Bunun aynisini sabah namazindan sonra kerahat vakitleri icin denemeliyim.. tesekkurleruyurken niyetlen canım rabbim niyet ettim senin rızan için sabah namazına uyanmaya katından bana yardımcı gönder allahım de bak nasıl uyanırsın
Merhabalar..Beton yığınları arasına güneş doğmuyor gibi, ne yazık.. sanki insanlar evlerindeki floresanları söndürüp, son teknoloji ürünü büyük sarımsı lambalarını açıyorlar. belki yıllar önce biri bir sabah güneşi de bu soğuklukla söndürmüştü. o günden beri aydınlıklarımız bile yapay..
Çok güzel bir fotograf olmus kartpostal gibiMerhabalar..
Yazinizi okuyunca bu fotografi paylasmak istedimm.. Senelerdir yani dogdugumdan beri istanbul'da, beton yiginlari arasinda gokyuzunu bile goremiyorken; simdi dogunun bir ilinde yasamaktayim. 3 ay oldu henuz geleli. Her gun gunesin batisini izlemek oyle guzel ki.. Insanin maneviyati degisiyor..
Eki Görüntüle 1917278
merhaba. Eger 2 cocukluysaniz erkrn yatmak her zaman mumkun olmuyor. Ben genelde gec yatarim. Bunlarin haricinde imsomniacim. Uyuyamama ve boluk porcuk uyuma gibi bir sey.. ama hedefim erken kalkmak. Erken yatamayacagimi biliyorum. Onu zamana biraktim simdilik..Merhabalar..
Konu sahibi arkadasim cok guzel bir konu olmus.. Omrum boyunca istedigim ama bur turlu basaramadigim seydir erken yatip erken kalkmak.. Uyku duzensizligimden bas agrilarim da eksik olmaz hani.. Sayfalari tek tek okudum usenmeden :)
En buyuk sorunum gunduz isleri yetistirememek ve geceyi isle gecirmek.. Gece ve sabah kac kere kalktigimin sayisini hafizamda tutamiyorum.. Iki cocugum var. Biri vc egitiminde biri emmeye kalkiyo.. Kendime bir duzen oturtamiyorumm..
InsaAllah sizinle beraber ben de baslayacagim.. Onceligim erken yatmak olmali..
Harika ve gercekten dogru bir yazi olmus.. Bende de soyle oluyor. Bazi arkafaslarla telefonda konustuktan sonra acayip bir enerji patlamasi yasiyorum.. :) Yani yazarin deyisiyle pozitif sarmal:) Kafa karisikligi yasamis oldugum ve nereden baslasam acaba dedigim, hatta zaman bulamadigimdan yakinip yetistiremedigim islere bir bakiyorum ki bitirivermisim.. :)Ancak bir alışkanlık kazanma sürecinin başlangıcında neler yaşandığını bilmek bana devam etmem için güç verdi. Bu süreç aynen bir uzay aracının havalanmasına benzer. Başlangıçta çok fazla enerji harcanır. Ancak uzay aracı atmosferi geçip uzayın derinliklerine doğru ilerlediğinde artık eskisi gibi enerji harcamaz, bir anlamda boşlukta süzülür. Bu nedenle bir alışkanlığı kazanmak başlangıçta bizi çok zorlar. Bu herkes için geçerlidir ve normaldir. Bir süre sonra da herhangi bir çaba ve irade harcamadan yapmaya başlarsınız.
Eğitimlerimde katılımcıların hayatlarında bir değişiklik yapmaya çalışırken hep dile getirdikleri bir konudur bu: “Çok zorlandım, bana göre olmadığını düşündüm ve bıraktım.” Halbuki çok zorlanmak doğru yolda olduğumuz ve devam etmemiz gerektiğinin bir işaretidir.
..................................
İrade sınırlı bir kaynaktır. Bir örnek verelim: Diyelim ki o gün çok istediğiniz halde kendinize engel olup beğendiğimiz ayakkabıyı satın almadınız. Çünkü ihtiyacımız yoktu ve evde aynı modelden 9 tane daha ayakkabınız vardı. Eğer iradenizin toplamını 100 birim ile ifade edersek, diyelim ki 70 birimini buraya harcadık artık 30 birimlik bir iradeniz kaldı. (Ne kadar irade harcadığımız gelen dürtüye ne kadar direnç gösterdiğimize göre değişiyor) Artık o gün kalan 30 birim irade ile (eğer alışkanlık haline getirmemişsek) hem spor yapmamız, hem tatlı yemeye karşı koymamız, hem ekmek yemememiz çok zor. Hele bir de stresli ve yoğun bir gün yaşıyorsak…
Yapılan araştırmalar çok net gösteriyor ki; kendimize bir konuda söz verip o sözü tutmadığımızda irade büyük ölçüde zayıflıyor. Bir sonraki dürtüye karşı artık çok daha kolay irademize yeniliyoruz. Beynimiz kendimize verdiğimiz sözleri tutmadığımızı bir kere anlarsa, sonrasında bizim hiç bir sözümüze güvenmiyor.
Eğer herhangi bir konuda kafanız karışmış ve bir türlü harekete geçemiyorsanız, en büyük etkiyi yaratacak tek şey nedir diye sorun. Ve ona odaklanın. Bir kitap okudunuz ve bu kitaptan hayatınıza dahil edeceğiniz tek şey nedir diye sorun. O gün işiniz ile ilgili kafanız karışık bugün yapacağım ve en büyük etkiyi yaratacak şey nedir diye sorun. Sağlığınızı düzeltmek için hemen yapmaya başlayacağınız tek şey nedir diye sorun. Bu tek iyi şey pozitif bir sarmal yaratacak ve başka iyi şeyleri de yapabilmenize yer açacaktır. Örneğin ben şeker yemeyi bırakıp ilk ay 3 kilo verdikten sonra egzersiz yapmaya tekrar başladım.
Sizin bu yazıdan hayatınıza geçireceğiniz tek şey nedir?
..........................
Hakan gokbayrak
Yaa aslinda erken yatmak degil de en gec 12 olsa diyorum.. Zaten gece 2/2.30 da yatiyorum. Sabaha kadar uyu uyan.. Surekli geri yatmalarla gecen ve sonunda gec kalkip islere yetisemeyen bir ben.. Ufaklik cok erken kalkiyo. Oburu gec kalkiyo.merhaba. Eger 2 cocukluysaniz erkrn yatmak her zaman mumkun olmuyor. Ben genelde gec yatarim. Bunlarin haricinde imsomniacim. Uyuyamama ve boluk porcuk uyuma gibi bir sey.. ama hedefim erken kalkmak. Erken yatamayacagimi biliyorum. Onu zamana biraktim simdilik..
Tesekkurler :)Çok güzel bir fotograf olmus kartpostal gibi
Uyyyyyy ben de uykucu cocuk istiyorummmmmYenilemeye calismak diyelim. Cocuklarim da uykucu olunca gec kalkiyorum. Ama kendime vakit ayirmak istiyorum. Yapmak istediklerimi yapabilmek icin de sabah erken kalkmak istiyorum.
Uyyyyyy ben de uykucu cocuk istiyorummmmm
Benim oglan da namazciydi. Sabah namaziyla kalkip yatsi namaziyla yatiyordu. Uyku saatini kendime gore ayarladim. Simdilerde 10 larda kalkiyor.. ama saglikli degil. Gece 12 de yatiyorlar. Buyumek icin uykularini duzenli almalari lazim...chentiq canim ya ben bu yopigi yeni gordum. diyorum bunlar ne yapiyor erken kalktim uyumadim falan yaziyorsunuz ya kulkedilerinde.
Ben yolunu bulsam aksam 5e kadar uyurum heralde.
Ben de bir deneyeyim bakalim. erken kalktigimda gunum nasil gececek bir goreyim iyi boyle dersem devam etmeye calisirim. ilgili videolara yazilara bir bakayim.
Benim fistik bazen 5 te falan kalkiyor ben onu uyutup bi daha yatiyorum ve zombi gibi oluyorum. hafi bakalim uyumamaya calisalim.
Yooooookkkkk kizzzz agzindan yel alsin gotursunHamilelik mi dusunuyorsun
Ben 9 da yatiriyordum sabah 7 de kalkiyordu bu duzen cok guzeldi ama hastalik asi girince araya cocugun sirazesi kaydi. 9 da uyutuyorum 11 de bir uyaniyor 3 e kadar uyumuyor.Benim oglan da namazciydi. Sabah namaziyla kalkip yatsi namaziyla yatiyordu. Uyku saatini kendime gore ayarladim. Simdilerde 10 larda kalkiyor.. ama saglikli degil. Gece 12 de yatiyorlar. Buyumek icin uykularini duzenli almalari lazim...
Evet geri canimSitenin saati 1 saat geri mi ben simdi farkettim