• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

lalezan412

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2023
6
12
1
44
Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
35 ten sonrası risk
her yaş için risk atar .
şimdi buraya gelip benim kaynimin bilmem neyi 50 yaşında doğurdu yazılarına bakmayın ,
onlara sorun olmamis size olabilir
bu riski almanızı asla tavsiye etmem

Gayet olabilir, Türkiye'de kadınlar 35ten sonra mezara girmiş gibi davranılıyor nedense. Avrupa'da 40 yaş üstü annelik gayet yaygın. Sadece doktora iyice danışın, tüm testleri yaptırın özellikle Down sendromu benzeri genetik bozukluklar için.
çünkü bütün tıbbi kayitlarda net bellidir 35 yaş üstü risklidir
bu her yaş için artar..
kanıtlı yani mezara girmekle bir alakası yok durumun

40 tan sonra gebeliğin riskleri var tabi, 35 yaşından sonra her yıl üzerine ilave geliyor risklerin
Ben risk açısından çok bakmıyorum tıp ilerledi, bir yolunu buluyorlar ama çocuğa haksızlık
Tüp bebekle çocuk sahibi olmamın yolu açıkken öncelikli bu sebepten çocuk sahibi olmadım, çevremde gördüğüm ileri yaş anneler çok zorlanıyor onlarla birlikte çocuklarda zorlanıyor. Çocuğa vakit ayırmak, onunla birlikte aktif olmak mümkün değil bu da çocuk için eksiklik. İlk evlattan kısılacak zamanda cabası...

Çevremde, kendim de dahil 35 yaş sonrası oldukça fazla çocuk sahibi olan var. Riskli bir durum yaşayan olmadı fakat 35 sonrası riskli gebelik olarak geçiyor bu bilimsel gerçek. 12. Hafta civarı yapılan fetal DNA testi yaptırırsınız çok yüksek oranda doğruluğu var. Ha ama ben 42 yaşında yeniden bebek sahibi olmayı “delilik “ olarak görüyorum. Tüm her şeye baştan başlamak düşününce bile tüylerim ürperdi😊tam rahata erdim kendime zaman ayırabilirim artık derken tüm o sorumluluk, artı yeni bebek enerjisine yetememek bence çok zor olur. Hiç çocuk olmasa mutlaka yapın derdim ama zaten var, tüm bu zorluklara değer mi tartışılır

tıbbi olarak riskli grubuna alınıyor bildiğim kadarıyla. detaylı yapılıyor kontrolleri. yumurtalarınıza baktırıp sağlıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz. ayrıca bu çok öznel. şahsen ben tercih etmezdim. Şu an yaşım 32, 35'ten sonra bana psikolojik olarak zor geliyor. Çocuk kendi sorumluluğunu alana kadar siz 50'li yaşları ortalayacaksınız. zor bir karar açıkçası.

Yas ilerledikce hamileligin riskleri de artiyor bi tibbi bir gercek. Bir ablam ve bir görümcem 40 yas üstünde evlat sahibi oldu. Cocuklarda sükür herhangi bir problem olmadi. Ama ablamda beklenmedik bir sekilde agir kanamalar oldu. Nerdeyse kaybediyorduk. Korkutmak icin yazmiyorum, lakin risklerde hep cocuklardan bahsedilir, ama anneler de gayet ciddi sorunlar yasayabilir. Doktorunuzla görüsüp öyle ölcün tartin derim

Her yaştaki hamilelik ve gebelik için risk var. Bu yüzden de testler zaten yapılıyor. Genellikle ilk çocuğunda sağlıklı, düzenli hamilelik, doğum ve sağlıklı bebek sahibi olan annelerde ileriki yaşlarda anne olma riski az oluyor. Gebelik öncesi bu şekilde düşündüğünüz için önce bir kadın doğum doktoruna gidip, testler yaptırın. Onlar size daha kesin bilgi verirler.

Bu yaş muhabbettini ben çok cahilce buluyorum. Sonuçta ortada sizin doktordan aldığınız raporlarınız, test sonuçlarınız yok. Bu sonuçlar olmadan 40dan sonra gebelik zor, tehlikeli demek doğru değil. Çünkü dünya'da artık kadınlar eskisi gibi genç yaşta anne olmuyor, ısrarla 40tan sonra olmaz, kesinlikle tehlikeli demek doğru olmuyor.

Sağlık sonrasında manevi maddi yönü size kalmış. Manevi olarak belki daha olgun anne olursunuz, ilk çocuğunuz çok yaş farkı varsa tabi, ama 5 yaşında çocuğunuz varsa pekte bir şey değişmez.

Bu arada bence çocuk kısmının en önemli noktası maalesef maddiyat. Maddi durumu iyi olan için çocuk bakmak her zaman daha rahat. Gerekirse eve yardımcı alırsınız, bakıcı alırsınız. Büyük çocuk ihmal edilmesin diye kursa gönderirsiniz. Çok yorulursanız, kalkarsınız çocukla kahve içmeye yemek yemek için dışarı gidersiniz. Canınız ister dışarıdan yemek sipariş edersiniz. Sağlık kontrollerinden önce bunun maddi kısmını düşünmek gerekli bence.

Anneannem taa 1960’lı yıllarının sonlarında annemi doğurmuş 42 yaşında hem de 5.çocuk olarak. O zaman böyle teknolojik durumlar da yoktu. Olabilir niye olmasın? Ama burada önemli olan çocuğa nasıl bir gelecek sunabilirsiniz ki? Madd manevi yükleriniz varsa hiç yapmayın derim, tek çocuğunuzun imkanlarını arttırın.

şimdi buraya gelip benim kaynimin bilmem neyi 50 yaşında doğurdu yazılarına bakmayın ,
Tecrubelerini yazan insanlara bu sekilde asagilayici bir tavir takinamazsiniz.

Konu sahibine illa yap bir sey olmaz yazmadik, cevremde gordugum bir durumu paylastim.

Back