4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Ogurup cikarsa iyi, direkt burun kiviriyor, denemek bile istemiyor. Ek gidaya basladigimiz donem kendi yaptigim lor peynirinden yerdi. Sonra onu da yemedi. Cesit cesit denedik, agzina bile surmuyor. Benimki de iyy peynir igrenc diyor. Eski kasari deneyecegim omletinde ama. Tesekkur ederim. Baska fikirler varsa alabilirim :)

Ya onların koku reseptörleri canavar gibi çalışıyor annesi, bizim burunlar köreldiği için saçma geliyor ama kimbilir onlar ne fırtınalar yaşıyor kendi içlerinde gariplerim aslında yoğurda ve ev loruna birer kaşık bile dönüş yapabilseniz başka hiçbir kalsiyum kaynağına gerek kalmaz. Dönem dönem soğuyor çocuklar, pes etmeden tekrar denemek lazım. Allah yardımcınız olsun tekrar....bol bol sabır diliyorum....

Kreş en az 3000 lira
Servis 500
Kresin birde kırtasiye masrafi var o da 2000 den asagi degil.
Bir tane çocuk atleti 30 lira , kreşe giden çocuğa en az 10 tane almak lazım ki üç beş tane de kreşe bırakacaksın
Sadece pamuklu eşofman altı en az 100 lira, ee bundan da en az 10 a yakın almak lazım. Hem evde giyecek hem kreşe verilecek.
Ayakkabılar desen 200 den başlıyor. İki çift ayakkabı alsan 400
En kötü kısa kollu tişört 70-80 lira. Al bundan da 10 a yakın ,önümüz kış geçen lcw de baktım pamuklu uzun kollu sweet ler 150 den başlıyor. Kış için de al on tane.
Suluk, kötü dandik plastik suluklar 100 lira.
Süt, kucuk sütler a101 den alırsan 5 lira günde iki tane içse 10 lira
Etin kilosu, sebzenin kilosu olmuş bilmem kaç lira.
Kreşe giden çocuk hastalanır. Devlete götürürse bir ton sıra, özele götürse Bi muayene bir kan tahlili 700-800 den aşağı çıkamaz

1500 lira kime yetecek ? Birde cocugun manevi sorumluluğu var ateşi çıkınca, hastalanınca anne bekleyecek basinda. Baba fosur fosur uyuyacak. Ayrıca bunun hesabini yapmak kv yada görümceye düşmez. Koca koca anne babası var cocugun. Çocuk onların, para onların. Siz neden karışıyorsunuz. Şaka gibi !

Benim ikisi de yoğurt yemiyor. Büyüğü okulda yiyordu evde bazen cacık olursa ya da pide yanına falan ayran anca öyle. Yayla çorbası falan. Okulda yediği için de evde zorlamıyordum çünkü çok zorlamıştım bebekliğinde de. Her gün 1 küçük kavanozu ne olursa olsun yedirirdim.

Ama küçük tam bir canavar çıktı. Epeyce ona da zorladım ama aklı başına geldikçe yemeyi bıraktı. Bonibon bile kar etmedi Umudum bu sene abisinin okuluna gidecek, orada onun da yemesi.

Cacık ayran kefir peynir süt dondurma yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişlerin çoğu,tohumlar(susam chia haşhaş)...o kadar çok alternatif kalsiyum kaynağı var ki allah'tan değiştire değiştire sırayla hergün birer kaşık yeseler yeter zaten hemşire....okula başlayınca da düzeliyor bazı çocuklar, bizde okul ise yaramamisti inşallah sizin küçük gurme orada yoğurda yeniden özenir.... iştahsız çocuk anneleri topigine çevirdik burayı da ama napalm yaa. Damdan düşeni damdan düşen anlıyor

Benim bi arkadaşımın 2 kızı da hiçbir şey yemiyor neredeyse. Başkası anlatsa inanmam o derece. 1 ısırık tostu yarım saat ağzında tutuyor. Yavrum tükürüğünle bitmiş olması lazım nasıl duruyor hala ağzında diyorum valla.

Benimkiler yine iyi çok şükür. En azından yemek yiyorlar.

Ahahaha o benim kız işte muvahhis Düşün işte ben o çocuğu 13 yılda 170 boya getirip atlet yaptım tepemde saç kalmadı ama olsun....iştahlı çocuk anneleriyle haksız rekabet vardi bence yine de yenilmedim bir ara mutfakta delirir gibi olmuş da olabilirim tam hatırlamıyorum neyse o onemli değil ...gurur duyuyorum kendimle

Maaşallah kuzuya Ve kocaman alkışlar da sanaa

Maaşallah kuzuya Ve kocaman alkışlar da sanaa
Yav görgüsüz diyecekler şimdi ama diyen desin....ciddi ciddi bı mutlu oldum sen alkış diyince hee hepimizin en büyük gururu çocuğumuzun mutluluğu ulennnn, yalan mı soyliycez, üç kuruş nafaka hesabı yapan halalar utansın, ilmek ilmek emek bunlar emek

750 olanın annesi çalışıyor mu ?
Babanın maaşı ne kadar ?

O hesap öyle olmuyor 2-3 çocuklular ne yapıyor diye
Hep denir ya asgari ücretliler ne yapıyor diye . Aynı onun yanlışlığı gibi sizin bu cümleniz de . Asgari ücrete İstanbul’da kiralık ev yok artık .

Siz abinizin verdiğine karışmayın bu sizin haddiniz değil . Sizden para isterse istemiyorsanız vermezsiniz olur biter .

Nafaka 1500 üzerine 1500-2000 arası yetmiyor diye para istiyor sürekli
Yetmesini mi bekliyorsunuz, hangi ülkede yaşıyorsunuz acab?
Çocuğun gıdası, gezmesi bile geçiyor kaldı ki kreşe gidiyor diyorsunuz, giyimi kat be kat fazla olacak, yazlığı kışlığı montu terliği yedeğiyle.
E herhalde yani…

Yazmayacaktım da yazayım, şu sıralar çocuğu kreşte ya da özel okulda olan velilerin çoğu yemek ücreti adı altında mesajlara maruz kaldılar.
İmza atılan anlaşmada yemek ücreti 1 se 2 oldu, 10 sa 20 oldu.
Çocuğun okulda yaptığı 2 öğün ücretini aylık yani 20 gün 1500 ve üstü hesaplıyorlarsa, bunun en az bini gider, siz kalmış tüm ay her harcama, yaşama, gezme, oyuncak, sağlık, kıyafet için 1500 diyorsunuz.
E yuh artık, benin iki küçük yemeyen oğlum var.
Onlar bile yemez haliyle sadece gıdaları evde çocuk başı 2000 üzerinde.
Sinirlendim…

Kimseyle tartismayi sevmemde hangi utopyada yasiyorsunuz bilemedim bu ulkede asgari ucret 5.500 kaç kisi 4 5 yasinda cocuguna hakkiyla bakarak aylik 6 7 binlira harcayabilir bilemedim. Bu aylik 6 7 bin harcamiyorsaniz cocugunuza hakkiyla bakmiyorsunuz gibi bir noktaya giderki cok sacma bir boyut olur buda.Bu ülkede anneligi sadece kendi yapiyor gibi bir kitle var ikrah getirdim gercekten. Kimse kimsenin analigini babaligini sorgulamasin derste vermesin bence cok sacma.

asgari ücretle de çocuk bakılıyor elbette.çocuk da aile de şartlara uyum sağlıyor başka çareleri mi var?imkanlar bu kadar.ama o çocuklar mutlu mu hepsi o tartışılır.kolejden yüzde seksen beş burs kazanan zehir gibi çocuğun yemek servis kitap giyim masraflarını bile karşılayamacağı için ailesi gidemediğini gözümün önünde hüngür hüngür ağladığını gördüm.allah tüm çocukların gönlünde ne dilek varsa versin.hiçbirinin gözü hiçbirşeye bakmasın.villa yat kat yurtdışı tatilleri lüks markalar istemiyor kuzular.istedikleri gayet hakları olan herşey.

Ailenin şartlarına göre belirleniyor bu şartlar. Gümrük memuru baba, hemşire annenin çocuğu salçalı ekmekle sokakta mı büyüsün? Zaten tam gün özel kreşe gitmesi zorunluluk bu çocuk için. Anne çalışırken nereye bıraksın? Burada linçlediğimiz gibi anneanne bakmak zorunda mı?? Parası yetmiyorsa çocuğun babası ev arkadaşıyla oturacak, eşyayı yeni gelin gibi sıfır alıp aylık 2-3 bin taksit ödemeyecek. Çocuğundan önce kendinden kısacak. Burada asgari ücretle geçinen adam 3000 nafaka versin demiyor kimse.

Çocuktan çocuğa, semtten semte değişir rakamlar.

Ben ankaradayım semte göre 2000-10000 arası kreşler var.

Benim oğlum ki tam 4 yaş, tek yediği şey et ve türevleri, sebze asla yemez.

Ama benim oğlumun babası her türlü masrafa ortak olduğu gibi haftanın 2/3 günü de alır bakar. Ben demeden spor parasının dahi yarısını gönderir.

Abi adam olsaydı zaten kadına istetmeden, masraflarını sorar, bilir, öderdi.. burda anne isteyen kadın rolüne düşürüldüğü için göze batmış.

piraye o musakkayi çocuğa yedirmeyi başardım nasıl mı ? İçine biraz pilav koyarak

Konudan ayrık olarak, yorumlardan çıkardığım üreme hakkının sadece belli gelir seviyesindeki insanlara ait bir hak olduğu. Asgari ücretli bir insanın iki kişi asgari ücretli çalışsa bile tek çocuğa 6000 tl harcama gibi bir durumu imkansız. üremek asgari ücretlilerin hakları arasından çıkmış oluyor böylece. ülkenin ve hatta dünyanın büyük çoğunluğunun asgari ücretli olduğunu düşünürsek, bu çalışanlar öldükten sonra üreme hakkına bile sahip olmayacağı bir işte kim çalışacak, düzenin sistemin sürmesini kim sağlayacak? Örneğin kim, kasiyer, tezgahtar ya da çöpçü olacak? 30-40 bin kazanan ailelerin çocukları mı bu işleri yapmaya gönüllü olacak? Çünkü olacaklarını ben hiç sanmıyorum. Ya da bu üst gelir gurubundaki insanlar dönüşümlü olarak mı ülkedeki sistemin işlemesini sağlayacak işlerde çalışacaklar? cidden merak içindeyim doğrusu.

Buradaki yorumlara bakarsak cocuklar ya 350 ve üzeri ayakkabı giyiyor (en kalitesizi 350 mis) ya da ayakkabısız dolaşıyor, salçalı ekmek yiyor,ortasi yok

Elbette diğer mesleklerde olacak hepsi ihtiyaç ama sorun zaten asgari ücretin yetebilecek seviyede olmaması. Olmalıydı Avrupa’da ki gibi. Çalışkan ya da çok okumak isteyen çocuklara faizsiz kredi verilmeliydi ya da hibe. O paralar kimlere veriliyor hepimiz biliyoruz. Gerisini burada yazamıyorum maalesef anlayan anladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…