40 ve +40 yaş

günaydın canlarım bende merak etmiştim lereenime not bırakmıştım hem yeşilim de iyiyimiş lereenim yazmış bana buğün kolay değil Allah başka keder vermesin

Canlarım günaydın . Yeşlimle konuşuyorum daha iyi biraz daha toparlanmış.

KAPINIZIN ALTINDAN SU GELDİĞİNİ GÖRÜRSENİZ HEMEN KAPINIZI AÇMAYINIZ…..

BU HIRSIZLARIN YENİ KAPI AÇTIRMA YOLU !!

Gelen soyguncular, size kapıyı açtırmanın gürültüsüz bir yolunu bulmuşlar.

Bunun için kapı eşiğinden su döküyorlar.

Siz bu suyu fark edip de nereden geldiğini anlamak için kapıyı açtığınız anda ağzınızı kapatarak sizi evin içine sokup etkisiz hale getiriyorlar.

Aman dikkat edin lütfen.

1-OSAMA BİN LADİN'İ ASILMIS GİBİ GÖSTEREN E-POSTALAR GÖNDERİLMEKTEDİR.

BU POSTAYI ACTIĞINIZ ANDA BİLGİSAYARINIZ GÖCECEKTİR-....BU GÖCÜĞÜN ONARIMI OLANAKSIZDIR!

'OSAMA BİN LADİN YAKALANDI' -VEYA 'OSAMA BİN LADIN ASILDI' GİBİ BİR POSTA ALIRSANIZ, KESİNLİKLE EKLİ DOSYAYI ACMAYINIZ.

BU POSTA GENELLİKLE ABD VE İSRAİL'DE , VE ULA$ILABİLEN HERYERDE DOLA$MAKTADIR.

LÜTFEN BU UYARIYI TÜM TANIDIKARINIZA DAGITIN

AYRICA, ÖZELİKLE TANIDIKLARINIZI, ARADAŞLARINIZI UYARIN :

2-'INVITATION' VEYA 'DAVETİYE' BAŞLKLI EKİ OLAN HERHANGİBİR DOSYAYI HERKİM GÖNDERMİ$ OLURSA OLSUN KESİNLİKLE ACMAYIN

C HARD DİSKİNİZİNİ TAMAMEN 'YAKAN' BİR OLİMPİYAT ME$ALESİNİ AÇAN BİR VİRÜS İCERMEKTEDİR.

BU VİRÜSÜN EN ÖNEMLİ ÖZELLİGİ BİLDİGİNİZ, TANIDIĞINIZ, POSTA DAĞITIM LİSTESİNDE ADINIZ OLAN BİRİNDEN GELMEKTEDİR.

BİR TANIDIK VEYA ARKADA$INIZDAN 'DAVETİYE' V EYA 'INVITATION' BAŞLKLI BİR POSTA GELİRSE SAKIN AÇMAYIN VE DERHAL BİLGİSAYARINIZI KAPATIN.

CNN'İN EN KÖTÜ VİRÜS DİYE TANIMLADIĞI , MİCROSOFT'UN $İMDİYE KADAR BİLİNEN EN YIKICI OLARAK SINIFLANDIRDIGI BİR VİRÜS İCERMEKTEDİR.

BU VİRÜS McAFEE TARAFINDAN KE$FEDİLMİŞTİR VE HENÜZ ONARIMI YOKTUR. BU VİRÜS HARD DİSKİN SIFIR SEKTÖRÜNÜ GÖÇERTMEKTE VE ADRES LİSTESİNDEN KENDİNİ POSTALAMAKTADIR.

KİMLİK FOTOKOPİSİ KULLANIRKEN UYANIKLARA YEM OLMAYIN!

Bildiğiniz gibi artık her kurumda işlem yaparken, telefon hattı alırken,biryerlere abone olurken, kargo alıp-verirken, havale işlemlerinde. . vs.. kimlik fotokopisi istenmekte..
Aslında bu yasal değil, sadece koca formu doldurmak yerine kimliğinizin fotokopisini iliştiriyorlar o belgelere ya da kendilerini garantiye alıyorlar ve işleri hızlandıyorlar. ..
Sebep herneyse...Sonuç ta artık kimlik fotokopisi ile çok işlem yapılması alışmış bir durum oldu artık...
Peki bu kimlik fotokopiniz ile başkası neler yapabilir diye düsündünüzmü hic?
Birkaç örnek verecek olursak:
-Adınıza bir yerlere üye olunabilir.
-Adınıza abonelik açılabilir.
-Sizi bir şey için kefil edebilirler.
-En çok görülen vakalardan biri de şu: ADINIZA BİRSÜRÜ TELEFON HATTI AÇTIRIP, AÇIK HAT OLARAK SATABİLİRLER! ve bu hatları alanlar herhangibir suç işlediklerinde direk hat sahibi yani kimlik fotokopisi kullanılarak adına hat açılan kişi zan altında kalmaktadır. (zaten siz de telefoncularda açık hat satıldıgına sahit olmussunuzdur)
-ve bunun gibi bircok örnek..

Peki kendimizi korumak, kimlik bilgilerimizle istegimiz dışında işlem yapılmasını önlemek çok mu zor? Elbette değil
Basit ve etkili bir yöntem var:

Mesela 05xx1234567 nolu telefon hattını aldınız.
Form doldururken ve kimlik fotokopisini verirken,FOTOKOPİ DE, KİMLİĞİN ÖN VE ARKA YÜZÜNDEKİ BOŞ ALANLARA
SADECE 05XX1234567 HATTIN ABONELİK İŞLEMLERİ/ AKTİVASYONU İÇİNDİR yazıp paraf atmanız sizi koruyacaktır.

Veya: SADECE 01/01/200X NOLU , XXXXMİKTARLI HAVALE İŞLEMİ İCİNDİR..

VB. ŞEKLİNDE NOT TUTMANIZ İYİ BİR ÖNLEM OLACAKTIR...
(çevrenizdekileri uyarmayı unutmayınız)

Kimliğin üzerine gelecek şekilde yazıp paraflamak gerekir. Kimlik dışındaki alanlara yazıldımı o kısımlar kesilip atılır ve yeniden fotokopi alınabilir.

.

günaydın arkadaşlar...

lereenim uyarıcı bilgilerin için çok teşekkürler... bu tür olaylarda hepimiz uyanık olmak zorundayız...

lereenim teşekkürler gerçekten.a.s.Hele ben hemen açardım herhalde.Bizim apartman görevlisi gene taşırdı diye.kaydirigubbakcemile3 Allah tan otomatlar otomatik yanıyor.kaydirigubbakcemile5Ben kapıya gece poşet koyacaksam,ışık yanmıyorsa açıyorum.Biri olunca mutlaka yanıyor çünkü.a.s

Canım öncelikle allah kavuşdursun evlatlarımızdan ayrılmak zor ama önemli olan sağlıklı olmaları.
Ablanın kızınada acil şifalar dilerim.
Bendede troid var tedavi görüyorum yazdıklarını okuyunca üzüldüm doktorum beni ameliyat edemiyor çok büyükmüş ilaçla toparlamaya çalışıyor.
20 günde bir kan veriyorum.
Yiğenin troid'in hangi safasında ameliyat oldu veya ne kadar ilaç kullandı beni bu konuda bilgilendirirsen sevinirim.
Çok rahatsızlık duyuyorum ve diyordumki keşke ameliyat olupda kurtulsam ama yazdıklarına bakılırsa ameliyatta kurtuluş değilmiş.
İnşallah yiyenin kısa zamanda sağlığına kavuşur

larenim verdiğin bilgiler için tşkr ederim canım hiç insanın aklına gelirmi böylesi :1shok:

hoş geldin lereenim.suyla ilgili yazı banada gelmişti.hatta bende kk ye konu acmıştım ama kimse ilgilenmedi.
e postatalar la ilgili msjını adresimdeki herkeze gönderdim bile.inşallah bende yanılıp acmam.çok sağol canım verdiğin bilgiler için.
yeşilimle keşke bende görüşebilseydim,çok isterdim.ilk işim telini alcam hele bi gelsin.
bizdende çok selamlarımızı ilet canısı.Şeniz
öpüyorum hepinizi sağlıcakla kalın

mrb arkadaşlar hepinize 40 yaş üstü birisi olarak aranıza yeni katıldım.Bir süredir bu forumda dolaşıyorum.Ama hiç yazmamıştım.İlk olarak burayı uygun gördüm .Aranıza katılmaktan zevk duyacağım.Tabi kabul ederseniz .Ben iki çocuk annesi evli ve eğitimci bir bayanım. İnşallah ilerde güzel paylaşımlarımız olur. Şimdilik hepinize iyi günler diliyorum.

Canım hoş geldin,nice paylaşımlara inşallah. a.s.

hoş geldin seveçeksin burayı acısığla tatlısığla çok güzel bi topik
---------------------------------------------------------iyi akşamlarrrrrrhihoyyyt

arkadaşlar bügünkü ucağın düşmesi
beni derinde üzdü ölen insanlarımıza allahtan rahamet diliyorum
ve yarılı insanlarımıza şifa diliyorum amin

hepinize tek tek yorum yazamadım
kusura bakmayın güzel dilekleriniz ve güzel sağlıklı haberlerinizi ve faydalı bilg
ileriniz için benden size koçaman sevgiler opyorum

mrb esmer güzeli geldim sizi ziyarete ama ben daha 15 yaşındayımkaydirigubbakcemile3
siz 40 sınız nasıl anlaşacağız çooook yaş farkı var biraz zor anlaşırız
:sm_cool:neyse yaşıma bakmayın canım ben olğunumdur sizin halinizden anlarım
nede olsa büyüklere saygılı olmak gerekir.....sizi coook öptüm a.s.şaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…