- 13 Ağustos 2018
- 162
- 336
- 45
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #67.641
Çok çok teşekkür ederim.Elde degil tabi ki ama yine de neden oldugunu dusunmemeye calisin. Dediginiz gibi kesin sebebi ogrenmek mumkun degil, maalesef kendinizi yipratiyorsunuz. Insallah en kisa zamanda tekrar hamile kalacaksiniz. Dualarimiz sizinle
ligea cım neyse ki özelden hamile haberini sorup almıştım.buradan da tebrik ederim ve baya ilerlemiş hamileliğin. maşallah kızın olacağı içinde tebrik ederim.Allah sağlıkla kucağınızda görmeyi nasip etsin
mesajında güzel uzun açıklayıcı iyi ki yazdın teşekkürler.4 yılda sen uğraşmışsın.hatta senin ilk pgt li olan negatif olunca bende bir çöktüm meğer embriyodan değilmiş bu iyi haber.43 yaşının başında anne olacaksın sanırım.bence halen genç güzelsin 42 genç kalıyor bazen :) istanbula gidilmesi önerini çok beğendim. bende kendi kendime akıl yürütmeyle istanbulu buldum.iyi ki istanbula gitmişim..çünkü sende aynı yoldan gitmişsin.ya bulamasaydımdoktorlarımız sağolsun çok başarılılar valla ankaradan çok farklılar daha gözü kulağı açık tipler, kültürlüler, insanlar Sağolsunlar bugüne getirdiler bizleri Allah razı olsun yani :)
donasyon sayfasında murakami arkadaşımız negatif sonrası mesaj yazmış.genç yaşındaki hastalığı sebebiyle kendi kendini çok iyi motive etmeyi öğrendiğini :) umudunu kaybetmediğini, yola devam edeceğini, tıpta 2+2=4 olmadığını, doktorların ailesine kendisi için bu haftayı bu akşamı çıkaramayacağına ilişkin sözlerinde hep doktorları şaşırttığını inatçı birisi olduğunu yazmış.tavsiye ederim okumanızı.özellikle negatif sonrası büyük bir buhran geçiriyor insan ama pozitif olunca da ne kadar kendimi yıpratmışım diyor.
Ben de oğlumu kaybedene kadar en fazla 20. haftaya kadar risk var sanıyordum ama öyle değilmiş. Oğlum 2,5 hafta önde gidiyordu, gayet sağlıklı diyordu doktor. NIPT testinde ve diğer yapılan kontrollerde bir şey çıkmamıştı. Benim tansiyonum ve şekerim de hep normaldi. Ama kalbi durdu. Kordon dolanmamış, kakasını yememiş, plasenta kopmamış, görünürde hiçbir şey yok.
O anki psikoloji ile otopsi yaptırmak istemedik ama plasenta patolojiye gönderilebilirmiş bunu bize önermediler, biz de bilmiyorduk tabi. Konuştuğum başka doktorlar pıhtılaşma da olabilir keşke kan sulandırıcı verilseymiş dediler. Bunu o kadar çok duydum ki net olarak sebebini bilemesem de benim için sebebi kan pıhtılaşması.
Çok teşekkür ederim. Şeker yüklemesinde bir sorun çıkmamıştı ama onun dışında zaten benden pek tahlil de istemedi. Sanırım 1 defa yaptırdık. Yaşım 39 du aslında riskli gebeliğe giriyordu hamileliğim ama gereken özeni göstermedi sonradan bunu daha iyi görüyorum. Ayağım davul gibi olmuştu o kadar şişmiştim ki her muayenede bunu söylüyordum ama normal diyordu. Çevremde herkes anormal diyordu bu duruma bir tek dr normal karşılıyordu. 30 kilo almıştım ama inanın beslenmeme çok dikkat etmiştim. Zaten kaybımdan 10-12 gün sonra 22 kg gitti. Ardından 4 kg, şimdi de hamilelik öncesi kilomdan 1 kg fazlam var. Yani o 30 kilonun neredeyse tamamı ödemdi aslında. O hastaneyi ebeleri çok iyi diye tercih etmiştim ama gitmez olaydım.kuzum öncelikle başın sağ olsun, çok zor olduğunu tahmin ediyorum, burdan bile olsa acına ortak olmak istiyoruz elimizden geldiğince. bir şey sormak istiyorum şekerin olmadığına emin misin? yani düzenli ve sürekli ölçümü yapıldı mı? aylık kan şekerin ya da 2-3 ayda bir hbc1c (3 aylık ortamla kan şekerin) TESTİ yapıldı mı? aslında bebeğin 2hafta hatta özelikle 3 hafta once gitmesine doktorlar iyi bakmayabiliyor;bu tipik bir şeker belirtisi olarak görülebiliyor.
benim spontane olan ilk hamielleğimde 9. haftada kalbi durmuştu, kromozom tahliline gönderigimizde bebek sağlıklıydı-yani genetik sorunu yoktu kalp durmasına neden olabilecek. gebelik oncesi tip2 diyabetim vardı, diaformin kullanıyordum(oral diyabet ilaç) şekerim kontrolsuzdu ama yine de kötü değildi, ama tabi ki kan sulandırıcı felan bilmiyorum o zamanlar zaten dr da vermedi.
ancak sonra görüştüğüm bir kaç dr hafif kontrolsuz şekerin bile pıhtılaşmayı ayrıca arttırdığını ve kalp durmasına neden olabileceğini söyledi.
Aklında olsun lütfen
Serum tedavisi deneyin, belki vücut embriyoyu kabul etmiyordur.Merhaba Arkadaşlar ilk caresizligimi 16 yasinda babam kansere 40 yasinda yakalandığında hissetmiştim. Ikincisi 2 yıl önce 61 yaşında ki annemin rahim kanserine yakalanmasıyla hissettim.Simdi ise farklı bir imtihan 45 yaşın olduğum için kendi yumurtanizla çocuğunuz olmaz karşısında çaresizim. Yokmudur bunun çaresi bu kadar geç mi kaldım.Hic bir hekim yokmu ülkemiZde yardım edicek.Bu kadar umutsuz bir vakkamiyim.Ne dersiniz nereye gitmeli doğru kim ne yapmalı.Klnik olarak hiç bir sonucum kötü değil. Yaştan dolayı yumurta kalitesi düşük ve embiryo tutunmuyor.Bunun için ne yapmaliyimmm
Merhaba 44 yaşından orta kalite çözüldüğünde nasıl olur bilmedigim 5.gun embiryosu için tedaviye başladım.cuma kontrolum var.Bunin dışında 5 negatif denemem oldu .Bunlara genetik test yaptirmadim biri üçüncü gun diğerleri orta ve iyi kaliteli 5.gun embiryosu transfer edildi.Amh 0.59 Fsh en yüksek 13.96 ya çıktı 5 folukul gözüküyordu geçen hafta yeni tedaviye başlamayıp geçen yılda kalan genetik istemediğim 5.gun embiryosu transfer edilecek.Gittigim ve iletişime geçtiğim doktorlar 45 yaş içi hiç durumumu öğrenmeden yumurta nakli öneriyor.Hala yumurtam olduğu için şanslı olduğumu söylüyorlar ama bunun çocuk olmak anlamına gelmediği bu yaşta gebelik milli piyango çıkması gibi bir olasılık diyorlar bu işi bırakın yazık bedeninize verilen ilaçlara ve paraya vazgeçin diyorlar .Hikayem böyle şimdi neyapmaliyim kime gitsem ne kullansam.yumurta kalitesini artıran bir icat dünyada yokmuş..Sizce şansım var mi neyapmaliyim.Cok teşekkür ederim ilginize cevabiniza
smrna tam bi ticarethane lütfen ordan uzak durun.brn irenbede üç defa tedavi oldum malesef hiç yaramadı bana o merkez. Cok yer var ama kendimde bi bari elde edilemeyince doğal olarakta size öneremiyorum. Yolunuz açık olsunHerkese merhaba
Aranıza yeni katıldım.39 yaşındayım 1 oğlum
var.ilk gebeligim normal yolla idi.yas ikerledigundenn yumurta rezervin sıkıntılı
Amh 0,47 son tahlillerde prolaktin çok yüksek cikti.izmir de klinik artastiriyorum.smryna ile görüştüm ama çok içime sinmedi.izmirde tavsiye edebileceğiniz Dr var mı
Herkese merhaba
var.ilk gebeligim normal yolla idi.yas ikerledigundenn yumurta rezervin sıkıntılı
Amh 0,47 son tahlillerde prolaktin çok yüksek cikti.izmir de klinik artastiriyorum.smryna ile görüştüm ama çok içime sinmedi.izmirde tavsiye edebileceğiniz Dr var mı
ay canım çok çok tebrik ederimmerhaba arkadasım,
aylar sonra cevap yazabiliyorum, kk cep telefonundan giriyorum ama mesaj yazamıyorum, sadece bilgisayarda şifre otomatik olarak giriyor, bir türlü cepten mesaj yazamadım, bilgisayardan da koptum gittim.
Daha once de yazdığım gibi gebelik oncesinden tip2 diyabetim var, insülin kullanmama rağmen suyum ve bebişin kilosu biraz fazla, (tehlikeli sınır değil) ama bu beni 1 ay onden goturuyor hamile olarak, yani karnım ikizlere hamiş gibi:), eğilemiyorum kalkamıyorum hemen kasılıyorum, bir de kan sulandırıcı kullandığım icin ayrıca karın kasılamalrım var 4. aydan beri zaten, genelde tehlikeli olmayan ama ağrılı sancılı bir hamilelik geçiriyorum. zaten heyet raporum vardı artık gebelik iznine geçtimmesajlara hep geç döndüm; keza masada sandalyede oturmak bana azap gibi.. dolayısıyla bilgisayarla iş yapamıyorum.
Sağol canım yeniden tebrik için; artık şaka maka 35 teyiz, gun hafta sayarken büyüdük, insallah sağlıklı bir doğumla kucağıma alırım, dediğin gibi 43 ümde:)
senin durumlar nasıl, bebiş nasıl:) ayyy bakalım bu şamalara gecelim biz de, hani "ne zaman çocuk olacak"tan, "sezaryen m" "sütün var mı" baskı dolu sorularına. anladım ki karışmanın ucu bucağı yok memleketimizde. hatta 43 yasında ite kaka bi bebemiz olacak, ikicisini de düşünün diyen yakın akrabalarımız var:)) size de var mı allesen?
diyecek şey bulamıyor insan
inş pozitif sonucunu paylaşırsın hayırlısıyla inşMerhaba arkadaşlar, hepinizin hikayesini ayrı ayrı okudum.
Gebe kalmayı başaranlara sağlıkla kucaklarına almalarını diliyorum.
Yavrularını kucağına almışları tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum.
Kayıpları olana sabır ve tekrar tekrar devam etme gücü diliyorum.
Bu yolda kimsenin emekleri boşa çıkarmasın inşallah.
Uzun zaman oldu girmeyeli,
tedavi sürecimizin uzaması modumu çok düşürmüştü. Rahimdeki yapışıklık için geçirdiğim 2 histeroskopi ameliyatı, jelli spiral tedavileri transfer sürecini uzatınca buralardan uzaklaştım.
Geçen yıl Mart ayında dondurulan tek embriyomuz bu yıl 29 Haziran'da transfer edildi.
Kendime söz vermiştim erken test yapmamak için ve sabrettim de Günlerce gösterdiğim sabrım tükenmiş sanki.
10 temmuz çarşamba test günüm, kalmış iki gün çarşamba'ya kadar nasıl dayanacağım bilmiyorum. Burada ne mucizeler gördüm, ne hikayeler okudum, fazlasıyla pozitifim ama yaş 44 sanırım tek embriyo oluşu beni korkutuyor.
Pozitifi görmek dileğiyle
aslında bu ilaçları kesin vermeleri lazımdı benim decavit ve corasprin içiyordum.bir ara kendi kendime şüpheye düştüm bende ya kan pıhtılaşması varsa diye hani pek birşey yapmamaıştım bu konuda.hacettepe hastanesine gitmiştim kandan bakılmıştı.ön bir tanı veriyormuş pıhtılaşma var mı diye.destiniy nin dediği gibi son aylarda hangi ay bilemeyeceğim corasprin kesiliyor.büyük bir imtihan yaşadığınız bunu da atlatıp bebeğinize kavuşacağınıza inanaıyorum.ligea nın eski mesajını okudumda az önce.kendinize inanın vücudunuza güvenin diyordu.kendisi 42 olunca baya bir korkmuş üzülmüş ama en kaliteli tedavisi pgt ile bu yaşta olmuş.Hamileliğimi takip eden dr özel bir hastanede çalışıyordu. Oğlumu kaybettikten sonra devlet hastanesinden bir dr ile görüştüm o bana folbiol ve coraspin 100 içmemi önerdi. Sonrasında görüştüğüm drlar da sulandırıcı verilseymiş keşke dediler.
Smyrnadan bende memnun kalmadım,ikinci denemem irenbe de oldu negatif ama ben memnun kaldım, diğer ay tekrar irenbe de deneyeceğim. Bence İzmir için İrenbe i bir seçenek.Herkese merhaba
doktorun kim peki canımSmyrnadan bende memnun kalmadım,ikinci denemem irenbe de oldu negatif ama ben memnun kaldım, diğer ay tekrar irenbe de deneyeceğim. Bence İzmir için İrenbe i bir seçenek.
Merhaba canım okurken çok üzüldüm benimde 11 haftalık bir kaybım var seninki tabi ki daha acı . Çok geçmiş olsun. Bence yaşın riskli gebelik olduğu söylemi oluşabilecek genetik hatalardan kaynaklanıyor ama sen nipt testi yaptırdım diyorsun, bu durumda çocuk genetik olarak normal muhtemelen bence metabolizmanla ilgili olabilir , mesela fazla efor sarf ettin mi bazen kalp kan pompalamaya yetersiz kalmış olabiliyor bazı dokulara ve dolayısı ile bebeğe kan gitmeyebiliyor. Ne bileyim bir sürü sebebi olmuş olabilir bence bir daha hamile kalmadan önce iyi bir check-up yaptırmalısın. Benim kuzenimde benle yaşıt ikimiz yakın zamanlarda hamile kalmıştık o zaman 38 yaşındaydık ama benimki yaşamadı, onunki kuzenim aşırı obez olmasına şeker ve tansiyon problemi olmasına rağmen yaşadı şimdi 3 yaşında. Bu arada bende özel hastanede doktor kurbanı oldum, kürtaj olurken az bi yapışıklık olmuş ama ultrasonda falan gözükmüyor . 1 sene başka bir özel hastaneye gittim geldim yumurtlama takibi Klomen vs derken bir sürü zaman kaybettim. Daha sonra bakalım bir araştırma hastanesine de görüneyim derken sadi konuk infertilite bölümüne gittim orda doçente göründüm tanısal histeroskopi , e-mar vs çekildi ve yapışıklık tespit edildi sonra aynı hastanede histeroskopik ameliyatla yapışıklık açıldı ve rahmimde t şekli varmış düzeltildi ameliyattan 4 ay sonra tam tüp bebeğe karar vermişken spontane gebe kaldım şimdi 19 haftalık oldu inşallah sağlıkla kucağıma alacağım . Ama özel hastane korkumdan nerde doğuracağımı bile bilemiyorum hala Bakırköy sadi konuk hastanesine kontrollere gidip geliyorum yaşımda baya fazla .Hatta benim doçentin asistanı bana bu yaşta hamile kalamazsın yumurtan kalitesizdir büyük ihtimal demişti. Bende tüp bebekçileri gezmeye başlamıştım. Öyle demesinden 20 gün sonra hamile kalmışımda haberim yok :). Ama ben maneviyatın önemli olduğunu da düşünüyorum . Bebek maalesef üzülen anneye gelmiyor önceki bebeğini düşünmeyi , üzülmeyi bıraktığın an ve biliyorum çok zor ama öfkeli olduğun insanları affettiğin an (ben kürtaj yapan doktoru affetmedim tabiki ama daha az düşünüyorum :))yeni bebeğin sana gelecektir. Nefes teknikleri telkin yoga falan işe yarayabilir. Tüp bebek falan yaptıracak olursan da üzücü olayları tamamen geride bıraktığından emin olmalısın.Çok teşekkür ederim. Şeker yüklemesinde bir sorun çıkmamıştı ama onun dışında zaten benden pek tahlil de istemedi. Sanırım 1 defa yaptırdık. Yaşım 39 du aslında riskli gebeliğe giriyordu hamileliğim ama gereken özeni göstermedi sonradan bunu daha iyi görüyorum. Ayağım davul gibi olmuştu o kadar şişmiştim ki her muayenede bunu söylüyordum ama normal diyordu. Çevremde herkes anormal diyordu bu duruma bir tek dr normal karşılıyordu. 30 kilo almıştım ama inanın beslenmeme çok dikkat etmiştim. Zaten kaybımdan 10-12 gün sonra 22 kg gitti. Ardından 4 kg, şimdi de hamilelik öncesi kilomdan 1 kg fazlam var. Yani o 30 kilonun neredeyse tamamı ödemdi aslında. O hastaneyi ebeleri çok iyi diye tercih etmiştim ama gitmez olaydım.