4 yıllık beraberlik,2 yıllık evlilik ve mutsuzluğum :(

Aynen bu sekilde görünüşte ailesine yardim yapmasina karismiyor oluyorsun.aslindaa yuzlesmesini sagliyorsun..

Esinin senden gizli hesap yapmasindan rahatsiz olman cok dogru. Ama sen ailesine para yollamasini oynalasanda oynalamasanda yollayacaktir. Bu yuzden bunu en azindan senden gizlememesini istiyorsan ona bunu destekliyormus gibi yapmalisin. Cubku oyle de boyle de para yollayacak.
Cocuk konusuna gelince, o da ondan kaynaklandigini tahmin ediyordur ama gururuna yediremiyordur diye emin olmak istemiyordur. Bu yuzden ona samimi yaklasarak boyle birseyin normal olmasi, onun erkekligi ile hic bir alakasi olmadigini soyleyip hissettirip yanasmalisin bence.
Sana basarilar dilerim :)

Ev konusunu bile açmıyor ki yok borçlar bitsin ki pek bi borç kalmadı her ay bir bahanesi var yani parasını göstermez pek.
sizin eve para katkınız varsa derhal kesin
bakalım o zaman ne yapacak
paranızı ya ailenize verin ya da bir arsa v.s. bişey alın
ama yapın böyle bişey kesin

aynı dertten muzdaribiz. çocuğum olmasa şu anda çoktan tekmeyi basmıştım. gerçi ayrıyız şu anda da.

biliyorum kötü bir düşünce ama bazen yokolsalrda bende kurtulsam diyorum. bıktım bıktım.

yıllardır uğraşıyorum.değişme ve gelişme yok ne yazıkki.

bende dahil bikaç kişi söyledik maaşını hiç verme diye onla ilgili bişey yazmamışsınız
bunu da bir gözden geçirin derim!! kıyamamazlık yapmayın
o sizi ve yuvanızı ne kadar düşünüyorsa o kadar düşünü

Arkadaş ben bu evliliğe adım atıp da hala ailesinin elinden tutan kişileri kadın veya erkek anlamıyorum... Yaw sen de evlendin, sen de aile kurdun artık neyin peşindesin? Hele o anne babalar, çekin o yapışkan ellerinizi çocuklarınızdan da bi hayata atılıp evliliklerini bilsinler, kişilik sahibi olsunlar ki çocukları da karakterli verimli bir birey olabilsin...
Sevgi saygıysa arayıp hallerini hatırını sorarsın, ziyaretlerine gider birlikte bir şeyler yaparsın ara ara... ama sık sık oldu mu zoraki kalabalık bir aile oluyorsun, kime neyi dayatıyorsun sen?
çok sıkışırlarsa bile aileler çocuklarından maddi destek istemez iyi niyetlilerse benim bildiğim, anne babalar neden bu kadar fikirsiz? bir onların mı evladı var yahu?

ifrit oldum....

Bir arkadaş en doğru öneriyi yapmış zaten.

Eşinin bakış açısı bu şartlarda değişmez.
İnan kavgaya, tartışmaya gerek yok.
Benden kartını, maaşını gizleyen, ailesine haksız yere veren adama maaşımdan kuruş göstermem.
Benim maaşıma güvenmeden kocalık görevini yapsın evine baksın, sonra gücü yetiyorsa ailesine versin görelim.

Borçlarla bir başına kalsın bak nasıl anlıyor hatasını.

Ben olsam tek bir kavga ederim net.
Bundan sonra çalışmıyorum farzet benim maaşım birikim olacak çocuk ya da ev için.
Kendi maaşınla her şeye yetip ailene de verebiliyorsan ver hiç karışmıyorum derim biter.
Sormam bile geçindirebiliyor musun evi, var mı yok mu diye.

Koca kafası ile şeytanlık düşüneceğine bunları düşünsün

durumunuza üzüldüm açıkçasi... ediniz sizden ayrı hesap tutuyor size ilgisiz çocuk istiyorum diyor ama doktora gitmiyo peki sizinle niye evli ....sadece evli olmak için mi yada cinsel ihtiyaç için mi .... bnce bunları bir düşünün

neden bi cinnet geçirmiyorsun? eşine patla bence artık.

ah canım ah ne dolmuşsun. ne zordur bilirim kelin melhemı olsa misali , ev iş her ikiside böyle zorlu olunca hele şehri de sevmıyorsan durum zor yaşadım gördüm bende.
zamana bırakmakta fayda var. eşin belli ki inatçı biri. düşünüp kendini hasta etmeden hayatı olduğu gibi kabullen bence( yanlış anlama eşinin yaptıklarına sus demiyorum asla ama üslubun önemli emek verdiğin bir ilişki yani yaşadığın şehri sev mesela). hobiler edin. rahatlat kendini yoğun stres altında bir hayat hele gebelik pek mümkün değil.
bebek konusuna gelince onuda anlıyorum bende yaşıyorum pek zor. benim evliliğim gereği kesinlikte yapmamam bile gerek bebek ama hastalığım var ve ilerde olmaz diye korkuyorum. senin bir sorunun yokmuş bence evliliğin yolunu bulana kadar acele etme. takıntı haline getirip sıkma güzel ccanını bitanem.
eşine gelince bir dönem sonra sen konuyu açmadıkça o açacaktır ve eminim aklı selim düşünüp karar veir.
eşinle tartışmanın bir faydası olmuyor. benim eşimde ailesine karşı safça. yeni evliyim gardrobum bile yok düşün bir de öğretmenim ben. eşim hep ailesine çalıştı düğün borçlarına asla karışmadılar neler ettiler bana neler .ağladım ağladım. şimdi hastayım kalbimden rahatsızlığım çıktı.
üzülmenin düşünmenin sonu yok. zaman en iyi ilaç derler.
sağlıcaklar kal :)

Sizin yaşadıklarınızı 15 yıl yaşadım sonra biz battik ailesinden hiç kimse destek olmadı o zaman aklı başına geldi ama iş işten geçti içimde ki herşey öldü

korku filmi gibi, saka gibi

hangi bayan boyle bir hayatin hayalini kurarak evlenir ki.. cok yazik olmus hayallerine canim cokk

senin yerinde olsam ben artik biktim usandim, alien evlendigimizden bu yana paraya doymadi doymayacak ben yokum bundan sonra maasini aldigini gibi ailene verebilirsin artik sen omur boyu otur aileni besle dahada yuva kurma bosanmak istiyorum diyip cekilirim kenara
alttan almiyorsa zaten dogru karar bosanmak olur

Esiniz sizden gizli gonderseydi haberiniz olmazdi simdi demek ki gizli degil,yani gizliligi kalmamis..bence bunu soyleyin ona..ve bir ogul ailesine para gonderebilir..gondersin bunun icin bir yuva yikilmaz canim kardesim...yasli insanlari oldugu gibi kabul edin aradaki mutlulugu buna kurban etmeyin.

Sizi benden başka kimse anlayamaz.. Bende sizinkine benzer sorunlar yaşadım. Evlendik ailesi 5 kuruş yardım etmedi. Düğünde takı dahi takmadı. Bizde farklı şehirlerdeyiz. Ailesi sürekli hayatımıza müdahale eder, evimize aldığımız eşyalara dahi karışma haklarını kendilerinde görürlerdi. En sonunda ben resti çektim. Ailesiyle ben papaz oldum. Da dahası var.. 3,5 yıldır evliyim. 3 sene borç ödedik, eşim ve bende çalışıyorduk.. Ben borç ödeyelim, birikim yapalım diye kendimden sıkar, ödün verirken; benim saf kocam ailesine yardım ediyordu. En sonunda kayın pederim kaynım için borç para isteyince, aklım başıma geldi.. Dedim gönder, ama bu son. Bütün evin ödemelerini eşime devrettim. Mutfak, faturalar, kira ve kredi kartı. İnan hayat standartlarımı yükselttim. Eşim maaşını ayın sonunu dahi göremiyor, benim harcamalarımdan.. İnan üstümden koca bir yük kalktı.. Ailesi yiyeceğine, ben yiyorum.. Diyorum içimden, sıkıysa şimdi göndersin..
Bence olaya el atmanın zamanı gelmiş de geçiyor.. Eşine söylenmeyeceksin, uygulama yapacaksın. Mümkünse eşini borca sok.. Borca sokamıyorsun da maddi değeri yüksek, ziynet eşyası aldır.. Gez toz. Ye iç.. Maaşınız ay sonunu görmesin.. Sürekli talep kar ol eşinden.. Şunu istiyorum, bunu istiyorum de.. Bence belirli bir süre de çocuk düşünmeyin..

bence ütün bu sorunların kaynağı eşiniz, o gönlünüzü doldurabilse herşey bu kadar sıkmazdı sizi

Ya esini surekli borca sok ya da sen maasini biriktir evin gecimini ona birak. Boylece bir gonderir iki gonderir sonunda o da param yok demeyi ogrenir.
Cocuk icin henuz erken. Aranizdaki sorunlari cozmeden cocuk yapmayin.
Esinle de konus onlar telefon ettiginde de her seyi anlatmasin. Bazi seyler sizin ozeliniz olsun. Sizin de artik bir yuvaniz oldugunu, ailesinin artik siz oldugunu anlamasini saglayin.
Bu para verme isini engelleyemezsiniz konusarak. Tek care ya esinizi borca sokmak ya da evin tum ihtiyaclarini esinizin tek basina karsilamasini saglamak. Yavas yavas siz de param kalmadi deyip odemeleri esinize birakin.
surekli bir seyler isteyin. Onlarin ailesinin yap taktigini uygulayin.

tipik evlenirken oğluna bir lira yardım etmeyip evlendikten sonra oğlundan her ay bin lira isteyen yurdum erkek ailesi düğünde çok Avrupai evlendikten sonra çok Anadolu
ve olabildiğince bencil ve hadsizler onları geçtim eşini sevdiğini söylüyorsun ama ben eşinin pek iyi yanını göremedim her ay aileye sana sormadan para verilmesi sürekli onlara bağımlılık göstermesi aile deyince hala anne babasının aklına gelmesi
kendi baba olacakken bunun peşine düşmemesi
hem iyi bir maaşı vs. var diyorsun ama o parayıda genelde görmüyorsun
kısacası kızacaksın biliyordum bu ortamda çocuk olmaması daha iyi gibi ayrılmak istemediğini söylemişsin en azından aile sorunlarını halletmeye çalış
biraz tırnaklarını göster ailesine çok sessiz ve pasif kalmışsın bazen insanlara bağırmadan sana yaptıkları haksızlıkları gösteremiyorsun
evine gelen misafirden onlara ne en başta
bunları düzeltmeden eşin asıl ailesinin artık sen olduğunu anlamadan çocuk olmaması hayrına

Kesinlikle hayırlısı bu bence. Hani derler ya her şerde bi hayır vardır diye al sana kanıtı işte. İlerde (umarım olmaz) boşanma durumu olursa ne olacak bu sefer çocuk var. Büyük problem onun için. Bence al karşına konuş geçmişi aç mesela. güzel günlerinizden bahset mutlu anlarınızı hatırlat falan. niye artık böyle değiliz biz? de. sakin sakin konuşun. aile durumunu da aç. Böyle bi evlilik hayal etmiyoduk biz demi de. Hayatımızı paylaşıyoruz biz artık karı kocayız birbirimizden bişeyler saklamak ne derece doğru ? falan de işte. O sırada zaten ağlarsın büyük ihtimal biz kadınların doğasında var:) Biraz daha anlayışlı ve düşünceli olacağını düşünüyorum ben.. umarım her şey istediğin gibi olur :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…