• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Drama kralicelik ne yazdım lutfen soyleyin
alınganlık yaptınız hakkkıyla büyütmek konusunda ... kalem kalem insanlar burada 4-5 yaş kreşe giden çocuğun ihtıyacını yazdı .mesaisi yoğun olan çalışan annenin seçebileceği ortalama kreş parasına kadar yazıldı . siz koleje giden mutlu mu ki?, herşey para mı ki ?,çocuk yoktan anlasın dediniz ...belli ki sizin kalbinize dokunan birşey oldu ki böyle savunmaya geçtiniz... aslında konuda kimse kişisel algılamamalı ,olay alım gücü meselesi, ihtiyaçların hep olması herşeyin artması ...bugün aldığımız şeyde düne göre zarar yarına göre kardayız maalesef, gerçekci olun ...sadece ekmek sütlede çocuk doyar ama yeterli mi ? olur mu öyle ? olmayacağını sizde biliyorsunuz ... niye şimdi drama quenlik yapıyorsun diye o yüzden yazdı üye arkadaş . sevgi karın doyurmuyor maalesef ,insanlar çocuklarına vakit ayırabilmek için faturasını kirasını ödeyebiliyor olmalı millet ek iş yapıyor geç saate kadar çalışıyor .çocuğa önemli olan vakit ayırmak demişsiniz de ... o yüzden insanlar para yoksa bebek fikriini erteleyinde diyor sonra böyle üzülmemek için yoklukla terbiye etmek zorunda kalmamak için.

alınganlık yaptınız hakkkıyla büyütmek konusunda ... kalem kalem insanlar burada 4-5 yaş kreşe giden çocuğun ihtıyacını yazdı .mesaisi yoğun olan çalışan annenin seçebileceği ortalama kreş parasına kadar yazıldı . siz koleje giden mutlu mu ki?, herşey para mı ki ?,çocuk yoktan anlasın dediniz ...belli ki sizin kalbinize dokunan birşey oldu ki böyle savunmaya geçtiniz... aslında konuda kimse kişisel algılamamalı ,olay alım gücü meselesi, ihtiyaçların hep olması herşeyin artması ...bugün aldığımız şeyde düne göre zarar yarına göre kardayız maalesef, gerçekci olun ...sadece ekmek sütlede çocuk doyar ama yeterli mi ? olur mu öyle ? olmayacağını sizde biliyorsunuz ... niye şimdi drama quenlik yapıyorsun diye o yüzden yazdı üye arkadaş . sevgi karın doyurmuyor maalesef ,insanlar çocuklarına vakit ayırabilmek için faturasını kirasını ödeyebiliyor olmalı millet ek iş yapıyor geç saate kadar çalışıyor .çocuğa önemli olan vakit ayırmak demişsiniz de ... o yüzden insanlar para yoksa bebek fikriini erteleyinde diyor sonra böyle üzülmemek için yoklukla terbiye etmek zorunda kalmamak için.
Dur bakalım "drama Queen" ithamı mı yoksa " mafya" ithamı mı suç kapsamindaymış, kim kime önce - sonra ne demiş, hepsi kayıtlı şükür...adalet karar verecek...

Oooo bu ne zaman yazilacak diye merakla bekliyordum geldi.Hepiniz sosyal medyada buralarda dilbilgisi yazım uzmanisiniz ya hepiniz
yok değiliz de bazı meslek sahipleri (avukat,eğitimci gibi) türkçenin kullanımı konusunda hassas olmalı... dil zenginliği ,ifade gücüne hakim olması,incelikleri bilmesi kendisini bu alanda yetiştirmesi gerekir. onun için...

Dur bakalım "drama Queen" ithamı mı yoksa " mafya" ithamı mı suç kapsamindaymış, kim kime önce - sonra ne demiş, hepsi kayıtlı şükür...adalet karar verecek...
Ahhahha piraye piraye yarin sabah erken kalk guzelce giyin adliye kos mafya gibi dediler banaa diye.Once bu aksam aglayarak gunlugune yaz sabahta adliyeye kos hadi bacim sagdan sagdan

yok değiliz de bazı meslek sahipleri (avukat,eğitimci gibi) türkçenin kullanımı konusunda hassas olmalı... dil zenginliği ,ifade gücüne hakim olması,incelikleri bilmesi kendisini bu alanda yetiştirmesi gerekir. onun için...
Türkçe buyuk harfle yazilir mesela sonuna uc nokta koyup daha guclu anlamlar katabiliriz🤣

Bakın kendimle celistigim hicbirsey yok ben dedim ki herkes ayagini yorganina gore uzatsin abim benden kat kat fazla maddi imkanlara sahip bir gunde demedim ki abim sunu alsin bunu yapsin sagolsun oda bir takim seyleri dusunur yapar bende onun cocuklarindan esirgemem.herkes imkani olcusunde gezer yer icer okur eglenir vs.Burda temel sorun karsidakini cahil drama queen vs yaftalamaya hazir linc tayfa mesela simdi size bencil olmadigimi ispat icin burs verdigim kurumlari vs mi anlatayim.Benim icin kosulsuz sevilen kabullenilen vakit ayrilan emek verilen cocuklar mutlu olur ve yeterli kapasitedeyse maddi imkansizligin icinde yolunu bulur. Sozcuklerin altindaki tavri anlamlari anlayacak zekaya gorguye sahibim sukur.Elbette butun cocuklarin yuzu gulsun iyi sartlarda olsun ama once iyi merhametli vicdanli insanlar olmayi ogrensinler.
Bu benim hayat görüşümün en temel maddelerindendir lakin göz göre göre ne açlığa, ne yalın ayaklılığa, kışın montsuzluğa, bir oyuncak alamadığım, çikolata isteyince para hesabı yaptığım dünyaya da doğurmayıveririm.

Bakın, önce maneviyat çok haklısınız lakin onu algılayacak, benimseyecek beden ruh ve zihnin zinlediği için ise her biri adına ‘sağlık’ temeldir.
Sağlıklı olmanın şartları da bellidir.

Çocuğuna öğreti olarak her şeyi sınırlayan bir anneyim ama o çocuk onu yokluktan değil, hem sağlığı adına hem de başka şeylerimize para kalması ve dünyada ihtiyaçları olanlarla paylaşma adına bunu yaptığımı biliyor.
Keza suyu tasarruf etmenin tüm canlıların geleceğini korumak olduğunu da biliyor.
Karnı aç olan çocuğa maneviyatı öğretemezsiniz, eğri oturup doğru konuşalım şimdi.
Akmayan musluktan suyun israfını ve dünya canlılarını nasıl anlatayım ben?
Nasıl benimsesin bu manevi yönü?
Bir şeyin ulaşılmazlığı onu ancak değerli kılar, bu perspektifte ‘erişip’ değerin onda olmadığını göstermek esastır.

Kız kadın sen çocuğunu koleje yolluyorum dedin diye hepimize mafya dedi :KK45:sen hala dert anlatiyorsun... Başta gariban bir kadın zannedip gececektim ama maşallah mafya ithamının sonuçlarını bilecek kadar eğitimli biriymiş hem de...dur bakalım ....ben bırakmam bunun peşini.... :KK14:
Kız kışlık hazırlıyorum tam okumadım herşeyi. Arada açıp açıp bakıyorum. Yanlış anlamış da olabilirim bak😂

Türkçe buyuk harfle yazilir mesela sonuna uc nokta koyup daha guclu anlamlar katabiliriz🤣
evet , sizin sorununuz başka yazdıklarınız iç içe giriyor bir nefes alma yeri yok insanlar okuduğunu anlamak için çift üstünden geçmesi gerekiyor ve siz eğitimcisiniz fark orada ,kendinizi benim yazımla kıyaslamak yerine keşke eğitimci olduğunuz için daha hassas davransaydınız :KK66:

Bu benim hayat görüşümün en temel maddelerindendir lakin göz göre göre ne açlığa, ne yalın ayaklılığa, kışın montsuzluğa, bir oyuncak alamadığım, çikolata isteyince para hesabı yaptığım dünyaya da doğurmayıveririm.

Bakın, önce maneviyat çok haklısınız lakin onu algılayacak, benimseyecek beden ruh ve zihnin zinlediği için ise her biri adına ‘sağlık’ temeldir.
Sağlıklı olmanın şartları da bellidir.

Çocuğuna öğreti olarak her şeyi sınırlayan bir anneyim ama o çocuk onu yokluktan değil, hem sağlığı adına hem de başka şeylerimize para kalması ve dünyada ihtiyaçları olanlarla paylaşma adına bunu yaptığımı biliyor.
Keza suyu tasarruf etmenin tüm canlıların geleceğini korumak olduğunu da biliyor.
Karnı aç olan çocuğa maneviyatı öğretemezsiniz, eğri oturup doğru konuşalım şimdi.
Akmayan musluktan suyun israfını ve dünya canlılarını nasıl anlatayım ben?
Nasıl benimsesin bu manevi yönü?
Bir şeyin ulaşılmazlığı onu ancak değerli kılar, bu perspektifte ‘erişip’ değerin onda olmadığını göstermek esastır.
Tesekkur ederim akli basinda guzel katkiniz icin ben elimden geleni kendi cocugum ve baska cocuklar icin yapiyorum. Mevzu cocuklardan ziyade herseyi en iyi bilen cok bilen ve insanlara hakaret etmekte cok comert olan linc tayfa.

Bak bacım ben universite mezunu 25 yillik ogretmenim 40 yasinda 1 tane cocuk dogurdum herseyin en iyisini yapmaya calisiyorum simdiden borsada ozel universite yada yurtdisi universite egitimi icin yatirim yapiyorum benim bildigim yol bu sizin bildiginiz maddi imkani yoksa yasam hakki tanimamak insanlara benim ne anlattigimi anlama gibi bir derdiniz yok su tavriniz dedigim gibi cok itici
Yaşam hakkı tanımamak değil ayağını yorganına göre uzatmak. Parası yoksa bile isteye çocuk yapmayı anlamıyorum, ben de yetemiyorum şu an mesela. 2. çocuğu istiyorum yalan yok ama asla ve kata yapamam, doğurayım da şunu bunu almayıveririm büyür diyemem. İstanbul'un şu haliyle ve bizim muhitte devlet okuluna gitsin diyemem. Bunları karşılayacak param da olmadığına göre...

O zaman yuzde 15 i odeyin gonderin cocugu koleje vicdaninizin elvermedigi durumlara nasil bir cozum buluyorsunuz? Ne drama queenligim kaldi ne cahilligim ne bencilligim ne vicdansizligim vay be kimin ne olduguna nasil bu kadar emin oluyorsunuz.
Ben kendi çocuğumu anca gönderiyorum olsa bir dakika düşünmem zaten merak etmeyin. Ayrıca bu bir örnekti sadece. Her çocuğun eğitim hakkı var eşit şartlarda demeye getirmiştim. Yoksa ben de derim amannn banane kendi çocuğumu okuturum gerisi başının çaresine baksın. Kendime layık gördüğümü herkese görürüm. Bunu da bana 74 yaşındaki emekli öğretmen annem öğretti hanımefendi🙂

Yaşam hakkı tanımamak değil ayağını yorganına göre uzatmak. Parası yoksa bile isteye çocuk yapmayı anlamıyorum, ben de yetemiyorum şu an mesela. 2. çocuğu istiyorum yalan yok ama asla ve kata yapamam, doğurayım da şunu bunu almayıveririm büyür diyemem. İstanbul'un şu haliyle ve bizim muhitte devlet okuluna gitsin diyemem. Bunları karşılayacak param da olmadığına göre...
Iste bende onu dedim ayagini yorganina gore uzatsin herkes ben oyle yapiyorum

Oooo bu ne zaman yazilacak diye merakla bekliyordum geldi.Hepiniz sosyal medyada buralarda dilbilgisi yazım uzmanisiniz ya hepiniz
Yazdiklarinizin cogu tek okumada anlasilmadigi icin yazdim. Noktalama isareti kullanmadiginizda anlatim bozuklugu oluyor. Dilbilgisi uzmani olmaya gerek yok ama egitimciyseniz en azindan anlasilacak kadar yazabilmelisiniz.

Back
X