40 yaş sonrası evlenmek ve anne olmak

Sadece bu konuda katılıyorum size.İnsanin kendi hayatını belli sebepler ve engellerle yasayamamis olmasına boş bir hayat yaşamış hadsizliğini yapamam.Herkes şanslı doğmuyor,doğsa da hayatın bizi neye sürükleyecegini kestiremiyoruz.Ama diğer bir konu olan bu belli bir yaştan sonraki hamileliğin zorlaştığını bilimsel anlamda da desteklemek mümkün.Kaldi ki yaşımdan ötürü ben bizzat yaşıyorum bu zorluğu.Kolay hamile kalabilen,kolay doğum yapan ,tamamiyle kendi bedeni ve bünyesi ile alâkalı bu işler.Bunlar şanslı kişiler ve orana vuracak olursak ise evet azinliktalar.Benim tecrübelerimden yola çıkarak affınıza sığınarak vereceğim tavsiyelerden biri,çocuk seviyor, bir şekilde hayatınıza dahil etmek istiyorsanız ve şartlarınız uygunsa(evlilik, eş vs) lütfen beklemeyiniz çok fazla.Ama geç evlilik,ya da sağlık problemleri ,ya da birçok geçerli sebep de sizi geç yaşta anne olmaya itebilir.Bu durumda da herkes için gönlünden geçenin,en güzel,en kolay ve sağlıklı şekilde olmasını diliyorum

Ben hayatinda zorluklar çekmiş insana tutup da dalga gecer gibi boş bi hayat yaşamışsin demedim zaten. 30-40 sene sonra arkadasim lise askiyla evlendi yazmış basta sadece biri, ben de bu bi başarı öyküsü degil yerinde sayma bicimi dedim.

Sonradan kiz zorluklar cekti ondan bilmem ne diye belki de kendimi kötü hissetmem icin detaylar eklendi. Dogru da olabilir cok onemli degil. Neticede ne yazik ki icinde bulundugu kabuklardan cikamamis bir insan. Hepimizin hayatinda zorluklar hastaliklar kayıplar var. Ben de şanslı dogmadim. Şartlar imkan verdikceden ziyade kendimiz fırsatlar yarattikca yenilikler deneyimlemek lazim. Aksi türlü evet boş kalır yaşam bana gore. Zorluklar da bahanen olur. Ama beriki bunla mutluysa da ne diyebilirim ben bencesini söylüyorum.

Ben de onu dedim zaten ben olsam 40a dogru anca hazir olurdum. Tahsil kariyer iyi bi eş bul derken zaten 35 oluyosun. Ama tıp doktoru biyolojiyi carpitmasin bi zahmet.
yok evet ben sizi anladim. romantiklikten uzak oldukca realist ve dan dan dusundugunuzu soyleyen bir imaj cizdiniz bu konuya yazdiklarinizla. insanlar sizin demek istediklerinizi yanlis anlamis.

Yumurtalarınızı dondurun.
Yumurtayi dondurma işini bile 40 yaşa kadar yapiyorlar zaten. Optimal yas 35 altıdir. 40 yasinda birine dondurma tavsiyesi verilmez, itiraz edilmez sadece. Ama yumurta dondurma fikri olan varsa bunu bir sekilde 35 yasina kadar çözmesi lazim. Bir sekilde diyorum çünkü bildigim kadariyla turkiyede hala dondurma isi oyle keyfe göre degil. Etik bariyeri var. Bir hastalik riski varsa vs yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…