Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çok güzel giden ama sonucu maalesef üzücü olan bir serüven olmuş. Dilerim yeni tedavinde böyle olmaz.

Merhaba arkadaşlar bu tüp bebek tedavisi beni paranoyak haline çevirdi benden kan testi istediler hemogram, d vitamini,B12, prolaktin, tsh bakılsın diye bugün kan verdim tsh yerlerde hemogram degerlerimden pdw,lym, eos da öyle neu da yüksek hiç birini de bilmiyorum ne anlama geliyor diye 41 yaşındayım şimdiye kadar Demir hariç hiçbir degerim yüksek yada düşük çıkmaz hepsine Aralık ayında baktırmistim normaldi İnternetteki anlamlarına göre nerdeyse kan kanseri diyeceğim kendime sonra verdikleri ilaçları inceledim muhtemelen onlardan kaynaklı ilaç kullanırken böyle bir tahlil istemeleri mantıklı mı çocuk isterken kanser mi oldum diye düşündüm resmen hemşireye yazdım kullandığım ilaçlardan mı diye henüz cevap yok

Merhaba çok çok sevindim :) sizi yüksek fsh grubundan hatırlıyorum ve hep merak ediyordum.hayirli olsun Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.bu arada paylaşımın hepsini okumadim sevinçten şimdi okuyacagim

Hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin.Siz yumurta kalitesi için ne kullandı biz.Ari sutu nerden hangi ürünü aldınız.Tesekkur ederim.Tekrar hayırlı olsun

prp başlıklı forumda okumuştum sizi..nasılsınız?

Teşekkürler nihayet aydınlandım :) Koç üniversitesini de düşünmek lazım. Önce kontrol etmeleri güzel çünkü bebeğin o an hayatta olduğundan emin olmadan yapılmamalı bence. Genoks için eve araç gönderiyoruz demişlerdi bende şu an 12+2 yim . Allah'ım şunu da bir atlatsam.

Merhaba, eşime burada okuduklarımı, edindiğim bilgileri anlatıyorum. Bazen de yazıları kopyalayıp okuyorum. Öğrendiklerimin hepsi benim için çok kıymetliler. Sorunum şu, eşim çok fazla deneme yapmak istemiyor. İstanbula gidelim dedim. Oraya tamam ama olmazsa bşr daha yapmam dedi. Ben de vazgeçtim. Kadere kısmet bsşka merkezlerfe arayacağım şansımı. Dualarınızı eksik etmeyin. Kafam çok karışık ve üzgün bile 8lamıyorum. Hayırlısı bu mu diye.

Madem çok fazla deneme şansı vermiyor eşiniz neden bu şansı en başarılı merkezlerden biri için kullanmıyorsunuz? İstanbul'a gidin...deneyimli merkez teknoloji vs orda...ondan sonrası tabii ki kader kısmet...Allah hayırla ve sağlıkla tez zamanda yavrunuza kavuşmak nasip etsin:)

Hiç umudumuz kaybetmeyin rezervimin azalmaya başladığını tesadüfen 33 yaşımda öğrendim.sonrasi 5 aşılama 2 tüp bebek 20 aylık oğlum:) şimdiki aklım ve deneyimim olsaydı asilamalarla vakit kaybetmezdim.asilama sayısı gözünüzü korkutmasin.2.tup bebekte nasip oldu.Ya Allah deyin yola koyulun ve eşiniz İstanbul teklifinden vazgeçmeden başlayın tedaviye:)
Ha bu arada eşinize benden selam:) bu sıkıntilarr baş koyularak aşılıyor taş koyularak değil:) inşallah ilk denemede olur

Tek atışı istanbulda mı deneyeyim? Başka yerde birkaç tane hakkım olacak. Sizce ne yapmalıyım ?

Merhaba herkese
Benim pazartesi günü yumurta toplama işlemim de maalesef yine boş çıktı. Nerede ise 24 saat uyudum herşeyden uzaklaşmak istedim. Dün doktora görüşmeye gittiğimizde yaşımın ve yaşadığımız iki boş denemenin ardından doğal olarak pek umutlu konuşmadı. İşin komik tarafı yumurtam olsa rahmim çok güzelmiş % 80 tutar imiş. Ne komik niye bilmiyorum ama size yazmak istedim. Umutsuz yaşayamazmış insan ben umudumu kaybettim. Bana donasyonu önerdi doktor. İşin komik tarafı yıllar önce kist ameliyatı olur iken doktor yumurtalıklarımı alacağını söylemişti. Ben de daha anne olmak istiyorum ne olur almayın diye ağlamıştım. O da birini almış sadece hoş belki almasa idi daha iyi olacak idi. Neyse bu bir işaretti belki de Şükür ki bir kez anneliği tattım doya doya. Yüce Rabbim anne olmak isteyen tüm kadınlara güç kuvvet versin. Nasip etsin inşallah sevgiler...

Anadolu diyeyim kısaca.
Ankara ise kabul edilebilir ben Ankara'da yaşıyorum.anatolia tüp bebek merkezinde tedavi oldum.doktorum hakan yaralı...deneyimi ve merkez teknolojisi ekibi çok iyi..
Ama ben İstanbul'a gitmenizi öneririm.sureci yönetmek çok önemli...tedaviye hazırlamak ve doğru zamanda başlamak...belki İstanbul'da tek tedavide birden fazla embriyo elde edersiniz? Birden fazla transfer şansınız olur..elden gelen en iyi şekilde denenmeli gerisi tevekkul.eger ileri yaş ve rezerv azlığı gibi nedenler varsa zor vakalar olarak nitelendirildiginden tedavinizi angarya olarak görmeyecek sahiplenerek merkezler bulmalisiniz.o yüzden İstanbul diyorum

Tek atışı istanbulda mı deneyeyim? Başka yerde birkaç tane hakkım olacak. Sizce ne yapmalıyım ?
size aslında dstn33 cok güzel yazmış.valla bebiş istemiyorsun herhalde ankarada 9000 10000 harcayip negatif alırsan daha sikıntı.istanbulda sisli memorialde genc bir arkadaşım tedavi görüyor.cok akıllı kızdır orayi tavsiye ederim.yaşınız kac 40 üzeri ise istanbula gelip havuz yöntemi yaptirın.tarlusal isimli ilaçla opu sonrası normal döngünde adet olup hızla 3 kez olmustum.tarlusal isimli ilaci dr.a sorun örnek verin.beklemek bos aylar demek.
Tüp bebek tedavisi cok dikkat isteyen bir işlem hazir olduğunuzda yaptırın.kader diyemiyorum cünkü burada okuyorsunuz neler oldugunu.
Esinin tekrar tekrar tedavi istemedigini anlayabilirim.maddi olarak imkanimız kısıtlı.ama tek ve detaylı bakilacagınız yeri seçin.ins sonuç olumlu olacaktır. Ankarada hakan yaraliyı duydum buralardan.
Ankarada hic tedavi gördünüz mü nerede gördünüz
eğer Gördüyseniz ist.a geçin

Tşk ederim canım.Ben hakan yaralida tedavi oldum paylaşımımda belirttim bunu.hakkinda abuk sabuk çok yazılır çizilir ama kendisi ve ekibi harikadır.bu iş ekip işi.embriyoloji lab i super.embriyologu hemsiresi otoparkında valisine kadar moralimizi yüksek tutmak için cabaladilar.
Ama.ben yine de İstanbul derim zor vakalar icin

Bak arkadasim, ben yurtdisinda yasiyorum, Avrupa’da istedigim her ulkeye gider tedavimi olurum; ama buna ragmen yoluna uzakligina isime gucume bakmadan Istanbul’a gidip geliyorum.
Bu isin kompetanlari ve son teknolojisi Istanbul’da. Eger oyle cok fazla denemek icin gucumuz istegimiz yok da diyorsaniz ozellikle, o zaman baska yerlerde bosuna zaman kaybetmeyeceksin. Burayi takip ediyorsan zaten biliyorsun nereye gidilecegini, bir iki merkez disinda baska bir yerle zaman ve para kaybetme.
Esin de biraz otursun neyin ne oldugunu iyice dusunsun tartsin seninle. Eger Istanbul’da bulacaksaniz dermani en kisa surede, bir degil birkac sefer de kaldirsin kicini. Kusura bakma boyle yaziyorum acik acik; ama adamlar biraz egri oturup dogru konussun bence. Benimki de ilk basta bik bik etti bir iki sefer oralara o kadar yola niye gidiyoruz diye; verdim agzinin payini oturdu asagi. Bu isin eziyetini sadece biz kadinlar cekiyoruz; hem maddi hem manevi... Aylarca aldigimiz ilaclar, yaptigimiz igneler, girilen her ameliyat, dollenmeyen her yumurta, her seferinde saydigimiz dakikalar saatler gunler, tutmayan her transfer, tutup da kaybedilen her bebek... bunlarin hepsi cok agir travmalar; ama adamlar bizim gibi derinden maddi manevi hissetmiyorlar maalesef, verdikleri bir sperm o kadar...
Hele ki zaman luksunuz yoksa, biran evvel dogru yerde baslamaniz lazim tedaviye.
Insallah en dogru karari verirsiniz.

Atlatacaksin canim, biraz daha sabir. Test iki haftaya cikiyor, sen de biran evvel yaptir rahatla insallah.
Bu arada doktor muayenesi test fiyatina dahil degil; SGK varsa devlet 2/3 kismini karsiliyor Koc’taki muayenenin. Ben perinatolog ile randevu almistim, 210 TL odedim. Istersen adini da veririm cok tatli bir doktor.

Benim yumurtaliklarimin ikisi aynı anda çalışmıyor ilk tedaviye basladigimizda sol yumurtalık aşağıda idi ve diğerinde 1 tane yumurta görünüyordu sonraki aylarda tersi oldu sol yukarı çıktı diğeri yumurta üretimini yaptı sizde de öyle olabilir her ay yumurta atımı yapmayabilir aslında her adet te bastırmaya devam etseniz bu arada da vitamin takviyesi ile destek olsanız olabilir gibime geliyor bildiğim kadarı ile e2 sonucu da o ayki yumurta miktarını öngörmek için bakılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…