• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Kendi asgari ücretle geçinirken 4 yaşında çocuğa kendi gelirinden fazla harcanabiliyor olması canını sıkıyor, kıskanıyor.
Kudra bir de insan şöyle düşünmez mi?
Zaten anne baba ayrı , yeğenimin bir tarafı eksik, baba sürekli görmüyor.
Hiç birdeysen eksik kalmasın, herseyin en güzel , en iyisi yeğenimin olsun demez mi ?

Ben mi fazla iyimserim , görümce mi kötü anlayamadım.

Bu konuyu açan konu sahibi aslında biz boşanmış annelerin de ufkunu açtı bir yerde burda gelen yorumlardan sonra 😅
Geçen sene boşandığımda 1 çocuk icin nafaka 1000 TL bağlanmıştı 1.5 yıl oldu neredeyse hep aynı fiyat
Geçen ex kişisi davarına mesaj attım dedim artıralım 2 bin yapalım olur ama kendin karşılıyormuş gibi yapmana gerek yok çocuğumun bütün masraflarını sen karşıla demen daha doğru olur dedi 😂 devlet anaokuluna gideceği için 2 bin liranın yeteceğini düşünüyormuş ha bir de jimnastige götürüyorum gerek yok götürme dedi bosandıgıma birkez daha şükür mod
boşanmışşsınız geçmiş gitmiş ama
bu erkekler gerçekten
anaokuluna giden, iyi kötü bir insan içine çıkan (hoş evde olsa aynı pijamayla 3 gün sersefil mi duracak bilmiyorum) mecburi şekilde üstüne başına alınan, bir yerlere götürülen (ister spor ister havuz ister başka bir şey...) hastalanan, büyüyen, tüm bu çocuklara gerçekten annesinin o bin lirayla filan baktığını mı sanıyor ya? cidden mi yani?

çocuğum yokken ben farkındayım aşağı yukarı ne harcanıyor. o da konudaki çocuklardan hiç özel ihtiyacı olan da yoktu okuduğum kadarıyla

bir arkadaşımın bebeğinin dermatolojik bir hastalığı vardı. 10 sene önce kız tek çalışandı evde. o hastalığa türkiyede sadece bir prof. bakıyormuş. prof. kadın emekli olmuş ama başka götürecek insan yok diye yine de hasta kabul ediyordu, muayenehanesinde. kız prof. muayenesini karşılamak için işine metrobüsle gidip ek iş yapıyordu. ucu ucuna yetiriyordu. çok şükür cocuğun durumu iyiye gidiyor diye onu gözü görmüyordu kızcağızın.

Hiç birdeysen eksik kalmasın, herseyin en güzel , en iyisi yeğenimin olsun demez mi ?

Kadın yeğenini sevmiyor ki. Normal halalar teyzeler böyle düşünür. Ama konu sahibi gelini rakip görüyor, çocuk da onun çocuğu diye sürünsün istiyor.

15 bin maaşı yok. Maaşına borcuna göre gönderebildiği 3 bin 3 bin de anne harcıyor. E bu adamın durumu yok annenin varsa 3 -3 değil 3 bine 4 bin paylaşsınlar neden anneler bin tl fazla vermemek için babaların yakasına yapışıyor zoruma gden bu.

Zorunuza bu mu gidiyor? Abiniz gençmiş de tabi ki yeniden evlenirmiş. Yengeniz 70 yaşında mı? Onun tabi ki evlenmek hakkı değil mi? Çocuk onda diye zaten yeniden evlenmesi çok daha zor değil mi abinize göre? Bir de daha çok para versin, abinizin yakasına yapışmasın. Yani şu yazdığınızın çok çok büyük bencillik olduğunu, abinizi aşırı kayırırken eski yengenizi maddi, manevi anneliğe mahkum ettiğinizi gerçekten anlayamıyor musunuz?

Eski yenge anasının evine taşınsın, çocuğa tek başına baksın, bu sırada çalışıp çocuğa daha çok harcayan taraf da o olsun. Dolayısıyla anasının evinde yaşayan (abiniz gibi bekar evi yok yani sevgilisiyle rahatça buluşabilecek), çocuğa tek başına bakan (sevgili yapacak zamanı yok, olsa da çocuk engeli var) ve maddi olarak da maaşının hepsini çocuğa harcayan (sevgili yapmaya parası da yok) yengenize üzülmüyorsunuz, genç kadın tabi ki yeniden evlensin demiyorsunuz. Abiniz hem çocuk bakmıyor, hem bekar evini yapmış hem de parası da onda kalsın ki sevgili yapsın yeni hayat kursun evlensin mutlu olsun.

Ohhh ne güzel hayat valla. Çocuğa acımasam yengeniz yerinde olsam çocuğu babaya veririm, sevgili yapıp evleneceğim için de tüm paramı sana verecek halim yok başının çaresine bak, illa benim yolladığım kadar değil daha fazlasını çocuğuna harcarsın canım derim bakalım o zaman görümce hanım beni haklı bıulacak mı? Buraya saniyesinde eski yengeyi çekiştirir de çekiştirirdiniz. Yazdıklarınızı bir okuyun da öyle atın. Bir düşünün ben ne yazıyorum. Bencil miyim? Abimi mi kayırıyorum? Bir düşünün de öyle yazın lütfen.

Zorunuza bu mu gidiyor? Abiniz gençmiş de tabi ki yeniden evlenirmiş. Yengeniz 70 yaşında mı? Onun tabi ki evlenmek hakkı değil mi? Çocuk onda diye zaten yeniden evlenmesi çok daha zor değil mi abinize göre? Bir de daha çok para versin, abinizin yakasına yapışmasın. Yani şu yazdığınızın çok çok büyük bencillik olduğunu, abinizi aşırı kayırırken eski yengenizi maddi, manevi anneliğe mahkum ettiğinizi gerçekten anlayamıyor musunuz?

Eski yenge anasının evine taşınsın, çocuğa tek başına baksın, bu sırada çalışıp çocuğa daha çok harcayan taraf da o olsun. Dolayısıyla anasının evinde yaşayan (abiniz gibi bekar evi yok yani sevgilisiyle rahatça buluşabilecek), çocuğa tek başına bakan (sevgili yapacak zamanı yok, olsa da çocuk engeli var) ve maddi olarak da maaşının hepsini çocuğa harcayan (sevgili yapmaya parası da yok) yengenize üzülmüyorsunuz, genç kadın tabi ki yeniden evlensin demiyorsunuz. Abiniz hem çocuk bakmıyor, hem bekar evini yapmış hem de parası da onda kalsın ki sevgili yapsın yeni hayat kursun evlensin mutlu olsun.

Ohhh ne güzel hayat valla. Çocuğa acımasam yengeniz yerinde olsam çocuğu babaya veririm, sevgili yapıp evleneceğim için de tüm paramı sana verecek halim yok başının çaresine bak, illa benim yolladığım kadar değil daha fazlasını çocuğuna harcarsın canım derim bakalım o zaman görümce hanım beni haklı bıulacak mı? Buraya saniyesinde eski yengeyi çekiştirir de çekiştirirdiniz. Yazdıklarınızı bir okuyun da öyle atın. Bir düşünün ben ne yazıyorum. Bencil miyim? Abimi mi kayırıyorum? Bir düşünün de öyle yazın lütfen.
Yengenin bunlardan haberi olsa patlatır zaten bi nafaka artırma davası görümceye de bir tazminat davası bin beter eder bunları.

Yengeyi bulalım 😂

Önce bi bulalım sonra ayarlarız. Çocuk da kardeşine baba der 😂
Kardeşimin arayıp bulamadığı :KK70:

Hep der ben 3 4 yaşlarında çocuklu bi kadınla evlenecem hazır çocuğum olacak tertemiz mis gibi. Gazı maması bezi bitmiş ben sadece sevecem hazır babalık :KK70::KK70:

Anladığımız kadarıyla yenge hanım da naif iyi biri.

Olur bu iş tamam

Kadın yeğenini sevmiyor ki. Normal halalar teyzeler böyle düşünür. Ama konu sahibi gelini rakip görüyor, çocuk da onun çocuğu diye sürünsün istiyor.
Abimin yaptığı vekalet katakullisi dahil ciddi hatalarından dolayı babam onun aldığı tüm kiraları keseceğim altındaki dairesini alacağım kiraya gitsin demişti ciddi ciddi; biz de kardeşimle baba yapma etme o yaptı bir hata, çoluğu çocuğu ne olacak, üç çocukla nasıl geçinsin diye karşı çıkmıştık. Ne olursa olsun yeğen yahu, anasını da sevmiyorum hatta da, insan sürünsün ister mi?

Empati yapıyorum abim üç dört bin veriyorsa yeterli gelmeyeceğini düşünür, halası olarak ben de her ay yapamasam da arada çocuğu giydirir, hediyeler alır, harçlık verir, artık elimden ne geliyorsa katkı sağlardım. Zaten buradaki abinin de kardeşinden annesinden max beklentisi bu olmalı. Üç dört bin çok asgari kalıyor. Çocuk kendininse gerekiyorsa kendi hayatından kısacak evet. Zaten annesi de kadıncağız en az o kadar daha harcıyordur, bir de çocuğu o büyütüp, sorumluluğun büyük bir kısmını o göğüslüyor. Tabii ki işin emek kısmı görülmüyor. Çocuk bostan gibi öylece büyümüyor ki. Bir de kadın hemşireymiş, sabır diliyorum çok zor.

[/QUOTE]

Fazla mı iddialı olacağım bilmiyorum teyze olsa düşünemez ama hala olduğu için normal

Abimin yaptığı vekalet katakullisi dahil ciddi hatalarından dolayı babam onun aldığı tüm kiraları keseceğim altındaki dairesini alacağım kiraya gitsin demişti ciddi ciddi; biz de kardeşimle baba yapma etme o yaptı bir hata, çoluğu çocuğu ne olacak, üç çocukla nasıl geçinsin diye karşı çıkmıştık. Ne olursa olsun yeğen yahu, anasını da sevmiyorum hatta da, insan sürünsün ister mi?

Empati yapıyorum abim üç dört bin veriyorsa yeterli gelmeyeceğini düşünür, halası olarak ben de her ay yapamasam da arada çocuğu giydirir, hediyeler alır, harçlık verir, artık elimden ne geliyorsa katkı sağlardım. Zaten buradaki abinin de kardeşinden annesinden max beklentisi bu olmalı. Üç dört bin çok asgari kalıyor. Çocuk kendininse gerekiyorsa kendi hayatından kısacak evet. Zaten annesi de kadıncağız en az o kadar daha harcıyordur, bir de çocuğu o büyütüp, sorumluluğun büyük bir kısmını o göğüslüyor. Tabii ki işin emek kısmı görülmüyor. Çocuk bostan gibi öylece büyümüyor ki. Bir de kadın hemşireymiş, sabır diliyorum çok zor.
İçim gidiyor benim yeğenlerime yahu. Saçma sapan isteklerini bile karşılamaya çalışıyorum. Pembe saça 500 lira verdik geçen hafta, ben saçımı kendim boyuyorum 😂 istediği olsun, aklında kalmasın diye kendimden geçiyorum ben.

Ay 90 sayfa yazılmış okuyamadım hepsini ama güncelleme yapıyorum. Ben 2000-2500 anaokulu masrafı yazmıştim ya,biraz soruşturdum oğlum icin öyle bir fiyat bulamadım. Evin yakınında kızımın kapısından bile girmedigi(rutubetli/karanlık giriş kat)anaokulu 6.000 lira istiyormuş ben şok ben iptal. Hatta kızımı yazdırdığım özel okulun anaokulu senelik 32 bin lira demişti de pahalı demiştim,uygun kaldı butik anaokullarının yanında kolej bile ki o da aylık 3200 lira.
Kızım anaokuluna giderken,(2017) son senesinde 1600 liraydı aylık ödemem ki pahalı sayılabilecek bir okuldu. 4.000 lira okul masrafını karşılamıyordur ki zaten cocuğun.
Kaldı ki her sene yenilenen/yenilenmek zorunda olan giyimi kuşamı var bunun en basitinden.
Tam bir görümcesiniz konu sahibi ama o ufaklığa yazık, cidden yazık. Annesine hırsınızdan,öfkenizden kendi yiğeninize bile gram sevginiz,insafınız kalmamış.

Fazla mı iddialı olacağım bilmiyorum teyze olsa düşünemez ama hala olduğu için normal
Hep öyle denir de ben katılmıyorum buna ya. Yeğen yeğendir. Ablamın çocuklarının da abimin çocuklarının da zerre farkı yok benim gözümde. Hatta abimin kızı diğerlerine göre daha uysal, daha nahif olduğu için onun bi tık daha kredisi fazla bende. Daha çok seviyorum diyemem ama daha çok kolluyorum sanırım.

Hep öyle denir de ben katılmıyorum buna ya. Yeğen yeğendir. Ablamın çocuklarının da abimin çocuklarının da zerre farkı yok benim gözümde. Hatta abimin kızı diğerlerine göre daha uysal, daha nahif olduğu için onun bi tık daha kredisi fazla bende. Daha çok seviyorum diyemem ama daha çok kolluyorum sanırım.
Ya sadece öz yeğene de bakmıyor bu. Kuzenimin kızı oldu geçen hafta. Allahım içim akıp gidiyor kıza, şimdiden gelecekte ne yaparız diye düşünüyorum. Seneye geldiğimde şu kadar olur şundan anlar diye. Evin tam adresini aldım artık kargolarla uğraşsın dursunlar:KK70:

Eşim diyor yeter bakıp durma fotoğrafa nazar edeceksin :KK70:

boşanmışşsınız geçmiş gitmiş ama
bu erkekler gerçekten
anaokuluna giden, iyi kötü bir insan içine çıkan (hoş evde olsa aynı pijamayla 3 gün sersefil mi duracak bilmiyorum) mecburi şekilde üstüne başına alınan, bir yerlere götürülen (ister spor ister havuz ister başka bir şey...) hastalanan, büyüyen, tüm bu çocuklara gerçekten annesinin o bin lirayla filan baktığını mı sanıyor ya? cidden mi yani?

çocuğum yokken ben farkındayım aşağı yukarı ne harcanıyor. o da konudaki çocuklardan hiç özel ihtiyacı olan da yoktu okuduğum kadarıyla

bir arkadaşımın bebeğinin dermatolojik bir hastalığı vardı. 10 sene önce kız tek çalışandı evde. o hastalığa türkiyede sadece bir prof. bakıyormuş. prof. kadın emekli olmuş ama başka götürecek insan yok diye yine de hasta kabul ediyordu, muayenehanesinde. kız prof. muayenesini karşılamak için işine metrobüsle gidip ek iş yapıyordu. ucu ucuna yetiriyordu. çok şükür cocuğun durumu iyiye gidiyor diye onu gözü görmüyordu kızcağızın.
Bosandıgımızda 3 yaşındaydı ve okula gitmiyordu bu Eylül ayında başlayacak ona da sabahları annem bakacağı icin ki hiçbir bakma mecburiyeti yokken devlet anaokuluna verdim
Sanıyor ki bütün okul masraflarıyla birlikte yaşamını idare ettirmesi için gereken para 2 bin. Bazen gözlerim kanıyor yazdıklarına neyse ki tamam dedi de beni zorlamadı yoksa dava açacaktım
Allah boşanmış annelerin yardımcısı olsun zaten çocuğun bütün sorumluluğu bizdeyken bir de maddi sorunlar yüzünden babalarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz

Kızım anaokuluna giderken,(2017) son senesinde 1600 liraydı aylık ödemem ki pahalı sayılabilecek bir okuldu. 4.000 lira okul masrafını karşılamıyordur ki zaten cocuğun.
Kaldı ki her sene yenilenen/yenilenmek zorunda olan giyimi kuşamı var bunun en basitinden.
Hadi eeeeen ucuzundan anaokulu bulundu diyelim, ki bu zamanda 2000 liraya anaokulu bulmak zor, oldu da bulundu, dediğiniz gibi sadece anaokuluyla bitmiyor, kıyafetleri marka almasa onları da pazardan aldı diyelim, bugün pazarda bile giyim ucuz değil, çocuk olduğu için alacağınız kıyafetlerde sentetik olmaması, akan pis boyalarla renklendirilmiş olmaması lazım, ayak yapısı bozulmasın, taban düşmesi, kemik çıkığı vs olmasın diye doğru dürüst ayakkabı almalısınız eh öyle bir ayakkabı da 50 liraya alınmıyor, bugün mevsim meyvelerinin bile kilosu 30 liradan aşağı değil, dengeli ve sağlıklı beslenmesi için et, balık yiyecek, sebze meyve tüketecek.

Adam akıllı bir peynirin kilosu dahi 150 liradan başlıyor, et balık keza öyle, sebze meyve fiyatları ortada, hani bu çocuğun diğer harcamaları?
Çocuk büyük insan gibi değil ki, oyuncak ister oyuncak fiyatları malum, bir spora yazdırsanız, bir müzik aletine merak salsa, annesiyle dışarıda hiçbir şey yapmadan gezse dışarıda bir yemek yemesi bile masraf.

Yok yanlış bir önerme biliyorum ama kendimde böyle yaşadığım için galiba..

Aaaa olur mu ama bizim toplumumuzda her türlü cefayı analar çekmeli(!) siz bunu atlıyorsunuz... kadın boşandıysa çocuğunu da alıp ayak altından çekilecek beyzadeler aynen hayatlarına devam edecekler. Böyle nafakaymış falan diyerek kıymetli başları ağrıtılmayacak.

15 bin maaşı yok. Maaşına borcuna göre gönderebildiği 3 bin 3 bin de anne harcıyor. E bu adamın durumu yok annenin varsa 3 -3 değil 3 bine 4 bin paylaşsınlar neden anneler bin tl fazla vermemek için babaların yakasına yapışıyor zoruma gden bu.

Gerçekten çok kötüsünüz. Abiniz fazla para alsa, fazla yolla demezdiniz. Rabbim sizi sizin insanlarla karşılaştırsın.

Back
X