• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Belki bir zaman denk gelir diye yazıyorum, görürseniz 2019 2020 konularında birkaç üyeyi, bilin istedim.
O dönemde özellikle asgari ücretlinin, beden gücüyle ekmeğini kazananların hakları bu forumda çokça savunuldu lakin biz savurganlıkla suçlandık.
Elhamdülillah gayet birikim bile yapıyoruz, altın alıyoruz, siz şükürsüzsünüz denildi edildi vs.
Bir gün size dönecek iş dedik, yapmayın etmeyin sizin biz kadar hakkınız var, sinemaya gitmek lüks değil, bebeğinize bez almak lüks değil, insanca yaşamanın hakkı ancak karnınızı doyurup kenara nefes almadan 3 5 atmak değil dedik, dinletemedik.

Uzun lafın kısası, alan razı satan razı.
Doğursun asgari ücretle isterse 5 çocuk, umrumda değil.
Gelen rızkıyla geliyor deyip, biraz insanlar gözünü açmaya çalıştıkça, hakkını ara diye öneride bulununca, bu düzen değişmeli dedikçe hakaret duymaya karnım doydu benim.
Onların hakkı için ben hala ülke gündeminde savaşırken, onların şükür temalı biatlarına ben yoruldum, siz yorulmayın.
Yazdığınız şeylerde çok haklısınız, kahvehaneye girip "üreten bizsek, tüketen de biz olacağız" diyen arkadaşa tüm kahvehanenin toplanıp dayak atmasına benziyor bu durum. Lakin insan haklarına aykırı bir durum olunca müdahil olmadan da edemiyor insan. Hani cumhuriyette aslında "halka rağmen halk için kuruldu", "asgari ücretli bazı kitlelere rağmen, asgari ücretli" düsturunu mu gütmeliyiz bilemedim. Bazen ehh yetti be dediği zamanlar da oluyor elbet insanın.

E bakın çocuğunuz için nasıl çabalıyorsunuz. Oluruna bırakmışmısınız hayır.kendi kazansın iyi devlet üniversitesini demiyorsunuz olmazsa bir b planınız var özel üniversite ya da yurtdışı gibi. Tüm çocuklar neden bunları istemesin? Kendinizle çeliştiniz şimdi. Komşumun çocuğu ağlıyor yahu 3 aydır . Onun hakkı değil mi yüzde seksenbeş gibi harika bir bursla kazandığı ülkenin en iyi 10 kolejinden birinde okumak? İyi eğitim isteyen azimli her çocuğun hakkı. Sadece benim çocuğum dersek asıl o zaman bencil oluruz.
Bakın kendimle celistigim hicbirsey yok ben dedim ki herkes ayagini yorganina gore uzatsin abim benden kat kat fazla maddi imkanlara sahip bir gunde demedim ki abim sunu alsin bunu yapsin sagolsun oda bir takim seyleri dusunur yapar bende onun cocuklarindan esirgemem.herkes imkani olcusunde gezer yer icer okur eglenir vs.Burda temel sorun karsidakini cahil drama queen vs yaftalamaya hazir linc tayfa mesela simdi size bencil olmadigimi ispat icin burs verdigim kurumlari vs mi anlatayim.Benim icin kosulsuz sevilen kabullenilen vakit ayrilan emek verilen cocuklar mutlu olur ve yeterli kapasitedeyse maddi imkansizligin icinde yolunu bulur. Sozcuklerin altindaki tavri anlamlari anlayacak zekaya gorguye sahibim sukur.Elbette butun cocuklarin yuzu gulsun iyi sartlarda olsun ama once iyi merhametli vicdanli insanlar olmayi ogrensinler.

Ya arkadaşlar biz bu ifadeye şikayetçi olabiliyor muyuz? Drama Queenliğin bile anlamını bilmedigi için hakaret zannederek aşıri tepki veren cahil bir üye sanarak üzerinde durmamıştım ama baya baya "mafya" ithamının suç kapsamında olduğunu bilecek eğitimli bir insanmış kendisi...özür filan da dilemiyor....madem öyle?
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

:KK48: :KK48: Biz burda neler gördük....200 lira yeter de artar diyenlere , çocuğun temel beslenme barınma hesabıni kalem kalem yapan, tatilin ve eğitimin de çocuğun temel hakkı olduğunu anlatmaya çalışan üyelere "burda mafya gibi çete olmuşsunuz, herşeyi çok biliyorsunuz" diyebilecek cürette ve tiynette uyeler bile var Allah sizi inandirsin :KK45: siz 15 yaşında öğretmen olmuşsunuz çok

Drama Queen denmesini ben desteklemedim ama diğer yazdıkları haklıydı üyelerin. Eski zamanlar değil. Bir öğretmen olarak bunu en iyi siz bilmeliydiniz. Dil öğrenmeyene belli başlı üniversitelerden mezun olmayanlara iş yok artık. Olsa da ya asgari ücret ya da bir tık üstü. Nerede var bedava dil kursu? Olanlar yetersiz gittim gördüm. Nerede var bedava lgs ye üniversite sınavına hazırlık? 2 şer yıl gitmek zorunda artık çocuklar. İçinde olmasıyla olmuyor artık. Köyden bir çocuk tıp kazandı diye herkes kazanmıyor. Destek gerekiyor. O da ailenin imkanlarıyla oluyor. Bir test kitabı 80 100 TL. Bir özel ders 150 TL. Siz biz çocuğumuza bunları sunalım ama diğerlerine aaa kendiniz çalışın başarın ne gerek var bunlara diyelim. Benim vicdanım buna elvermez.

Drama Queen denmesini ben desteklemedim ama diğer yazdıkları haklıydı üyelerin. Eski zamanlar değil. Bir öğretmen olarak bunu en iyi siz bilmeliydiniz. Dil öğrenmeyene belli başlı üniversitelerden mezun olmayanlara iş yok artık. Olsa da ya asgari ücret ya da bir tık üstü. Nerede var bedava dil kursu? Olanlar yetersiz gittim gördüm. Nerede var bedava lgs ye üniversite sınavına hazırlık? 2 şer yıl gitmek zorunda artık çocuklar. İçinde olmasıyla olmuyor artık. Köyden bir çocuk tıp kazandı diye herkes kazanmıyor. Destek gerekiyor. O da ailenin imkanlarıyla oluyor. Bir test kitabı 80 100 TL. Bir özel ders 150 TL. Siz biz çocuğumuza bunları sunalım ama diğerlerine aaa kendiniz çalışın başarın ne gerek var bunlara diyelim. Benim vicdanım buna elvermez.
O zaman yuzde 15 i odeyin gonderin cocugu koleje vicdaninizin elvermedigi durumlara nasil bir cozum buluyorsunuz? Ne drama queenligim kaldi ne cahilligim ne bencilligim ne vicdansizligim vay be kimin ne olduguna nasil bu kadar emin oluyorsunuz.

drama kraliçesi demekde ayıp değil aslında da gerçekten drama yaptı ... gerçekçi olmak lazım bu konuda ,haklısın yani imkanlar ortada insanlar daha fazla çalışayım mesaiye kalayım okul açılacak para lazım derdinde ...

O zaman yuzde 15 i odeyin gonderin cocugu koleje vicdaninizin elvermedigi durumlara nasil bir cozum buluyorsunuz? Ne drama queenligim kaldi ne cahilligim ne bencilligim ne vicdansizligim vay be kimin ne olduguna nasil bu kadar emin oluyorsunuz.
iyi misiniz ? canınız birşeye mi sıkkın ? yazılan herşeyi yanlış anlıyorsunuz çok gergin gördüm sizi

Kız kadın sen çocuğunu koleje yolluyorum dedin diye hepimize mafya dedi :KK45:sen hala dert anlatiyorsun... Başta gariban bir kadın zannedip gececektim ama maşallah mafya ithamının sonuçlarını bilecek kadar eğitimli biriymiş hem de...dur bakalım ....ben bırakmam bunun peşini.... :KK14:

drama kraliçesi demekde ayıp değil aslında da gerçekten drama yaptı ... gerçekçi olmak lazım bu konuda ,haklısın yani imkanlar ortada insanlar daha fazla çalışayım mesaiye kalayım okul açılacak para lazım derdinde ...
Drama kralicelik ne yazdım lutfen soyleyin

hala dram kraliçeliği yapıyorsunuz🤷‍♀️

46 yasindayim 40 yasinda dogum yaptim okumak ve okudugunu anlamak onemlidir. Soru yalnizca bilgi almak icin sorulmaz o uyenin fikrini ogrenmek icin sordum.Siz ben sokun otesine gecemediginiz icin bu yorumu yapmaniz normal tabi.40 yasinda 25 yillik egitimci diren matematik🤣
Nasil egitimcisiniz? Noktalama isaretlerinden bihabersiniz. Yazdiginizi anlayana kadar ben de kac defa okudum.

Back
X