık ama benimki yaşamadı, onunki kuzenim aşırı obez olmasına şeker ve tansiyon problemi olmasına rağmen yaşadı şimdi 3 yaşında. Bu arada bende özel hastanede doktor kurbanı oldum, kürtaj olurken az bi yapışıklık olmuş ama ultrasonda falan gözükmüyor . 1 sene başka bir özel hastaneye gittim geldim yumurtlama takibi Klomen vs derken bir sürü zaman kaybettim. Daha sonra bakalım bir araştırma hastanesine de görüneyim derken sadi konuk infertilite bölümüne gittim orda doçente göründüm tanısal histeroskopi , e-mar vs çekildi ve yapışıklık tespit edildi sonra aynı hastanede histeroskopik ameliyatla yapışıklık açıldı ve rahmimde t şekli varmış düzeltildi ameliyattan 4 ay sonra tam tüp bebeğe karar vermişken spontane gebe kaldım şimdi 19 haftalık oldu inşallah sağlıkla kucağıma alacağım . Ama özel hastane korkumdan nerde doğuracağımı bile bilemiyorum hala Bakırköy sadi konuk hastanesine kontrollere gidip geliyorum yaşımda baya fazla .Hatta benim doçentin asistanı bana bu yaşta hamile kalamazsın yumurtan kalitesizdir büyük ihtimal demişti. Bende tüp bebekçileri gezmeye başlamıştım. Öyle demesinden 20 gün sonra hamile kalmışımda haberim yok :). Ama ben maneviyatın önemli olduğunu da düşünüyorum . Bebek maalesef üzülen anneye gelmiyor önceki bebeğini düşünmeyi , üzülmeyi bıraktığın an ve biliyorum çok zor ama öfkeli olduğun insanları affettiğin an (ben kürtaj yapan doktoru affetmedim tabiki ama daha az düşünüyorum :))yeni bebeğin sana gelecektir. Nefes teknikleri telkin yoga falan işe yarayabilir. Tüp bebek falan yaptıracak olursan da üzücü olayları tamamen geride bıraktığından emin olmalısın.
Vallahi bravo size. Ben ne kadar stresten uzaklaşmaya çabalasam o kadar ensemde. Ben de var bir musibetlik sanırım. Bir kere tüm gün oda arkadaşımın "ben hamileyim ya" ile başlayan cümlelerini dinliyorum. Bazı başka şeyler de oluyor tabi. Strese girmemek için uzaklaşmak istiyorum resmen kulaklıkla yaşamak istiyorum ama yüzüme yüzüme konuşup o kulaklığı çıkarttırp tekrar cümlesini baştan kurup bana dinletiyor. 3 ay boyunca dün akşam ve bu sabah nasıl kustuğunu anlattı. Şimdi herşeyin sebebinin -dünyanın dönmesi dahil- hamileliği olduğunu anlatmaya devam ediyor.Merhaba canım. Hamile kalmaya çalışma sürecin stresli, uzun ama sonu çok güzel olmuş. Bu sürpriz hamilelikler nasıl da insana iyi geliyor. Dilerim sağlıklı bir hamilelik geçirirsin ve bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.
Ben hamile kalmadan önce üniversite hastanesinde bir doç. e göründüm ve o genetik dahil tüm tahlillerimi yaptırmıştı. Ne eşimde ne bende sorun çıkmamıştı. Tüp bebeğe başlayacaktık rahim röntgeni istediler, röntgeni çektirdikten hemen sonra hamile kaldım. Hamilelik boyunca hareketlerime beslenmeme çok dikkat ettim ama işte oğluma kavuşamadım. Sezeryan ile aldılar oğlumu. 3-4 ay önce belki rahimde sorun olabilir düşüncesi ile tekrar rahim röntgeni çektirdim ama bir şey çıkmadı. Şimdi de işte başladım tüp bebek tedavisine dilerim hayırlısı ile sağlıkla evladımı kucağıma alabilirim. Senin de söylediğin gibi düşüncelerime, duygularıma dikkat etmeye çalışıyorum. Meditasyon yapıyorum, evde yoga hareketleri yapıyorum. Hamile kalırsam bunu uzmanı ile yapmak istiyorum. Haberleri takip etmiyorum, sadece huzur veren canımı sıkmayan filmler, diziler izliyorum. Çalışma koşullarındaki stres de olmasa çok iyi olacak ama elimden geldiğinde dikkat etmeye çalışıyorum. Önerilerin, uyarıların için çok teşekkür ederim.
olabilecek en kötü şey başına gelmiş.bırak aynı katı aynı odadaki hamiledir çekilmez olan.hayat sağdan sağdan geliyor demek ki sana.kızda ne kadar düşüncesiz ben hamileyim ya diye insanın gözüne sokmaması lazımdı aynı yaşlardasınız biraz empati kurar insan.Vallahi bravo size. Ben ne kadar stresten uzaklaşmaya çabalasam o kadar ensemde. Ben de var bir musibetlik sanırım. Bir kere tüm gün oda arkadaşımın "ben hamileyim ya" ile başlayan cümlelerini dinliyorum. Bazı başka şeyler de oluyor tabi. Strese girmemek için uzaklaşmak istiyorum resmen kulaklıkla yaşamak istiyorum ama yüzüme yüzüme konuşup o kulaklığı çıkarttırp tekrar cümlesini baştan kurup bana dinletiyor. 3 ay boyunca dün akşam ve bu sabah nasıl kustuğunu anlattı. Şimdi herşeyin sebebinin -dünyanın dönmesi dahil- hamileliği olduğunu anlatmaya devam ediyor.
Çok mu kötü kalpliyim ya? Çok mutsuzum. Resmen kendimden nefret ediyorum.
Bence hic vakit kaybetmemek icin direk Istanbul’a gitmeyi dusunun.
[/QUOben ve eşimin işi sebebiyle İstanbul'a gitmemiz mümkün değil maalesef ki
Hayır sen kötü kalpli değilsin insanlar çok dusuncesiz, hamile kalmayi bir meziyet olarak göruyorlar oysa kuşlar bile üruyor yani doğadaki tek üreyen canlılar biz degiliz ben o tarz insanlarla çok gorusmemeyi tercih ediyorum size de tavsiye ederim en kestirme yol buVallahi bravo size. Ben ne kadar stresten uzaklaşmaya çabalasam o kadar ensemde. Ben de var bir musibetlik sanırım. Bir kere tüm gün oda arkadaşımın "ben hamileyim ya" ile başlayan cümlelerini dinliyorum. Bazı başka şeyler de oluyor tabi. Strese girmemek için uzaklaşmak istiyorum resmen kulaklıkla yaşamak istiyorum ama yüzüme yüzüme konuşup o kulaklığı çıkarttırp tekrar cümlesini baştan kurup bana dinletiyor. 3 ay boyunca dün akşam ve bu sabah nasıl kustuğunu anlattı. Şimdi herşeyin sebebinin -dünyanın dönmesi dahil- hamileliği olduğunu anlatmaya devam ediyor.
Kendinden nefret etmeni gerektirecek hiçbir neden yok. Maalesef bu tip insanlar olabiliyor etrafımızda ve arkadaşın da durumu biraz abartmış. O yüzden benim önerim karşına al konuş. Bazıları anlatmadan anlamıyor ne yazık ki.Vallahi bravo size. Ben ne kadar stresten uzaklaşmaya çabalasam o kadar ensemde. Ben de var bir musibetlik sanırım. Bir kere tüm gün oda arkadaşımın "ben hamileyim ya" ile başlayan cümlelerini dinliyorum. Bazı başka şeyler de oluyor tabi. Strese girmemek için uzaklaşmak istiyorum resmen kulaklıkla yaşamak istiyorum ama yüzüme yüzüme konuşup o kulaklığı çıkarttırp tekrar cümlesini baştan kurup bana dinletiyor. 3 ay boyunca dün akşam ve bu sabah nasıl kustuğunu anlattı. Şimdi herşeyin sebebinin -dünyanın dönmesi dahil- hamileliği olduğunu anlatmaya devam ediyor.
Merhaba bence arkadaşın düşüncesizlik ediyor, onun hatası sende problem yok. Maalesef kadın cinsi birbirine nedense duygusal eziyet edebiliyor. Benim de 44 yaşındaki evde kalmış görümcem dünyadaki en gelişmiş dişilik özelliklerine sahip kendini Afrodit tanrıçası zannediyor. Bana neler demedi erkek gibisin ondan hamile kalamıyon vs. Yok kalçan dar inanır mısın aynı böyle çekinmeden bu cümleleri kurdu. Çevredekiler buna evlenmiyor musun dediklerinde bizim için onlar çok mu mutlu çocukları olmuyor diyordu hiç çekinmeden sanki seviniyordu olmuyor diye. Maalesef karnım çıktıktan sonra anca 4 aylıkken öğrendi hamileliğimi , ben çevremdeki herkesten gizlemiştim. Şimdide ne şans falan diyor . Yani şans eseri hamile kalmışım gibi sanki bu yaşta kendisi şıp diye hamile kalacak gibi davranıyor. Boş ver arkadaşını Allah büyük de geç.Vallahi bravo size. Ben ne kadar stresten uzaklaşmaya çabalasam o kadar ensemde. Ben de var bir musibetlik sanırım. Bir kere tüm gün oda arkadaşımın "ben hamileyim ya" ile başlayan cümlelerini dinliyorum. Bazı başka şeyler de oluyor tabi. Strese girmemek için uzaklaşmak istiyorum resmen kulaklıkla yaşamak istiyorum ama yüzüme yüzüme konuşup o kulaklığı çıkarttırp tekrar cümlesini baştan kurup bana dinletiyor. 3 ay boyunca dün akşam ve bu sabah nasıl kustuğunu anlattı. Şimdi herşeyin sebebinin -dünyanın dönmesi dahil- hamileliği olduğunu anlatmaya devam ediyor.
Çok teşekkür ederim ilgi ve alakamiz icin .Iste o doğru doktor ve laboratuvar neresi bu konuda bi fikriniz varsa mahsuru yoksa benimle paylaşirmisiniz.Tekrar çok teşekkür ederim l.Bu yıl da Allah hepimizin yardımcısı olsun.Merhaba,
Size direk yumurta donasyonu oneren doktorlar halt ediyorlar amiyane tabirle. Hala yumurtaniz varsa, sansiniz da var demektir. Tek yapmaniz gereken son yumurta cikana kadar sabirla, moralinizi bozmadan denemek.
Bu yolu sizinle alacak da bir doktor bulmaniz lazim. Dogru, her doktor yanasmiyor zor vakalara; fakat yanasanlar da var.
Bence mutlaka NGS yaptirin. Yas itibari ile dusuk, basarisiz transfer ve diger olumsuzluk risklerini ekarte etmeniz gerek. Bu da laboratuvari iyi bir klinik gerektirir.
Kalan yumurtalarinizin kalitesini artiracak birsey yok dunyada, cok dogru; fakat varolanlari koruyabilirsiniz. Arisutu, Omega3, ubiquinol ve diger vitamin destekleri varolan kaliteyi korumaya yardimcilar. Daha onceki yazilarimdan bakarsaniz, detayli olarak hepsini dozlarini da belirtilerek yazmistim.
Dogal beslenin, pakete girmis hicbirsey yemeyin, icmeyin. Bol bol saglikli/dogal protein, sebze agirlikli beslenin. Basit karbonhidrattan uzak durun.
En onemlisi de moral... kimsenin moralinizi bozmasina izin vermeyin.
Tanri yardimciniz olsun. Biz zaten dua ediyoruz hepimiz icin.
İgnelere başlayınca bence kullanmamak lazım yumurtaların daha çabuk büyümesini sağlıyor o nedenle bazı arkadaşlar az ilaç kullanıldığı için daha ekonomik diye seviniyorlar fakat yumurtaların erken büyümesi iyi birşey değil zaten öyle olsaydı doktorlar çok daha yüksek doz uygulayıp 10 gün beklemezlerdi incir kuru ve arı sütü bence tedavi öncesi faydalı doktorunu dinlemeni tavsiye ederim canımKızlar sorum önceki sayfada kalmasın özellikleBebegimhadi sen çok tavsiye etmiştin arı sutunu ben de iki üç ay kullandım çok şükür önceki aylara oranla daha iyiydi bu ay,şimdi adetin 2. Günü tedaviye başlıyoruz insallah,doktorum arı sutunu onermedi bu süreçte ben de emin olamadım kullanmak istiyorum aslında
Ben de sipariş verip vermemekte kararsız kaldım elimde çok az kaldı bugün yarın ancak yeter o zaman riske atmayayim, çünkü erken çatlayan yumurtam olmuştu daha önce ve tedavim iptal olmuştu(arı sütü kullanmamıştım ondan değil yani)İgnelere başlayınca bence kullanmamak lazım yumurtaların daha çabuk büyümesini sağlıyor o nedenle bazı arkadaşlar az ilaç kullanıldığı için daha ekonomik diye seviniyorlar fakat yumurtaların erken büyümesi iyi birşey değil zaten öyle olsaydı doktorlar çok daha yüksek doz uygulayıp 10 gün beklemezlerdi incir kuru ve arı sütü bence tedavi öncesi faydalı doktorunu dinlemeni tavsiye ederim canım
Hayır güzelim kötü kalpli değilsin sadece senin yaşadığın dünyayı bilmeyen bir arkadaşınla aynı odayı paylaşıyorsun dinlemek istemiyorum desen kıskanıyor sanacak benzer durumu bende yaşıyorum aynı odayi benimle yakın tarihte hamile kalan 2 kişiyle paylaşıyorum yapacak birşey yok o seni anlayamaz sen onu anlaya çalışacaksınVallahi bravo size. Ben ne kadar stresten uzaklaşmaya çabalasam o kadar ensemde. Ben de var bir musibetlik sanırım. Bir kere tüm gün oda arkadaşımın "ben hamileyim ya" ile başlayan cümlelerini dinliyorum. Bazı başka şeyler de oluyor tabi. Strese girmemek için uzaklaşmak istiyorum resmen kulaklıkla yaşamak istiyorum ama yüzüme yüzüme konuşup o kulaklığı çıkarttırp tekrar cümlesini baştan kurup bana dinletiyor. 3 ay boyunca dün akşam ve bu sabah nasıl kustuğunu anlattı. Şimdi herşeyin sebebinin -dünyanın dönmesi dahil- hamileliği olduğunu anlatmaya devam ediyor.
Bence görümcen hayatındaki eksiklikleri başkalarının canını yakarak sindirmeye çalışıyor bu ne hadsizlik çok özür dilerimMerhaba bence arkadaşın düşüncesizlik ediyor, onun hatası sende problem yok. Maalesef kadın cinsi birbirine nedense duygusal eziyet edebiliyor. Benim de 44 yaşındaki evde kalmış görümcem dünyadaki en gelişmiş dişilik özelliklerine sahip kendini Afrodit tanrıçası zannediyor. Bana neler demedi erkek gibisin ondan hamile kalamıyon vs. Yok kalçan dar inanır mısın aynı böyle çekinmeden bu cümleleri kurdu. Çevredekiler buna evlenmiyor musun dediklerinde bizim için onlar çok mu mutlu çocukları olmuyor diyordu hiç çekinmeden sanki seviniyordu olmuyor diye. Maalesef karnım çıktıktan sonra anca 4 aylıkken öğrendi hamileliğimi , ben çevremdeki herkesten gizlemiştim. Şimdide ne şans falan diyor . Yani şans eseri hamile kalmışım gibi sanki bu yaşta kendisi şıp diye hamile kalacak gibi davranıyor. Boş ver arkadaşını Allah büyük de geç.
Merhaba evet hadsiz özür dilemene gerek yok , akrabalar onu dinleme o normal değil kendi haline bırak vs diyor. Geçici olarak sinirleniyordum sonra boş veriyordum.Bence görümcen hayatındaki eksiklikleri başkalarının canını yakarak sindirmeye çalışıyor bu ne hadsizlik çok özür dilerim
Merhaba evet hadsiz özür dilemene gerek yok , akrabalar onu dinleme o normal değil kendi haline bırak vs diyor. Geçici olarak sinirleniyordum sonra boş veriyordum.