- 28 Temmuz 2022
- 153
- 74
- 13
- Konu Sahibi burcumsu12
Zaten az veriyormuş. Onların arasındaki husumeti bilemeyiz ama çok az bu ekonomik şartlarda.Nafaka 1500 üzerine 1500-2000 arası yetmiyor diye para istiyor sürekli
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zaten az veriyormuş. Onların arasındaki husumeti bilemeyiz ama çok az bu ekonomik şartlarda.Nafaka 1500 üzerine 1500-2000 arası yetmiyor diye para istiyor sürekli
Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
Şu çocuğa bile teyzesi ayda 200TL.den fazla harcamıştır, arada insaf edip önüne kuru ekmek su atmış belli ki öyle yavru ölmemiş, ordan hesap ediyorum.....ha 2 yıldır elektriksiz karanlık bir odada kitli kalmış ama elektrik de masraf yani şimdi, siz de haklısınızir.Bu ay mesela ben çocuğa 6000 harcamadim 210 TL harcadım
Salça ekmek yiyen de doyar bal kaymak tereyağı yiyende bu sizinle alakali biz isteyen istedigine harcar .kadin iyi bakmak istedi diye olay amma büyüdü. Havyar alacam dememis ki .kadin krese gönderiyor 1500 nafakasi var 1500 daha istiyor olay bu gorumcede cok diyor3000 nafaka kresler olmis 3000 tl elbise yiyecek hastane egitim giderleri vs anneye kalsin kresi baba odesin bari diyoruz olay buSu yazilanlari okudukdan sonra Bende gercekden cok merak ettim. Normal aileler nasil geciniyor?
Hemşirelerin maaşı iyi oluyor belli ki çocuğa harcaması gereken parayı abinizden koparma derdinde bu tip kadınlardan çok var
Istedigi parada 3 bin tl bazisinin krem parasi hey gidi dünya.Ne kadar ayıp dimi?
Komşudan koparmaya çalışacaktı. Babadan çocuk için para istemek de neymiş düpedüz terbiyesizlik..
Istedigi parada 3 bin tl bazisinin krem parasi hey gidi dünya.
Sonrski yorumlarda da söylediğimi tekrar edeyim : Annemde kalıyoruz,kıyafet ihtiyacımizi evden aldık valizde getirdik onları giyiyor,ayakkabısı ayagindaydi terliği yoktu terlik aldım,oyuncak istedi aldım, günlük en az bir dondurma yiyor bu dondurmayı unutmuşum, dondurma ve anneme çocuk için ödediğim SGK aidatı harici 210 dedim.Evde yiyoruz içiyoruz çocuğun şahsi harcamasına saymadım bunu,önüne kuru ekmek atmıyorum çocuğun yıl boyu.Aciklayici oldu mu yeterinceŞu çocuğa bile teyzesi ayda 200TL.den fazla harcamıştır, arada insaf edip önüne kuru ekmek su atmış belli ki öyle yavru ölmemiş, ordan hesap ediyorum.....ha 2 yıldır elektriksiz karanlık bir odada kitli kalmış ama elektrik de masraf yani şimdi, siz de haklısınız
Salça ekmek yiyen de doyar bal kaymak tereyağı yiyende bu sizinle alakali biz isteyen istedigine harcar .kadin iyi bakmak istedi diye olay amma büyüdü. Havyar alacam dememis ki .kadin krese gönderiyor 1500 nafakasi var 1500 daha istiyor olay bu gorumcede cok diyor3000 nafaka kresler olmis 3000 tl elbise yiyecek hastane egitim giderleri vs anneye kalsin kresi baba odesin bari diyoruz olay bu
Size söylenmek istenen çocuğun evde yediği içtiği de o çocuğun masrafıdır. Ailenizde kaldığınız için evde yapılan yemekten yiyor diye çocuğun beslenme ve barınma masrafını yok gibi düşünmemelisiniz.Sonrski yorumlarda da söylediğimi tekrar edeyim : Annemde kalıyoruz,kıyafet ihtiyacımizi evden aldık valizde getirdik onları giyiyor,ayakkabısı ayagindaydi terliği yoktu terlik aldım,oyuncak istedi aldım, günlük en az bir dondurma yiyor bu dondurmayı unutmuşum, dondurma ve anneme çocuk için ödediğim SGK aidatı harici 210 dedim.Evde yiyoruz içiyoruz çocuğun şahsi harcamasına saymadım bunu,önüne kuru ekmek atmıyorum çocuğun yıl boyu.Aciklayici oldu mu yeterince
Deniz kenarındasınız sanırım, mesela haftada bir balık almıyor musunuz çocuğa? Ben geçen hafta deniz balığı aldım kilosu 350 liraydı. E çocuğa hormonlu ilaçlı çiftlik balığı yedirilmez.Sonrski yorumlarda da söylediğimi tekrar edeyim : Annemde kalıyoruz,kıyafet ihtiyacımizi evden aldık valizde getirdik onları giyiyor,ayakkabısı ayagindaydi terliği yoktu terlik aldım,oyuncak istedi aldım, günlük en az bir dondurma yiyor bu dondurmayı unutmuşum, dondurma ve anneme çocuk için ödediğim SGK aidatı harici 219 dedim.Evde yiyoruz içiyoruz çocuğun şahsi harcamasına saymadım bunu,önüne kuru ekmek atmıyorum çocuğun yıl boyu.Aciklayici oldu mu yeterince
Çünkü Almanya'da gıda çok ucuz, geri kalan herşey biraz daha ucuz birim gelire oranla.... ayrıca sosyal devlet ilkesi etkin çalışıyor...okul kurs etkinlik bedava.... Biz son beş yıldır TL kazanıp Euro harcıyoruz enflasyon yüzünden...Sakin arkadasim; Ben gercekden merak ettim. Almanyada yasiyorum, ayda 6000 tl yi birim olarak Euroyla kiyaslayinca Ben cocuklarima bu kadar para harcamiyorum. Lütfen simdi konu Baska yerlere cekilmesin Ben birim olarak düsünüyorum Su an.
Gercekden böyleyse Allah yardimci olsun
Burada kalite marka 1 ayakkabı 1000 birim civarı olabiliyor hanımefendi orada ne kadar?Sakin arkadasim; Ben gercekden merak ettim. Almanyada yasiyorum, ayda 6000 tl yi birim olarak Euroyla kiyaslayinca Ben cocuklarima bu kadar para harcamiyorum. Lütfen simdi konu Baska yerlere cekilmesin Ben birim olarak düsünüyorum Su an.
Birim olarak o kadar harcamanız mümkün değil zaten. Mesela siz orda süte bir birim para verirken biz 15 birim veriyoruz.Sakin arkadasim; Ben gercekden merak ettim. Almanyada yasiyorum, ayda 6000 tl yi birim olarak Euroyla kiyaslayinca Ben cocuklarima bu kadar para harcamiyorum. Lütfen simdi konu Baska yerlere cekilmesin Ben birim olarak düsünüyorum Su an.
Çünkü Almanya'da gıda çok ucuz, geri kalan herşey biraz daha ucuz birim gelire oranla.... ayrıca sosyal devlet ilkesi etkin çalışıyor...okul kurs etkinlik bedava.... Biz son beş yıldır TL kazanıp Euro harcıyoruz enflasyon yüzünden...
Burada kalite marka 1 ayakkabı 1000 birim civarı olabiliyor hanımefendi orada ne kadar?
Ya da mesela aylık toplam 8 saat yüzme kursu 500 birim. Çoğu spor kursu da böyle. Orada çocuğunuz bi spor kursuna gitse ayda kaç birim ödüyorsunuz?
Yaptığınız kıyas yanlış. Biz burada 4 kişilik ailenin mutfak masrafını 6000 birime anca karşılıyoruz.
Haziran 2022 Almanya ortalama gıda birim fiyatları ektedir...... sütün litresi 92 kuruş....Birim olarak o kadar harcamanız mümkün değil zaten. Mesela siz orda süte bir birim para verirken biz 15 birim veriyoruz.
Birim olarak o kadar harcamanız mümkün değil zaten. Mesela siz orda süte bir birim para verirken biz 15 birim veriyoruz.
Haziran 2022 Almanya ortalama gıda birim fiyatları ektedir......
Bim sütü 15 liraUcuza kaçma Kudraaaa.20
![]()