Bunu kötülemek için söylemiyorum dışarıdan nasıl göründüğünü farkedin diye söylüyorum öncelikle niyetim asla kırmak değil.
Konuyu okuyunca çok basit bir teşekkürü bile çok gördüğünüz görünüyor. Yani amcası yeğeni için bir şey yapmış ya da niyetlenmiş. Basit bir “ya sağolsın valla ne güzel düşündü” demek yerine yapılan takımın parasının kaynağını bile sorguluyorsunuz.
Yapılan her şey için ben mi istedim yapmasalardı diyorsunuz. Ama hayat böyle ilerlemez ki. Sosyal hayat bir alma verme dengesidir. Bu denge kimi zaman karşılıklı al-ver ile olur kimi zaman sözle,teşekkürle,minnetle olur.
Gerçekten teşekkür etmek,Allah razı olsun demek bu kadar zor olmamalı. Çocuğunuz kocanızın ailesinin bir parçası olacak. Diyelim oğlun oldu ileride aynı tavırları görmek ister misiniz?
12 yıllık evliyim 34 yaşındayım. 22 yaşında evlendim. Ne cesaretse. Ama 12 senedir tek bir kere evliliğim veya eşimin ailesinin bana yaptığı hakkında annemi konuşturmadım. Ki annem pek sever eleştirmeyi.
Ne zaman eleştirecek olsa “anne lütfen beni rahatsız etmeyen şeyler seni rahatsız etmesin,ben sözlerden etkileniyorum benim huzurumu kaçıracak şeyler konuşma” derim.
Benim ailem öyle böyle kendince bir şeyler yapmış olsa. Bana,evlilik hazırlığıma,çocuğuma ve karşımda kocam sürekli yapılış sebebini sorgulayıp,yapmasalardı banane dese vallahi da çok zoruma gider.
Siz sürekli niyet okuyorsunuz. Bunu yaptı şunun için,onu dedi bunun için…. Böyle ömür geçmez.