• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Sizin nazaranızla bir soru sormak istiyorum. Hiç kendinizi yeğeninizin annesinin yerine koydunuz mu? Boşanıp çocukla anne evine dönmek ne kadar zordur. Ben kızım tek çocukken bile iki saatte sıkılıyordum. Kadın kendinden büyük bir. Fedakarlık yapmış. Kirada olsalar farklı mı düşünecektiniz.

Ayrıca çocuğu kreşe bırak al, hastaneye götür, hastayken ilgilenmek gibi tüm sorunlar annede. Abiniz orada keyif yapıyor. Çocuklar ateşli olduğunda gece kaç defa uyanıyorum, ne kadar yoruluyorum.

Abinize yengeniz üç bin lira versin, çocuğa bakabilecek mi?

Yengeniz belki marka giydirmeyi, gezmeyi seviyordur. Oda sizin sorununuz değil.
Marka giydirmek gerekmiyor. Inanmazsin belki
(Konuda bahsi gecen cocuklarin yasi kac bilmem) ama ozellikle erkek cocuklari bi ayakkabi pantolon eskitiyor inanamazsin.. zaten buyudukce mecbur yenisini aliyorsun. Dedigin gibi dr a gitmek kurs okul vs. Ozel durumlar toplantilari vs hersey annede. Baba ne yapiyor bu durumda? Verdigi 3 kurusun hesabini yapiyor

15 bin maaşı yok. Maaşına borcuna göre gönderebildiği 3 bin 3 bin de anne harcıyor. E bu adamın durumu yok annenin varsa 3 -3 değil 3 bine 4 bin paylaşsınlar neden anneler bin tl fazla vermemek için babaların yakasına yapışıyor zoruma gden bu.
Vallahi cok bencilce bir yorum bu.. anne yediriyor iciriyor maddi manevi fedakarlik yapiyor. Gerekirse 2. Iste calissin abin genede cocuklari eksik birakmasin. Anlamiyorum ki bu cocuklari anne doguruyor diye maddi
Manevi neden onlara yikiliyor tum sorumluluk. Daha once dedim ama cok geliyosa velayeti alsin abin mis gibi gorsun o cimrilik yaptigi paranin devede kulak oldugunu.

Benim eşim asgari ücretli. Alacağım miktar onun hayatına mani olamamalı o da insan onunda yaşayacağı hayatı var derim
Yanlış anlamayın üstünüze gelmek için yazmıyorum ama henüz evlilik nedir onu bile tam olarak yaşamadınız bilmiyorsunuz, Ağustos‘ta düğününüz olacaktı evlendiniz mi bilmiyorum, Allah huzurlu mutlu bir evlilik nasip etsin, ömür boyu mutlu olun inşaallah ama bir gün çocuğunuz olduğunda, ona daha fazlasını verebilmek için eşinizi sıkıştıracaksınız, gerekirse ek işte çalış bebeğimizin ihtiyaçlarını karşıla diyeceksiniz zira insan kendi nefsine sahip çıkıyor, bir kıyafeti yıkayıp yıkayıp giyebiliyor, ayakkabısını tamir ettirip senelerce idare ediyor, onu yemeyeyim bunu almayayım diyor lakin çocuğu 2 dakika sonra patlayacak balon için bile içli içli ağlayınca annesi olarak içiniz eziliyor.

Evlilik 2 kişilikken aman eşimin hayatına mani olmayayım diyerek istediğiniz şeylerden feragat edebilirsiniz fakat çocuğunuz olunca tüm bu fikirleriniz değişecek, daha hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren kullanacağınız bebek arabasına kadar hayal kuracaksınız, en iyisi en güzeli olsun isteyeceksiniz, bir puset 1000 liradan başlıyor 20-25 bin liraya kadar gidiyor, bir beşik, bebek kıyafetleri, bezi derken, bebek daha anne karnındayken ne kadar para harcadığınıza siz bile şaşıracaksınız, doğacak her ay bir ekstra çıkacak, giyim kuşam bir yana ek gıdaya başlayacaksınız, siz 3 öğün çorbayla günü geçirirsiniz ama bebeğe mecbursunuz et, meyve, sebze alacaksınız.
Biraz daha büyüyecek tek maaşla olmayacağından karı-koca çalışacaksınız, çocuk kreşe gidecek, kuru kuru kreş parasıyla bitmeyecek etkinlik masrafları olacak, ona göre kıyafeti ayakkabısı olacak.

Çocuğunuzun eksik kalacağı her şey için eşinize yükleneceksiniz çünkü evlat çok başka bir şey, elinizdekinden çok daha fazlasını harcamak istiyorsunuz, bir gün çocuğunuz olduğunda anneleri daha iyi anlayacaksınız.

15 bin maaşı yok. Maaşına borcuna göre gönderebildiği 3 bin 3 bin de anne harcıyor. E bu adamın durumu yok annenin varsa 3 -3 değil 3 bine 4 bin paylaşsınlar neden anneler bin tl fazla vermemek için babaların yakasına yapışıyor zoruma gden bu.
Anneler manevi olarak çok daha fazlasını veriyorlar zaten o yüzden zorunuza giden şey: "anneler maddi manevi çok daha fazla yıpranıyorken babaların kendi konfor alanlarından fedakarlık yapıp üç-beş daha fazla para kıymamaları" olmalıydı.

Fazla mı iddialı olacağım bilmiyorum teyze olsa düşünemez ama hala olduğu için normal
Buna ben de katılmıyorum. Bir hala olarak yeğenlerim için her şeyi yapabilirim. Bazen kendi çocuğum olsa bu kadar sevebilir miyim diye düşünüyorum. Bu nedenle konu sahibinin yorumlarını okurken aşırı gerildim. Bu sevgisizliği ve hırsı anlayamadım.

Tabi deneyimlerinizden yola çıkarak böyle düşünmenizi de anlıyorum. Benim de teyzem hep halamdan daha yakın ve sıcak oldu. Ama kendimde “hala” olmayı deneyimlediğim için rahatlıkla bunun isimlerle değil sevgiyle alakalı olduğunu söyleyebilirim.

Aslında söylediği o kadar saçma ki, farkına varamıyor bir türlü.

Kadın çalışmasa çocuğun ihtiyaçlarını hiç bir şekilde karşılayamayacak. Bu kez nafaka olarak daha fazlasını isteyecek. Adamın cebinden yine 3 bin belki çok daha fazlası çıkacak.
Çalışmasa niye evde oturuyor çalışsın derler her türlü yaranamazsın

Fazla mı iddialı olacağım bilmiyorum teyze olsa düşünemez ama hala olduğu için normal

Buna ben de katılmıyorum. Bir hala olarak yeğenlerim için her şeyi yapabilirim. Bazen kendi çocuğum olsa bu kadar sevebilir miyim diye düşünüyorum. Bu nedenle konu sahibinin yorumlarını okurken aşırı gerildim. Bu sevgisizliği ve hırsı anlayamadım.

Tabi deneyimlerinizden yola çıkarak böyle düşünmenizi de anlıyorum. Benim de teyzem hep halamdan daha yakın ve sıcak oldu. Ama kendimde “hala” olmayı deneyimlediğim için rahatlıkla bunun isimlerle değil sevgiyle alakalı olduğunu söyleyebilirim.
[/QUOTE]

Evet en son ne zaman gördü belli değil 92 sayfa yorum yazıldı hala abimin hayatı ne olacak yazıyor valla çok büyük büyük konusuyor yutması an meselesi

İçim gidiyor benim yeğenlerime yahu. Saçma sapan isteklerini bile karşılamaya çalışıyorum. Pembe saça 500 lira verdik geçen hafta, ben saçımı kendim boyuyorum 😂 istediği olsun, aklında kalmasın diye kendimden geçiyorum ben.
bu konudaki ufaklık gibi bizim büyük de 4 yaşında
bir de 2 yaşında kardeşi var

aynı sene kardeş oldu, anne işe döndü sonra da bu kreşe başladı

çok büyük kreş reddi yaşadık...(kreşi özel okulun anasınıfı aslında, bi sürü aktvite filan da var, üstelik 2 yaşında sırtına çantasını alıp okula gidiyom ben diye dolanan bi veletti, o kadar hevesliydi güya bu sıpa)

ne yaptın teyzecim okulda , diyordum "annem nerde babam nerde diye ağladım hep teyzee" diyordu
muhabbet ediyorduk
"ben annemle babamın beni sevmediklerini düşünüyorum teyzee" diyordu yaş 3.

bu analı-babalı kuzu.
Düşünemiyorum tek başına büyütenleri valla benim içim gidiyor.

Aynen 5 TL ye süt yok. Markette 17 18 TL sütün litresi.
Bir günde bir litre içiyor mu bir çocuk? Gerçekten konudan çok uzak olduğum için soruyorum. Günde bir litre fiyatıyla aylık süt masrafı hesaplanmış da konuda hep. Ben çocukken sevmezdim, içmezdim. O yüzden bilemiyorum günde ne kadar süt içilmesinin normal olacağını.

Bir günde bir litre içiyor mu bir çocuk? Gerçekten konudan çok uzak olduğum için soruyorum. Günde bir litre fiyatıyla aylık süt masrafı hesaplanmış da konuda hep. Ben çocukken sevmezdim, içmezdim. O yüzden bilemiyorum günde ne kadar süt içilmesinin normal olacağını.
Benim oğlan küçükken de o kadar süt içmezdi , 8 yasında şimdi sabahları bir bardak içiyor .
Ama eltimin kızı belki bir litreden de fazla içiyordu.

ben de içmem
biz bebeyken zaten paket süt olayı taşrada yok gibi birşeydi. sütçüler getirirdi, köyde kendi hayvanlarımınızın sütü vardı filan...

benim gördüğüm kadarıyla çocuklar da lıkır lıkır (bardakla) UHT/günlük süt değil daha çok kakaolu çilekli filan küçük paketlerden içiyor. onlardan 2-3 tane içebiliyorlar. ya da 1 tane ondan 1 tane mini yoğurtlardan 1 tane dondurma...

Kinetix diyor bayan olmus 200 250 tltl iki itane alacam kreste ve parkta giyinsin diye 400 tl gitti 2 3 ay omur var hemen yirtiliyor kinetix .kinetix resimi cekip atayim bayana 2ayda yırttı bu cocuk cinim yirtik ayakkabi ilemi dolassin hala anlamiyor devir o devir degil
Lcw mi diyorki iyi giyinmek herkesin hakki 😬😬😬
Yetişkin koca kadınım. 300 ₺’ye çok beğenip Lcw’den spor ayakkabı aldım. Abartmıyorum daha 2 ay olmadı alalı, yanlarından yapışkanı çıktı. Yırtık gibi görünüyor. Daha çok yeni olduğu için ayakkabı tamircisine verdim. Konu sahibi nike 300 ₺ kinetix 50₺ falan sanıyor herhalde.

En az iki bardak. Ben her sabah ve her akşam içerdim. Yeğenim 8 yaşına kadar neredeyse yarım litrelik biberonla canı sıkıldıkça süt isterdi 😂 çocuğa göre değişir.

Back
X