- 25 Ekim 2018
- 1.948
- 6.355
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #66.761
Benim nodülüm var canim zaten, onun takipleri sirasinda bakiliyor kandaki degerlere, bu dedigim düşüş kurtaj günü ve bir hafta sonrasiydi, hatirladigim kadariyla serbet t3 t4 testleriydi kontrolümde doktorun istediği, tsh için bana değerin düşük olduğunu ama cok düşük olmadığını söyledi,digerleri de referans aralikta olunca hicbir sey demedi ama bu kontrolü genel cerrah yapiyor nodül kontrolü olduğu içinEvet canim dusebilir de yukselebilir de. Beynin vucuduna surekli olarak bakiyor ve ne kadar serbest T4 olduguna gore TSH (tiroid stimulasyon hormonu) vasitasiyla tiroid bezlerine ne kadar T4 serbest birakmasi gerektiginin talimatini veriyor. Su an adini hatirlamadigim bir surec neticesinde de serbest olarak gezen T4, bir atomunu kaybederek T3’e donusur, buna da t4’un aktive olmus hali denir. Kisaca surec boyle isliyor. O yuzden test edilen T3/4 degil Serbest T3/4 hormonlari olmasi lazim. Birkac sefer kadin dogumcu serbest t3/4 yerine yanlislikla t3/4 talimati vermis laboratuvara da ondan soyledim. Senin olcumlerinde sadece t3/4 demissin, bu onemli.
TSH da bircok seyden etkilenebiliyor. Mesela diger seks hormonlari. Ben mesela ilk transferimden once olcturmustum, TSH 1,5 civariydi, transfere hazirlik icin dogum kontrol hapi kullandirmislardi. Transferden birkac gun once 6’ya firlamisti TSH. Birakinca da ayni hizla dusebiliyor. Veya vucuduna normal yasantinda olmayacak kadar iyot alimi olduysa etkiler. Hamileligin ilk 3-4 ayinda salgilanan BHCG hormonu etkiler. Yani bircok seyden etkilenebilir. O sebeple normal yasantini ve standard disi detaylari, kullandigin ilac ve vitaminleri endokrinologunla detaylica konusman lazim.
Ama senin TSH cok dusuk degil. Ben mesela gebe kalmadan / transferden once1,2 ile basladim, su anda 0,24 ve gebeligin alt siniri 0,2 olarak kabul ediliyor. Fakat buna ragmen serbest T4’um cok yuksek degil. Dedigim gibi gebelikte BHCG sebebiyle yaniltici olabiliyor ve cok iyi bir endokrinolog yorumu gerekiyor.
Ama 0,0... seviyelerine duserse o zaman indirilmesi lazim.
Senin var mi teshisi konulmus bir durum? Yoksa genel olarak mi sordun? Cunku teshis konulmasi icin baska testlere de ilk etapta ihtiyac duyarlar, baglayici proteinler, antikorlar vs gibi.
Aslında yumurta sayınız ve kalitesi iyi ise yaşın önemi arka planda. Recai bey ile de bi görüşün isterseniz bir de genetik belki de bakmak gerekir sonuçta oluyor anladığım kadarıyla ama tamamına ermesi sıkıntısını çözmek lazım inşallah muvaffak eylesin hepimiziBen henüz Ankarada 3. tedavime başlamadım, 22 nisanda kürtaj oldum bir ay sonra gel dedi doktor onu bekliyorum. Benim geçen ekim ayında 5 yumurta toplandı ve 3 tane 3. gün embriyosu oluştu. birisi hemen o ay transfer edildi diğerleri donduruldu. ilk transfer edilen hiç tutmadı ikinci transferide mart ayında yaptılar, tuttu ama kalbi durdu kürtaj oldum. doktorlarım çok zor açıklama yapan, sormazsan söylemeyen çok az konuşan doktorlar ve insanın aklında hep bişeyler kalıyor, neden olmuş olabilir diye sorduğumda sizin yaşınızda zaten olasılık çok düşük dedi, ki yaşım 41 içindeyim şu an. önümüzdeki ay ankara bahçeci veya başkent üniv. ile önce ön görüşme yapıp ona göre karar vereceğim. dediğiniz gibi yürümek değil koşmamız lazım allah yardımcımız olsun hepimize
Benim nodülüm var canim zaten, onun takipleri sirasinda bakiliyor kandaki degerlere, bu dedigim düşüş kurtaj günü ve bir hafta sonrasiydi, hatirladigim kadariyla serbet t3 t4 testleriydi kontrolümde doktorun istediği, tsh için bana değerin düşük olduğunu ama cok düşük olmadığını söyledi,digerleri de referans aralikta olunca hicbir sey demedi ama bu kontrolü genel cerrah yapiyor nodül kontrolü olduğu için
Recai beylede görüşme yapabilirim evet siz memnunsunuz anladığım kadarıyla benim problemim embriyo kalitesinden kaynaklanıyo galiba. Umarım altın yumurtayı bulmuşsunuzdur sizde, büyümesi güzel 18 mm maşallah, inşallah herşey yolunda giderAslında yumurta sayınız ve kalitesi iyi ise yaşın önemi arka planda. Recai bey ile de bi görüşün isterseniz bir de genetik belki de bakmak gerekir sonuçta oluyor anladığım kadarıyla ama tamamına ermesi sıkıntısını çözmek lazım inşallah muvaffak eylesin hepimizi
Ben henüz Ankarada 3. tedavime başlamadım, 22 nisanda kürtaj oldum bir ay sonra gel dedi doktor onu bekliyorum. Benim geçen ekim ayında 5 yumurta toplandı ve 3 tane 3. gün embriyosu oluştu. birisi hemen o ay transfer edildi diğerleri donduruldu. ilk transfer edilen hiç tutmadı ikinci transferide mart ayında yaptılar, tuttu ama kalbi durdu kürtaj oldum. doktorlarım çok zor açıklama yapan, sormazsan söylemeyen çok az konuşan doktorlar ve insanın aklında hep bişeyler kalıyor, neden olmuş olabilir diye sorduğumda sizin yaşınızda zaten olasılık çok düşük dedi, ki yaşım 41 içindeyim şu an. önümüzdeki ay ankara bahçeci veya başkent üniv. ile önce ön görüşme yapıp ona göre karar vereceğim. dediğiniz gibi yürümek değil koşmamız lazım allah yardımcımız olsun hepimize
arkadaşlar bende işe yeni başladım.artık ev işlerimi akşamları veya sabah erken yapıp biraz işim arttı ama işyerimde dinleniyorum oleeyybebek bütün gün istemeden yoruyormuş şimdi daha rahatladım.evde monotonlaşmıştı.babası bakıyor evde dinlenecek bir kaç ay daha.ayrıca ev ve işim yakın öğlen gidip hep birlikte yedirip içirip doyurup işe dönüyorum süt izni 2.5 ay daha devam ediyor öğleden sonrada 15.30 da çıkıyorum.
bu arada doğal yolla hamile kalan reelden çokk yakın arkadaşım 42 yaşında doğurmuştu sanırım.ay nasıl diyeyim aslında hiç birliktelik falan da yok 45 yaşında 2. bebeğe hamile.46 yaşında anne olacak.maşallah arkadaşıma.bebeği mecburen doğuracak kıyamadı malum biz hep maddiyat çocuğa yeter miyiz derdindeyiz.doğumdan sonra insanlar daha çabuk hamile kalıyor kızlar.eminim sizlerde de böyle olacaklar var.arkadaşıma
Henüz karar vermedik, ilkinde ben seçip karar vermiştim, bu kez eşim de araştıracakmış bakalım
Şu anda Ramazan dolayısıyla herşeyi askıya almış durumdayız diyebilirim. Testleri yaptırmaya başlasak diye düşünüyordum ama eşim de hangi merkezde başlayacaksak onların dediğini yapalım diyor, testleri vs tekrar tekrar yapmamak için, ki gerçekten yaşadık bunu ilk denemede.. bana da mantıklı geldi.. velhasıl hiçbirşey yapmıyoruz şu anda
Bu arada benimkini bir ürologa gönderme çabasındayım, 2.ye başlamadan önce belki değerleri yükseltecek ilaç vitamin vs birşeyler verirler diye. Benim önermemle vitamin falan kullanmaz çünkü. Malum tüp bebekçiler sperm değerlerine bakıp “bize 3-5 tane sağlıklı lazım buluruz milyonlarca spermin içinden” dedikleri için herhangi bir girişimimiz olmamıştı. İşe yarar mı bilmiyorum ama yeni tedaviye daha zaman olduğu için deneyelim faydası olur zararı olmaz diye düşünüyorum.
Kendime de arı sütü alayım diyorum, araştıracağım buradaki yazışmalardan bakayım.
çok teşekkürler. İnşallahÖncelikle geçmiş olsun inşallah içine sinen bir merkez ve Dr bulursun
0.2-4.0 arasi normal kabul ediliyor TSH; ama hamileyken benim endokrinologum 1’in altinda tutmaya calisiyor. Kurtaj oncesi ve sonrasinda o degisiklik normal canim, dedigim gibi hamilelik ve seks hormonlari direk etkiliyor tiroid metabolizmani. Kurtajdan uc dort hafta sonra olcum yapildiginda yaniltici olmayan degerler cikar.
Noduller ise ayri bir olay. Biliyorsundur her zaman risk vardir, o yuzden iyi takip gerekir. Bence genel cerrah degil de gercekten iyi bir endokrinolog ile takip ettir onlari. Nacizane tavsiyem...
[/QUiger hormonlar içinde bi endokrine gitmem gerekiyor zaten,6 ay da bir kontrol ediliyor nodullerim, ultrason ve kandan bakılıyor
Diger hormonlar içinde bi endokrine gitmem lazım zaten,6 ayda bir kontrole gidiyorum tiroidler için, ultrason ve kandan bakiyorlar, tesekkur ederim canim ilgin için0.2-4.0 arasi normal kabul ediliyor TSH; ama hamileyken benim endokrinologum 1’in altinda tutmaya calisiyor. Kurtaj oncesi ve sonrasinda o degisiklik normal canim, dedigim gibi hamilelik ve seks hormonlari direk etkiliyor tiroid metabolizmani. Kurtajdan uc dort hafta sonra olcum yapildiginda yaniltici olmayan degerler cikar.
Noduller ise ayri bir olay. Biliyorsundur her zaman risk vardir, o yuzden iyi takip gerekir. Bence genel cerrah degil de gercekten iyi bir endokrinolog ile takip ettir onlari. Nacizane tavsiyem...
İnşallah canım senin o tek yumurtan hepimize umut dualarımız seninle inşallah büyüyüp bebek olacakMerhaba arkadaşlar biraz önce çıktım klinik ten 18 mm olmuş benim bir tanecik yumurtam bugün çatlama iğnesini verecekler sanırım haber bekliyorum ne olur dua edin hepimiz için beni de ekleyip inşallah dolu ve sağlıklı olur bu kez yüce Rabbim yüzümüzü güldürsün Aminnnnnn
Aslında PRP yanlış bilmiyorsam yumurta gençleştirdiği için genetikten sağlıklı gelme olasığını da biraz olsun artırabiliyor o sebeple önermişlerdir yoksa yumurta sayınız gayet iyi. Bende PRP düşünüyordum ama doktorum çok karşı bilemiyorum sonuçta yaş gereği bekleme lüksü yok ne gelişme varsa denemek istiyor insan.Bu arada
“size prp önerdi hoca” dedi arayan hanım doktor S sucklingpigsal buyur bir iki gün önce konuştuk başıma geldi
Ben de dedim ki ben size 18 yumurta verdim 14’ü sağlıklıydı, 0 sonuca ulaşmamızın nedenini araştırmadan bana nasıl öneride bulunabiliyorsunuz?? bir bulun önce sorunun kaynağını, ondan sonra bakarız Prp’ye. İyi demiş miyim
Tabi çevirdi, “ama bitirmeme izin vermediniz önce testler yapılacak sonuçlarına bakılacak ondan sonra önerilecek bla bla”, “o zaman gerektiği zaman önerirsiniz” dedim ben de.
Gerekirse tabiki konuşulur ve yapılır da, başarılı da olabilir ona da sözüm yok, ama zaten karşındakini pasifize etmek için yaştan girip sigaradan çıktığın ilk dialogda laf arasında prp itelemeye de çalışma be güzel kardeşim!
Teşekkür ederim, gerçekten çok stresliydim cuma günü. Şu an bir nebze daha iyiyim.O bekleme süreci çok stresli çok iyi anlıyorum seni inşallah güzel haberler alırsın canım
İnşallah sizin de olur Allah herkese versin.Allahım ne tatlı bir endişeben de istiyorum bundan hiç korkmayın hersey yolunda gidecek ve gururla hamileyim diyeceksiniz. Bebeğinizi sağlıcakla kucaklamanizi dilerim.Darısı burdaki herkesin ve benim basima
Yok daha yaptırmadım. 12 haftayı yeni bitirdim . Benimde kayınvalidem üzülüyor çocuğumuz olmuyor diye ama ona söylersem oda görümceme söyler , görümcemde bekar kıskanıyor falan kimse bilmesin daha iyi bir annem biliyor bir patronum. Ben genoksu düşünüyorum nifty için ama genoksla konuştum testler türkiye de ankarada yapılıyor bu testi Türkiyede yapabilen bir tek biz varız demişti ama doktorum yok dedi Türkiye de yapabilen yok hepsi Amerikaya gidiyor . 3 hafta önce 2,500 demişlerdi ama malum dolar yüzünden zamlanmış olabilir. Ayrıntılı ultrasonu ne zaman çekiyorsunuz bu arada hangi haftalarda yapılıyor.Yaptirdin mi Nifty’yi canim?
Biz de hala kimseye soylemedik; ama bizim koca bey tutturdu ne zaman soyleyecegiz diye ayrintili ultrasondan sonra. Bir tek babasina soyledik o yuzden. Annem zaten biliyor tedavinin icinde kadin benimle her an derdimi ceken o. Herhalde biz de Nifty’den sonra soyleyecegiz.
Evet yaştan dolayı değer risk direkt yüksek çıkacak.Çok sevindim sizin adınıza, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. ben ilk hamleliğimde Megamedipol hastanesine gitmiştim ayfer hanıma. benimde doğal gebelikti ve 42 yaşımdaydım. bana hiç 2 'li 3'lü test önermemişti çünkü yaş faktörü hep kromozomsal bozukluk oranını yükseltiyor demişti. beni direkt olarak Harmony teste yönlendirmişti. ben de orada yaptırmıştım testleri. isterseniz bir de orayı araştırın.
Yok daha yaptırmadım. 12 haftayı yeni bitirdim . Benimde kayınvalidem üzülüyor çocuğumuz olmuyor diye ama ona söylersem oda görümceme söyler , görümcemde bekar kıskanıyor falan kimse bilmesin daha iyi bir annem biliyor bir patronum. Ben genoksu düşünüyorum nifty için ama genoksla konuştum testler türkiye de ankarada yapılıyor bu testi Türkiyede yapabilen bir tek biz varız demişti ama doktorum yok dedi Türkiye de yapabilen yok hepsi Amerikaya gidiyor . 3 hafta önce 2,500 demişlerdi ama malum dolar yüzünden zamlanmış olabilir. Ayrıntılı ultrasonu ne zaman çekiyorsunuz bu arada hangi haftalarda yapılıyor.
İnşallah canım...O bekleme süreci çok stresli çok iyi anlıyorum seni inşallah güzel haberler alırsın canım