4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Bu arada kres ucretleri gercekten cok yuksek.. benim de oglum 4 yasinda 2800 bulunduğum yerde kreş ücreti.. artı birsuru masraf çıkartıyorlar.. her şey dahil dendiği halde her ay bir şeyler aldiriyorlar .. içinde bulunduğu durumla alakalı yorum yapmam ama 4 yaşındaki kreşe giden bir çocuğun minimum 5 bindir masrafi

Bizimki dört yaşına kadar kendi gözlerini kapattığında kimsenin onu göremediğini sanıyordu

Ahaha
Gerçi çabuk ikna olan bir çocuk sadece sürekli hikaye bulmak gerek yatak odam evin en ucunda kışın buz gibi oluyor oraya gider kapı çalardı komşular evde yok teyzecim gelince geliriz derdim eliyle hay Allah yapar oflar dönerdi ne olursa olsun çocuk safligi işte ne kadar masumlar

evet bizim okulda güvenlik yoktu.temizlik personeli de eksikti.boya badana asla yapılmamıştı pandemi de.bağış yılda 200 tl istense gene vermiyorlar.devlette vermiyor.boşuna mı kaçtık o okuldan?

Birkac ay vekaleten idarecilik yaptım,bir okula sadece bir hizmetli veriliyordu, şimdi durum nedir bilmiyorum.o bir hizmetli de tabi koca okula yetmiyor.Diger ikisinin ücreti aidat (bağış)lardan ödeniyor,hatta o çalıştığım yerde öğretmenlerden toplanıyordu.Yilllardır aidat 100 ama verenler sayılı ve belli kişiler. Demek artık o bir hizmetli de yok.Top kağıt istemişler iki tane, kağıdın topu 100 olunca tabi onlar nasıl temin edilecek.Okullar da parayla dönüyor,velilerden zoraki destek bekleniyor kayıtlarda dogrudur

İşkur artık sadece doğal afet gibi durumlar için var, okul talep ediyormu bilmiyorum biraz siyasal baskıda gerekiyor
Malesef durum çok kötü

aynı bizim okulu anlattınız.durum tam da buydu.bağış da yapan olmadığından dökülüyordu heryer.

Kız bugün eşimin ablasıyla AVM ye öylesine gezinmeye gittik. Tutturdu oğluma ayakkabı almak için. Malum markalardan 700-800 liralık ayakkabı bulmuş. Dedim 'ay abla gerek yok, iki ayda ayağı büyüyor boşuna o kadar para vermeye gerek yok'. O da 'yegenim gelişme çağında düzgün güzel ayakkabilar giysin güzel gelişsin, hem feda olsun lolisime' dedi. O an aklıma bu konu geldi hemen. Dedim Allah'ım yarabbim şükür sana bana böyle bir gorumce oğluma böyle bir hala vermişsin. Ne halalae var halbuki dunyada
Hee ayakkabiya gelecek olursak aldırmadım. Oğluma kumbara yapıyor halası dedim madem gözden çıkardın parayı kumbaraya at ay kısaca, hala var hala var. Özür dilerim konu sahibi ama böyle yani durumlar

İki sene önce LCW den 80 e aldığımız mont, birebir aynı modeli aynısı şu an 200 olmuş :) seneler arası kıyas gereksiz çünkü uçurum gibi fark var. insan şok oluyor... Bu sene kışa girmeden aldım montunu kabanını yaz sıcağında :) indirim kovaladim valla. Ona rağmen bir miktar monte oldu yine bize

Oglum 5 yasinda kari koca calisiyoruz ozel krese gidiyor aylik masrafi 6000 tl degil bir sure destek olmakla kalmaz o iş ne bileyim herkes ayagini yorganina gore uzatsin cocugumu halasinin vs iyiligine muhtac etmem ben olsam yoktan anlamasi lazim ayrica banane ya

Çocuğun annesi gayet yorgana göre uzatmış ayağını, ailesinin yanına sığınmış... Ayrıca yenge haladan değil çocuğun babasından destek istiyor ama ne hikmetse baba halaya yansıtmış durumu.

Çok duyarlı halamız da kendine , bırak destek olmayı, aksine çocuğun giderini sorgulamayı vazife çıkarmış....

Çocuğun kimsenin iyiliğine ihtiyacı yok yani, baba temel ihtiyaçlarda görevini yapsa yetecek de niyeyse kızkardeşi muhalif olmuş....

Ayrıca sizin çocuğunuzun giderini hesaplayalım, bir hata var sizin hesapta desem , polemiğe girecez yine, hiç gerek yok ama bugün "hakkıyla" bakılan 3-6 yaş arası ve "yoktan anlayan" bir çocuğun bile boşanma olsun veya olmasın aileye en az 6000-7000 arasında masrafı var. O konuda tartismayalim bence.

Son düzenleme:
Kıymayı çorbalara koyup rondodan geciricen o zaman, köfte sevmeyen çocuk da görmedim ben... misket köfte, hamburger filan da mı yemiyor?

Benimki kofte sevmiyor. Cift cekilmis kiymayi bile etli dolmanin icinden secip ben et yimem diyor :s bir sekilde yediriyorum eti ama her seyde ise yaramiyor.

Benimki kofte sevmiyor. Cift cekilmis kiymayi bile etli dolmanin icinden secip ben et yimem diyor :s bir sekilde yediriyorum eti ama her seyde ise yaramiyor.
Of yaa, bazı gıdaların telafisi yok işte... Tavuk yemese sıkıntı değil bak mesela, zaten market tavugunun faydadan çok zararı var, has tavuğun suyuna pilav da aynı işi goruyor ama kırmızı et ve balığın başka bir gıda veya takviyeyle tam telafisi yok maalesef...Benim kız da parça eti ağzına sürmez, kokusuna bile dayanamaz hâlâ ama kıymaya ve kemik-et suyuna katlanabiliyor artik bı şekilde çok şükür....arada bir onu da söylenerek yiyecek oluyor (ergeniz malûm) höt diyorum....İlerde vegan vejeteryan ne halt istersen olabilirsin annecim, elbette özgürsün, ama 18 yaşına girene kadar o köfteler bitecek....

Son düzenleme:
Benimki 3 yasinda ve et yimem diyor. Et, tavuk, balik yemezmis. Baligi zorla yediriyorum ne yalan soyleyeyim. Her balik yemegi tantanali, bana daral geliyor ama napayim. Tavukta israr etmiyorum, eti de sebze yemeklerine kiyma olarak ekliyorum. Farketmezse yiyor. En cok kalsiyum iceren hicbir sey yememesine uzuluyorum. 2 yasina kadar her gun yogurt yiyen cocuk aldigim sutu degistirince yogurt yememeye basladi. Sut icmez, peynir yemez, yogurt yemez. Peyniri sabah omletine kasar karistirarak ara sira ancak yedirebiliyorum. Yemek probleminden sitkim siyrildi yeminle. Haftaya bir seminer icin baska bir sehre gidecegim. O da benimle gelecek. Bir hafta disarida ne yediricem ben bu cocuga diye kara kara dusunuyorum simdiden.

Oyyyy...Ben 13 yaşına getirdim ama anlattiklarin travmalarimi deprestirdi resmen sabaha kadar mutfakta füzyon! gıda hazırlayıp uykusuz ise gidişler, bı yere giderken bavulla taşınan gıdalar, aparatlar,çuvalla para verdiğin , güç bela ulaştığın organik malzemenin ve emeğin boşa gidişi, yaptığın şaklabanliklar, kafanda hep bugün ne denesemler, iştahlı çocuk görünce dolan gözler.... sıkı sıkı sarılıyorum sana dostum.... geçecek dayan....pes etme
Bu arada peynir olarak eski kaşar denedin mi? Biz de ise yaramıştı.

Merhaba 4yasinda kizim var kiz erkek fark etmez bence ama su an zamsiz okul harci 2500tl okulda giydikleri arada gomderdiklerimiz ekstra gtdigi faliyetler wn az 600 700tutar cocuk bir hasta olmasi doktorla birlikde 500 600tutar neredeyse okuldan dolayi her ay hasta oluyor sürekli doktordayiz .
İnanin ki oyuncak bile cocugun ihtiyaci hayir diyorum genelde ama nereye kadar yaraticiligini gelistrmek tabletden uzak tutmak icjn oyuncakda almaliyiz oyuncaklar dunya pahasi yedigi ictigi giydigi ki cocuklar ozellikle yazda bol bol kirlenip dus aliyor 3bin az bile bence hemde cok az bu devirde okulunu abiniz ayri oduyorsa 3bin normal .

Omletine taze kasar karistiriyorum. O sekilde yiyor ama eklerken kirk takla atiyorum, gorse yemez. Tereyagi eklerken bile ben tereyagi yemem diyor sipa mutlak damak mubarek, yedigi seylerin icindekileri de oturur sayar, domates var, salca var su var bu var diye. Tek sevindigim sey sebze yemesi. Sana napayim diye sorsam ispanak, pirasa der. Hamburger, pizza falan yesin diye ugrasiyorum. Biliyorum yanlis ama boyle boyle iyice cins olacak diye korkuyorum. Pasta, pogaca, borek falan da yemez demis miydim? :S

Aslinda eski kasar kalsiyum orani daha yuksek. Yese keske. Omletine eklesem anlamaz mi diyorsun? Tadi biraz keskin gelir diye hic denemedim.

Allah yardımcınız olsun zor

Aslinda eski kasar kalsiyum orani daha yuksek. Yese keske. Omletine eklesem anlamaz mi diyorsun? Tadi biraz keskin gelir diye hic denemedim.
Belki 20 çeşit peynir denedik, o yaşlarda birtek o işe yaradı bizde. Diğer peynirleri ögürerek çıkarırdı, bişeye çok sinirlendiğinde küfür niyetine "peynir gibi" derdi deli sıpa Hele pişince hiç anlamıyordu kokusunu . Bı deneyin belki sizde de işe yarar. O değilse öbürü, mutlaka birini yer. Pes etmeyin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…