40 yaş sonrası evlenmek ve anne olmak

Var mıdır aranızde belli bir yaştan sonra evlenip anne olan. Yoksa umut etmeyi bırakmak mı lazım??
40 yaş artık bana büyük gelmiyor. Tabi size de bağlı. Yengem 45 yaşında gören 25 sanır iki kilo fazla alsa hemen dikkat eder, teyzem 35 yaşında gören 50 sanır kaşı biyigi salar umurunda olmaz...

Nasip nasip dünyadaki her şey nasip kimse bilemez dünyada 40 yaşından sonra evlenenler de var cocuk yapanlarda var bir sürü örneği var niye siz olmayasınız .Ama buradaki kimse geleceği bilemez evlenmek istiyorsan tanış birileriyle emin ol yaşıtın bekar bir sürü insan vardır .Ama iyi tanı düşün Allah mutlu etsin

70 yaşında da evlenebilirsiniz. ha, şu var, ben de 41 oldum ve cidden kafa dengi insan bulmak çok büyük sorun. (gelip ay etrafta erkekten bol ne var, ne klas adamlar var ,diyecekler şimdi. abi bi' bizim etrafımızda yok demek hep sizin etrafınızdaysa o adamlar)

neyse yani maksat evlilik olsa tek, evlenilir.
ama çocuk olayı başka.
bir yaştan sonra biyolojik olarak da zor
kafa, eneri olarak kaldırmak da zor...
benim için çocuk yapmayacağım adamla evlenmeme de gerek yok, -tamamen şahsi fikrim- o yüzden evlenmiyorum.

Var mıdır aranızde belli bir yaştan sonra evlenip anne olan. Yoksa umut etmeyi bırakmak mı lazım??

Evlilik her yaşta olabilir ama çocuk bilemiyorum.
40 çok yaşlı değil. Eğer sağlık açısından sorun yoksa neden olmasın.
İnsanlar genç evlenip seneler sonra çocuk sahibi olabiliyor , vazgeçmiyorlar.
Ben mesela evleneli 10 sene oldu ama daha bu sene hamile kalabildim tedaviyle 31 yaşımda.
Herkesin hikayesi, yolu farklı.

Arkadaşım 2 yıl önce 49 yaşında evlendi ( ilk evliliği lise aşkıyla)
Ben ilk çocuğumu 40 yaş üstü doğurdum. (17 aylık)
Hakkınızda hayırlısı olsun .

Maşallah Allah bağışlasın tubbebek mi evladınız merakimi mazur görün bende 40 yaşındayım ama henüz anne olamadım

Maşallah Allah bağışlasın tubbebek mi evladınız merakimi mazur görün bende 40 yaşındayım ama henüz anne olamadım
Yok doğal yolla sürpriz bir hediye olarak geldi.
Hiçbir zaman çocuk sahibi olmayı hayal dahi etmemiştim .
Umarım sizin de hediyeniz en kısa zamanda kollarınıza ulaşır .

Yok doğal yolla sürpriz bir hediye olarak geldi.
Hiçbir zaman çocuk sahibi olmayı hayal dahi etmemiştim .
Amin inşallah Ne güzel sağlıkla büyütün inşallah. Bende çok istediğim için olmuyor heralde üstelik tubbebek te denedik yine olmadı doktorda yasin ileri diye diye kendimi iyice yaşlı hissettim.

Bu tamamen size bağlı bir durum. Çok erken olmadığı sürece her yaşta evlilik olur, doğurganlığınız devam ettiği sürece çocuk sahibi olabilirsiniz. Benim arkadaşım 40 yaşında ve 1 yaşında çocuğu var. Mutluluğun ne zaman ve nasıl geleceğini bilemezsiniz. Bir de artık insan yaşamı uzadı ve kalitesi arttı O yüzden çocuk sahibi olmak için 40 geç değil. Aksine tecrübe sahibi olmadan maddi ve manevi yetersiz bir şekilde erken yaşta evlilik olmamalı.

40 yaşından sonra anne olmak nasıl? " İyi ki 20 lerimde anne olmadım da şimdi oldum" mu diyorsunuz yoksa " keşke daha erken yaşta anne olsaydım" mı?

Gebelik ve doğum yaştan dolayı sıkıntılı geçti mi yoksa sorunsuz muydu?

Ne güzel sağlıkla büyütün inşallah. Bende çok istediğim için olmuyor heralde üstelik tubbebek te denedik yine olmadı doktorda yasin ileri diye diye kendimi iyice yaşlı hissettim.
Allah en kısa zamanda kucağınıza almayı nasip etsin inşallah .

Başka bir doktordan görüş alsanız nasıl olur.
Ben yaştan dolayı endişelendiğimde takibe gittiğim doktor artık 40 yaşı ileri görmediklerini , kendisinin de ilk doğumunu 40 yaş üstü yaptığını söylemişti ( devlet hastanesinde)

Valla aslında değiştirmeyi düşünmüyor değilim ama kalan embiro var onları da transfer ettireyim olmassa zaten orda devam etmem. Sil baştan başlarsam eğer başka yerde yaptırmayı düşünüyorum.

Kimisi "40 yaşında çocuğun olsa sen 60 yaşındayken çocuğun 20 yaşında olacak. Yaş farkı çok fazla olacak" diyor ama artık insanlar en az 80 yaşına kadar yaşıyor. Bir evlat 40 yaşındayken annesinin/ babasının vefat etmesi çok anormal bir durum değil.

Ben iyi ki geç oldu diye seviniyorum, çünkü şu anda tüm hayatımız çocuğa endeksli.
İyi ki dilediğim gibi yaşamışım, gezmişim , kendimi gerçekleştirmişim.
Kalan ömrümü ona göre yaşayacağım.

Benim gebeliğim çok rahat geçti, doğumum da çok kolay oldu.( 3 saatlik sancı ile normal doğurdum).

Gebeliğim gayet normal ve güzel geçti, bulantı dahi yaşamadım. Yine de kocamla bir on sene önce tanışıp evlenseydim diyorum. Sonuçta ikinci çocuğa ne enerjim ne de sabrım var, yaş ta 45 oldu zaten. Tek çocuk olacak . Yirmilerde anne olmak istemezdim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…