4 yıllık beraberlik,2 yıllık evlilik ve mutsuzluğum :(

Yok mu güzel önerileri olan? evliliğim sizce nasıl düzelebilir? eşimin inadı ve kendi başına kararlar alması nasıl düzelebilir? eşim kötü biri değil ama olanlar bunlar :KK43:

merhaba arkadaşlar

2 yıllık evliyim 4 yılda flört etmiştim eşimle toplamda 6 yıllık birlikteligimiz var. Eşimle çok severek evlendik. Bekarken gezdik,eğlendik vs.. mutluyduk. Evlenmek istediğimizde eşimin ailesi evlenmemizi istemedi sebebi ise eşim güzel para kazanıyor ve para veremeyecekti. Eşimin annesi bekarken çok güzel konuşurduk ve anlayışlıydı. Babası öyle değildi önyargılı birisidir. Bende çok şükür güzel bir okul okudum ve memurum. Evlenene kadar eşimin babasının istekleri ve herşeye müdahale edişli beni rahatsız etsede ses çıkarmadım hiç babasıdır diyip geçtim. Neyse eşimle kararlıydık çok şükür evlendik.Benim ailem saygı duydu. Eşim ilk çocuk ve bir erkek kardeşi var. Ailesi çok farklı bir aile anlam veremedim. Bana iyi gözükmeye çalışıp eşime beni kötüleyen insanlar :KK43: hiç öyle bilmiyordum ama öyleymiş :KK43: ben hep sessiz ve saygılı oldum onlara ama onlar hep benim aileme hakkında saygısızca konuşan ve eşimi sürekli dürtükleyen inanlar. İki taraftanda bağımsız yerde yaşıyoruz. Ailesi maddi manevi hep eşimden destek ister. Herşey için ararlar ve evimizde ne yaptık ne ettik bilmek isterler. Misafirime bile karışırlar. Benden gizli eşim hep para gönderir ve ben bunu bilirim anlarım çünkü eşim benden kartını saklar. Her ay bir bahane eder param şuraya gitti falan filan.

Eşimin ailesini gerçekten sevmeyi çok istedim. Sürekli bize gelirler ve uzun müddet kalır ki kendi evi gibi davranırlar sanki evin hanımı yokmuş gibi. Herşeye bir müdahale, herşeye bir laf eşimle günde 5 defa konuşurlar. Özellikle benden gizli konuşurlar sanki ne mesele var gibi. O kadar bunaldım ki bizden para almalarına, benden gizli eşimin para göndermesine(İnançlılar sözde ama hakkıma giriyorlar gizli para göndermesine bi,şi demiyorlar),eşimin evlendikten sonra ilgisizliğinden, ailesinin bize müdahale etmesine izin vermesinden vs..

1 yıl çocuk istemedik ve 1 yıldır çocuğumuz olmuyor :KK43: o kadar seviyorum ki çocukları gözlerim doluyor yazarken bile..Zorla test yaptır dedim( çok inatçı ve hep kendi bilir doğruyu) sonuç eşimden kaynaklı bebek olmamasıydı:KK43: ben problem etmedim sonuç kimden kaynaklı önemli değildi bizim bebeğimiz olmuyor dedim destek oldum ancak onda bile eşim hala bende problem yok dedi.Doktor eşinizden kaynaklı dedi çünkü hertürlü testi yaptırdım ben. Eşime tekrar doktora git dedim gitmiyor hala. İlaç içip düzelebilir bir durum sonuçta ama hala kabullenmiyor çocuğu çok istemesine rağmen hiç bir çaba yok tedavi istemiyor doktora gitmiyor :KK43:

Neyse sonuç olarak: Sevmediğim bir ilde,sevmediğim bir kurumda, sevmediğim bir iş yapıyorum çünkü mesleğimden bağımsız ve motivasyonu sıfır olan bir yerdeyim :KK43: eşimin ailesinen sıkılmış ve herşeyimizi müdahalesinden usanmış biriyim. Eşimin ilgisizliği ve benden ayrı hesabını tutmasından usandım o kadar çok şey var ki arkadaşlar bunaldım usandım,kırıldım ama yinede susuyorum. Çok dua ediyorum Rabbim bize yardım etsin :KK43:

Var mıdır bir öneriniz çok yoruldum :KK43:

merhaba arkadaşlar

2 yıllık evliyim 4 yılda flört etmiştim eşimle toplamda 6 yıllık birlikteligimiz var. Eşimle çok severek evlendik. Bekarken gezdik,eğlendik vs.. mutluyduk. Evlenmek istediğimizde eşimin ailesi evlenmemizi istemedi sebebi ise eşim güzel para kazanıyor ve para veremeyecekti. Eşimin annesi bekarken çok güzel konuşurduk ve anlayışlıydı. Babası öyle değildi önyargılı birisidir. Bende çok şükür güzel bir okul okudum ve memurum. Evlenene kadar eşimin babasının istekleri ve herşeye müdahale edişli beni rahatsız etsede ses çıkarmadım hiç babasıdır diyip geçtim. Neyse eşimle kararlıydık çok şükür evlendik.Benim ailem saygı duydu. Eşim ilk çocuk ve bir erkek kardeşi var. Ailesi çok farklı bir aile anlam veremedim. Bana iyi gözükmeye çalışıp eşime beni kötüleyen insanlar :KK43: hiç öyle bilmiyordum ama öyleymiş :KK43: ben hep sessiz ve saygılı oldum onlara ama onlar hep benim aileme hakkında saygısızca konuşan ve eşimi sürekli dürtükleyen inanlar. İki taraftanda bağımsız yerde yaşıyoruz. Ailesi maddi manevi hep eşimden destek ister. Herşey için ararlar ve evimizde ne yaptık ne ettik bilmek isterler. Misafirime bile karışırlar. Benden gizli eşim hep para gönderir ve ben bunu bilirim anlarım çünkü eşim benden kartını saklar. Her ay bir bahane eder param şuraya gitti falan filan.

Eşimin ailesini gerçekten sevmeyi çok istedim. Sürekli bize gelirler ve uzun müddet kalır ki kendi evi gibi davranırlar sanki evin hanımı yokmuş gibi. Herşeye bir müdahale, herşeye bir laf eşimle günde 5 defa konuşurlar. Özellikle benden gizli konuşurlar sanki ne mesele var gibi. O kadar bunaldım ki bizden para almalarına, benden gizli eşimin para göndermesine(İnançlılar sözde ama hakkıma giriyorlar gizli para göndermesine bi,şi demiyorlar),eşimin evlendikten sonra ilgisizliğinden, ailesinin bize müdahale etmesine izin vermesinden vs.. ,

1 yıl çocuk istemedik ve 1 yıldır çocuğumuz olmuyor :KK43: o kadar seviyorum ki çocukları gözlerim doluyor yazarken bile..Zorla test yaptır dedim( çok inatçı ve hep kendi bilir doğruyu) sonuç eşimden kaynaklı bebek olmamasıydı:KK43: ben problem etmedim sonuç kimden kaynaklı önemli değildi bizim bebeğimiz olmuyor dedim destek oldum ancak onda bile eşim hala bende problem yok dedi.Doktor eşinizden kaynaklı dedi çünkü hertürlü testi yaptırdım ben. Eşime tekrar doktora git dedim gitmiyor hala. İlaç içip düzelebilir bir durum sonuçta ama hala kabullenmiyor çocuğu çok istemesine rağmen hiç bir çaba yok tedavi istemiyor doktora gitmiyor :KK43:

Neyse sonuç olarak: Sevmediğim bir ilde,sevmediğim bir kurumda, sevmediğim bir iş yapıyorum çünkü mesleğimden bağımsız ve motivasyonu sıfır olan bir yerdeyim :KK43: eşimin ailesinen sıkılmış ve herşeyimizi müdahalesinden usanmış biriyim. Eşimin ilgisizliği ve benden ayrı hesabını tutmasından usandım o kadar çok şey var ki arkadaşlar bunaldım usandım,kırıldım ama yinede susuyorum. Çok dua ediyorum Rabbim bize yardım etsin :KK43:

gerçekten evliliğin temelini bozan şeyler bunlar para saklamak ,gizli para yollamak,hesabı ayrı tutmak inatlaşmak,YAZIK BU ZİHNİYETLERE...,,üstelik ilgisizlik cabası :KK43:
Siz bence çocuk konusunda acele etmeyin,onunla tekrar tekrar konuşmayı deneyin .Sizin herşeyin farkında olduğunuzu anlasın
tavır alın ailenizin yanına gidin kafa dinlemeye

Bence zamana ihtiyacınız var. Daha yeni evli sayılırsınız. Eğer eşinizle aranızda sevgi sorunu yoksa çocuk eşinizin aile kavramını anlamasına yardımcı olabilir ancak aksi de mümkün. Zamana yayın, boşanmayı aklınıza sokmayın hemen. Evlilik zamanla oturur.

Canım bu aileler hep böyle.Hele senin veya benim eşim gibi ilk çocuklarıysa tam böyle. Bende bıktım sürekli eşimi tırtıklamalarından daha dün gece bu yüzden ilk kavgamizi ettik düşün yani. Bugün ailemin yanına gidicez oturmaya ama aglamaktan gözlerim sis o vaziyette. Bide benim eşimin başka kardeşleri var. Maddi anlamda anası babası onlara yardım ederler paraya ihtiyaç duyduklarında bizden isterler bende bıktım valla artık ama bizim kocaların dusuncelerini degistirmeleri gerekiyo. Yardım etmemeleri gerekiyo bu kadar. Yoksa sen ben gibi daha çok kadin böyle buralarda üzülürüz

aynen oyle arkadaşlar :KK43: ayrılığı düşünmüyorum ben. Çocuk olayına gelince eşimi seviyorum bide çocuk olunca para göndermez gibi geliyor. Hakka girdiğini anlar diye ümit ediyorum. Aileler biraz farkında olsa evlatlarının mutluğunu düşünse zaten böyle davranmazlar ki. Gelinleriyle iyi geçinirler. K.validem sürekli başka gelinler gibi olmamı ister. Yok bu boyle yok şu soyle acip karşılaştırma yapıyor benim canımı sıkıyor hep :KK43: yani eşimin anlaması için çaba sarfetmekten çok sıkıldım zamanla düzelir diye dua ediyorum :KK43:

Şu an çocuk sahibi değilsiniz ve bence kendine zaman ver her şeyi iyice düşün ona göre kararını ver . Evlenmek gibi boşanmak da çok normal kafanda bunu büyütme önceliğin tabikide yuvani korumak belli bir noktaya kadar mücadele etmek olmalıdır. hayatta hiç bir şey kolay değil kimse güllük gülistanlık yaşamıyor ki sabırlı ol hakkında hayırlısı olacaktır .

Eşimi seviyorum sevmesem zaten ya evlenmem y da ayrılırdım :KK43: düzltmek istiyorum bu durumu derdim bu yani.Kolay kurmadım bu yuvayı kolay yıkamam ki. Eşimle aramıza girlmediği müddetçe mutlu oluyoruz :KK43:

merhaba arkadaşlar

Eşimin ailesini gerçekten sevmeyi çok istedim. Sürekli bize gelirler ve uzun müddet kalır ki kendi evi gibi davranırlar sanki evin hanımı yokmuş gibi. Herşeye bir müdahale, herşeye bir laf eşimle günde 5 defa konuşurlar. Özellikle benden gizli konuşurlar sanki ne mesele var gibi. O kadar bunaldım ki bizden para almalarına, benden gizli eşimin para göndermesine(İnançlılar sözde ama hakkıma giriyorlar gizli para göndermesine bi,şi demiyorlar),eşimin evlendikten sonra ilgisizliğinden, ailesinin bize müdahale etmesine izin vermesinden vs..

içim daraldı okurken..

Yok mu güzel önerileri olan? evliliğim sizce nasıl düzelebilir? eşimin inadı ve kendi başına kararlar alması nasıl düzelebilir? eşim kötü biri değil ama olanlar bunlar :KK43:

Cnmbak şimdi benim eşimlede maaş ı konusunda tartışmistik.

Diyeceğin aynen şu aşkım madem Ailene yardım yapmak istiyorsun ve bu konuda ve maaşın konusunda bana söz hakkı tanımıyorsun . Tamam o zaman evimizin aylık giderlerinin tamamını karşıla geriye kalanı kalırsa eğer Ailene yolla

Bende maaşımı yuvamizin geleceği için ev almak için biriktirecegim için şu an için ev giderlerine katkım olamayacak

De ve konuyu kapat. Bende ise yaradı valla:) eşim Özür diledi

Ama kararlı ol dediğinin arkasında ol bakalım ne diyecek

şimdi ..

1. Onun ailesini kafaya takarak hayatı kendine zindan etmeyeceksin..Eldeki mal belli. Adam böyle ailesine gitsin ne yardım ediyorsa etsin..Aynı oranda sende kendi ailene yardım et.. Yada git borç yaptır onu ödesin.

2.İnan bir çok insan eşinin ailesini sevmiyor bu konuda yalnız değilsin..Tecrübe ile sabit ne kadar konuşursan konuş ne kadar dillendirirsen dillendir.. Olacak olan yapılacak olan yapılıyor.. Sen sadece eşinin yanında ailesinden bahsetme hatta kendi aklından bile geçirme...

3.Hiç bir sorun olmayan çiftler bile çocuk sahibi olamıyor..Akışına bırak..

4. Eğer il değişikliği yapabiliyorsan atamam çıkacak görev yerim değişiyor de bakalım eşin ne diyecek..Ve istediğin il nere ise oraya git..

Sonuç olarak eşinin değişmediğini 2 yılda anladıysan eğer daha fazla üzerine gidip kendini yorma üzme.Hayat başkalarını kafaya takacak kadar uzun değil ve bu hayatta hiç kimse senden değerli değil..

Gez toz eşin olmasın alışveriş yap kendine bak..İşinden zevk al herkes memur olamıyor.. Yaz geldi tatil planı yap mümkünse bir kaç şehir gezmeyi hedefle...

Daha çok gençsin kaynana k peder hepsi sinek vızıltısı.....Sen kendine yatırımını yap..Çünki kimse ölünce senle aynı çukura gömülmeyecek..

merhaba arkadaşlar

canım,ilişkiniz için kesin yargılar içeren ifadeler kullanma.sonuçta severek emek vererek bir yuva kurmuşsunuz.bilirsin bir şeyi yapmak,inşa etmek zorduk;yıkmak ise çok kolay.sen kolaycı olma .en başta kendin için

Kızlar teşekkür ederim güzel yorumlar yapmışsınız. Aynen bazı şeyler için daha fazla çaba sarfetmem gerekli ancak ailesi ile olan problemi çözmemiz gerekli. İnatçı bir kişilik oldu. Tatil yapalım dediğimde masraf diyor resmen. Ailesi tatilimize bile müdahalede bulunuyor meğersem biz harcamayalım kendlerine gönderilim diyem imiş :KK43: çok sinir bozucu tavırlar içindeler. Hep kendileriyle ilgilencez hep onlar var hayatımızda sanki. Yaptıkları o kadar şey var ki :KK43: eşim özel şirkette ve gidemez şuan :KK43: onları artık takmamaya çalışacağım cahillik yapıyorlar çok bağnazca düşüncelşeri var ve kendileri ne derse onu yapmamızı istiyorlar. Bende bunadan sonra onlarla fazla konuşmak istemiyorum konuşunca canım cok sıkılıyor moralimi bozacak seyler buluyorlar. Ben ne desem hemen eşime yetiştiriyorlar. Annesiyle uygun zamanda herşeyi konuşcam çok bunaldık onblar yüzünden beni kötüleyip aramızı bozma gayreti nedir anlam veremdim yani.

Kesinlikle haklısınız. Eşime ev konusunda daha ısrarlı olmam lazım ancak birikim yok olsa hemen almak için çaba göstercem. Aile hakkında konuşmuyorum ben evde laflarını açmıyorum hop arıyorlar yok oğlum söyle böyle yok şuram ağrıdı yok buram ağrıdı yani herşeylerine destek bekliyorlar. Bababsı desen bana laf söyler yok sen niye sorunlarını oğluma söyleyip canını sıkıyorsun diyor işteyken oğlumu arama diyor delirttiler resemn . Ya kocamla aramıza bu kadar girilmez ki onlara ne ya. Ararım aramam yani. eşim bunlara şahit oldu haklısın dedi ama yine de etkileniyor işte :KK43:

Eşinizle konuşun öyleyse. Her ay maaşınızdan belli miktar birikim için ayırın hatta harcamamak için ortak altın ya da dolar hesabı açın. Siz bir yerden başlamazsanız asla değişmez hayatınız.
Eşinize bu durumdan yorulduğunuzu, böyle aile olamayacağınızı, sınırları çizmesini son bir kez guzel bir dille anlatın . Bundan sonra elinizden geldiğince az gorup az duyacağınızı ve bunu kendinden beklediğinizi de belirtin.
Sonra gerçekten susun.Evinizin huzuru için ufaktan ufaktan değişiklikler yapın kendinizde ve hayatınızda.
Madem ayrılmak istemiyorsunuz , biraz sabredip akıllı adımlar atacaksınız.
Siz aramayınca , eşiniz arıyor mu peki ?

Aslında böyle sorunlarlara karşılaşacağınızın sinyali taaa nişanlıyken verilmiş. Ama göz ardı etmişsiniz. Anladığım kadarıyla ısrarcı ve talepkar bir ailesi var. Ama gönderip göndememek ya da nasıl ne kadar gönderileceği eşinize kalmış. Yani asıl problem eşinizde.
Bence eşinizle oturup ciddi ve etraflıca konuşun. Rahatsızlığınızın boyutunu belirtin. Yani siz evlisiniz. Herkes kendi kafasına göre davranamazki. Ortak karar alınması lazım. Kendi evinizin bütçesine sizinde karar vermeniz lazım. Eşiniz ayrı evi ve ailesi olduğunu kabul etmei ve ona göre davranmalı.
Ayrıca çocuk işinide bir süre erteleyin. Bu kadar mutsuzken bir bebeğin sorumluluğunu almak zor olabilir.

Evet eşim ailesini mutlaka arar ama daha çok onlar arar. 2 dk yürüyüş yapsak 2 gün üstüste konuşulur o yolda onalrla yani. sonra annesi ne çok geziyorsunuz diyor deliriyorum. Ayrıca bizi birbirimize bırakmıyorlar. Evli olduğunu kabullenmiyorlar kendilerine bakmak zorundaymış gibi ve hep acındırırlar kendilerini eşimde dayanamıyor işte :KK43: aslında o da farklında ama bişi yaptıgı yok kırmak istemiyor bak evlenince değişti dedirtmiyor ailesine. Beni eşimden kıskanıyorlar. Kabullenmiyorlar. Sürekli ararlar her dertlerine bizden çare isterler babası çok pasif inatçı ve bilmiş biri hep saygılı oldum ama dayanamıyorum cahilliklerine. Onlarla konuşsam diyorum :KK43: yani benim kaşıma kadar karışıyor yok şu kavisli yapmış sende yap. Yani hep başkası gibi olmamı istiyor anlamıyorlar :KK43: kardesi deseniz oda aynı abi para,abi şöyle böyle. Çok çok basit şeyleri büyütüp canımızı sıkarlar :KK43: eşim artık evli olduğunu ve bu sorumluluğu almalı onun için bir yol bulmalıyım :8

ayrıca bende biraz polikistik over var ama doktor önemli değil seninki dedi çünkü yumurtlama problemim yok yani. Biara düşünmekten adetim tam düzensizleşti sonra artık kafama takmamaya başladım biraz düzelti günlerim. Doktor sizlik sorun yok diyor eşimin tedavi olmasını istiyorum çünkü ayrılık düşünmüyorum. Eşimin iyi bir baba olacağına inanyorum ailesine böyle davranmaz artık kendi evladını düşünüp aile olduğunu anlar diye umut ediyorum.

aslında çok bişeyler söyleyesim geldi ama ifade edemiycem sanırım şuan. tek diyebileceğim, bazı insanlar cahil ve dar görüşlü. Ailesinde belli ki bu var, benim eşimin aileside öyle. Ben kendi kendime şunu öğrettim aşıladım geliştirdim ve başarmaya çalışıyorum. Ben bu evin kadınıyım, ve benim dediklerimde olur. Benim sevdiğim şeyler ve sevmediğim şeyler vardır. bunları onlara birer birer hissettirirsen emin ol düşerler yakandan.
Mesela bizi her çağırdıklarında paldır küldür eşimle giderdik ben istemeyerek giderdim. Sonra bir iki geri çevirdim. Yorgunum gelemem dedim. İşim var dedim. İfade et kendini. Tavrını koy. Dik dur yani bunu yaparkende. Eşinle ailesiyle ilgili mücadeleyede şimdiden aşırı girme. Önce kendi başına ailesiyle başa çıkmayı öğren. Alttan alttan hep mesaj ver, anlaşılmıyorsada açıkca de yani. Eşim size para veriyor ben salak değilim anlıyorum, çocuğumuz yok ama bi gelecek planlıyoruz, doğmamış çocuklarımın rızkı bunlar, herkes başının çaresine baksın de geç. Kırılan kırılsın, üzülen üzülsün.

aslında çok bişeyler söyleyesim geldi ama ifade edemiycem sanırım şuan. tek diyebileceğim, bazı insanlar cahil ve dar görüşlü. Ailesinde belli ki bu var, benim eşimin aileside öyle. Ben kendi kendime şunu öğrettim aşıladım geliştirdim ve başarmaya çalışıyorum. Ben bu evin kadınıyım, ve benim dediklerimde olur. Benim sevdiğim şeyler ve sevmediğim şeyler vardır. bunları onlara birer birer hissettirirsen emin ol düşerler yakandan.
Mesela bizi her çağırdıklarında paldır küldür eşimle giderdik ben istemeyerek giderdim. Sonra bir iki geri çevirdim. Yorgunum gelemem dedim. İşim var dedim. İfade et kendini. Tavrını koy. Dik dur yani bunu yaparkende. Eşinle ailesiyle ilgili mücadeleyede şimdiden aşırı girme. Önce kendi başına ailesiyle başa çıkmayı öğren. Alttan alttan hep mesaj ver, anlaşılmıyorsada açıkca de yani. Eşim size para veriyor ben salak değilim anlıyorum, çocuğumuz yok ama bi gelecek planlıyoruz, doğmamış çocuklarımın rızkı bunlar, herkes başının çaresine baksın de geç. Kırılan kırılsın, üzülen üzülsün.

canım ne doğru söyledin. Bende artık öyle diyorum. Sürekli gelin diyorlar öyle böyle bayadır gitmedim ama onlar her ay gelip günlerce kalıyorlar bunlar ne düşünür demiyorlar. Hiç umurlarında değil bizim düzenimiz. hep kendi planlarını yapıyorlar ve ona göre uymamızı istiyorlar. Bizim düzenimizi bozup kavga ettirip gidiyorlar.Tatlı tatlı gelip gitseler kıymetleri olacak ama o duruma getirmiyorlar. Bizim özel hayatımız yok gibi onların gözlerinde. Onlar yüzünde kaç defa yumurtlama günümde birlikte olamadık. Artık bende öyle yapcam sizlerle paylaşmak istedim. Konuşcam artık bişi derlerse sustum diye tepeme çıktılar. Düğün günü ve sonraları neler etttiler bir ben bir Allah bilir. Cahil ve bilmişler. Kendileri hep doğruyu bilir hep o tavır içindeler. Bundan sonra laf diyecem bişi derlerse.

X