• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Düz memur zaten ben de düz memur maaşını yazdım sorun ne anlayamadım
Ya düz memur bile derecesine kidemine göre farklı maaş alıyor çocuk yardımı aile yardımı gibi yan odemeleriyle değişiyor sorun yengenizin maaşının miktarını bilmeniz konuşulmuş demek ki hesaplama yapabiliyorsunuz bende diyorum ki ben kocamın ne kadar maaş aldığını sormaya çekiniyorum siz aranızda konuşmaya cekinmiyorsunuz

😂😂😂siz herşeyi bilirsiniz tabi ya

Yukarıdaki yorumda bana laf atmışsınız muhtemelen ikinci eş diye ondan yazdım 10 yıldır aynı herifle evliyim bildigim kadarıyla başka eşi yok yada siz bir araştırın yapın bi iyilik bana 😂

Boşanmış ve nafaka ödeyen bir adamla evlenmiş olmanız lazım böyle bir yorum yapmak için denmek istenmiş🙃

Bu doğru bir yaşam biçimi değil çocuk için. Çocuklar rutin isterler, alışkın oldukları ortamda güvenli hissederler. Her hafta çanta gibi oradan oraya çocuk taşınmaz.
Çocuklar yakın mahallelerde yaşıyor ve çokta mutlular iki odam iki evim var falan diye ha eniştem halamın suratına bakmıyor verirken falan ama bir yolunu bulmuşlar sadece mesajla konusup yanı isteyince oluyor.

Önemli olan o kavgaya çocukları bulaştırmamak yoksa olur .

Yalniz şöyle bir durum var ki çocuğa maddi manevi bakım veriyor anne, tek başına yoruluyor. Bu bile çok büyük bir şey. Bunlari karşılamak için ücretli birini tutsa (bakıcı, kreş, yemek, eğitim, eğlence, sağlık, giyim) ne kadar masraf olur sizce? Baba sadece para verecek ve tüm masraflara yetmeyecek. E bir zahmet anne çocuğun bakımını ustlenmisse baba da masrafların tamamini karsilasin
İnsan çocuğu olunca bir göz eve sığmaz oluyor..mesela bir de bu boyutu var olayın..Ben çocuğum yoksa bekar bir kadın olarak kıyıda köşede 1+0 bir evde yaşayabilecekken çocuğum olunca onun okulu düzgün bir muhitte olsun,sokağa çıkınca düzgün kişiler çevresinde olsun diye ona ayrı oda imkanı sunabileceğim metre karede beni zorlayan kirası olan evlerde oturmak zorunda kalabilirim.Adamlar kreş ücretini yarıya bölmeyi marifet sayıyor ama çocuğun barınma ücretine düşen payı ödemeyi hiç düşünmüyorlar

Çocuklar yakın mahallelerde yaşıyor ve çokta mutlular iki odam iki evim var falan diye ha eniştem halamın suratına bakmıyor verirken falan ama bir yolunu bulmuşlar sadece mesajla konusup yanı isteyince oluyor.

Önemli olan o kavgaya çocukları bulaştırmamak yoksa olur .
Eminim çok mutlulardır ne diyeyim. Size çocuk psikolojisi mi anlatayım şimdi?

Bizimkiler farklı illerdeler zaten de olsaydıda Pedagoglar Haftalık ev değişimini önermiyor zaten. Küçük yaş grubunun alıştığı ev önemliymiş
O da doğrudur ben tek örnekle kıyaslıyamam elbet ama baba da ve annede de kalmalı çocuklar benim fikrimce. Yoksa öbür türlüsü sadece anneye haksızlık olur.

Çocukları eşime bırakıp kardeşimle 10 günlüğüne ıstanbula gitmiştik ilaç gibi gelmişti ama çocuklar sürekli annede olursa ne tatıl ne bir özel hayat hiç bir şey yaşayamaz

Oysaki baba yollar parayı gününü gün eder

Tek kelimeyle haksızlık

Dedigim gibi ucu ucuna yaşıyoruz artan yok diye inanmıyorsunuz :)
hatta biz bile nasıl yetirdigimizi sorgulamaya başladık senin gibi :)
saaıffhjkfhaf
para harcıyoruz eskisi gibi ama nasıl?çocuk üzülmesin etkilenmesin diye gırtlağa kadar kredi kartı borçlarına batarak avanslar çekerek yaşıyoruz.çocuğu olmayan anlayamaz bunları. :işsiz:

Manevi desteği sıfıra yakınken çocuğun bakımı için verilen paraya laf söylemeyeceksiniz o zaman.
Beklentisi manevi destek ise ne yapıp edip başka şehre gitmemesi gerekirdi. Abim evi satmayalım gitme çocukla oturun dedi. Ama kendi gitmeyi seçtiyce manevi destek bankamatik babası gibi şeyler söylenmeyecek

Benim büyüklerin de okul kayıtlarını yenileyeceğiz bu ay kitap parası belli değil bilmiyorum ne kadar fiyat verecekler. Okul kıyafetlerine de çocuk başı 1000 TL veririz muhtemelen birde aldığımız ekstra okuma kitapları var ayrıca dönemin başında kırtasiye listesi tutuşturacaklar elimize her çocuk için 1 sayfa onlara da sağlam bi para gider. En basiti geçen gün kızlara pamuklu kilotlu çorap alayım dedim 75 TL fiyatı vardı. Büyük kızım yakın bir ilde erken ergenlik tedavisi görüyor aylık git gel benzin masrafı 500-600 civarı eee gidiyorsun yemek yedin filan hiçbir şey almasan 1000 TL gitti
5 yaşındaki çocuğun İngilizce kitabı 3500 lira tuttu. İlkokul seviyesinde 7 binmiş.

Bence konu sahıbı siz hiç karişmayın zira abiniz üzerine düşen babalıgı yapamıyor barı ihtiyaçlar için gereken parayı yollasın.

Çocugu yaparken iyi güzel bakıma gelince aman da masraflı tiribine hiç girmesin bir zahmet.

Çocugum başka şehirde olacak ben para yollayıp ebeveynlik yapacam hemde 4 yaşındaki çocuğa 😏

Beklentisi manevi destek ise ne yapıp edip başka şehre gitmemesi gerekirdi. Abim evi satmayalım gitme çocukla oturun dedi. Ama kendi gitmeyi seçtiyce manevi destek bankamatik babası gibi şeyler söylenmeyecek
Kadın ailesinin yanına gitmiş yahu. Daha çocuğunun masraflarını karşılamayı beceremeyen adama bel bağlanmayacağı açıkmış. Kendi ve çocuğu için en mantıklısını yapmış.

Sizin gibi hala olmasa daha iyi gerçekten.
Yeğenim iyi şartlarda yaşasın diyeceğinize dediklerinize bakın.
Normal halalar boşansalar da oyuncak hediye bir ihtiyacını gönderirler. Siz bınun yerine maşallah elindekinden etme niyetindesiniz

Back
X