• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vefasız ilan edildim sizce haklılar mı ?

Boş konular kusura bakmayın.Çalışan bir insansınız daha faydalı konularla uğraşın kitap okuyun kendinizi geliştirin bunlara takılmayın.Yaş aldıkça ne saçma konularla huzurumuzu bozmuşum eşimle diyeceksiniz.
Haklısınız hamileliğim sıkıntılı geçtiği için kaç ay çalışmadım evde tıkılıp kaldım yaşadığımız yer görev yerimiz çok küçük bir yer tek başına çıkıp kafamı dağıtma imkanım olmadı açıkçası yoksa bunlara takılıp kalmazdım umrumdada olmazdı hiçbir şey

Ne sebeple acaba ?
Bunu kötülemek için söylemiyorum dışarıdan nasıl göründüğünü farkedin diye söylüyorum öncelikle niyetim asla kırmak değil.
Konuyu okuyunca çok basit bir teşekkürü bile çok gördüğünüz görünüyor. Yani amcası yeğeni için bir şey yapmış ya da niyetlenmiş. Basit bir “ya sağolsın valla ne güzel düşündü” demek yerine yapılan takımın parasının kaynağını bile sorguluyorsunuz.
Yapılan her şey için ben mi istedim yapmasalardı diyorsunuz. Ama hayat böyle ilerlemez ki. Sosyal hayat bir alma verme dengesidir. Bu denge kimi zaman karşılıklı al-ver ile olur kimi zaman sözle,teşekkürle,minnetle olur.

Gerçekten teşekkür etmek,Allah razı olsun demek bu kadar zor olmamalı. Çocuğunuz kocanızın ailesinin bir parçası olacak. Diyelim oğlun oldu ileride aynı tavırları görmek ister misiniz?

12 yıllık evliyim 34 yaşındayım. 22 yaşında evlendim. Ne cesaretse. Ama 12 senedir tek bir kere evliliğim veya eşimin ailesinin bana yaptığı hakkında annemi konuşturmadım. Ki annem pek sever eleştirmeyi.
Ne zaman eleştirecek olsa “anne lütfen beni rahatsız etmeyen şeyler seni rahatsız etmesin,ben sözlerden etkileniyorum benim huzurumu kaçıracak şeyler konuşma” derim.

Benim ailem öyle böyle kendince bir şeyler yapmış olsa. Bana,evlilik hazırlığıma,çocuğuma ve karşımda kocam sürekli yapılış sebebini sorgulayıp,yapmasalardı banane dese vallahi da çok zoruma gider.

Siz sürekli niyet okuyorsunuz. Bunu yaptı şunun için,onu dedi bunun için…. Böyle ömür geçmez.

Kıskanç ve cahil biri olduğunu düşünüyorum akşama konuşacağımda da kv ile eşime dedim ki ya sende yanımda ol başka şekilde yanlış anşılabilşrim o bunu kabul etmedi yani ne dersen senin yanındayım dedi ben de işkillendşm bundan annesine ayrı bana ayrı konuşuyor demekki ama beni kaybetmemek için de senin yanındayım diyor eşime de yazıklar olsun bak bi aydınlanma geldi yine
kafanızı başka şeylerle meşgul edin uzak durdukça bi zaman sonra yakanızdan düşerler zaten..çocuğunuza adapte olun..yoksa bu tartışma üçgeninden kurtulmanız mümkün değil...eşiniz tuhaf gerçekten hem pastam olsun hem karnım doysun diyor ama bu işten o zararlı çıkacak ve sonunda olan çocuğunuza olacak

Yetiskinligin altını çizmek lazım bana nankör gelmediniz yapıyorsan ya karşılıksız yapacaksın yada bıdı bıdı yapmayacaksin çok iç içe girmiş yarın Allah korusun bı ayrılık olur hepsi ogluşlarına kalır konu ev değil arsa değil araba değil felaket büyütülmüş.Eşiniz kendi yapsın evlenmeyi baba olduğunu bildiği gibi evet yaparlar başa da güldür güldür deki yenge tiplemesi misali kakarlar . Öyle diyorsanız öyledir niye size yalancı diyeyim

Ne kadar saçma. Zaten sizin için yapmıyorlar abisinin çocuğu,yeğeni ya ondan. Siz sevmeyebilirsiniz birbirinizi. Bence çok ayıp yaptığınız. Yapsalar suç yapmasalar suç ne yapacak bu erkek tarafı bilmem. Kesin bir şey isteyecekler diyorsunuz o da zan yani gerçek bilgi de değil.

Ne kadar saçma. Zaten sizin için yapmıyorlar abisinin çocuğu,yeğeni ya ondan. Siz sevmeyebilirsiniz birbirinizi. Bence çok ayıp yaptığınız. Yapsalar suç yapmasalar suç ne yapacak bu erkek tarafı bilmem. Kesin bir şey isteyecekler diyorsunuz o da zan yani gerçek bilgi de değil.

Benim fikrimi sormadan ev alın beraber abi kardeş bir elin nesi var iki elin sesi var diyorlar ben bunu yapmak zorundaymışım gibi ben çalışmayabilirdşm bana güveniyorlar

Hanımlar 2 senelik evliyim eşimle severek evlendik.2 ay süre kadar söz nişan 6 ayda nikahımız oldu.Şuan 38 haftalık da hamileyim.Söz nişan döneminde her şey farklı geliyordu daha çok toz pembe bakıyordum olaylara ama şimdi gerçek hayatın içine düştüm diyebilirim.Kayınbabam marangoz diyebilirim ağaçtan ev eşyaları yapıyor evleneceğimiz zaman mobilyalarını ben yapayım dedi ben de olur demiştim.Sonra Kv de evimize bazı şeylerini aldı tabi benim annem de aldı karşılıklı oldu yani.Evliliğimiz ilerledikçe aile konusu çok geçmeye başladı zamanında yapılan şeyleri annem bana anlattı Kv de eşime anlatmıştır bir nevi doldurulduk diyebiliriz ama eşimle birbirimizi seviyoruz.Huzurumuzu kaçırmaya başladı.Çocuk olacak odasını da kaynım ben yaptırayım demiş eşime o da kabul etmiş sağolsun ama bundan önce kaynımın anneme olan saygısız tavırlarından dolayı soğudum ondan , bana da yapıyor arada ben sallamıyorum çok benden küçük 24 yaşında ama aklı hala havada.Kaynım da babasıyla çalışıyor ama hergün işe gitmiyor daha çok kayıbabam çalışıyor para da veriyor diyorlar bana o biriktirdiği parayla yaptırmış odayı bana öyle söylendi.Ama babasının parasıyla yaptırdığını biliyorum çünkü o evlendiği zaman bizden de bişey bekleyecek çıkar için yaptığını düşünüyorum çünkü Kv sürekli bunu oğlum kendi yaptırdı yiğenşne falan deyip gözüme sokuyor.Beni soğutuyorlar kendinden ve eşimi kaynımın yanında eziyorlar hissediyorum.Şimdi eşim gelmiş bana ailem sana bir sürü şey yaptı düğünde nişanda evin için sen nankörlük yapıyorsun vefasızlık yapıyorsun diyip duruyor ben onlardan bana bunu yapın bunu edin demedim kendileri yapmak istedi ben de tamam dedim .biz ikimizde çalışan bireyiz az olur eksik olur kendimiz yaparız düşüncesindeydim.Gösteriş meraklısı da değilim gözüm tok Allaha şükür ailem bana her şeyi sundu.Sanki ben ailesinden sürekli bişeyler isteyip Allah razı olsun dememiş gibi davranıyor.Benim sinirlendiğim ve aklıma takılan nokta sanki yaptıklarını ettiklerini ben onlardan istemişim sonradan yapmasalardı demişim gibi davranıyor eşim .Halbuki onlar bana sordu ister misin yapalım mı bende hayır desem diyecekleri tek şey bizi sevmiyor bizi istemiyor demek olacaktı.Hep bana kızım bişeyler iste yapalım diyolarlar ama sonradan başıma kalkacaklar yine diye istemiyorum ve isteyeceğim bir şey de yok kendim Allah’a şükür her şeyi yapacak maddi durumum var.onlara minnet etmemi istiyorlar ama ben bunu yapamam yani suç ben de mi şimdi yaptıklarından dolayı Allah razı olsun sağolsun diyorum .daha fazlasını istiyorlar .yapı olarak kendi halimde biriyim insan çok sevmem bu durumlar da beni itiyor onlara karşı ben eşimle mutluyum yani yorumunuz ne olur hanımlar
Bana da vefasız mısınız bilmem ama fena geldiniz. Yeğenine hediye yapmış hala yok parasını şu verdi. Yok düğünü olursa yardım isteyecek. Ya i abisi tabiki yardım edebilir durumu varsa. Ben de kızkardeşime kına gecesi yaptım hediye.
Yani olmamıs olaylara bile kuruluyorsunuz. Ayrıca istememissiniz hicbirşey yersen. Niye adamın yaptığı eşyaları kullanıyorsunuz o zaman. İstemeyen daha yapılmadan net olarak almayın yapmayın istemiyorum der. Biraz fitnelik var bunu yapmayın. İyi olmak daha kolay cidden . Evde dura dura mı kurdunuz anlamadım az dısarı çıkın yeni ortamlara girin sosyalleşin biraz. Bu lar normal kafalar değil

Benim fikrimi sormadan ev alın beraber abi kardeş bir elin nesi var iki elin sesi var diyorlar ben bunu yapmak zorundaymışım gibi ben çalışmayabilirdşm bana güveniyorlar
İyi de öyle birşey olursa istemezseniz eşinize dersiniz yapmazsınız. Dediler diye olacak illa diye birşey yok. Ha eşiniz dinlemez ise sizi bu eşiniz ve sizin probleminiz yine ailede birşey yok. Ayrıca şu devirde ev almak zor iki ev alınacaksa ve baba da yardım edecekse gayet iyi bir teklif. Tek ev al8nacak gibi değil şuan. Ayrıca kayınbabanız cidden çok verici. Nankörlük etmeyin bence de az insan olmak önemli.

Haklısınız hamileliğim sıkıntılı geçtiği için kaç ay çalışmadım evde tıkılıp kaldım yaşadığımız yer görev yerimiz çok küçük bir yer tek başına çıkıp kafamı dağıtma imkanım olmadı açıkçası yoksa bunlara takılıp kalmazdım umrumdada olmazdı hiçbir şey
Bakın sizde aynı yere gelmişsiniz.İnanın evdeki huzurunuzu bozmaya değmez.Kendinizi başka şeylerle meşgul edin.Bizde ailelerin kafası hiç değişmiyor.Onun için hiç takılmayın onlara

Kıskanç ve cahil biri olduğunu düşünüyorum akşama konuşacağımda da kv ile eşime dedim ki ya sende yanımda ol başka şekilde yanlış anşılabilşrim o bunu kabul etmedi yani ne dersen senin yanındayım dedi ben de işkillendşm bundan annesine ayrı bana ayrı konuşuyor demekki ama beni kaybetmemek için de senin yanındayım diyor eşime de yazıklar olsun bak bi aydınlanma geldi yine
gecmis olsun yeni gelin, artik sen de aydinlanmis bir yillanmis gelin oldun. bu savasta kilicin keskin omrun uzun olsun :))

Hanımlar 2 senelik evliyim eşimle severek evlendik.2 ay süre kadar söz nişan 6 ayda nikahımız oldu.Şuan 38 haftalık da hamileyim.Söz nişan döneminde her şey farklı geliyordu daha çok toz pembe bakıyordum olaylara ama şimdi gerçek hayatın içine düştüm diyebilirim.Kayınbabam marangoz diyebilirim ağaçtan ev eşyaları yapıyor evleneceğimiz zaman mobilyalarını ben yapayım dedi ben de olur demiştim.Sonra Kv de evimize bazı şeylerini aldı tabi benim annem de aldı karşılıklı oldu yani.Evliliğimiz ilerledikçe aile konusu çok geçmeye başladı zamanında yapılan şeyleri annem bana anlattı Kv de eşime anlatmıştır bir nevi doldurulduk diyebiliriz ama eşimle birbirimizi seviyoruz.Huzurumuzu kaçırmaya başladı.Çocuk olacak odasını da kaynım ben yaptırayım demiş eşime o da kabul etmiş sağolsun ama bundan önce kaynımın anneme olan saygısız tavırlarından dolayı soğudum ondan , bana da yapıyor arada ben sallamıyorum çok benden küçük 24 yaşında ama aklı hala havada.Kaynım da babasıyla çalışıyor ama hergün işe gitmiyor daha çok kayıbabam çalışıyor para da veriyor diyorlar bana o biriktirdiği parayla yaptırmış odayı bana öyle söylendi.Ama babasının parasıyla yaptırdığını biliyorum çünkü o evlendiği zaman bizden de bişey bekleyecek çıkar için yaptığını düşünüyorum çünkü Kv sürekli bunu oğlum kendi yaptırdı yiğenşne falan deyip gözüme sokuyor.Beni soğutuyorlar kendinden ve eşimi kaynımın yanında eziyorlar hissediyorum.Şimdi eşim gelmiş bana ailem sana bir sürü şey yaptı düğünde nişanda evin için sen nankörlük yapıyorsun vefasızlık yapıyorsun diyip duruyor ben onlardan bana bunu yapın bunu edin demedim kendileri yapmak istedi ben de tamam dedim .biz ikimizde çalışan bireyiz az olur eksik olur kendimiz yaparız düşüncesindeydim.Gösteriş meraklısı da değilim gözüm tok Allaha şükür ailem bana her şeyi sundu.Sanki ben ailesinden sürekli bişeyler isteyip Allah razı olsun dememiş gibi davranıyor.Benim sinirlendiğim ve aklıma takılan nokta sanki yaptıklarını ettiklerini ben onlardan istemişim sonradan yapmasalardı demişim gibi davranıyor eşim .Halbuki onlar bana sordu ister misin yapalım mı bende hayır desem diyecekleri tek şey bizi sevmiyor bizi istemiyor demek olacaktı.Hep bana kızım bişeyler iste yapalım diyolarlar ama sonradan başıma kalkacaklar yine diye istemiyorum ve isteyeceğim bir şey de yok kendim Allah’a şükür her şeyi yapacak maddi durumum var.onlara minnet etmemi istiyorlar ama ben bunu yapamam yani suç ben de mi şimdi yaptıklarından dolayı Allah razı olsun sağolsun diyorum .daha fazlasını istiyorlar .yapı olarak kendi halimde biriyim insan çok sevmem bu durumlar da beni itiyor onlara karşı ben eşimle mutluyum yani yorumunuz ne olur hanımlar
Evlenip kendi yuvalarını kuran, çocuk sahibi olan insanların ailelerinden veya başka birinden böyle büyük hediyeler kabul etmelerini doğru bulmuyorum. Hele ki erkek tarafı yapıyorsa illa onun lafı edilir bi gün. Sizde bir değil, iki değil her defasında bile bile tamam diyip kabul ediyorsunuz.

Bana çok hesapçı geldiniz. Yazdığınız somut hiçbir şey yok size karşı yapılan. Ne bekliyorlar mesela sizden? Ne dediler? Varsa bir şey açık açık yazın ona göre yorumlayalim. Yoksa kafanızdan kurup insanlara boşuna kinlenmeyin. Torunlarına yegenlerine hediye yapmak istemiş olamazlar mi sadece?

Bencede dışardan bakıldığında vefasız görünüyorsunuz . Ne güzel marangoz kayınpederinin sizler için içinize sinecek bir şeyler yapmak istemiş kayınvalidem konuşacak diyorsunuz olsun konuşsun insanlari değiştiremeyiz bu kadın böyle biriyse onu öyle kabul edeceksiniz sonuçta onun oğluyla evlisin mutlu bir yuvam var diyorsun hem büyük ihtimalle kayın evin küçüğü haliyle şımartılmıştir ve annesinin gözünde o hala küçük olduğu için yaptıklarıyla övünmek hoşuna gidiyordur. Birde biliyorum bizden de bir şey bekleyecek diyorsunuz e bu kayın
bekar haliyle evlenecek dünde vardı görümceye bilezik mevzusu arkadaşlar bu insanlar eşlerimizin kardeşi eğer eşim benim evimden çocugumdan kismayip kardeşine hediye alacaksa alsın bu insanlar yumurta kabuğundan gelmedi ya gerçekten anlamıyorum ya biz evlenince ne sanıyoruz ana baba kardeşleri kesip atacak mi bu adamlar. Böyle saçma şeyler yüzünden huzurunu bozmaya değer mi teşekkür et geç hoş hoşnut değilsen şöyle o vakit

Back