• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Keşke ayiklasaydi 😏 patlıcana da yüz vermedi çorbaya abandı kıyma yüzünden
Et kokusunu sevmiyor demek kuzu... pişirirken çorbaya karıştır, kokusu için de kereviz sapı veya küçük hindistan cevizi (muskat) rendesi ekle, sonra iyice rondodan geçirerek dene, başka yolu yok gibi...Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
Yok malesef, o Paraya Burda da kaliteli et anlamiyorum. Ama konuyu dagitmakda istemiyorum. Sadece ciddi anlamda merak ettim, Minimum gider bu mudur diye. Ve salca ekmek yemegi Kast etmedim bunu sorarken. Normal bir sekilde yasayan aileleri kastettim.

normal bir şekilde yaşıyoruz.
bamyanın kilosu 50 birim. et değil balık değil bildiğiniz düz sebze.
yani o 6 bin birim için ille etler balıklar kuruyemişler tüketmek gerekmiyor.
sebze meyve ile o birimi aşmak mümkün.

Benim de kastettiğim ve sorduğum nokta buydu
Yani derdiniz eski gelin tutumlu olabilir marka giydirmesin o parayı yettirsin. Eğer boşanmamış olsalardı o yiğene en güzelini hak eder babaannesinin gülü halasının gülü deyip hediyeler yardıracaktınız.. gelini boşayınca yiğeni red ettiniz herhalde.. para hesabı zaten iğrenç birde masum çocuk için yapılınca daha da iğrençleşiyor.

Et kokusunu sevmiyor demek kuzu... pişirirken çorbaya karıştır, kokusu için de kereviz sapı veya küçük hindistan cevizi (muskat) rendesi ekle, sonra iyice rondodan geçirerek dene, başka yolu yok gibi...Allah yardımcın olsun
Amin sağol.Domatesi ve salatayı da sevmiyordu ama bir aydır hopur hopur götürüyor, darısı kıymanin etin başına 🙏 Balığı bazen yiyor bazen burun kıvırıyor,ruh haline göre artık.Zeytini bazen günlerce haftalarca yemez,bu sürenin sonunda bir kase zeytini tek oturuşta yer kavga da eder vermeyince.Tansiyonun cikacsk diyorum,yok öyle de inat.Terazi burcunun dengeli olmayanindan mıdır bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Cevahirde. Araplardan fırsat bulup girebilirseniz eğer :işsiz: uygun şeyler var.
Ben de Trabzon'dayim.Ah o Araplar yok mu ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz kendi memleketimizde,bu gelişimde memleketten sogudum yemin ederim 🙄

Amin sağol.Domatesi ve salatayı da sevmiyordu ama bir aydır hopur hopur götürüyor, darısı kıymanin etin başına 🙏 Balığı bazen yiyor bazen burun kıvırıyor,ruh haline göre artık.Zeytini bazen günlerce haftalarca yemez,bu sürenin sonunda bir kase zeytini tek oturuşta yer kavga da eder vermeyince.Tansiyonun cikacsk diyorum,yok öyle de inat.Terazi burcunun dengeli olmayanindan mıdır bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Benim kız da terazi.... şeytan tüyü var bacım onlarda, sevimlilikleriyle parmaklarında oynatirlar insanı ...kandirabiliyorsan kandır ama zorlama boşver, gerekince takviye verirsin....

Benim kız da terazi.... şeytan tüyü var bacım onlarda, sevimlilikleriyle parmaklarında oynatirlar insanı ...kandirabiliyorsan kandır ama zorlama boşver, gerekince takviye verirsin....
Yok zaten artık felsefem şu:"Acıkan taş olsa yer, aç olsaydı yerdi demekki aç değil." 🤷🏻‍♀️

Herkes yemek konuşmuş, sorun sizde bence anneler 😁
Ben sebze yemiyorum , çocuklarım da yemiyor , onların da kafa rahat , benim de kafam rahat 🤣

Yeğenim hep farkindaligi yüksek bir çocuk oldu çok belirgin yemek seçmez ama yiyeceği zamana kendi karar verir. 15 aylık fln, erkenden konuştu eşimle muhabbet ediyorlar. Patates diye kabak kandiricaz güya eşim böyle yiyebiliyomusun diyor uçak yapıp ağzına atiyor. İlkini yedi 2. De ben yapamam sen öyle ye dedi çekildi:D

Birgun de yine kandırır et veririm dedim, ekmeğe lime lime sakladım eşime diyor ki bu sadece ekmek değil ben ette yiyorum neyse yerim :D

Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
Bence siz çocuk yapmayın zaten...

İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
Hanfendi iştee inanın ister inanmayın biz çocuklu aileler zaten eksi bakiyede yasiyoruz. Tabii ki maas yetmiyor. Bilmem farkında mısınız ülkemizde ekonomik bir buhran yasaniyor. Abimizden madem en düşük memur maaşını kazaniyor gerekirse ev değil oda kiralayacak ama çocuğa para yollayacak. Mümkünse siz de hala ve babanne olarak elinizi cebinize atın madem ferah ferah yasiyorsunuz...

Yeğenim hep farkindaligi yüksek bir çocuk oldu çok belirgin yemek seçmez ama yiyeceği zamana kendi karar verir. 15 aylık fln, erkenden konuştu eşimle muhabbet ediyorlar. Patates diye kabak kandiricaz güya eşim böyle yiyebiliyomusun diyor uçak yapıp ağzına atiyor. İlkini yedi 2. De ben yapamam sen öyle ye dedi çekildi:KK70:

Birgun de yine kandırır et veririm dedim, ekmeğe lime lime sakladım eşime diyor ki bu sadece ekmek değil ben ette yiyorum neyse yerim :KK70:
Bizimki dört yaşına kadar kendi gözlerini kapattığında kimsenin onu göremediğini sanıyordu 😂

okul armalı almazsan okula almıyorlar
Ya konu değişiyor ama bunu merak ettim,cidden arma olmayınca okula almıyorlar mi ? Yasal dayanağı yoktur, olmamalı.Bizim okulda bu yok.Gecen kardeşim aradı liseyi kazanıp giden kızınin kaydında ücret istiyorlarmis bizim okulda kayıt parası isteniyor mu bu konularla ilgili değiliz ama saçmalık değil mi bunlar ya..paran yoksa okul da mı yok

Ya konu değişiyor ama bunu merak ettim,cidden arma olmayınca okula almıyorlar mi ? Yasal dayanağı yoktur, olmamalı.Bizim okulda bu yok.Gecen kardeşim aradı liseyi kazanıp giden kızınin kaydında ücret istiyorlarmis bizim okulda kayıt parası isteniyor mu bu konularla ilgili değiliz ama saçmalık değil mi bunlar ya..paran yoksa okul da mı yok
devlet okulunda beyaz lacoste ı kabul ettiler geçen yıl arma olmasa da.sadece okul hırkası istediler ama kolej istiyor armalı ürünlerini maalesef.

Okul parası konusunda hak veriyorum çünkü bir ödenek yok ve ilgili müdürler çabalıyor mesela benim calistigim kurumdan her yıl ya boya alıyor ya top spor malzemeleri alıyor ama artık güvenlik veya temizlik için eleman bile verilmiyor işkur kaldırıldı

Back
X