- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 30
-
- Konu Sahibi Izmirli_yagmur
sizin eve para katkınız varsa derhal kesin
bakalım o zaman ne yapacak
paranızı ya ailenize verin ya da bir arsa v.s. bişey alın
ama yapın böyle bişey kesin
sizde bende yazmışız ama arkadaş cevap vermemişBenimde anlatmak istediğim buydu
yani Ailene para verceksen benden sana para yok evin ihtiyacına yetir kalırsa ver :)
sizde bende yazmışız ama arkadaş cevap vermemiş
başka konuya yazmış
konu ile ilgilenilmeyince kızıyorum ben
halbuki verdiğimiz öğüt çok mantıklı :)
cevap yazmışsın ama parasal konularda verdiğimiz akılla alakalı yazdım benCevap verdim ya kızlar
bende nişanlıyım.benim nişanlımın aileside aynı böyle.birde kızları var evli çok bilmiş evde oturuyor damadı borca sokmuşlar.ben memurum nişanlım öğretmen.o kızın masrafını kızın çocuğunun masrafını bize yıkacakları için tayin aldırmıyorum.ailemin olduğu şehirde yaşayacağım.ben borçsuz evleniyorum oğlunuzda borçsuz gelse iyi olur dedim.kadın oğluna tabiki oğlum hiç borç bırakırmıyız sana dedi 2 gün sonra beni aradı kp yatırmıycaz parayı af gelecekmiş faiz pek yokmuş dedi.iyi siz bilirsiniz dedim.bende ailemin evinin içini yaptırmaya başladım.bu erkek tarafları bir tuhaf gerçekten kendi kızları değerli ama el kızı yolunacak tavuk nasıl olsa çalışıyor birazda biz yiyelim o baldan kafasındalar.
bugün kp dedim sizin kız çalışmıyor mu diye yok ne çalışacak çocuğuna kim bakacak diyor ben onların olduğu şehre tayin aldırsam onların semtte oturacakmışım çocuğuma bakacakmış.kv dedim sizin oturduğunuz yakada bile oturmam ben karşıda oturcam eğerki gelirsem buraya.ve siz her sabah ben gitmeden gelip benim evimde çocuğuma bakacaksınız dedim işi bırak diyor bana.allah akıl versin bunlara.kötü niyetli oldukları için kızı 70 bin kredi çekti 140 bin ödeyecek ve bu gidişle daha da fazla ödeyecek.
allaha dua et yalvar iyi düşün ama saf olma
allah büyük
benim kv üniversite hayatı boyunca nişanlımı bir kere aramadı ne zaman nişanlandık oğlu kıymetlendi.fırsat vermem ben öyle yapmasına kendi kızını kocasıyla başbaşa kalsın diye evde yalnız bırakıyordu nişanlıyken sözlüyken ama beni başbaşa bırakmamak için elinden geleni yapıyor.yapsın oğlu hergün beni arıyor artık onu değil.şuan acaip kötü gelin motifi çizdim ama zorluyorlar.
Sizi benden başka kimse anlayamaz.. Bende sizinkine benzer sorunlar yaşadım. Evlendik ailesi 5 kuruş yardım etmedi. Düğünde takı dahi takmadı. Bizde farklı şehirlerdeyiz. Ailesi sürekli hayatımıza müdahale eder, evimize aldığımız eşyalara dahi karışma haklarını kendilerinde görürlerdi. En sonunda ben resti çektim. Ailesiyle ben papaz oldum. Da dahası var.. 3,5 yıldır evliyim. 3 sene borç ödedik, eşim ve bende çalışıyorduk.. Ben borç ödeyelim, birikim yapalım diye kendimden sıkar, ödün verirken; benim saf kocam ailesine yardım ediyordu. En sonunda kayın pederim kaynım için borç para isteyince, aklım başıma geldi.. Dedim gönder, ama bu son. Bütün evin ödemelerini eşime devrettim. Mutfak, faturalar, kira ve kredi kartı. İnan hayat standartlarımı yükselttim. Eşim maaşını ayın sonunu dahi göremiyor, benim harcamalarımdan.. İnan üstümden koca bir yük kalktı.. Ailesi yiyeceğine, ben yiyorum.. Diyorum içimden, sıkıysa şimdi göndersin..
Bence olaya el atmanın zamanı gelmiş de geçiyor.. Eşine söylenmeyeceksin, uygulama yapacaksın. Mümkünse eşini borca sok.. Borca sokamıyorsun da maddi değeri yüksek, ziynet eşyası aldır.. Gez toz. Ye iç.. Maaşınız ay sonunu görmesin.. Sürekli talep kar ol eşinden.. Şunu istiyorum, bunu istiyorum de.. Bence belirli bir süre de çocuk düşünmeyin..