• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaş ve 2.çocuk baskısı

Merhabalar
Yaş 40 ( 85’liyim ) kızım 12 yaşında (2013’lü nisan)
6 aylık rutin doktor kontrolünde annem de geldi benimle
Tabi kayınwalidemlerden de 2.çocuk için baskı hep var sağ olsunlar :)
Doktor yumurtalar falan çok iyi güzel her şey yolunda bi sıkıntı yok ama neden çocuk istemiyorsunuz diyip durdu ( sanki kendi bakacak )
Tabi annem de duydu ya başladı :)
Annem sürekli yaşadığım ilde olsa bu kadar beklemezdim yapardım bakardı da benden çok iyi bakardı
Ama adana’da oturuyor kardeşim de amerikada belki bikaç seneye annem de gider düşüncesi öyleydi
Şimdi yap ben bakarım 2 yaşına kadar diyo falan…
Ama benim öyle bi psikolojim yok ha rabbim de nasip edecek mi onu da bilmeyiz de …
Rahata ermişim , kızım büyümüş , arkadaş gibi gezip tozuyoruz , yurtdışı gezilerimizi planlıyoruz babasıyla beraber… ve bunun gibi şeyler..
Ama sil baştan her şeyi yaşamak çok zor
Tahammülüm yok bazen şişiyorum eşime diyorum Allahını sewersen sen dinle ilgilen ben spora gidicem diyip atıyorum kendimi dışarı
Hadi nasip oldu bebek diyelim
Kızıma haksızlık gibi olacak diye düşünüyorum
Onun zamanından çalıcam gibi
Belki üniversitede yanında benim de gitmem gerekecek ortalık kötü
Birinin peşini zor kovalıyorum
Onunla tekrar aynı şeylerle uğraşamam
Ama anlamıyorlar
Eşim de benden dolayı istemiyor bana kıyamıyor
Ben maddi yönden anca destek oluyorum fiziksel ve psikolojik olarak sen yıpranıyorsun diyor
Haklı da
Kendi de gezmek istiyor
Biri elinde biri kucağında ben istemem öyle sen de hayattan zevk al sen de bi defa geliyorsun dünyaya der hep
Kafam karıştı
Kimseyle de paylaşamıyorum ..
Bi iç döktüm
Aklıma gelenler şuanlık böyle ama daha artı eksiye döktüğümüz kağıdımız da vardı her şeyiyle .. yapmamaya karar vermiştik .. tabi nasip meselesi o apayrı konu..
kayınvalide tarafında yardımcı kimse yok onu da belirteyim
Yani bi işim war bırakayım diyeceğim de kimse yok ..
Neyse sewgilerle …
Yani istemiyorsunuz çok açık bu. E yapmayın. Doğur ben bakarım ne yaa , en başta çocuğa haksızlık istenmiyor da başkası bakacak diye var gibi. Zaten söz veren de bakmaz da o ayrı bir konu. Kızınız eşiniz istese de durum değişmez. Kadınla çok alakalı bir olay. Kadın istemiyorsa istemiyordur yani. Bahaneye de gerek yok. Şartlar varsa da istemeyevilirsiniz .

Aradaki yas farkı katdesligi olumsuz etkileyecek kadar çok biri 20 iken biri 7 olacak bilemem yorum serbest ben olsam düşünmem o 20 iken yaş 60 buda ciddi kuşak farkıda bilemem sizde o enerji vardır yoktur ilerde yeter yetmez
Bir de ikinci çocuğun grmçliğinde anne babanın yaşı fazla olacak. Yeteniyorlar yetişemiyorlar . Kuşak farkı çok net hissediliyor

Aynen yani kuşak farkı ciddi sorun ergen çocuk ve anne arasında geç anne olunur o ayrı ama ikinci çocukla 40 yaş fazla fark benim fikrim bu isteyen yapar tabiki ben 60 yaşında 20 yaşında bir kız yada erkeğin sorunları ile uğraşmak istemem

Kendinizce cok hakli gerekceleriniz var. Ben ozeniyorum cok cocuklulara ama 33 yasinda ve cocugum daha 3 yasinda bile olmamasina ragmen sizin gibi dusunuyorum. Birde evin tek kiziyim ileride anne babam elden ayaktan duserse rahatca onlarla ilgilenebilerim diye dusunuyorum. En azindan ailemle ilgilenirken tek 1 cocugum olur iki tarafada vakit ayirabilirim. Ama 2 cocugum olsa isin icinden cikamam diye dusunuyorum.
Herkesin hayata bakis acisi cok farkli. Bu karar size ve esinize ait. Allah isteyene versin diyip gecin.

Merhabalar
Doktor yumurtalar falan çok iyi güzel her şey yolunda bi sıkıntı yok ama neden çocuk istemiyorsunuz diyip durdu ( sanki kendi bakacak )
Annem sürekli yaşadığım ilde olsa bu kadar beklemezdim yapardım bakardı da benden çok iyi bakardı
Ama adana’da oturuyor kardeşim de amerikada belki bikaç seneye annem de gider düşüncesi öyleydi
Ama benim öyle bi psikolojim yok ha rabbim de nasip edecek mi onu da bilmeyiz de …
Rahata ermişim , kızım büyümüş , arkadaş gibi gezip tozuyoruz , yurtdışı gezilerimizi planlıyoruz babasıyla beraber… ve bunun gibi şeyler..
Tahammülüm yok bazen şişiyorum eşime diyorum Allahını sewersen sen dinle ilgilen ben spora gidicem diyip atıyorum kendimi dışarı
Ama anlamıyorlar
Ben maddi yönden anca destek oluyorum fiziksel ve psikolojik olarak sen yıpranıyorsun diyor
Haklı da
Kendi de gezmek istiyor
Biri elinde biri kucağında ben istemem öyle sen de hayattan zevk al sen de bi defa geliyorsun dünyaya der hep
Kafam karıştı
Bi iç döktüm
Aklıma gelenler şuanlık böyle ama daha artı eksiye döktüğümüz kağıdımız da vardı her şeyiyle .. yapmamaya karar vermiştik .. tabi nasip meselesi o apayrı konu..
Neyse sewgilerle …
Ben sizin yerinizde olsam yapmazdım. Allah'a şükür sağlıklı bir kiziniz var. Hayatınızda her şey yolunda gidiyor. Çocuk çok güzel bir nimet, benim de kızım var Allah'a şükür. Ancak toplumumuzda evlenen her çiftten bir çocuk, birincisini yapandan ikinci çocuk beklentisi var. Bu bir zorunluluk değil

Merhabalar
Ama anlamıyorlar
Haklı da
Kendi de gezmek istiyor
Kafam karıştı
Bi iç döktüm
Neyse sewgilerle …
İpler senin elindeyken neden başkasının eline verme gereği duyuyorsun . Eşin anlayış göstermiş bu konuda ,kayınvalide baskısı nedir ya 40 yaşında bayansın al karşına konuş . Hani eşin istese neysede kayınvalide istiyor diyede olmaz yani

Haklısınız
Ben de haklıyım
Tek dedikleri tek çocukla olur mu
Neden olmasın ..
İlerde ne yaşanacağından kimin garantisi var
En güzel yaşlarınız.El lafıyla alınacak bir karar değil.Esim bazen bebek kokusunu özledim diyor bana ima ediyor ama benim ayni şeyleri yaşayacak ne gücüm ne sabrım var.hersey zamanında güzel.Yuvanizda huzur diliyorum,

Ne zorunuz var 2. kez çocuk yapmaya? Zaten bir evladınız var Allah bağışlasın, bahtını açık etsin. Saçmalamayın, başkaları istiyor diye çocuk yapılır mı?

sizin ve eşinzizin istemesi önemli. baskalarının degil. tum odrumluluk stresi sizde olacak. bende 88 liyim 3.yü istiyoruz ama eşim ile ben isityoruz aileden gelen baskı vs değil ya da baskasının ısrarı. cocuk çekirdek ailenin vereceği bir karar olmalı
Çook haklısınız :KK5:
Merhaba,Ben annesi 38,babası 42 yaşındayken ,12 ila 14 yaşında iki ablası varken tekne kazintisi doğmuş biriyim 😇 Bu süreci yaşayan bir çocuk ve yetişkin olarak hicc tavsiye etmem.Her şeyin sonuna,tahammulsuzlugune ,heyecansizligina kalıyorsunuz.Ilk anlarda sonradan olduğunuz için çok şımartilip el üstünde tutulabilirsiniz lakin o hiç öyle gitmiyor.Her şeyin, herkesin gözünde ilk göz ağrıları yaşanmış oluyor.Anne ve babanın enerjisi tükeniyor ,şu gün doğursaniz çocuk 10 yaşındayken siz 50 olacaksınız ve o 10 yaş enerjisini kesinlikle ilk cocuktaki gibi karsilayamayacaksiniz,Annaneler ,babanneler bencil olmasın.Kendileri bi kac sene ilgilenip ortadan çekilecek çünkü onlar da iyice yaşlanacak.Demem o ki,bi kişinin uzun yıllardır çocuğu olmuyordur ,tüp bebek vs deniyordur, hiç çocuğu yoktur ,ona tamam ama 12 yaşında çocuğu olan 40 yaşında biri için aynı şey geçerli değil. Kardesi ile arasında nesil farkı olacak.O üniversiteyi bitirdiğinde kardesi daha ilkokul çocuğu olacak,hiç bir paylaşımları olmuyor inanın.Tekne kazintisi olmayı sadece yaşayan bilir.Tercih sizin tabii.Hakkinizda hayırlar olsun insallah🍀
İçtenliğiniz için çook teşekkür ederim :KK68:

Yani kadın doğum doktoru eşi bile sokmuyor içeri bunu nasıl almışlar.
Doktorum 12 yıldan beridir hiç sokmamazlık yapmadı
Hatta kalp atışına gidecektik kayınvalidemi de aldık yanımda istedim ( hep içinde kalmış bi çok şey sewindirmek istedim iyiki de yapmışız )
Çok şaşırdım almıyorlar mı gerçekten
Özel ya da dewlet farkediyor mu bizimki özelde prof
Bilmediğimden sordum

Amann boşverin bırakın konuşsunlar. Benimde iki çocuğum var 3. için baskı yapıyorlar. Konuyu açtıklarında bile sinir kaysayım artıyor. Özellikle ikinci çocuktan sonra inanılmaz yıprandım ve bunu bildikleri halde 3. doğur dünyanın bin turlu halı var diyorlar 🤦 Annemde aklınca senin doğurduğun çocuklar çok güzel oluyor bir tane daha yap güzel bir torunumuz daha olsun diye gaz veriyor. Boşuna uğraşmayın benimle diyorum ama yok laftan anlamıyorlar. Çok faydaları varmış gibi birde akıl veriyorlar.

e siz daha çok gençsiniz zaten ve yeni doğurdunuz
size bunu kim ne ara diyecek?

10+ küsür sene evli ve doğurmamış olsaydınız görürdünüz
Yahu konu sahibi doğurmuş ama? Çocuğu var kadının. 10 senelik evli olunca doktorlara neden doğurmuyorsun deme hakkı mı veriyorlar? Kendisi de rahatsız olmuş zaten.
4-5 sene sonra bana da ikinciyi neden doğurmuyorsun diye soracak doktorum anlaşılan. 😀

Son düzenleme:
Aman ne dert etmişsin . Yanlarında sen pek konuşmayınca gönlün var mı sandılar acaba?

İsteniyorum rahatım de geç nevkadar büyütülmüş böyle :)

Herkes konuşur. Haklı haksız, hadli hadsiz..
Senin ne istediğin önemli.

Sende o istek yoksa, sadece annem istedi Kv arzu etti diye olacak şey değil.

Ama sanıyorum bu 40 yasa doğru gelince bi “köprüden önce son çıkış” hissi geliyor biz kadınlara. O yüzden belki daha önce defalarca duyduğumuz o imalar, küçük laf sokmalar gözümüze geliyor. Acaba diyoruz. Hakkınızda hayırlısı olsun. Olması için çok sebep saymışsın, ama olması için hiç motisvasyon yok mesajda. 😉

Merhabalar
Ama anlamıyorlar
Haklı da
Kendi de gezmek istiyor
Kafam karıştı
Bi iç döktüm
Neyse sewgilerle …
Yaş 40, evdeki çocuk ergen. Annenizin sözüne güvenip çocuk yapılmaz. Burada onlarca örneği var. Eşiniz de siz de istemiyorsunuz. Başkası ısrar ediyor diye bebek yapılmaz. Eve biblo almıyorsunuz, milletin gönlünü hoş etme işi değil bu.

Ben de kocanız istiyor sandım başlığı okuyunca. Kocadan böyle bi talep yoksa oturup üzerine düşünmem bile 😂 herkesi niye bu kadar önemsiyorsunuz?

Back