40 yaş ve 2.çocuk baskısı

3kedili1bebeli

---ela---
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
758
52
318
Merhabalar
Yaş 40 ( 85’liyim ) kızım 12 yaşında (2013’lü nisan)
6 aylık rutin doktor kontrolünde annem de geldi benimle
Tabi kayınwalidemlerden de 2.çocuk için baskı hep var sağ olsunlar :)
Doktor yumurtalar falan çok iyi güzel her şey yolunda bi sıkıntı yok ama neden çocuk istemiyorsunuz diyip durdu ( sanki kendi bakacak )
Tabi annem de duydu ya başladı :)
Annem sürekli yaşadığım ilde olsa bu kadar beklemezdim yapardım bakardı da benden çok iyi bakardı
Ama adana’da oturuyor kardeşim de amerikada belki bikaç seneye annem de gider düşüncesi öyleydi
Şimdi yap ben bakarım 2 yaşına kadar diyo falan…
Ama benim öyle bi psikolojim yok ha rabbim de nasip edecek mi onu da bilmeyiz de …
Rahata ermişim , kızım büyümüş , arkadaş gibi gezip tozuyoruz , yurtdışı gezilerimizi planlıyoruz babasıyla beraber… ve bunun gibi şeyler..
Ama sil baştan her şeyi yaşamak çok zor
Tahammülüm yok bazen şişiyorum eşime diyorum Allahını sewersen sen dinle ilgilen ben spora gidicem diyip atıyorum kendimi dışarı
Hadi nasip oldu bebek diyelim
Kızıma haksızlık gibi olacak diye düşünüyorum
Onun zamanından çalıcam gibi
Belki üniversitede yanında benim de gitmem gerekecek ortalık kötü
Birinin peşini zor kovalıyorum
Onunla tekrar aynı şeylerle uğraşamam
Ama anlamıyorlar
Eşim de benden dolayı istemiyor bana kıyamıyor
Ben maddi yönden anca destek oluyorum fiziksel ve psikolojik olarak sen yıpranıyorsun diyor
Haklı da
Kendi de gezmek istiyor
Biri elinde biri kucağında ben istemem öyle sen de hayattan zevk al sen de bi defa geliyorsun dünyaya der hep
Kafam karıştı
Kimseyle de paylaşamıyorum ..
Bi iç döktüm
Aklıma gelenler şuanlık böyle ama daha artı eksiye döktüğümüz kağıdımız da vardı her şeyiyle .. yapmamaya karar vermiştik .. tabi nasip meselesi o apayrı konu..
kayınvalide tarafında yardımcı kimse yok onu da belirteyim
Yani bi işim war bırakayım diyeceğim de kimse yok ..
Neyse sewgilerle …

Başka bir çocuk istemiyorsunuz, bunun kararını da vermişsiniz. Eşiniz de sizinle aynı fikirde. Bu durumda neyi dert ediyorsunuz ?

Annenize de "Allah isteyene versin, bizim kararımız bu" deyip, geçeceksiniz.

Yoo kızının değil; eşiyle kendisinin fikri önemli.

Sigrid isimli arkadaşım ( alıntıyı neden yapamadım bilemedim ondan böyle yazdım ama çözücem )
Bi ilaç vermişti doktorum
Erken menopoza soktu gibi bişi olmuştu
Annem geldiğinde bıraktırdı bu normal değil gidicez bakim neymiş bu diye geldi
Ben de duysun da rahatlasın diye hadi gidelim dedim :) çok relaxtır :)

Yapmak için bir tane sebep yazmamışsınız aile baskısı dışında. Siz de istemiyorsunuz zaten. Gerekçelerinizde de çok haklısınız. Herkes işine baksın. Doktor da çok hadsizmiş sana ne yani?
Değil mi arkadaşım …
Her gittiğimde aynı muhabbet … kestirip attım
Kanser tahliline gittiğimde
Her ihtimale kariı ister hep

Kızım istemiyor
Seneler önce kaygı için klinik psikolağa gidince resim yapmıştı
Yerde kundakta bebek çizmişti
İstiyoe heralde dedik
Ama şuan asla istemiyor asla :)

açıklamanız nereden tutsak elimizde kalıyor. hekimin uygun gördüğü ilacı anneniz bıraktırdı, öyle mi? annenizin tahsil durumu nedir acaba? siz de bazı şeyleri duyup ikna olması için muayenenize girmesine izin verdiniz?
sizce de birkaç mantık hatası yok mu?

İstemiyorsaniz yapmayın.Hic de baskı hissetmeyin.Size baskı yapanlar horul horul uyuyacak siz çocuk yaparken.Ben de 86 liyim.2 yaşında kizim ve evet ileri yaşta anneliğin de kendine göre farklı zorlukları var.Bir daha da istemem.

Bakarsanız var
Ama annem de bi hekim alanı faklı ama bırakalı çok oldu
Yaşım gereği adet döngüsünü görmen gerekli dedi
Çünkü bayadır adet olamıyordum
Doktor olursun demişti
Şiştikçe şiştim
Bir de rahimde bi oluşum ( adına bişi diyemiyorlar nasılsa) beni acılar içinde kıvrandırdı ameliyat edicekti ama bıçak değirmeyelim falan baya uzun
Sonra da başka ilaç verdi
Umarım aynı şikayetler olmaz dedi
Bekleyip göreceğiz
Annemi de ben yanımda istedim içi rahat etsin o oluşumun artık olmadığına
Hatta bi milim dahi büyürse alalım ameliyatla diye kararlaştırdık
O ağrıyı yaşamak istemiyorum :/

Haklısınız
Ben de haklıyım
Tek dedikleri tek çocukla olur mu
Neden olmasın ..
İlerde ne yaşanacağından kimin garantisi var

Başka bir çocuk istemiyorsunuz, bunun kararını da vermişsiniz. Eşiniz de sizinle aynı fikirde. Bu durumda neyi dert ediyorsunuz ?

Annenize de "Allah isteyene versin, bizim kararımız bu" deyip, geçeceksiniz.
Yanlış mi düşünüyorum dedim acaba
Burdaki siz hanımların da fikirlerini okudukça belki bakmadığım bi pencere mi wardır diye düşünüyorum
Aşağı yukarı aynı düşüncelerdeyiz

O zaman çokta dert etmenize gerek yok gibi siz istemiyorsunuz eşiniz istemiyor kızınız istemiyor. isteyenlere tek cevabınız Allah size versin :)
Ewet çokça bu duayı yapıyorm
Yakın arkadaşım da bebek hasreti çekiyor
Diğer arkadaşım hamile
Herkesten de dua isterim onlar adına mesela :)
Rabbim isteyenlerin kucağını doldursun :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…