4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Bazı fikirler cidden saçma gülüyorum ona bakarsak, babası türlü haramla zengin olmuş çocukta keşke şu adamın oğlu olmasaydım diyor eee ne olacak?

Bu kadar hint kastının altında kalmış gibide düşünülmez, böyle insanlardan Allah korusun

Eskişehir'de canım anneanneme ev bulamadik.
Bu zamanda 1+1 evi bile kiralayamiyoruz.
Yemesi,faturası ayrı dert.
En kotu ev 2.500 den basliyor.

valla eve kendizini zincirleyin

ankaradayım şu an burası asgari düzeyde ücretlinin çok olduğu bir mahalle şu an burada yok 1300 kira.

babamlar bi usta için Temelli'de 1+1 baktılar 3 bin liradan başlıyormuş onu da tek bekara vermem diye vermemiş ev sahibi.
Temelli diyorum, bilen bilir merkeze 40 km.

Ya bu arada dün bir ark ile konuştuk,oğlu üniversite sınavı için tercih yapmış,özel yurt sormuş şimdiden ve yıllık 85 bin denmiş diyecek bir şey bulamıyorum.İl dışı da yazamayacak artık çocuklar.Sadece yurt böyleyse büyüyünce nasıl bakılacak bu çocuklara.Aklima sen geldin bu 85 bini duyunca

1 .5 yıl önceki satılık da kiralık da evler 4 e katladı Anlara da. Dar gelirli değilim imkansız ev almam şu an mesela. Evsahibim yüzde yüz zam istedi hemen kabul ettim. Çıksam 2 katına verir rahatça. Kendi kiracılarımdan da zam istedim fazlaca yaptılar. Artık durumlar böyle. Çocuğun servis ücretine okul yüzde doksan zam yapmış mecbur vereceğim 1800 küsür oldu. Büyük şehirler kabus oldu dar gelirli için artık. Çok üzülüyorum elimden bir şey gelmiyor.

Çocuğu yüzde elli burslu koleje verdim aylık ödemesi 6000 Kitaplar giyim hariç. Hayat çok zor artık.

Tum dunyayi bu sekilde genellemeniz, tum dunyayla ilgili hiç fikriniz olmadigini gosteriyor.
Her ulkede asgari ucretli calisan sayisi bu kadar yuksek değil. Her yerde asgari ucretliler kari koca calisip asiri dar sekilde yaşamiyor.

Zaten merak etmeyin dediginiz durum gercekleşmez. Ben bakamam diyip cocuk yapmayacak insan sayiisi bir elin parmaklarini geçmez, cocuk yapmayayim deme kismini da geçtim bir cocukla da kalmiyorlar genelde maddi durum dustukce cocuk sayisi birden fazla oluyor zaten.

Doğru söylüyorsun bacım,saydiklarin bile zaten iyi meslekler sayılıyor artık, bunları bulan üniversite mezunları seviniyor....Hatta vasıfsız meslekleri de geçtik senin mantığına göre bu ülkenin işsiz ordusuna, illegal işler yapanlar guruhuna, hırsız, uğursuz, bağımlı, cani ,dolandırıcı, yobaz popülasyona da ihtiyacı var...Hapishaneler boş mu kalsın diye üremek de ne bileyim....

Eskişehir'de canım anneanneme ev bulamadik.
Bu zamanda 1+1 evi bile kiralayamiyoruz.
Yemesi,faturası ayrı dert.
En kotu ev 2.500 den basliyor.
Eskişehirde "ev sahibi evden çıkarmaz inşallah" diyenlerden biri de benim..

Dün bi bakayım dedim civardaki kiralar bakmaz olaydım..

Eskişehirde "ev sahibi evden çıkarmaz inşallah" diyenlerden biri de benim..

Dün bi bakayım dedim civardaki kiralar bakmaz olaydım..
Anneannemin ev sahibi satacağım çıkın dedi
Ben konuştum çıkmıyoruz ama zam yapılacak.
Aslında 2+1 ler apartlara göre daha uygun ama onlarda 3000 den başlıyor.
Semt de önemli,inşallah çıkartmaz sizi de ev sahibi,gerçekten çok zor.

Kira her yerde 3000 değil,ben 1300 ödüyorum mesela
Bir : 4 kat 3+1 doğalgazli
Evet piraye , şimdilik 1300 ama gelecek Şubat kim bilir kaç olacak.Normalde bana sizden memnun olduğumuz için çok artırmak istemedik 1300 olsun şimdilik,seneye yine uygun bir şey yaparız demişti ama sanmıyorum.Her ay dekont atıyorum her seferinde bereket versin yazıyordu,4 aydır yazmıyor

Kiram Şubat ayında 1000 den 1300 e çıktı,alt komsum yüzde 10 zam ile 1650 ye oturuyor,giriş kata eylul Ekim gibi bir aile taşındı 1600 e..Çok da işlek bir muhitte oturuyorum.Yeni zam ne olur bir fikrim yok
Zengin muhitte oturmuyorum . Eski kiracıların ki hariç fiyatlar uçtu 3 e katladı. Evsahipleri bahanelerle çıkarıyor eskileri de. Yüzde on zam değil yüzde 40 a razı olan yok. 2+1 65 metrekare evler oldu 2500 3000 burada. Okumaya gelecek öğrenciler de olacak. Nasıl okuyacaklar bu şartlarda hiç bilmiyorum. Şehir dışı tercih yapmayan arkadaş akraba çocukları var tanıdığım. Çünkü başka türlü okutamayacaklar.

Geliyor gelmekte olan bunny....hazırla kendini adam da haklı,bereket verecek kira en az 3000 den başlıyor . Evlerin belediyeye ödenen yıllık vergileri bile 4 kat arttı....Evsahipleri de zor durumda

Yani gerçekten çıkaracağına zam yapsın en azından taşınma masrafı olmaz. Nakliye fiyatları da uçmuş durumda çünkü. Sadece asansör kurmanın fiyatı 5binden başlıyor. Vandan fethiyeye 38bine nakliye ayarlandığını duydum geçenlerde.

ya konu konuyu açıyor da

Türkiye'de çocukların büyük kısmı zaten okul okumuş olmak için okuyordu
anne baba para yolluyordu, oooh eve geldi mi nerede ne yapıyor bilen yok.. kafama göre 4 sene gezerim tozarım manita yaparım, diye bakıyordu çocuklar. bir de her taraf okul oldu bazı okullara eşek bağlasam 3 senede mezun olur.

kısacası zaten ne bu kadar okula ne de bu kadar dandik bölümden mezuna ihtiyaç var.
üniversite okuyorum diye çalışmıyor da bu çocuklar genelde. sonra mezun olsa bulacağı iş yine asgari ücret, iyice sarmala giriliyor....

iyi yerlerde iyi okullar kazanıp okuyamayana üzülürüm ama gerisi bana çok faso fiso geliyor.
anne babamdan kurtulacam diye adanadan gümüşhaneye, kırşehirden aydına da gidilmez ki yani. oraların yakınlarında da bi dünya okul var.

gençlerin kendi ayakları üzerinde durmasına tam destek veriyorum. ama sırf uzak olsun diye x şehre gidip anne baba parasıyla okumak benim nazarımda kendi ayakları üzerinde durmak değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…