• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

adam 38 yaşındaymış çocuk 4 yaşlarında.bu adamın tonla birikimi vardır.25 de işe başlasan 13 yıldır çalışıyordur mesela.istediği zaman bankalar kredi verir avans verir memur olduğu için.neden asgari ücretli kardeşten para ister asıl onu sorgulasın adamı savunanlar.
adamı sorgulayacak muhakemesi olmayanlar için geline suç atmak kolay geliyor

adam 38 yaşındaymış çocuk 4 yaşlarında.bu adamın tonla birikimi vardır.25 de işe başlasan 13 yıldır çalışıyordur mesela.istediği zaman bankalar kredi verir avans verir memur olduğu için.neden asgari ücretli kardeşten para ister asıl onu sorgulasın adamı savunanlar.

Eski eşi suçlamak daha kolay. Sorgulamak düşünmek filan zor işler beyin gerektiriyor 🤣

kardeşinize gelin her yetinmeyi bilsin dediğinizde yeğeninizin rızkını kestiğinizi unutmayın konu sahibi , anne baba ayrı çocuğu birde parasızlıkla terbiye etmeyi öğretirseniz ileride babasından ve sizden nefret edecek çektiği sıkıntıların sebebini öğrenecek . çocuk nefreti kazanmayın, hadi gelin bitti gitti ama yeğeninizin nefretini kazanmayın. sonra pişman olursunuz . eşinizin ailesi tarafından da inanın bunlar karşınıza çıkar ileride . daha yeni evlisiniz toysunuz . ileride anlayacaksınız.

kardeşinize gelin her yetinmeyi bilsin dediğinizde yeğeninizin rızkını kestiğinizi unutmayın konu sahibi , anne baba ayrı çocuğu birde parasızlıkla terbiye etmeyi öğretirseniz ileride babasından ve sizden nefret edecek çektiği sıkıntıların sebebibi öğrenecek . çocuk nefreti kazanmayın hadi gelin bitti gitti ama yeğeninizin nefretini kazanmayın. sonra pişman olursunuz . eşinizin ailesi tarafından da inanın bunlar karşınıza çıkar ileride . daha yeni evlisiniz toysunuz . ileride anlayacaksınız.
mesela ben.ölse cenazesine gitmem.bağlanan nafakamı ödemedi.1 lira harçlık vermedi eğitimime zerre katkısı olmadı banka çalışanıydı.ee ekti ekti biçiyor .torununu bile göremiyor.abisinin de sonu böyle olacak haberi yok.

arada gelen 1-2 kişi (yüksek ihtimal eşinden para alamayan ya da eşinin ilk evliliğinden olan çocuğa kafasını takan kişiler) yenge azla yetinsin diye gelir ümidiyle konuyu da açık tuttuğunu düşünüyorum 88-89 sayfa yazıldı çizildi hala 2000 tl ye kreş var diyor evet var da sadece kreş o , kreşe gidince sürekli birşeyler istiyorlar 23 nisan gösterisi için ayrı kıyafet 19 mayısa ayrı anneler günü için ayrı etkinlik öğretmenler günü için ayrı gider yerli malı haftası için ayrı ... hergün beslenme için ayrı gider bunlar hep gider , bedava mı oluyor sanıyor acaba kıyamam
Geçen sene 2250 olan kreşi daha dün aradım oğlum için 3500+ yılda 1 defa 3500-5500 arası kırtasiye ücreti alıyoruz dediler (mahalle arası kreş).

o çocuğu bu büyükler perişan ediyor işte.gelin şimdi görümcenin fiştekleriyle mi mücadele etsin ,işten çıkıp eve mi yetişsin, ev üstüne ev kurmuş onu mu idare etsin, eski kocasına mı laf anlatsın, çocuğunu mu büyütsün. kaça bölünsün o kadın. hiç mi akıl vicdan yok . ne bu nefret . bir kere bu kadar önünü ardını düşünmeden nefret eden insan sağlıklı olamaz. kişisel sorunlarınıza çocukları karıştırmamayı ne zaman öğreneceksiniz. abi anlıyorum seni ama o senin çocuğun lazım olanı yapmak zorundasın, biz bu zamana kadar elimizden geleni yaptık ama senin gelirin benden fazla ve o senin çocuğun demek bu kadar mı zor anlamıyorum ki .

mesela ben.ölse cenazesine gitmem.bağlanan nafakamı ödemedi.1 lira harçlık vermedi eğitimime zerre katkısı olmadı banka çalışanıydı.ee ekti ekti biçiyor .torununu bile göremiyor.abisinin de sonu böyle olacak haberi yok.
Benim de aynı :işsiz: :işsiz: ölse cenazesine gitmem. Benim babam üvey babamdı, o da vefat etti 2 yıl önce. Biyolojik şahıs ne zaman okulum masrafım bitti o zaman peşime düştü .erefsiz. Öteki tarafta bile iki elim yakasında olacak. Bu da böyle biline.

bak konu sahibi oku arkadaşlar yazıyor . anlar mısın bilmiyorum ama en azından denersen iyi olur. kendini o kadının yerine koy, şunu da unutma abini ne kadar seversen ne kadar güvenirsen güven asla duvarlar arasında iki kişinin yaşadığını bilemezsin, abinin anlattığı kadarıyla bilip kinlenme ,abin zar zor geçinen kardeşinden ailesinden çocuğunun masraflarını talep edecek karakterde bir insan, bu basit birşey değil bunu normal görme , o kadın sıkıntı çıkarıyor sanma, anlaman için ondan daha kötü durumlar yaşar sonra pişman olursun. ay aklını başına devşir ya

15 bin maaşı yok. Maaşına borcuna göre gönderebildiği 3 bin 3 bin de anne harcıyor. E bu adamın durumu yok annenin varsa 3 -3 değil 3 bine 4 bin paylaşsınlar neden anneler bin tl fazla vermemek için babaların yakasına yapışıyor zoruma gden bu.
Abiniz bekar evinde istediği gibi yaşayıp, farklı şehirde olan çocuğunu arada bir görmeyle sorumluluklarını bitirmiş oluyor. Ama kadın için öyle değil, ailesini evine gitmiş, çocuğun herşeyiyle ilgileniyor, birde üstüne neden babasından daha fazla harcasın? Tek tek hesaplayıp aman ben az harcayayim demiyordur kadın zaten ayrıca. Çocukla bir dışarı çıkmak, istediği birkaç şeyi almak,yemek yemek kaç para haberiniz var mı?
Kusura bakmasın erkekler biraz fazla para ödediler diye neredeyse tek başina çocuk büyüten annelerin yaptığı fedakarlığın çeyreğini bile karşılamamış oluyorlar. O parayı da ödesinler bir zahmet.

konu sahibi eşiniz bu yüzden mi çocuk istemiyor ? o da asla istemediğini en baştan söylemiş . ailede çocuklara karşı bir istememe durumu var merak ettim tabii herkes istemek zorunda asla değilde hepsi bu ailede birleşince bu kadar tesaadüf olur mu diyor, gelin masrafı az olsun diye baba evinde kalıyor şahsen ben yapamazdım. para harcatma derdinde olan bakıcı tutardı annem yaşlı kreş sonrası ilgilenecek biri lazım diye ,ev üstüne ev olmaz bana ev lazım da derdi. abiniz gibi kendi düzenini kurar yaşar giderleride tespit ettirir mahkeme yoluyla alırdı mis gibi

15 bin maaşı yok. Maaşına borcuna göre gönderebildiği 3 bin 3 bin de anne harcıyor. E bu adamın durumu yok annenin varsa 3 -3 değil 3 bine 4 bin paylaşsınlar neden anneler bin tl fazla vermemek için babaların yakasına yapışıyor zoruma gden bu.
Abin senin kadar sızlanmıyordur muhtemelen.
Adamın çocuğuna verdiği parayı ne irdelin , sana ne yani, senden çıkmıyorsa sen niye karışıyorsun bu kadar ?

Bişey almam demşyorumki masraflar doğrultusunda verebildiği neyse onu alırım. Elinden gelenin fazlasını almaya çalışıp kimsenin yakasına yapışamam. Benim eşim asgari ücretli. Alacağım miktar onun hayatına mani olamamalı o da insan onunda yaşayacağı hayatı var derim

Siz çok aşırı büyük konuşuyorsunuz ya valla hepsini tek tek yutacaksiniz haberiniz olsun

Abin senin kadar sızlanmıyordur muhtemelen.
Adamın çocuğuna verdiği parayı ne irdelin , sana ne yani, senden çıkmıyorsa sen niye karışıyorsun bu kadar ?
konu sahibi 2 gün yeğeni ateşlenince başında sabahlasa sadece o emeğin bile paha biçilemez olduğunu anlar ,aradaki konu sahibinin peşine düştüğü 1000 tl aslında bu emeklerin yanında hiç birşey ...evli olsalardı da yengem başında sabahlayacaktı boşanınca ne değişti diye düşünüyor , babasının evinde herkes uyurken sabaha kadar ağlama sesiyle, insanları uyandırdık rahatsız ettik stresiyle çocuk büyütmek ile kendi evinde çocuk büyütmek arasında ki farkı anlayabileceğini sanmıyorum . baba evide olsa ev üstünde ev sıkıntı oluyor tuvalete girmek duş almak bile. çocuk koltuğu boya yapsa bu bile sorun olabilir başkasının evinde ...

konu sahibi 2 gün yeğeni ateşlenince başında sabahlasa sadece o emeğin bile paha biçilemez olduğunu anlar ,aradaki konu sahibinin peşine düştüğü 1000 tl aslında bu emeklerin yanında hiç birşey ...evli olsalardı da yengem başında sabahlayacaktı boşanınca ne değişti diye düşünüyor , babasının evinde herkes uyurken sabaha kadar ağlama sesiyle, insanları uyandırdık rahatsız ettik stresiyle çocuk büyütmek ile kendi evinde çocuk büyütmek arasında ki farkı anlayabileceğini sanmıyorum . baba evide olsa ev üstünde ev sıkıntı oluyor tuvalete girmek duş almak bile. çocuk koltuğu boya yapsa bu bile sorun olabilir başkasının evinde ...
Malesef öyle, en cok kızdığım da su; sanki adam parayı sokağa saçıyor. Evladına veriyor , fazla verse ne olacak ? Demek ki verebiliyor da veriyor. Konu sahibini bu kadar ilgilendiren ne onu anlamadım.

Malesef öyle, en cok kızdığım da su; sanki adam parayı sokağa saçıyor. Evladına veriyor , fazla verse ne olacak ? Demek ki verebiliyor da veriyor. Konu sahibini bu kadar ilgilendiren ne onu anlamadım.
Kendi asgari ücretle geçinirken 4 yaşında çocuğa kendi gelirinden fazla harcanabiliyor olması canını sıkıyor, kıskanıyor.

abisinin kesin hayatında biri var evlenecek , zaten kendisine ev dizmesi falan... ikinci el bir L koltuk alıp hem yatak hem oturum olarak kullanabilecekken kendine yeni ev kurmuş . gücünün yettiğine dişini geçirebildiğine meselesi , eski yengeyi ve yeğeni aradan çıkarmak istiyorlardır.

abim bizden istiyor lafı çok komikdi . bizde yok diyecekler bitti bu kadar basit yani . takmış resmen yengeye , gözü yeğenini bile görmüyor.

Bu konuyu açan konu sahibi aslında biz boşanmış annelerin de ufkunu açtı bir yerde burda gelen yorumlardan sonra 😅
Geçen sene boşandığımda 1 çocuk icin nafaka 1000 TL bağlanmıştı 1.5 yıl oldu neredeyse hep aynı fiyat
Geçen ex kişisi davarına mesaj attım dedim artıralım 2 bin yapalım olur ama kendin karşılıyormuş gibi yapmana gerek yok çocuğumun bütün masraflarını sen karşıla demen daha doğru olur dedi 😂 devlet anaokuluna gideceği için 2 bin liranın yeteceğini düşünüyormuş ha bir de jimnastige götürüyorum gerek yok götürme dedi bosandıgıma birkez daha şükür mod

abisinin kesin hayatında biri var evlenecek , zaten kendisine ev dizmesi falan... ikinci el bir L koltuk alıp hem yatak hem oturum olarak kullanabilecekken kendine yeni ev kurmuş . gücünün yettiğine dişini geçirebildiğine meselesi , eski yengeyi ve yeğeni aradan çıkarmak istiyorlardır.

abim bizden istiyor lafı çok komikdi . bizde yok diyecekler bitti bu kadar basit yani . takmış resmen yengeye , gözü yeğenini bile görmüyor.
Aynen o ev boşuna dizilmemiştir.
İstitorlar ki adam kadından boşanınca , çocuktan da boşanmış olsun

Back
X