- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.200
- 158
- 39
- Konu Sahibi burcumsu12
-
- #1.161
Buna da linçlememeleri lazım.Eee ben bunu söyledim , parası olmayan doğurmadın diyorum , çocuklar perişan oluyor diyorum diye linçleniyorum.
yakında çöpçüye gerek kalmayacak diyip, robota yer açıyorsunuz da emin olun bir gün siz ve evladınızda çok gerekli olmayacaksınız bu düzene…. Dünya da robota yer açılıyor insanı eğitmek,sevmek, var etmek öteleniyor…. MaşallahYani çöpçü olsun, kasiyer olsun, fabrika işçisi olsun, doktor olsun artık gelecekte bu kadar fazla insana hiç ihtiyaç olmayacak. Bu nedenle “evrensel gelir” diye bir şey düşünülüyor. Her insana belirli para vermeyi planlıyorlar. O yüzden ben artık çöpçüye de ihtiyaç var ne olur halimiz düşüncesini çok doğru bulmuyorum.
yakında çöpçüye gerek kalmayacak diyip, robota yer açıyorsunuz da emin olun bir gün siz ve evladınızda çok gerekli olmayacaksınız bu düzene…. Dünya da robota yer açılıyor insanı eğitmek,sevmek, var etmek öteleniyor…. Maşallah
Gayet de linçledilerBuna da linçlememeleri lazım.
Sırf bir aile bazı duyguları tadacak diye dünyaya bir birey getirmek de güzellenmemeli. Neymiş çöpçü kasiyer kalmazmış o zaman. Yani direkt bizlere hizmet edenlerin olması için doğurmaları mı adil? Buna da kölelik karşıtlığı diyor. Peki bakalım o çocuk her şeyden mahrum, çoğu zaman imrenerek büyüyüp sonra da üç kuruşa bir ömür sevmediği bir işi yapıp yine fakir olarak öleceğini bilse doğmak isteyecek mi? Bu hayatı ister miydi? Hiç Deniz görmeden bir gün dışardan hamburger alamayan çocuklar var bakalım onlar ister miydi bu hayatı?
Bu bence düz bencillik.
Dünyaya bir çocuk getirip yetiştirmek istiyorsan onu içinde uhdelerden büyütmemek için de yapmalısın. Çocuk arkadaşlarına özenerek bir çocukluk yaşamamalı.
Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Konu sahibi cocugun halası eski gelinlerinin taleplerinden dolayi abisi konu sahibinden ve annesinden yardim talep etmis. Benim yazdigim hicbirseyin anlasilmamasi ,hakkimda sacma sapan psikolojik tahlillere kadar yorumlarin uzanmasi cok gormemek lazim.Bu mesaji begenenlerde olmus.Ben nasil dustum gercekten buraya burasi neresi ben kimimKonu sahibi eski eşinden yani çocuğun babasından talep etmiş haklı da. Halası amcası dayısı nereden çıktı? Kimse böyle bir şey yazmadı konuya
Kalbime dokunan hicbirsey yok ne olur guzelce okuyun orda yazdiklarimi bana yazilanlari da piraye ninbacimla baslayan mesajini arkasindan ben onu cahil sandim yazan mesajini okuyun bir zahmet.drama queenlik yapiyorsun hayir bu magdur edebiyati yazilanlarida.Drama queen ve magdur edebiyatinin anlamlarina bakin benim yazdiklarimla baglantisini kurup banada aciklayin lutfen.Icim sisti. Ama burda su alinganligida yapicam her yazilanida yanlis anlayip alakasi olmayan seyler yazdi.Altyazida su var sanirim gerizekali ayol buuubir mesajında da kendi yeğenlerinden bahsetmiş ''elimden geldiği kadar yaparım ama ben kendi kardeşimden beklemedim'' diye , daha önce kendisine yorumumda yazmıştım ''birşey sizin kalbinize dokunmuş'' diye , birşeye alındı konuda :) alındığı şey üstünde konuşup duruyor, her yazılanı yanlış anlayıp hiç alakası olmayan şeyler yazdı ...
Ah ah bugün ex e bir kez daha lanet okudum.Oglum çok ağlak, inatçı, öfkeli hatta saldırgan oldu Biraz neti kurcaladım altından 4 yaş sendromu çıktı.Ona nasıl davranmam gerektiğini filan okudum,yarından itibaren yeni bir anne olmaya karar verdim yine.Ben sendromlarla uğraşıyorum,vatandaş 800 nafakayi indirme peşinde.Yaziklar olsun.Konu sahibi çocuğun aylık masrafı neyse ne, karışmayın ödesin işte odesinler bir zahmet.Anneler ne kadar isteseler yeridir.Sizden istediğinde vermeyin ek iş yapmasını söyleyin karışmayın merak etmeyin gerisini.
eski gelinleri konu sahibinden istememiş, abisinin parası olmasına rağmen '' param yok siz verin ühüühüüü'' diye kardeşine duygu sömürüsü yapmış, kadın çocucuğun babasından tabii ki isteyecek... sonuçta ortak çocukları var! çocuğun ihtiyacı var ,kreşin parası belli 1 senede herşey iki -üç katına çıktı ve ayrıca sözleşme var . siz konuyu ve konu sahibinin tüm yorumlarını tam okusaydınız keşke ,bu kadar linçlenmesinin sebebi var boşuna değil, sizin gibi 3 kişi çıktı 80 sayfadan ... bir düşünün acaba niye?Konu sahibi cocugun halası eski gelinlerinin taleplerinden dolayi abisi konu sahibinden ve annesinden yardim talep etmis. Benim yazdigim hicbirseyin anlasilmamasi ,hakkimda sacma sapan psikolojik tahlillere kadar yorumlarin uzanmasi cok gormemek lazim.Bu mesaji begenenlerde olmus.Ben nasil dustum gercekten buraya burasi neresi ben kimimBana soylenen "cahil sandim" "drama queen " magdur edebiyati yapiyorsun" gibi soylemlerin anlasilmayip okunmayip alingan ay psikolojik sorunlu galiba yorumlarinin yapilmasini da simdi daha iyi anladim. Nokta severlere dev hizmet. Ama noktalarda anlamaya yardimci olur mu bilemedim.
Tedbir nafakası 500 du,dava bitiminde 800 olarak istirak nafakasina döndü.Dava sonunda nafaka yeniden gündeme geliyor,avukat nafakaya yıllık Üfe Tüfe ortalamasinda artış da istedi kabul edildi,her yıl artacak.Sizin nafaka 500 dü 800e nasıl çıktı çıkması için dilekçe mi verdiniz
Eski gelinleri konu sahinden mi istemis yazıyor ordaeski gelinleri konu sahibinden istememiş, abisinin parası olmasına rağmen '' param yok siz verin ühüühüüü'' diye kardeşine duygu sömürüsü yapmış, kadın çocucuğun babasından tabii ki isteyecek... sonuçta ortak çocukları var! çocuğun ihtiyacı var ,kreşin parası belli 1 senede herşey iki -üç katına çıktı ve ayrıca sözleşme var . siz konuyu ve konu sahibinin tüm yorumlarını tam okusaydınız keşke ,bu kadar linçlenmesinin sebebi var boşuna değil, sizin gibi 3 kişi çıktı 80 sayfadan ... bir düşünün acaba niye?
konu sahibi eski gelinine karşı konu açtığı için öyle dedim. konu sahibinin bir sıkıntısı varsa kendi kardeşiyle konuşması gerek diye , siz halaya teyzeye güvenip doğurmasın kimse demiştiniz , o lafınızı da baz alarak genel bir mesaj yazdım.Eski gelinleri konu sahinden mi istemis yazıyor ordaBen konu sahibini niye linçlediniz mi yazmısım?Benim gibi 3 kisinin acilimi nedir ? Benim bu aciklamayi kime neden yazdigima bakin sizin yazdiginizin alakasi nedir?
Ben size ne cahil dedim ne dramaqueen . Ama hayattan habersizsiniz diyorum. Empati yeteceğiniz yok diyorum. Herşeyin fiyatı her hafta değişiyor yahu . Sadece kreş olmuş ayda 3000 . Bir baba çocuğun kreş parasını da vermeyecekse ona baba mı denir. 14 15 bin maaşı olmalı o adamın. Elbette verecek gerekirse kendinden kısıp. Bunları hesap etmeyenler de bir zahmet evlenmesin çocuk sahibi olmasın ve boşanmasın. Önce çocuk diyenlerdenim ben. Eski eş ailesini darlıyormuş vs bu hemşire hanımı ilgilendirmez.Konu sahibi cocugun halası eski gelinlerinin taleplerinden dolayi abisi konu sahibinden ve annesinden yardim talep etmis. Benim yazdigim hicbirseyin anlasilmamasi ,hakkimda sacma sapan psikolojik tahlillere kadar yorumlarin uzanmasi cok gormemek lazim.Bu mesaji begenenlerde olmus.Ben nasil dustum gercekten buraya burasi neresi ben kimimBana soylenen "cahil sandim" "drama queen " magdur edebiyati yapiyorsun" gibi soylemlerin anlasilmayip okunmayip alingan ay psikolojik sorunlu galiba yorumlarinin yapilmasini da simdi daha iyi anladim. Nokta severlere dev hizmet. Ama noktalarda anlamaya yardimci olur mu bilemedim.
birde ben nasıl düştüm buraya demiş ne kadar nahoş bir yaklaşımBen size ne cahil dedim ne dramaqueen . Ama hayattan habersizsiniz diyorum. Empati yeteceğiniz yok diyorum. Herşeyin fiyatı her hafta değişiyor yahu . Sadece kreş olmuş ayda 3000 . Bir baba çocuğun kreş parasını da vermeyecekse ona baba mı denir. 14 15 bin maaşı olmalı o adamın. Elbette verecek gerekirse kendinden kısıp. Bunları hesap etmeyenler de bir zahmet evlenmesin çocuk sahibi olmasın ve boşanmasın. Önce çocuk diyenlerdenim ben. Eski eş ailesini darlıyormuş vs bu hemşire hanımı ilgilendirmez.
Bunlarin hicbirini bana diyemezsiniz surda kurdugum 2 3 cumleyi bile anlamadan benimle boyle konusamazsiniz diyorum bendeBen size ne cahil dedim ne dramaqueen . Ama hayattan habersizsiniz diyorum. Empati yeteceğiniz yok diyorum. Herşeyin fiyatı her hafta değişiyor yahu . Sadece kreş olmuş ayda 3000 . Bir baba çocuğun kreş parasını da vermeyecekse ona baba mı denir. 14 15 bin maaşı olmalı o adamın. Elbette verecek gerekirse kendinden kısıp. Bunları hesap etmeyenler de bir zahmet evlenmesin çocuk sahibi olmasın ve boşanmasın. Önce çocuk diyenlerdenim ben. Eski eş ailesini darlıyormuş vs bu hemşire hanımı ilgilendirmez.
Yav zaten bunları yazmayan bir üye olarak eleştirdim sizi ona bile tahammülünüz yok. Neyse sizle tartışmak bile mümkün değil anladım. İyi günler iyi forumlar.Bunlarin hicbirini bana diyemezsiniz surda kurdugum 2 3 cumleyi bile anlamadan benimle boyle konusamazsiniz diyorum bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?