- 4 Temmuz 2008
- 5.767
- 14.786
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #66.781
Muhakkak tetkikler yapılmıştır fakat genetik test yaptırdınız mı bu kadar negatif deneme üstüne?Arkadaşlar Merhaba 44 yaşındayım.5 negatif denemem oldu.Merkez değiştirmek istiyorum.Acibadem maslak laboratuar embiryologlari nasıl ne onerirsiniz.Neteye gitsem zamanım yok bana fikir verirmisiniz
Genetik test sağlıklı embiryolarada zarar verebiliyormus.Ve fazla embiryom da olmuyor bir iki oluyor.sizce mantıklı miMuhakkak tetkikler yapılmıştır fakat genetik test yaptırdınız mı bu kadar negatif deneme üstüne?
Merhaba, baya denemeniz olmuş ama bir genetik test yaptırsanız, belki de bi sorun yoktur ama eğer varsa da çaresine bakılır. hem zamanınıza hem paranıza hem de kendinize yazık. sürekli strese girersiniz bu şeklide ki en olmaması gereken de stres.Hayır ben istemedim
Bu arada
“size prp önerdi hoca” dedi arayan hanım doktor S sucklingpigsal buyur bir iki gün önce konuştuk başıma geldi
Ben de dedim ki ben size 18 yumurta verdim 14’ü sağlıklıydı, 0 sonuca ulaşmamızın nedenini araştırmadan bana nasıl öneride bulunabiliyorsunuz?? bir bulun önce sorunun kaynağını, ondan sonra bakarız Prp’ye. İyi demiş miyim
Tabi çevirdi, “ama bitirmeme izin vermediniz önce testler yapılacak sonuçlarına bakılacak ondan sonra önerilecek bla bla”, “o zaman gerektiği zaman önerirsiniz” dedim ben de.
Gerekirse tabiki konuşulur ve yapılır da, başarılı da olabilir ona da sözüm yok, ama zaten karşındakini pasifize etmek için yaştan girip sigaradan çıktığın ilk dialogda laf arasında prp itelemeye de çalışma be güzel kardeşim!
Sadece kan alınarak genetik test yapılıyor. Bu durum embriyoya nasıl zarar verebilir ki?Genetik test sağlıklı embiryolarada zarar verebiliyormus.Ve fazla embiryom da olmuyor bir iki oluyor.sizce mantıklı mi
Sorunun yasa bağlı embiryolarada genetik anormallik olduğu söyleniyor. Bunun içinde yapılacak bir şey olmadığı.Iyi labaratuar ve iyi embiryolaglari olan bir hastane neresidirMerhaba, baya denemeniz olmuş ama bir genetik test yaptırsanız, belki de bi sorun yoktur ama eğer varsa da çaresine bakılır. hem zamanınıza hem paranıza hem de kendinize yazık. sürekli strese girersiniz bu şeklide ki en olmaması gereken de stres.
Evet histetoskopi oldum.Rahimde kağıt e genişletildi. Tuplere geçen yil bakıldı 2018 mayıs ayında biri tıkalı idi açıldiSadece kan alınarak genetik test yapılıyor. Bu durum embriyoya nasıl zarar verebilir ki?
Sizden ve eşinizden kan alınacak hepsi bu.
Ben ilk denememde 4 embriyodan 1 tanesi 5. güne gitti diğer 3ü gitti maalesef. Hemen genetik test yaptırdık sonuç sağlam. En azından kafam rahat bu bakımdan.
Ayrıca benim de 2. denemem 2. kez yumurta toplandı ve 6 embriyodan 2 tane embriyo var elimde şu an. İnfertilite deniyor işte buna, mantık bu. Herkesin bir yumurta kalitesi var, bizimki de sizin gibi bu tarz. Histeroskopi oldunuz mu? HSG sonucunuz ne diyor bir de? Tüplerinizde tıkanıklık filan var mı?
Lütfen bir an önce genetik test yaptır, umarım sonuç kötü değildir. Ama kafan rahat olur. Bir de HSG filmi gene çektir istersen aradan 1 sene geçmiş. Tüplerde gene tıkanıklık ya da rahimde sıvı olabilir. O da bebeğin tutunmasını engeller.Evet histetoskopi oldum.Rahimde kağıt e genişletildi. Tuplere geçen yil bakıldı 2018 mayıs ayında biri tıkalı idi açıldi
Memorial, bahçeci iyi yerler deniyor. Laboratuvar açısından iyi yerler buralar. Ben şahsen Brüksel Tıp merkezine gidiyorum. Yücel Karaman'a.Sorunun yasa bağlı embiryolarada genetik anormallik olduğu söyleniyor. Bunun içinde yapılacak bir şey olmadığı.Iyi labaratuar ve iyi embiryolaglari olan bir hastane neresidir
Yücel Karaman duydum.Özelikle histeroskopi de iyi sanırım.Ama hastane ve labaratuar nasıl bilmiyorum.Tup bebek labarauar ve embiryologlararin onemi cok buyukmus.Buruksel Tip Merkezi bi konuda Profosyonel bir kurum mu nasilMemorial, bahçeci iyi yerler deniyor. Laboratuvar açısından iyi yerler buralar. Ben şahsen Brüksel Tıp merkezine gidiyorum. Yücel Karaman'a.
Merhaba canım senin nifty iyi çıkacak zaten ngs yaptırmıştın. Ha çooook nadir olarak down sendromun da mozaik diye bir şey çıkıyormuş , yani hücrelerin bir kısmı normalken bir kısmı down çıkıyormuş ama onu kesi tespit edecek bir teknoloji yokmuş diye biliyorum. Bazen bebeğin eşi normalken bebek down veya tam tersi olabiliyormuş. Bazen de bebeğin kendi hücreleri karışık oluyormuş ama bunlar çok nadir görülen şeyler.Nifty zaten markasi bu testin hayatim, baska markalar da var; o sebeple Nifty markasi adi altindaki testlerin hepsi Amerika’ya gonderiliyor. Genoks kendi laboratuvarinda yapmiyor, ben onlarla konustugum zaman bana da Amerika’ya gonderiyoruz demislerdi. Diger markalardan Turkiye’de yapan varmis ama. 2500 benim de bulabildigim en dusuk fiyatti. Hepsi ayni anlayacagin, ama ben Bahceci’de kek gibi 600€ vermek istemedim acikcasi...
Ayrintili benim anladigim en detayli 16-18. haftalarda yapiliyor; ama benim 13. hafta (12+1) kontrolumde detayli butun organlarinin var olup olmadigina, burun kemigine ve ense kalinligina bakildi. Nifty icin de doktorun bu kontrolu ve kontrol sonuclari gerekiyor Amerika’ya gonderilirken. Bir nevi ikili testin kan testi olmadan sadece ultrason kontrolu sanirim. Zaten dedigim gibi kan testinde yastan direk riskli cikacak diye ben onu yaptirmadim. En nihayetinde test dedikleri bir olasilik hesabi, bana cok da anlamli gelmiyor. O yuzden sadece NIPT yaptiririz diye karar vermistik.
Etrafa soyleme isi gercekten bize de zor geliyor. Neden bilemiyorum ama korkuyorum ben de insanlara soylemeye. Nifty sonucuna gore soyleyelim dedik biz de...
Insallah senin de bu surec hayirlisiyla cabucak iyi bir sekilde sonuclanir. Sabir konusunda yuksek lisans yaptim ben de su son iki senede
Merhaba canım senin nifty iyi çıkacak zaten ngs yaptırmıştın. Ha çooook nadir olarak down sendromun da mozaik diye bir şey çıkıyormuş , yani hücrelerin bir kısmı normalken bir kısmı down çıkıyormuş ama onu kesi tespit edecek bir teknoloji yokmuş diye biliyorum. Bazen bebeğin eşi normalken bebek down veya tam tersi olabiliyormuş. Bazen de bebeğin kendi hücreleri karışık oluyormuş ama bunlar çok nadir görülen şeyler.
isterseniz öncelikle bir genetik test yaptırın. bende bahçeci ve memorial hastanelerinin labratuarlarının iyi olduğunu biliyorum ama yine kendiniz de araştırın derim. yaşa bağlı demişler, size acaba takviye edici vitamin falan verdiler mi? bir de arı sütü kullanın bunlar yumurtaların kalitesini arttırmaya yardımcı oluyorlar. vitaminlerinizi kontrol ettirin ve ona göre de ayrıca eksikleriniz varsa alın derim nacizane fikir olarak.Sorunun yasa bağlı embiryolarada genetik anormallik olduğu söyleniyor. Bunun içinde yapılacak bir şey olmadığı.Iyi labaratuar ve iyi embiryolaglari olan bir hastane neresidir
Ay ne olur bana oyle olasiliklardan falan bahsetmeyin artik. Zaten pimpirikliyim, olasiliklarin varligi iyice delirtiyor beni. Cehalet mutlulukmus gercekten anacim!!!
Sen simdi bunu yazinca icim bir hos oldu, hemen e-postama baktim. Sonucum gelmis, sanki icine dogmus D destiny16
Cok sukur sonuc iyi. Biri 9, digeri 35 ve digeri de 200 kusur milyonda bir olasilik olarak gelmis yasamsal olabilen uc bozuklugun. Yani bayagi dusuk geldi; acayip icim rahatladi.
Artik bundan sonra dusunmeyecegim hastalik mastalik off, cok sikildim bu olumsuz havamdan.
Insallah senin ve bekleyen tum arkadaslarin da iyi sonuclarini duyariz
Ay cok mutlu oldum bagirmak falan istiyorum sokaklara cikip ciyak ciyak!!!
Ben şimdilik memnunum. Benim başka kıstaslarım da vardı. Kendisi kafamdaki sorulara çok mantıklı cevaplar verdi, özellikle o yüzden onunla başladım. Hiçbirşeye kafadan ezberden konuşmuyor, adım adım bakıp değerlendiriyor. O yüzden güven verdi. Farklı bir hoca. Ben en azından bir kez görüşmeni öneririm.Yücel Karaman duydum.Özelikle histeroskopi de iyi sanırım.Ama hastane ve labaratuar nasıl bilmiyorum.Tup bebek labarauar ve embiryologlararin onemi cok buyukmus.Buruksel Tip Merkezi bi konuda Profosyonel bir kurum mu nasil
Hangi acıbadem ama. Siz denemelerinizi nerede oldunuz?Acıbadem nasıl fikriniz var mi
Ayrıntılı 18-23.haftalar arası.ben bugun yaptırdım mesela.daha erken yapılıyosa bilmiyorumYok daha yaptırmadım. 12 haftayı yeni bitirdim . Benimde kayınvalidem üzülüyor çocuğumuz olmuyor diye ama ona söylersem oda görümceme söyler , görümcemde bekar kıskanıyor falan kimse bilmesin daha iyi bir annem biliyor bir patronum. Ben genoksu düşünüyorum nifty için ama genoksla konuştum testler türkiye de ankarada yapılıyor bu testi Türkiyede yapabilen bir tek biz varız demişti ama doktorum yok dedi Türkiye de yapabilen yok hepsi Amerikaya gidiyor . 3 hafta önce 2,500 demişlerdi ama malum dolar yüzünden zamlanmış olabilir. Ayrıntılı ultrasonu ne zaman çekiyorsunuz bu arada hangi haftalarda yapılıyor.
Tebrik ederim canim, cok Şükür Allahima, bunu da atlattinAy ne olur bana oyle olasiliklardan falan bahsetmeyin artik. Zaten pimpirikliyim, olasiliklarin varligi iyice delirtiyor beni. Cehalet mutlulukmus gercekten anacim!!!
Sen simdi bunu yazinca icim bir hos oldu, hemen e-postama baktim. Sonucum gelmis, sanki icine dogmus D destiny16
Cok sukur sonuc iyi. Biri 9, digeri 35 ve digeri de 200 kusur milyonda bir olasilik olarak gelmis yasamsal olabilen uc bozuklugun. Yani bayagi dusuk geldi; acayip icim rahatladi.
Artik bundan sonra dusunmeyecegim hastalik mastalik off, cok sikildim bu olumsuz havamdan.
Insallah senin ve bekleyen tum arkadaslarin da iyi sonuclarini duyariz
Ay cok mutlu oldum bagirmak falan istiyorum sokaklara cikip ciyak ciyak!!!